forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Чет Сеп 11, 2025 12:38 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пон Фев 15, 2010 2:14 pm 
Аватар

Хаха ето го и Гео Дундаров - ако някой не се сеща, преди няколко години направиха репортажи по Нова за него и фирмата му, заграбили хиляди декари от Еленския Балкан, обособил ги като частни ловни полета и системно тероризирал местните, даже се говори и за смъртни случаи, но вече г-н Дундаров е :
Цитат:
Гео Дундаров е най-големият производител на биопродукти не само в България, но и в Европа. Фирмата му “Гимел” АД е създадена през 1994 г. с цел масово производство на зеленчуци. От 2000 г. обаче стратегията на дружеството е сменена изцяло и е ориентирана изключително към биопроизводството. В момента биологични краставици, домати и пипер на “Гимел” се изнасят за Германия, Англия, Скандинавските страни, Франция и др. В България продуктите се продават по заявка на големите търговски вериги.
Гео Дундаров е завършил с отличие паралелка “биология” в Националната природо-математическа гимназия в София, също с отличие завършва и магистратура “Билология” в Софийския университет. Баща му - проф. Стефан Дундаров, е вирусолог, член на Нюйоркската академия на науките.
Миналата година Гео Дундаров спечели 15-годишна концесия по новия ловен закон и стопанисва 12 000 хектара в Еленския балкан, където е изградил уникално ловно стопанство. Основната му цел е опазване на природата и увеличаване на дивеча в района.
С мнението на Дундаров продължаваме поредицата по темата за ГМО, която от няколко месеца е много обсъждана в България.

- Г-н Дундаров, какво представлява биоземеделието?
- Това е начин на производство на продукти без прилагането на каквито и да било химично и изкуствено създадени вещества като минерални торове, пестициди, антибиотици, хормони и др.
Работи се по т.нар. биостандарти. Сертификати се издават трудно и бавно. Контролът е много строг и постоянен и се извършва от няколко международни организации.
Биопроизводството се прави в условия, близки до чистата природа преди техническия прогрес. Върху чиста, здрава и балансирана почва се отглеждат растения, като се прилагат естествено добитите в природата продукти и организми.
Например за наторяване се прилага жива гъба, която осигурява азот за биорастенията. При химично производство това става с амониева селитра. За защита се използва жив организъм, който е естествен враг на вредителите и ги унищожава, без да се пръска с химикали.
По този начин растението се оставя да се развива нормално, както го е създала природата. То изхранва своите плодове като натрупва в тях хранителни вещества, витамини, антиоксиданти и огромен брой други биологично активни съединения, задължителни за здравословното хранене на хората.
Този комплекс от естествени елементи поддържа растежа, възстановяването и имунната система, освобождава свободните радикали, отговорни за повечето болести.
Доказано е, че човек, който се храни с биологични храни, е много по-здрав и устойчив от този, който използва химично произведени продукти.
- Какво може да кажете за продуктите, произведени по стандартния химичен начин?
- При химическото производство растенията са “форсирани” да растат насила върху амортизирана и замърсена почва. Те нямат възможност да натрупат всички тези биологично активни вещества. Да не говорим за огромните количества остатъчни пестициди, които чрез храната преминават в организма на хората. Между другото те имат лошото качество да отключват алергии основно при децата. Освен това се задържат в черния дроб и като мастни образувания в тялото. Хората трябва да знаят това особено когато става въпрос за хранене на бебета и деца или при правене на плодово-зеленчукови диети.
- Какво представляват генномодифицираните организми (ГМО) и какво е вашето мнение за дискусията по тази тема, която се води през последните дни в България?
- По отношение на храненето ГМО представляват продуктивни видове растения и животни, при които с човешка интервенция е променен кодът на наследствеността, с цел да се подобрят добивите от тях.
Например месодобивна порода крави след генна промяна дава повече месо (протеини).
- Тук възникват редица въпроси. Новият протеин усвояем и безвреден ли е за човека? Ако сорт пшеница дава голям добив след генна модификация, колко повече изкуствени торове и препарати са нужни за израстването й? Какво става с почвата, която и без това е замърсена и претоварена? Какво става с организма на човека след консумация?
- Това са все въпроси без положителен отговор. Аз мисля, че научно-техническият прогрес не трябва да се отрича. Когато се касае за нови лекарства, разработка на нови източници на енергия, пречистване на замърсители, ГМО са перспективни посоки за развитие.
Но ако се касае за храна и хранителни продукти, рисковете са прекалено големи. Последствията за здравето са сериозни и вероятно необратими. Давам пример с Америка, където хората с наднормено тегло са изключително много. Това е страна, в която от години се използва ГМО за храна. Всички са дебели и с много болести.
Мисля, че особено при деца и млади хора, употребата на генномодифицирани храни е недопустима!
- Каква е правилната посока?
- За мен, моето семейство, работния ми екип, както и за все по-голяма група хора, посоката е ясно избрана - начин на хранене близо до природата. Лично аз го правя от години. Ефектът е страхотен. Чувствам се здрав, спокоен, без високо кръвно. Бързо се възстановявам от физически и психически натоварвания. Мисля, че много хора могат да си позволят това. Според мен медиите също трябва да се включат в пропагандирането на здравословен начин на живот. Хората трябва да са информирани, за да направят своя избор. - Какво е положението с биопродуктите на българския пазар?
- За съжаление видовото разнообразие на българския пазар е ограничено. Като традиционни биопроизводители ние предлагаме пресни краставици, домати, пипер. Помагаме и с внос на основни продукти като био-картофи, биоморкови, биолук и др. Има нещо много важно, което хората трябва да знаят. Кореноплодният зеленчук задържа най-много пестициди при нормалното химическо производство. Картофът например съставлява 30 % от необходимата за организма доза зеленчуци за организма. Заедно с моркова се използва за захранване на бебетата. Затова е много важно дали тези зеленчуци са биологични.
Продуктите, които са с нашата марка, са изключително добре подбрани и ние заставаме зад тях с цялата си БИОграфия, каквото е и мотото на фирмата. Нашите зеленчуци са от сериозни производители с традиции в това производство и гаранции за качество. Достъпни са в търговските вериги и осигуряват добра основа за здравословно хранене, особено на децата ни.
Твърдо вярвам в разума и интелекта на българина и в това, че хората у нас ще направят правилния избор по отношение на храната си.

:wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 15, 2010 2:18 pm 

семейството ми има 30 декара гора в еленския балкан :)
от години се каним да идем да видим тоя да не ги заградил :smt003

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 15, 2010 2:23 pm 
Аватар

И ние имаме едни гори само на документи :smt006 Отдавна са сечища :?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 15, 2010 3:10 pm 
Аватар

Тоя Гео Дундаров (ебати името :lol: ) си го спомням от едни репортажи на Михнева май...ебати мутрата, некъв човек на жАлтите беше :boisw

Сега да не протестира срещу ГМО :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 15, 2010 5:40 pm 

Цитат:
На Заговезни Сергей и Бойко си простиха

“С Борисов сме и политически опоненти, и партньори. Взаимно си простихме, защото имаше и продължава да има много несправедливи обвинения”.
Това заяви в Перник лидерът на БСП Сергей Станишев, който отбеляза, че било редно двамата политически лидери да си простят на Заговезни “и за взаимните атаки, и за емоциите”, които са вкарали в много от политическите си противопоставяния.
Бившият премиер се е обадил лично на Борисов в неделя вечер и поискал да му прости за грешките.
"Получи я, както и всички, които ми звъняха вчера”, обяви от своя страна министър-председателят пред "Стандарт" и допълни:
“Истински се зарадвах и оценявам по достойнство доблестта на Станишев да ми се обади".
Самият лидер на социалистите дори уверил Борисов, че ако обвиненията срещу Алексей Петров се докажат в съда, той щял лично да изкаже явно подкрепата си за стъпките на кабинета "Борисов".
При посещението си в Перник Станишев апелира държавата да осигури на всички българи достъп до здравни услуги, защото здравеопазването е конституционно право на всеки.
Според лидера на БСП е необходимо да се изградят ясни критерии за болниците, които са в по-отдалечените райони.
По думите му те трябва да получат държавна подкрепа.

:smt008

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 15, 2010 5:47 pm 

продължение на темата за прошката в същия вестник:
Взехме си прошка и с президента", съобщи още премиерът на Сирни Заговезни. Телефонна прошка са поискали и Иван Костов, Волен Сидеров, Мартин Димитров. Първият български еврокомисар Меглена Кунева също звъняла на Борисов и веднага получила прошка.
Премиерът призна още, че първо е дал прошка на всичките си близки. За него Сирни Заговезни бил ден, в който децата молят за извинение родителите, а те им прощават от сърце. Самият той също поискал извинение от семейството и роднините си.
Повечето от министрите в кабината обаче вчера зарязваха лозя в различни краища на България, както повелява традицията. Заради това и последни успели да звънят на премиера и да му поискат прошка. Земеделският шеф Мирослав Найденов и транспортният Александър Цветков се бяха приготвили да звънят на Борисов в по-късните часове на деня предвид натоварената му програма, дори и в празничния ден. "Не сме се карали, за да му искам прошка, но традицията е по-мъдра от нас", коментира министърът без портфейл Божидар Димитров. "Поисках прошка от най-близките ми", заяви и министър Цветан Цветанов.

Всички целуват пръстена :boisw
:smt005

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 15, 2010 7:36 pm 
Аватар

STALKER написа:
Тоя Гео Дундаров (ебати името :lol: ) си го спомням от едни репортажи на Михнева май...ебати мутрата, некъв човек на жАлтите беше :boisw

Е как си мислиш, 12 хиляди хектара -няколко села с горите са негови, едно село изчезна заради него , мутрите му пребиват всеки който влезе в земите му, дори и само да се разходиш, тия са си ебали майката отвсекъде - едните с коне, другите с джипове по пътищата пазят, имат даже и некакви верижни чудовища за зимата, държава в държавата :smt006 Да не говорим, че тоя е монополист в производство на био продукти :|

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 15, 2010 8:25 pm 
Аватар

Допълнителни 400 милиона за здравната каса + запазване на болниците в отдалечени райони :smt006
И за какво беше цялата дандания :roll:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 15, 2010 9:03 pm 
Аватар

Поздравявам комунистите с новия си аватар :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 15, 2010 9:51 pm 

http://dnes.dir.bg/2010/02/15/news5883843.html

Венци Върбанов май ще се завръща в парламента. :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 15, 2010 10:06 pm 
Аватар

Според мен е по-верятно да бъде арестуван :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 15, 2010 10:07 pm 
Аватар

Или да даде интервю за Уикенд :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 15, 2010 10:48 pm 

Или за Боби Цанков

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 15, 2010 11:34 pm 

може и да стане президент на локо пловдив след коко :twisted:
:smt003

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 15, 2010 11:35 pm 
Аватар

Mr.Smith написа:
STALKER написа:

Е как си мислиш, 12 хиляди хектара -няколко села с горите са негови, едно село изчезна заради него , мутрите му пребиват всеки който влезе в земите му, дори и само да се разходиш, тия са си ебали майката отвсекъде - едните с коне, другите с джипове по пътищата пазят, имат даже и некакви верижни чудовища за зимата, държава в държавата :smt006 Да не говорим, че тоя е монополист в производство на био продукти :|

Ха Гимел верно ли е на тоя бе??? Аз ги подозирах, че са некви мутри, като им гледам офиса в София, ама чак пък толкова... Ще требва да ги бойкотирам значи :D

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 17, 2010 8:21 am 
Аватар

Цитат:
Има три несъвместими (в един човек) и взаимно изключващи се човешки качества: "честен", "умен" и "комунист". Винаги са по две и изключват третото. Ако си честен и умен - не си комунист; ако си честен и комунист - не си умен и ако си умен комунист - няма начин да си честен.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 17, 2010 8:32 am 
Аватар

Това е едно от нещата, които баща ми ме научи още от малак.
Правилото за триъгълника с върхове - честен, умен и комунист.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 17, 2010 9:52 am 
Аватар

Цитат:
Ани Цолова: Какво се случи между времето, когато Филчев беше зам.министър на правосъдието и го назначихте за главен прокурор и сега, когато искате ареста му?
Костов: Не знам защо добрите стават лоши...Но призовавам да не гледаме назад, а да се концентрираме върху днешния ден

Е нема такава наглост и безочие просто :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 17, 2010 10:01 am 
Аватар

STALKER написа:
Цитат:
Ани Цолова: Какво се случи между времето, когато Филчев беше зам.министър на правосъдието и го назначихте за главен прокурор и сега, когато искате ареста му?
Костов: Не знам защо добрите стават лоши...Но призовавам да не гледаме назад, а да се концентрираме върху днешния ден

Обесни ми как Костов го е назначил адашче, че ми стана индрестинг :mrgreen:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 17, 2010 10:55 am 
Аватар

Както Първанов назначи Борис Велчев, с лоби във ВСС

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 17, 2010 12:01 pm 
Аватар

STALKER написа:
Цитат:

И боК Костов греши, като тва не му е и единствената грешка.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 17, 2010 12:19 pm 
Аватар

Вече и Румен Петков е от добрите, ако не сте разбрали последната командирска директива :lol:

Цитат:
Той подчерта, че политици са използвали престъпници, но за момента най-важното е да се разграничат. Ето аз от името на Синята коалиция се разграничавам. Разграничи се и бившият вътрешен министър Румен Петков. Само една политическа сила застана от другата страна на барикадата, подчерта Костов.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 17, 2010 12:21 pm 

Toя STALKER е ибаси дразнещия потребител :lol:
Само вади изречения от контекста и прави невероятни умозаключения. :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 17, 2010 12:26 pm 
Аватар

Аз съм бил дразнещ, не знам кой ми обяснва у фейсбукакето некви юридически фортиции :smt005

Разграничил ли се е човека - разграничли се е ! Тихо сега, когато БоК Костов говори и формните сектанит мълчАт :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 17, 2010 12:37 pm 
Аватар

Абе кво се вкарвате в некви филми дееба :smt006 Ясно е, че и Костов е същия боклук като другите, но определено е най-малкото зло от всички.Кой да управлява България? Кафевите ли :smt005

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 17, 2010 12:42 pm 
Аватар

Цитат:
1.Костов всяка вечер се храни с пеленачета. Все още живи.
2. Вместо музика Костов слуша рев на малки деца.
3. Всяка черна котка се завърта три пъти на място, ако Костов й мине път.
4. Ако гарван започне да грачи над къщата на Костов, гарванът скоро ще умре.
5. Ако Костов ви погледне на криво, ще се разболеете от рак на яйчниците. Ако нямате яйчници, ще ви пораснат и все пак ще хванете рак на яйчниците.
6. Всеки вярващ се моли да бъде предпазен от изкушенията на Сатаната. Сатаната се моли да бъде предпазен от изкушенията на Костов.
7. Костов е откраднал целия свят 5 пъти, като два от тях от самия себе си.
8. Костов не може да се разболее от чума. Чумата се разболява от Костов.
9. Костов може да затъмни слънцето.
10. Костоф е толкова зъл, че когато се погледне в огледалото, то се напуква.
11. Ако Костов биде поръсен със светена вода в свещеника се вселяват нечестиви духове.
12. При всеки опит да бъде приложен екзорсизъм върху Костов, той просто излиза от кожата си. Костов е самото зло.
13. Костов е причинил Втората световна война. И първата.И третата.Костов е предизвикал и Троянската война ,като се жени за Елена.Костов е виновен за виетнамската,корейската,6-дневната,100-годишната,балканската,кримската,пуническите,галските,бурската,персийката,гражданската,косовскта,30-годишната войни.Всъшност Костов не е виновен единствено за Англо-Занзибарската война.
14. Костов е петият конник на Апокалипсиса.
15. Костов е привлякъл Дарт Вейдър и Императора към тъмната страна.
16. Костов има изпепеляващ поглед и смразяваща усмивка. Логично той е виновен съответно за глобалното затопляне и ледниковата епоха.
17. Костов е не просто кошмар. Когато сънувате кошмар, в който сънувате кошмар, най-вероятно сънувате Костов.
18. Ако имате 5 лева, Костов може да открадне от вас 6 лева.
19. Костов може да открадне близалка от малко дете.
20. Костов може да продаде свинска пържола на евреин и да излезе на печалба.
21. Костов може да продаде краставица на краставичар.
22. Костов е виновен за това, че Станишев е дебел.

Последна промяна tprodanov на Сря Фев 17, 2010 12:43 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 17, 2010 12:43 pm 
Аватар

Нови хора, млади хора, поколението на 80-те, неопопрочено от комунизма. В тоя форум има поне 2-3 души, които биха се справили доста добре, стига да натрупат малко опит. Но тва няма как да стане, докато генерацията на лапачите от прехода не си замине завинаги от политиката.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 17, 2010 12:48 pm 
Аватар

Дано дойде и тва време :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 17, 2010 12:48 pm 

STALKER написа:
Аз съм бил дразнещ, не знам кой ми обяснва у фейсбукакето некви юридически фортиции :smt005

Кви фортиции майна, като специалист ти разяснявам как стоят нещата, за да не пишеш глупости. :lol:
95 % от журналистите и анализаторите в България са абсолютно некомпетентни в областта която коментират дървени философи и предизвикват присмех в хората които наистина разбират от материята :wink: Правя леки разяснения, за да те предпазя да не станеш и ти такъв. :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 17, 2010 12:57 pm 

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=378219
Цитат:
Люба Кулезич: Явор Дачков е подменен

“Това не е Явор Дачков. Той или е убит преди няколко години, или е подменен психически, което също може да бъде криминално престъпление”, заяви вчера сериозно Люба Кулезич в “Здравей, България”. Тя е човек, който го познава добре, тъй като преди време двамата живееха заедно.
“Това тук лице, което се представяше за зам. главен редактор на в. “Галерия”, ми е неизвестно. Напоследък виждам това лице, но аз не го познавам.

Защото човекът, когото познавах преди няколко години, се представяше за служител на господ, сега той се представя за служител на Алексей Петров или негов защитник. Призовавам прокуратурата да се самосезира за похищението на оригинала, който беше един от адептите на Иван Костов, а вчера призова за ареста на Иван Костов.
Освен това те физически не си приличат. Аз познавам оригинала. Този човек физически не съвпада с образа, който аз познавам и с когото някои хора знаят, че партнирах преди няколко години”, каза Кулезич по Нова тв.
“Няма да коментирам, въпреки че сигурно щеше да е много зрелищно да говорим един срещу друг двамата. Не я гледам”, каза Дачков. (24часа)

:lol: :lol: :lol:

Змея също е подменен :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]