forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Пон Сеп 08, 2025 5:31 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пет Яну 22, 2010 9:44 pm 
Аватар

Отговори си сам при следващия паднал сняг в София :smt003

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 22, 2010 9:46 pm 
Аватар

Suum cuique написа:
Добре,а с какво Германия (или по-скоро мястото,в което беше) е по-добро от София? Питам те,защото всички познати винаги се чудят защо уча тука,а не по Швабско. Та ми е интересно,а и искам да си преценя дали да натисна да отида във Виена.

Има цивилизация там. :wink:

Изобщо ако имаш акъл, най-логичното нещо е веднага да си биеш камшиците от тук. Вече ако имаш сърце става проблем. Аз например преди около 3 години имах перфектния шанс да замина у Швабско, поради едни достижения дори и сертификат за език нямаше да ми искат, ама си виках, че нещата надали са толкова зле, просто останалите "отпътуващи" лесно се отказват и бягат надалече. Сега близо 3 години след това като се нагледах на лайна и всевъзможни дебилщини и осъзнавайки, че 95% от нацията са затъпяващи овце - просто пак щях да взема същото решение. Няма как - нещо ме тегли насам, не мога да зарежа просто ей-така роднини и хората, с които съм растял съзнателни 16 години. И усещам, че е напълно против нормалната човешка логика, ама... Не дай си Боже, ако вече стане въпрос на оцеляване вече няма да имам избор. :wink:

Последна промяна south на Пет Яну 22, 2010 9:51 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 22, 2010 9:51 pm 

Лесно е да плюят емигрантите (имам предвид нормалните хора с нормална работа,интегрирани в чуждата страна),ама нема и да е лошо да се позамисляте че да си оставиш родното место,приятели,семейство си е ебало майката :oops: И никой от нормалните хора не го е направил от некво удоволствие,а в повечето случай от липсата на секакви алтернативи :boisw Дипломатчето може да ме подкрепи по тая тема :smt006 Сичко е плод на много усилия,блъскане,рев от безсилие понекога и български инат :idea: Никога не съм крил че е имало период в който съм ял семки ебати по една седмица,обаче или издържаш и продължаваш напред или се връщаш-тва е :smt003

Колкото до поста на Мичо-чудим се шо костов маниаците не се опитате да погледнете нещата от друг ъгъл-за вас мангала е БоК и всеки който не следва тая линия,става орк или разбирал колкото дедото на Омраз или Блеки :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 22, 2010 9:56 pm 
Аватар

Ситизъне, това ясно вече, вас никой не ви съди. Ама след 89-та имаше определени хора, за които най-добре беше да емигрират. По инерция това се пренесе и към следващите поколения да се стигне до там, че сега "елитна" гимназия се завършва с единствена цел - миграция. Е, к'во - оставете плявата в България и плюйте, че държавата е скапана. :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 22, 2010 9:56 pm 
Аватар

south написа:
Suum cuique написа:
Добре,а с какво Германия (или по-скоро мястото,в което беше) е по-добро от София? Питам те,защото всички познати винаги се чудят защо уча тука,а не по Швабско. Та ми е интересно,а и искам да си преценя дали да натисна да отида във Виена.

Има цивилизация там. :wink:

Изобщо ако имаш акъл, най-логичното нещо е веднага да си биеш камшиците от тук. Вече ако имаш сърце става проблем. Аз например преди около 3 години имах перфектния шанс да замина у Швабско, поради едни достижения дори и сертификат за език нямаше да ми искат, ама си виках, че нещата надали са толкова зле, просто останалите "отпътуващи" лесно се отказват и бягат надалече. Сега близо 3 години след това като се нагледах на лайна и всевъзможни дебилщини и осъзнавайки, че 95% от нацията са затъпяващи овце - просто пак щях да взема същото решение. Няма как - нещо ме тегли насам, не мога да зарежа просто ей-така роднини и хората, с които съм растял съзнателни 16 години. И усещам, че е напълно против нормалната човешка логика, ама... Не дай си Боже, ако вече стане въпрос на оцеляване вече няма да имам избор. :wink:

:wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 22, 2010 9:58 pm 
Аватар

Suum cuique написа:

По нито един пункт не можем да сравняваме образованието, което биха ти дали един немски и един български университет.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 22, 2010 9:58 pm 
Аватар

Т'ва на Естонеца със семките и аз съм го правил :lol: не вярвах, че има и други

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 22, 2010 10:00 pm 
Аватар

Morning Glory написа:
По нито един пункт не можем да сравняваме образованието, което биха ти дали един немски и един български университет.

Тук вече в екзистенциален смисъл на въпроса ти можем да поспорим. :smt003 Разликата обаче е, че там дипломата значи нещо, докато тук е въпрос на време и уличните кучета да се дипломират.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 22, 2010 10:02 pm 
Аватар

с появата на глори морнинг и норд темата вече повече ми харесва :smt003

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 22, 2010 10:02 pm 

Ти па,неинтегрируем аграр къде се буташ :boisw

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 22, 2010 10:06 pm 
Аватар

south написа:
Morning Glory написа:

Тук вече в екзистенциален смисъл на въпроса ти можем да поспорим. :smt003 Разликата обаче е, че там дипломата значи нещо, докато тук е въпрос на време и уличните кучета да се дипломират.

Няма никакво място за спор. Или може би просто не те разбирам :smt003

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 22, 2010 10:08 pm 

Колкото и да ми е приятел,такива като Бранника ми късат нервите :smt006

Като не искаш да си в чужбина-еми стегай си багажа и се прибирай,ебал съм те в гъза :idea:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 22, 2010 10:09 pm 
Аватар

vrah_v_okeana написа:
Т'ва на Естонеца със семките и аз съм го правил :lol: не вярвах, че има и други

На мен ми се е налагало да пия червен етикет и да ям обикновен фъстък, вместо шам... но също съм минал през това...

Вечер завладявам нощния живот където и да се намирам. Чувствам се еднакво добре и в Червило, и пред дискотеката в Елин Пелин изправен пред битка срещу шестима братовчеди... Мога навсякъде, разправяха, че и в Германия и Лондон имало нелоши клубчета-мубчета. ПробвАх ги, добре е. Емануела и Армин Ван Бурен звучат по същия начин, репортажите на Сашо Диков са все така пикселизирани, а Парламента без бандерол е на същите пари. А и като нахлуя в Слънчев със CV, "тъкмо пристигам от Лайпциг" е некак си друго...

Скоро чужбина ще стане още по-тренд и няма да има Генади, който да си остане у нас... тогава... МОЩНО :!: :idea:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 22, 2010 10:10 pm 
Аватар

Morning Glory написа:

Еми, поне в дисциплините, които не изискват някаква особена модернизация :smt003 - математика, физика и т.н., просто ги обливаме много здраво, почти до удавяне. Проблемът е, че ако опираме до знания, касаещи нови технологии, сме просто пещерняци. Просто зависи какво точно образование имаш предвид. Смело заявявам, че поне за инженерните специалности (изключвайки именно "новите" технологии) се представя много по-богат набор от знания, отколкото в чужбина. Там нещата като че ли са насочени по-практически. А да не забравяме, че и западноевропейците трябва да и са по-тъпи от нас. :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 22, 2010 10:11 pm 
Аватар

Morning Glory написа:
Suum cuique написа:

Това не мога да го разбера. При нас няма да те научат на нищо,това е ясно,ама не мога да уча, примерно счетоводство в икономическия във Виена.

И смър за Вии.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 22, 2010 10:13 pm 
Аватар

south написа:
Morning Glory написа:

Еми, поне в дисциплините, които не изискват някаква особена модернизация :smt003 - математика, физика и т.н., просто ги обливаме много здраво, почти до удавяне. Проблемът е, че ако опираме до знания, касаещи нови технологии, сме просто пещерняци. Просто зависи какво точно образование имаш предвид. Смело заявявам, че поне за инженерните специалности (изключвайки именно "новите" технологии) се представя много по-богат набор от знания, отколкото в чужбина. Там нещата като че ли са насочени по-практически. А да не забравяме, че и западноевропейците трябва да и са по-тъпи от нас. :lol:

А кво ще я правиш тая диплома? Ще живееш ли в нея, ще се возиш ли в нея, ще я ядеш ли? Говорим за практическата страна, правилно си напипал нещата :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 22, 2010 10:14 pm 
Аватар

Suum cuique написа:
Morning Glory написа:
Suum cuique написа:

Това не мога да го разбера. При нас няма да те научат на нищо,това е ясно,ама не мога да уча, примерно счетоводство в икономическия във Виена.

И смър за Вии.

Що да не можеш? Така или иначе и тук няма да си го научил преди да се сблъскаш на практика с него, когато почнеш работа.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 22, 2010 10:17 pm 
Аватар

Ама тва е тъпото. Финансовото,ако не работиш счетоводител или майка/баща ти е счетоводител,няма взимане. Нищо не научаваш в скапания университет,вече ако работиш, всичко е ток. На запад не знам как седят нещата и ми е интересно дали и те знаят МСС,колкото и ние. Нема значение това ,ако успея да се уредя в rzb,ще почерпя. :D

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 22, 2010 10:19 pm 

Е банкерче ако сметаш че у Виена ше те научат на нещо,си малко или много в грешка :smt006 Обучанието по немска европа е главно самообучение,а самите учебници са написани така че имаше предмети по който съм си поръчвал учебник от щатите по простата причина че немския такъв е написан неразбираемо :wink:

Затва който може да бега у щатите-там за 2 години научих неща който още са ми в главата,докато от годините в германия помня само вечерта след дипломирането когато едвам избегах от великия си подарък :smt005 :smt005 :smt005

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 22, 2010 10:20 pm 
Аватар

Suum cuique написа:
Ама тва е тъпото. Финансовото,ако не работиш счетоводител или майка/баща ти е счетоводител,няма взимане. Нищо не научаваш в скапания университет,вече ако работиш, всичко е ток. На запад не знам как седят нещата и ми е интересно дали и те знаят МСС,колкото и ние. Нема значение това ,ако успея да се уредя в rzb,ще почерпя. :D

Всичко, различно от безлихвени кредити, не го приемаме като черпня :smt003

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 22, 2010 10:20 pm 
Аватар

Citizen_Kane написа:
Колкото и да ми е приятел,такива като Бранника ми късат нервите :smt006

Като не искаш да си в чужбина-еми стегай си багажа и се прибирай,ебал съм те в гъза :idea:

Бах та в лудио и злио, просто отбелезах, че ми харесва включването им по темата :lol: Иначе сигурно и тва ше стане, но сега нали за тва го правя стоенето в чужбина - за да има по-голем шанс за бъдеще в България след тва :smt006 И все пак съм ти казал и на теб - не мога да бъда сигурен кво ше стане, никой не може :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 22, 2010 10:21 pm 
Аватар

Morning Glory написа:
А кво ще я правиш тая диплома? Ще живееш ли в нея, ще се возиш ли в нея, ще я ядеш ли? Говорим за практическата страна, правилно си напипал нещата :lol:

Е, това е така, няма да споря. Не съм проф. Аквадарк, че да споря за грешни работи и в крайна сметка да докажа, че съм прав. :smt003 Ама примерно за немалко строителни специалисти знам, че са били доста търсени в Германия, защото разбират комплексно от много работи, докато германските инДженерчета си знаят само тяхната си специалност и до там. В днешни дни обаче приятели и роднини, които учат там, доста се оплакват, понеже почнали да режат чужденците и да пускат аванти на германците (Райхът се надига!).

Ама все пак става въпрос за знанията. Както вече и ти писа - българската диплома после дали ще си я нахлупиш на главата или ще я ядеш, все една и съща "стойност" има. :smt023

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 22, 2010 10:24 pm 

И с кво ше ти е по-голем шанса като нито си създал некви контакти,нито сметаш да създаваш такива-даже немския за срам и позор още сричаш :boisw

Съвсем спокойно можеш да се преместиш в УНСС,при тва го казвам съвсем сериозно-ако бех майка ти,отдавна да съм те върнал в БГ като си толко патриот :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 22, 2010 10:25 pm 
Аватар

south написа:
Morning Glory написа:

Е, това е така, няма да споря. Не съм проф. Аквадарк, че да споря за грешни работи и в крайна сметка да докажа, че съм прав. :smt003 Ама примерно за немалко строителни специалисти знам, че са били доста търсени в Германия, защото разбират комплексно от много работи, докато германските инДженерчета си знаят само тяхната си специалност и до там. В днешни дни обаче приятели и роднини, които учат там, доста се оплакват, понеже почнали да режат чужденците и да пускат аванти на германците (Райхът се надига!).

Ама все пак става въпрос за знанията. Както вече и ти писа - българската диплома после дали ще си я нахлупиш на главата или ще я ядеш, все една и съща "стойност" има. :smt023

Да, аз също не държа да споря по тая тема :lol: Но въпреки тва ще кажа, че има още един момент. Един инженер, който учи и живее в Германия, несъмнено ще разполага с много по-добър немски език от тоя, който учи и живее тук, пък ако ще да си съдере гъза от курсове в Гьоте Институт. Това с оглед работата на строителна площадка в Германия.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 22, 2010 10:26 pm 
Аватар

в Англия съм създал, споко :smt003 Иначе аз съм си патриот, но немам проблеми със седенето в чужбина :wink: Иначе сериозно ли ме питаш тва за шанса и къде е по-добре да караш практики и учение?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 22, 2010 10:30 pm 

За мен смисъла да учиш в чужбина е за да останеш в чужбина,иначе съвсем спокойно може да си седиш в България където ако искаш да научиш нещо-винаги може да го направиш :smt006

Има американски колеж ако искаш да некво селско гъзе,сериозно не те разбирам чий го дириш в чужбина :smt003

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 22, 2010 10:31 pm 

Относно емиграцията - всеки преценява за себе си :idea: И никой не може и не трябва да му държи сметка. Където те отвее вятъра и ти е писано да живееш - там и ще отидеш.
Някои хора нямат място в България. Примерно един способен ядрен физик какво би могъл да прави тук? Да вегетира с архаична техника в БАН за 500 лева или да се развива някъде на по-добро място? А и другата крайност - ако си мияч в България, по-добре отиди да правиш същото в Америка. Всеки си взима решението.
В един момент от живота си сериозно мислех за емиграция, бързо ми мина, засега съм общо взето доволен от живота си и смятам, че и в България ако си способен може да успееш. Както казват в един популярен напоследък филм - "Как ще се развие живота ти е въпрос на късмет и майсторлък" . :smt003

Относно Костов и орките :smt003 Ясно е че тия неща ги пишем на ташак. Нема как сериозно да твърдя, че всеки който не харесва Костов е орк. Това означава да нарека и баща си орк примерно. А и да съм сериозен - не мисля, че моето мнение има съществено значение за некой :wink:
Пишем си, колкото да се заяждаме, ама днес нещо малко изкривихме тона. :smt003

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 22, 2010 10:36 pm 
Аватар

Въпросът е некоректно зададен.В задачата се пита София по кой показател може да се сравнява с който и да е европейски град(Белград е към 2374827498 по-чист от София......)?
Колкото и пари да изкарвам там кефа няма да ми е пълен докъто няма една нормална улица, пълно е със турбо селяни и т.н.
Вече съм почнал да се чувствам малко по удома тука от колкото там.Кеф ми е да се прибера за 1-2 седмици и после вече ми става гадно....Т'ва не значи че плуюя а че гледам реално на нещата.Верно липсват ми приятелите и Левски ама в живота идва момент в който треа да се порасне малко.Отделно че от хората с които съм израстнал почти няма останали в България....

Неща които в България са ежедневие тука се считат за бедствие - дупки по улиците, бой в дискотека, корумпирана полиция, осигуряване на минимална заплата.
Неща които в Чехия са ежедневие там се считат за некво уникално постижение и супер лукс - чист и редовен градски транспорт(не се приема за срамно да се качиш на трамвая),паркинги,полиция на която наистина можеш да разчиташ,спиране на пешеходна пътека,комшии които те поздравяват независимо че си чужденец и не те познават.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 22, 2010 10:38 pm 
Аватар

Citizen_Kane написа:
За мен смисъла да учиш в чужбина е за да останеш в чужбина,иначе съвсем спокойно може да си седиш в България където ако искаш да научиш нещо-винаги може да го направиш :smt006

Има американски колеж ако искаш да некво селско гъзе,сериозно не те разбирам чий го дириш в чужбина :smt003

А аз нещо не ти разбирам доводите :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 22, 2010 10:43 pm 

Искаш да живееш в България-еми за чий хуй си по чужбина тогава? :smt006

Учиш икономика която и в БГ и в Англия се учи по сходен начин,митовете за великото образование на миризлия остров ми ги спести шото нито си в ЛСЕ,нито в Оксфорд или Кеймбридж,а в некъв шитав университет у Нотингам дето имам един колега оттам :smt003

Та,като те тегли сърцето към БГ-прибирай се или се интегрирай,поне аз така разбирам нещата :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]