forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Пон Юни 30, 2025 10:31 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 2129 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 71  Следваща

За кого бихте дали гласа си на предстоящите Парламентарни избори '09?
ГЕРБ 18%  18%  [ 41 ]
БСП 1%  1%  [ 3 ]
ДПС 0%  0%  [ 1 ]
Атака 12%  12%  [ 28 ]
„Синята коалиция“ (СДС и ДСБ) 51%  51%  [ 114 ]
Движение „НАПРЕД“ 4%  4%  [ 8 ]
РЗС 3%  3%  [ 6 ]
НДСВ 1%  1%  [ 2 ]
Невалиден 5%  5%  [ 11 ]
Няма да гласувам. Защо? 5%  5%  [ 11 ]
Общо гласове : 225
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Политика
МнениеПубликувано на: Нед Дек 14, 2008 11:44 pm 

http://www.youtube.com/watch?v=dmt2_wyDKJI :smt005 :mrgreen:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Дек 15, 2008 2:55 am 
Аватар

Фисас, я бъди обществено полезен и преведи тва кличе или поне част от него, таман да си упражниш гръцкия :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=VenJ1Vnyzb8&feature=channel_page

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Дек 15, 2008 9:49 am 
Аватар

Пак се включвам неподготвен,но защо преди да изчитате,толкова много глупости,просто не седнете спокойно да попрелистите "Фермата на животните" и "1984" пък тогава да говорим?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Дек 15, 2008 1:12 pm 
Аватар

SZ_FEN написа:
aquadark написа:
Примерът е наистина хипотетичен и нереален, следователно няма смисъл да го отговарям дори... но все пак - да, нуждаем се от политици, понеже трябва да има институции, които да оформят отношенията с останалите държави, така че нашата да бъде призната. Иначе всеки би могъл да предяваи претенции към нея. След това си представи как ще става пътуването, когато страната не е призната официално никъде?

Султанатът е форма на абсолютна монархия... и си се вписва във всички характеристики на държавата. Имат си държавен апарат - правителство, институции и т.н. Това, че един човек казва еднолично какво да става не променя с абсолютно нищо нещата.

Там е работата, че не се нуждаеш от политици, а от институции. Тези институции могат да бъдат както правителствени така и неправителствени, а дори и частни.
Султана и неговия кабинет са институции, а не политици. Той е собственик на държавата (Бруней) и се грижи за нея като такъв. Демокартично избраните политици са наематели. Те са на власт за по един мандат (повече мандати са възможни, но не и гарантирани) и третират държавата като вещ взета на заем, т.е. за краткото време което са на власт гледат да отнесат колкото и каквото могат.
Политиците не са необходимо зло. Единствената услуга която не може да се предоставя от частния сектор и гражданските организации е националната отбрана (т.е. министерството на отбраната). Това се опитвах да ти кажа.

А какво ще кажеш за вътрешната сигурност? Шпиони на други държави, терористи сред местното население, криминални елементи и изобщо хора, които ще се стремят по някакъв начин да дестабилизират обществото за свои облаги? Значи трябва да има и МВР + различните тайни служби.

Примерът на Гил Галад е точен - при каквато и да е анархия, винаги ще се появят хора ОТВЪТРЕ, които да се стремят да властват над другите....какво да правиш, то си ни е в кръвта..

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Дек 15, 2008 3:06 pm 
Аватар

Ебати унижението :smt005 Земи тоя чепик

http://uk.youtube.com/watch?v=kELXEA7CoRE

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Дек 15, 2008 4:11 pm 

SZ_FEN написа:
aquadark написа:

При анархо-капитализма всички инситуции са части, защото няма държава. Чувал ли си някога за "Анархо-капиталистическа държава" като термин?!!? Неслучайно на английски се казва "STATELESS society". Е как тогава при анархизма ще имаме "STATE" (държава), когато всеки анархист се стреми към общество без такава?
И нещо друго - надали ние в нашите си животи ще доживеем подобно нещо, защото това трябва да е глобално усилие на цялото човечество... а най-малкото все още няма обединено понятие за анархизма заради различията между отделните школи, но определено се върви натам.

За анархо-капиталистическа държава не съм чувал, но не съм чувал и за капиталистическа държава също с изключение на Сингапур (в Хонг-Конг също са капиталисти, но той e автономен административен район в рамките на Китай, а не държава).
Има едни дето само приказват за капитализъм, но когато опре ножа до кокала са си пак добри социалисти (виж САЩ и финансовата криза).

Понеже в България няма практика понятията държава и държавно управление да се разграничават, ние слагаме всички анархисти в един кюп.

Целта на анархо-комунистите е "Stateless Sociecy" (общество без държава). Те не вярват в частната собственост, която според тях e източника на всичко зло на света. Как една държава ще притежава територия когато не вярваш в притежанието? Поради това тяхната главна цел е да няма държава.

Целта на анархо-капиталистите е "Sociary Without Government" (общество без държавно управление). Те вярват, че частната собственост и свободата да я стопанисваш са най-важните неща за едно общество, а държавното управление (разбирай политическото) застрашава именно тези две институции. Ако премахването на държавното управление доведе до това да няма държава, тогава ОК. Ако обаче не доведе то дезинтеграция на държавата, тогава още по-добре.
Дали държавата ще се разпадне или не се базира на това дали националната отбрана може да бъде доставена от частния сектор или не. Ако може, тогава няма нужда от държава. Ако не може (моята позиция) тогава има нужда от държава и тя не може да се разпадне.

Ако съм те разбрал правилно ти вярваш, че ако няма министри, министерства, държавни агенции, народни представители и т.н. не може да има държава. Аз въобще не мисля така с изключение на държавните агенции които се грижат за националната отбрана и защитата на националните интереси. Именно това е темата на дискусията между нас.

Ти говориш за минархизъм. Спорът ни е класическият в либертарианството - минархисти срещу анархо-капиталисти. При анархизма НЯМА и не може да има държава под никаква форма. Точка по въпроса. И при анархизма няма термин като национална отбрана, понеже това е фалшив компонент на нацията, произхождащ от държавността (наред с национални интереси и национални граници).
Феодализмът неслучайно го споменах, Хопе казва интересни неща за него при критицизма на монархиите в "Демокрацията..." (която, между другото, седи на 2 метра зад гърба ми в библиотеката). Исках да те подтикна да употребиш думичката минархизъм, но... явно някъде допускаш грешка в уравнението :)

P.S.
Две неща за четене ще ти препоръчам - The Myth of National Defense - един труд, чийто редактор е Хопе. И Man, Economy, and State и по-специално книгата вътре Power and Market на Мъри Ротбард (мисля, че се намира и отделно). Всички ги има онлайн в сайта на института Лудвид фон Мизес. Втората я имам и вкъщи, на някой мач може да ти я там ако искаш :)

гил галад, peccatum7 - рационализмът е едната страна на монетата, не мислите ли? И кой може да каже дали е правилната страна? Нормално е хората да са на различно мнение, иначе нямаше да водим този спор. Но дали това не е просто част от пътя? Дали след време нормалното няма да е всички да са на едно мнение? И то дошло естествено, не наложено по накякъв начин? Дали монетата няма да изгуби двете си страни и ще се върне към порвоначалната си форма - на парче метал?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Дек 15, 2008 4:42 pm 
Аватар

aquadark,

различните мнения са много хубаво нещо, докато за утопиите не съм толкова сигурен. Рационализмът, обаче, не е едната страна на монетата. Във времето и при условията, в които живеем, рационализмът е цялата монета. Дали след време нещата няма да са различни няма как да знаем. За сега общество без някакви държавни структури е невъзможно, въпреки, че колкото по-ограничени са те, толкова по-добре. Последното е лично мнение :)
Естественият път в резултат на всяка пълна анархия би била диктатурата.

П.Л. Не съм убеден, че първоночалната форма е била анархия, ако това имаш предвид. Винаги е имало йерархична структура....

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Дек 15, 2008 5:57 pm 
Аватар

Мартин Димитров спечели първия тур на вота за лидер на СДС
Вторият участник в балотажа ще се реши с последната бюлетина

mediapool.bg
Красен Николов
15 Декември 2008

С около 2400 спечелени гласа 31-годишният Мартин Димитров, депутат от групата на ОДС, убедително печели първия тур на вътрешнопартийните избори за лидер на СДС. Срещу него на балотажа след седмица ще се изправи или колегата му синята парламентарна група Иван Сотиров, или бившият министър на търговията в правителството на Софиянски Румен Христов, които са на практика с равни резултати при преброяване на малко над 80 процента от гласовете, стана ясно в ранния следобед в понеделник. Двамата претенденти имат спечелени по 1600 гласа. Изборната активност в партията бе около 70 процента при регистрирани за гласуване 9800 члена.

"Виждам потенциал за увеличаване на подкрепата. Призовавам членовете на СДС да вземат още по-активно участие във втория тур на изборите", коментира Димитров веднага след официалното му обявяване за победител на първия тур. Балотажът ще се проведе в неделя.

В първото си официално изявление той каза, че първата коалиция, която трябва да се случи след приключването на вота за лидер на СДС, трябва да бъде вътрешнопартийната. Димитров декларира готовност да работи с всички, които ще бъдат избрани в новите ръководни органи на формацията.

По време на пресконференцията след изборите проличаха особено силно и основните разлики между него и все още очакващия окончателните резултати Иван Сотиров. Мартин Димитров заяви, че е време СДС да спре да се вглежда назад към миналото и да води безкрайния дебат за вината за разцеплението на дясното. Той се обяви за общи действия с другите десни партии, които да са поставени върху основата на ясни идеи и ценности.

От своя страна Сотиров заяви, че би работил за коалиции вдясно само след като "лицата, отговорни за разцеплението на десницата, поемат своята политическа отговорност". С това изявление синият депутат ясно показа, че не смята да предприема стъпки за затопляне на отношенията между СДС и ДСБ. Сотиров декларира своята готовност и да прочисти партията от всички членове, които са се облагодетелствали от властта и са били нелоялни към хората.

Румен Христов бе значително по-лаконичен, като обясни своето задоволство от постигнатия резултат. Той единствено повтори своето обещание, ако стане лидер на СДС, да направи всичко необходимо, за да се случи коалиция с ГЕРБ.

Председателят на изборната комисия Владимир Кисьов съобщи, че вотът е струвал на партията по-малко от 1000 лева. Близо 500 лева са дадени за отпечатване на бюлетините. Пари са дадени за 200 папки и химикалки.

Сотиров заяви, че е дал за кампанията си средства в размер на една депутатска заплата. Мартин Димитров отчете същата сума. Единствено Румен Христов не уточни колко пари е платил за агитация. Тримата обаче ще бъдат задължени да предоставят точните данни пред ръководството на СДС след края на изборите.

Щабовете на Сотиров и Димитров са били с по трима сътрудници, като и двамата са заложили на кадрите от столичната организация на СДС. От своя страна Христов е работил заедно с фирма "Теорема", чийто собственик Борис Радев бил негов приятел. Румен Христов не е платил на фирмата за помощта.

По време на кампанията си той получи обвинения, че е фаворитът на Ахмед Доган за лидер на СДС заради близките си отношения с члена на сегашното ръководство на СДС Пламен Радонов и с депутата от ДПС Христо Бисеров. В същото време Мартин Димитров пък бе набеждаван, че е фаворитът на Иван Костов за лидер на СДС. И двамата претенденти за лидерския пост отхвърлиха тези информации.

Освен тях във вота участваха още кметът на Кюстендил Петър Паунов, Цоньо Ботев и бившият председател на Народното събрание Александър Йорданов.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Дек 16, 2008 12:03 am 

aquadark написа:

Ти говориш за минархизъм. Спорът ни е класическият в либертарианството - минархисти срещу анархо-капиталисти. При анархизма НЯМА и не може да има държава под никаква форма. Точка по въпроса. И при анархизма няма термин като национална отбрана, понеже това е фалшив компонент на нацията, произхождащ от държавността (наред с национални интереси и национални граници).
Феодализмът неслучайно го споменах, Хопе казва интересни неща за него при критицизма на монархиите в "Демокрацията..." (която, между другото, седи на 2 метра зад гърба ми в библиотеката). Исках да те подтикна да употребиш думичката минархизъм, но... явно някъде допускаш грешка в уравнението :)

P.S.
Две неща за четене ще ти препоръчам - The Myth of National Defense - един труд, чийто редактор е Хопе. И Man, Economy, and State и по-специално книгата вътре Power and Market на Мъри Ротбард (мисля, че се намира и отделно). Всички ги има онлайн в сайта на института Лудвид фон Мизес. Втората я имам и вкъщи, на някой мач може да ти я там ако искаш :)

Приятно съм изненадан, че четеш "Man, Economy, and State" на Ротбард. В БГ хора като теб се броят на пръсти. Започни да пишеш в блога ми :D .

Анархо-капиталистическите позиции на Хопе и Ротбард са базирани на научната работа и идеология на Лудвиг фон Мисес, когото аз считам за първия съвременен анархо-капиталист. Според фон Мисес, хората могат да живеят в държава, като единствената функция на държавните органи трябва да е осигуряването на защитата им от външни агресори и криминални престъпници. Самият Мисес описва при какви условия тази функция може да се изпълнява от държавата. Именно поради това, че фон Мисес поставя условия, Хопе твърди в "The Myth of National Defense", че неговата представата за държава по-скоро съвпада с тази за клуб събиращ членски внос (въпрос на мнение).

В това интервю можеш да видиш дали анархо-капиталиста Хопе отрича съществуването на държавата: http://www.mises.org/article.aspx?Id=1455

В превод, всички анархо-капиталисти от типа на фон Мисес могат да бъдат считани за минархисти, но не всички минархисти могат да бъдат анархо-капиталисти.

Да. Целта на анархо-капитализма (другия отказвам да го коментирам) не е създаването на държава. Спор няма. Той обаче не отрича прехода на анархо-капиталистическите общества към национални държави. Това е всичко което се опитвам да кажа.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Дек 16, 2008 12:15 am 
Аватар

Незнам дали гледате Шоуто на Слави вмомента,но аз съм без думи...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Дек 16, 2008 12:18 am 
Аватар

Вие хубава дискусиика сте си спретнали, но мен повече ме притеснява че държавата се гаври с 270 000 семейства в България :evil: Ето ги хубавците
Изображение Председател - БОРИСЛАВ ДИМИТРОВ КИТОВ, професия -НЕВРОХИРУРГ, партия - БНС
Изображение- Зам.Председател - АНТОНИЯ СТЕФАНОВА ПЪРВАНОВА ,професия - ЛЕКАР, партия - НДСВ
ИзображениеЗам.Председател- НИГЯР САХЛИМ ДЖАФЕР, професия - ЛЕКАР- ВЪТРЕШНИ БОЛЕСТИ, партия - дпс
Изображение Зам.Председател-ТОДОР МИХАЙЛОВ КУМЧЕВ, професия - ЛЕКАР, партия - КБ
:arrow: http://www.parliament.bg/?page=ns&lng=b ... ow&gid=164, ето ги и останалите хубавци :evil:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Дек 16, 2008 12:27 am 
Аватар

Mr.Smith написа:
Вие хубава дискусиика сте си спретнали, но мен повече ме притеснява че държавата се гаври с 270 000 семейства в България :evil: Ето ги хубавците

:arrow: http://www.parliament.bg/?page=ns&lng=b ... ow&gid=164, ето ги и останалите хубавци :evil:

Това имам предвид.Не само,че крадат,те се гаврят с живота на хората,подиграват се с тях директно... трябва да се предприеме нещо!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Дек 16, 2008 1:20 am 

skyline написа:
Mr.Smith написа:

Това имам предвид.Не само,че крадат,те се гаврят с живота на хората,подиграват се с тях директно... трябва да се предприеме нещо!

Ами хубаво. Да се предприеме нещо. Имате ли нещо конкретно предвид?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Дек 16, 2008 1:56 am 
Аватар

kozarets1914 написа:
А аз да питам вие кво мислите за ебавките дето са си правили депутатите от парламентарната комисия по здравеопазване с жените желаещи да заченат ин витро, които са присъствали на заседанието на въпросната комисия? :?: :?: :idea: :?:

Постнах го още в петък или събота. Мисля тема да отворя, щото още тогава заподозрях, че ни чакат интересни събития. Щом търпелив и циничен човек като мене беснее - аз откакто го прочетох това не мога да си намеря място. За такова нещо бих седял пред парламента докато не изкарат тоя готиния шегаджия. Ако тоя попадне между хората, даже куките ще идат да попушат мълчаливо за 1-2 минутки, докато му се излива народната любов. Такъв човек трябва да се унижи жестоко, но и моето садистично съзнание не може да измисли достатъчно кръвожаден начин.
Така, че пускам тема.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Дек 16, 2008 2:17 am 
Аватар

В тая държава нещо требе да го кажат по "Шоуто на Слави", та да го разбЕре народО :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Дек 16, 2008 2:34 am 
Аватар

STALKER написа:
В тая държава нещо требе да го кажат по "Шоуто на Слави", та да го разбЕре народО :smt006

Бе в сравнение с много други народи сме нелошо информирани. Факта е, че се изнесе на бял свят и Славейко реагира като нормален човек - побесне. Аз ако бех на неговото бюро щехте да гледате Хрушчов кво прави :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Дек 16, 2008 2:37 am 
Аватар

Кози, само докторите са по-цинични от вас юристите, питай ТерзО :smt006 Като имаш предвид от кви се състои тая здравна комисия, не е трудно да се предположи как си говорят, но тоя път некой е дочул

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Дек 16, 2008 2:46 am 
Аватар

STALKER написа:
Кози, само докторите са по-цинични от вас юристите, питай ТерзО :smt006 Като имаш предвид от кви се състои тая здравна комисия, не е трудно да се предположи как си говорят, но тоя път некой е дочул

Не, не - има неща, за които ако не можеш да помогнеш, то мълчиш. Но да се "шегуваш"... пардон, гавриш... ин виво в градинката до Парламента. И с риск да разваля ин вивото на тия след мене ша участвам с полуразтопено арматурно железо.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Дек 16, 2008 5:20 pm 

днеска на обяд тоя урод и катил нещастен румен петков в предаването "Челюсти" на обяд по Дарик радио се направи на свиня от 13 до 14:00ч. Той обижда водещата и й каза да не мисли само с краката,каза че Дарик радио е на ДСБ и затова се обаждали само анти-комунисти(обаждаха се много зрители които го правеха на нищо)!!!и още тем подобни...
:shock: :shock: аз подобно нещо не бях чувал никога!намерете го някъде мисла че в сайта на дарик би трябвало да го качат и чуйте за какъв дебил и безсрамник става на въпрос :boisw

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 18, 2008 2:22 am 

Цитат:
Пиянски скандал по полицейски в Студентския град

Инспекторатът на МВР разследва трима полицаи от Четвърто РПУ и служител на Столичната дирекция на полицията, които са участвали в пиянски скандал преди два дни в заведение в Студентски град.
Служителите на МВР са влезли в дискотека “Ориент 33“ пияни и са започнали да се карат с охраната на заведението, съобщи Дарик.
Нова телевизия съобщи имената на сгафилите полицаи: Пламен Ганев, Мартин Тодоров и Методи Александров, както и колегата им - стажант полицая от Столичната дирекция Борис Гърбев.
"Стандарт" съобщи, че четиримата пияни ченгета се опитали да влязат в заведението, за да си допият. Охранителите обаче не ги пуснали вътре. Отказът разгневил полицаите и те започнали да размахват под носа на гардовете служебни карти. “Знаеш ли кои сме бе“, крещели те. Един от служителите на реда бил по-агресивен от колегите си и дори налетял на бой. В това време обаче страстите му били охладени с ритник отзад, предаде БЛИЦ.
Охранителите успели да извикат патрул на Седмо РПУ. Пияните полицаи са били откарани в районното управление, където е установено, че не са били на работа по време на инцидента. Случаят се разследва.
Ще има много строги санкции за полицаите, държали се арогантно в Студентски град. Това се закани вътрешният министър Михаил Миков.

Тия май са се напушили от голямото пушене в събота! :lol:

ВЪН ДОНОСНИЦИТЕ ОТ ЛЕВСКИ!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Дек 19, 2008 12:36 pm 
Аватар

По случай размириците в гръчко,гледах някакъв репортаж с наш маскиран анархист,който заяви,че имал осемгодишно дете и заради него се биел,но си остана с маската,защото да плашел ченгетата!Ей на такъв урод,какво да му кажеш,същият като комунистите-идеята била добра,но НЯКОЙ раздухвал неправилно нещата!Абе ненормалници,аз да дойда да ти чупя домът,а?Тогава ще ми се радваш ли,че се боря за голямият идеал на поредните побърканяци?Ей,няма да се свършат откачалниците и това си е!Поне в България след 45 години открито уродливо управление на комунистите-простаци и вече почти 20 години пак тяхно,къде явно,къде замаскирано властване,беше нормално хората да гледат по-реално на нещата,но не би-идиотът си е идиот!Само да завърша,че не случайно написах комунисти-простаци.Припомням,че тодор христов живков застава начело на държавата без да има завършено днешно основно образование!!! :oops: :oops: :oops: Дясната му ръка милко калев балев със сигурност също нямаше висше!От останалата шайка престъпници почти всички бяха само с начално образование или никакво!Имаше и откровено неграмотни индивиди,които станаха съвсем спокойно мастити началници!Това дори беше възприемано нормално като се казваше,че в условията на монархо-фашизъм много искали,но не могли да учат! :D :D :D :cry: :cry: :cry: Така,че по-малките да се огледат и вместо да спорят за политика,да видят някой неграмотен циганин,който познават и да си представят,че той е на мястото на президента например /не,че сегашният става за нещо,де/.За някои от нас това си беше живата реалност за много години!Така се родихме и си гледахме Главният Простак на републиката с главно"П",как непрекъснато приказва глупости по телевизията,доколкото я имаше!Слушахме го как не можеше да произнася елементарни думи,а сега според някои било много добре тогава! :shock: :shock: :shock:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Дек 19, 2008 4:44 pm 

Един добър отговор на примиренческото ти мнение:

kozarets1914 написа:
BLUE YOUTH написа:
Писнало ми е, така че смятам да отида. На който не му е писнало, си седи в къщи. На мен лично ми писна! Това ни е и проблема, на всички ни пречи, ама и ние сами си пречим едни на други...

Тва е народна черта. "Ставайте, робове, аз не ща ярем!" е казано от Бенковски докато е палил български села, за да не им остане на хората нищо, което да ги е страх, че ще загубят.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Дек 19, 2008 4:57 pm 

аз не виждам нищо лошо в комунистическата идея! всичко е общо дори Бог !

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Дек 19, 2008 5:02 pm 
Аватар

Движение "Гергьовден" реагира изключително остро срещу критиките на Слави Трифонов и неговия екип спрямо последните събития в Парламента и скандалите около обсъжданията за майките с репродуктивни проблеми.

Господин Любен Дилов се обърна към медиите с открито писмо, в което осъжда действията на шоумена и настройването на обществото срещу Парламента.

Actualno.com предоставя на своите читатели разпространения документ без редакция или съкращения:

Скъпи Слави,

Избирам откритото писмо, защото в последните няколко години твоите сценаристи се упражняват с променлив успех върху мен и "Гергьовден", и - неизменно в мое отсъствие. И реших - този път - да не замълча не заради поредните неистини, свързани с малката и симпатична партия "Гергьовден", а заради ставащото по отношение на парламента в последните няколко дни.

Ще го кажа направо. Парламентът в никакъв случай не е най-съвършената форма на управление, но всичко друго, изпробвано от човечеството, като първа мярка води до бесенето на такива като теб, Слави. И като мен. По време на революция или диктатура първата жертва е истината и свободата на словото.

Няма как в Парламента да има само гениални и добронамерени хора по простата причина, че избирателите не са само гениални и добронамерени. В крайна сметка няма представителна демокрация, която да се е издигнала над нивото на избирателите си. Както няма телевизионно предаване, което да се е издигнало над нивото на сценаристите си.

Лаская се от предположението, че по мое време, а и по времето на Росен Петров, може всякакви глупости да сме правили, но поне щяхме да се постараем да разберем какво е "ин виво" и какво е "ин витро" и да обясним на нашите по-непросветени другарчета, че „ин виво" не означава секс. Вярно е - има хора, които ако за две минути не мислят за секс, нещо са се разсеяли, но е вярно също така, че критичният патос не пада от това, че си се запознал със същността на проблема.

А за фонда, който разбуни духовете, истината е доста по-сложна - пари за "ин витро" и "ин виво" има, въпросът беше как да се контролира разхода им така, че да стигат по предназначение, а не някъде другаде. И тук госпожа Антония Първанова успя по брилянтен начин да ви подведе да подкрепяте един проект, който най-малкото съдържа подозрения за конфликт на интереси.

Твоето предаване беше използвано, Слави, и то не заради твоята злонамереност или подкупност, а поради глупост. Както стават повечето неща у нас.Твоите сценаристи дори не разбраха, че става дума за два различни акта - специален закон и бюджета на държавата. И ако законът беше подкрепен, то съвсем справедливо депутати от най-различни партии се противопоставиха на идеите на г-жа Първанова как точно да наместят парите за репродуктивно здраве.

Цялата шумотевица около „ин виво" и „ин витро" беше аберацио иктус - отклоняване на вниманието по посока на невиновно лице. Твърде вероятно е заседанието на парламентарната комисия да е обидило конкретен човек и председателят на комисията, както и председателят на парламента е длъжен да се извини, а етичната комисия да излезе с решение и наказания.

Но когато наречеш всички депутати лайнари, това издава не толкова лош вкус, колкото комплексарщина. По простата причина, че не всички са лайнари. А и по наше време нямаше нужда сценаристите да излизат на авансцената и да ругаят, за да може някой да запомни имената им. А що се отнася до депутатството - да, имате всички основания да мразите народните си представители, защото имате всички основания да мразите себе си. Мисля, това вече го изяснихме.

Да се нападат с думи и камъни парламентите е полезно, често здравословно. Особено, когато имаш идея какво друго на тяхно място да предложиш. Ти какво предлагаш Слави, с призивите за негласуване?

Управление на Ахмед Доган? Защото неговите хора гласуват независимо от твоите призиви; Монархия? "Дедо" ти е любим от едно време, ама дори хипотетичната възможност да му станеш зет, на която толкова се забавлявахме, вече е в историята. Тя се муньоса, така да се каже, както и доста хектари гори и земи.

Служебен кабинет на Бойко Борисов и Волен Сидеров? Сигурен ли се, че след такъв ти ще имаш телевизия, от която да се излъчваш или ще се върнеш към революционните времена на мазетата и кабелните телевезии?

Имам конкретно предложение към теб - или си смени сценаристите, или излез на избори. Стани народен представител, поеми отговорност за делата си, не само за думите и разпредели парите между диабетиците, онкоболните и бездетните майки. След което ще можеш да се порадваш и ти на определенията „боклуци, лайнари и предатели", както се радвам аз сега.

Любен Дилов-син

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Дек 19, 2008 5:03 pm 
Аватар

Аз съм 10 години член на ВМРО, не винаги съм бил съгласен, най-вече с някои от коалициите дето сме правили.... и с тази с Лидер не бях много съгласен (Движение Напред), но ще си гласувам за тях :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Дек 19, 2008 5:16 pm 

поредният използван за личните интереси на хайка малоумници млад човек...
:boisw

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 24, 2008 12:21 am 
Аватар

Днес при Милен Цветков имаше някъв дебат дали се ползват с привилегии циганите в България. И една бабка вика "Всички етноси си имат лидери. А аз като българка - кажете ми кой е моят лидер"

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 25, 2008 12:00 pm 
Аватар

Изображение Хайде докторе и твоят ред дойде :!: Много работа свърши, ама като крадете не се усещате ,майна :s_police

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 25, 2008 12:38 pm 

Цитат:
Обвинение в безстопанственост е повдигнато срещу кмета на Велико Търново Румен Рашев, съобщи БНР.

Прокуратурата е сезирана по скандална сделка с нафтеното стопанство на общината.

След разпит на окръжната прокуратурата кметът е отказал коментар по предявеното му обвинение.

Според прокуратурата с действията си и с бездействията си Рашев е допринесъл общината да натрупа дълг от 72 000 лв. поради неплащане наем на собствениците на нафтеното стопанство.

То е 105 кв. м избено помещение и срещу дълга частните собственици са получили от общината 53 дка гора и 5 поземлени имота в старата столица.

53 декара гори и 5 поземлени имота срещу 105 квадрата мазе (+ наем)... искам и аз да съм такъв хазяин.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 25, 2008 4:07 pm 
Аватар

Цитат:
Експрес”, Косово: “Гвардия на войводите” призовава към присъединяване на Македония към България
19 ноември 2008 | 14:45 | Агенция "Фокус"

Скопие.Македонска тайна организация с името “Гвардия на войводите” заявява в съобщение до медиите, че разполага с 3 000 войници, както и че нейната тайна служба е разкрила гръцко-сръбски план за подялба на Македония, за която би помогнал македонският премиер Никола Груевски, пише косовският вестник “Експрес”, като се позовава на македонската агенция на албански език Ина. Организацията “Гвардия на войводите” се състои от добре обучени и готови да защитят всяка педя македонско-българска земя, отбелязва изданието. В сътрудничеството с братята от България, както пише “Експрес”, тайната служба разкрила плана на Груевски за подялба на Македония, при което по-голямата част от територията биха дали на Сърбия и Гърция, а една част на Албания.
“„Гвардията на войводите" има в редиците си 3000 обучени войници, които са готови да защитават всяко парче от святата македонобългарска земя. От днес (17 ноември - б. пр.) до обединението на Македония с майка България, ще се борим до последна капка кръв. Нашата тайна служба, в сътрудничество с нашите братя в България, успя да разкрие план на Никола Груевски за разделянето на Македония, като най-големи части от нейната територия ще получат Сърбия и Гърция, а една част и Албания... Целта е да се откъсне македонският народ от братята българи", се казва в съобщението на организацията.
Организацията апелира за защита и освобождаване на Македония и за нейното присъединяване към България, посочва изданието.
“Гвардията на войводите” призовава премиера Груевски да подаде оставка, а на негово място да дойде или бившият премиер Любчо Георгиевски, или бившият министър на вътрешните работи Любе Бошковски, пише “Експрес”.

Малко е старо

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 2129 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 71  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]