Цитат:
Португалците твърдят: Стойчо взима комисиони
Sportni.bg Коментари 7 27.08.2012| 10:31 часа
Португалският мениджър Франсиско Морено потвърди твърденията, че селекционерът на лит(*кс-етрополе Стойчо Младенов е взел 10 хил. евро комисиона за трансфера на Нилсон Антонио.
Преди две седмици старши-треньорът на "армейците" отрече обвиненията и заяви, че не е взел нито стотинка комисиона. Младенов призова "тези, които вече 10 години повтарят това, да извадят доказателства".
В интервю за "7 дни спорт" днес Франсиско Морено, който се представя като агент на Нилсон Антонио и Тенгариня и който помагал за трансферите на Фабио Нунес и Педро Мендеш, казва, че е работил със Стойчо Младенов през лятото по селекцията на тима. Фабио Нунес и Педро Мендеш в крайна сметка не подписаха с лит(*кс-етрополе.
"Доведохме футболистите един по един. Първо Нунес, после Мендеш, Нилсон и накрая Тенгариня. Доколкото знам аз, Младенов е искал и е настоявал за тях пред ръководството на лит(*кс-етрополе.
Те идват като свободни агенти и... да, лит(*кс-етрополе не трябваше да плаща трансферна сума, а само комисиони", казва Морено и пояснява, че за Нилсон сумата е била 80 000 евро, а за Тенгариня - 60 000.
Тази сума, заедно с другите комисиони от Нунес и Мендеш, трябваше да се раздели на четири - между мен, Руи Гомес, един адвокат - Едуардо Коща, и Стойчо Младенов, твърди португалският мениджър.
Младенов трябваше да получи комисиони и от четиримата футболисти, но говорихме едно, а стана друго, добавя той.
Според Морено Младенов се отметнал от уговорката за Нунес и Мендеш.
"Подписахме само за Нилсон Антонио, впоследствие и Тенгариня. лит(*кс-етрополе плати само 50% от сумата за Антонио - 40 000 евро. Тези пари ги разделихме на четири, както се бяхме уговорили предварително", отговоря Морено на въпрос за това какво са представлявали комисионите.
"Младенов е получил 10 000 евро. Чака още толкова, когато лит(*кс-етрополе плати втория транш за Нилсон. После още 15 000 евро за Тенгариня. Когато подписахме, и Младенов, и ръководството на лит(*кс-етрополе ни обещаха, че ще ни платят. И до днес обаче не са", отбелязва португалецът.
"Много некоректно от страна на лит(*кс-етрополе. Вече изпратихме предизвестие до клуба, че си искаме дължимите пари, но няма никакъв отговор.
Това не може да продължава така. Да не говорим, че Нилсон и Тенгариня са вече два месеца в лит(*кс-етрополе и не са получили и едно евро от заплатите си.
Ако в най-скоро време клубът не започне да им плаща, ще поискам разтрогване на договорите на Нилсон и Тенгариня по вина на лит(*кс-етрополе", добавя Морено.
На повторен въпрос дали е сигурен, че Младенов е взел комисиона той отново потвърждава:
"Разбира се, че съм сигурен. Руи Гомес лично ми показа платежния документ, видях го с очите си. Тези 10 000 са преведени от Гомес по сметка на Младенов в банка в Лисабон - казва се "Еспирито Санто".

Тройчо Мурени цоцка чурка като за последно