forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Чет Авг 28, 2025 9:10 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 1108 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 37  Следваща

За кого ще гласувате на евроизборите?
за ГЕРБ 21%  21%  [ 64 ]
за социалисти /БСП, АБВ/ 0%  0%  [ 1 ]
за либерали /ДПС, НДСВ/ 0%  0%  [ 1 ]
за Реформаторския блок 51%  51%  [ 159 ]
за Бареков и Джамбазки 3%  3%  [ 8 ]
за националисти /Атака, НФСБ, НПБ/ 2%  2%  [ 7 ]
за Зелените 1%  1%  [ 4 ]
за Глас народен 5%  5%  [ 16 ]
за Алекс Алексиев /независим/ 3%  3%  [ 8 ]
за друг/не съм решил още за кого 14%  14%  [ 44 ]
Общо гласове : 312
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Евроизбори 2014
МнениеПубликувано на: Пон Май 05, 2014 7:27 pm 
Аватар

SZ_FEN написа:
Кока-Кольо написа:
Алекс Алексиев сега много говори срещу Турция, но докато той беше съветник по сигурността на Филип Димитров, държавата ни предаде списък с българските разузнавачи на турска територия. Интересно ми е, защо никой не го пита за това
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=428140

Значи понеже Алекс Алексиев е бил съветник на Филип Димитров, той има участвие в осветляването на българските разузнавачи.

Като ти следвам логиката това означава ли, че Иван Костов също има участие в това дело щото по него време беше финансов министър?

Съветник по НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ малко нещо би следвало да има отношение, все пак

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Май 05, 2014 7:32 pm 
Аватар

Цитат:
Нешка Робева за "България без цензура": Тези млади хора няма да ви излъжат

Трупата на пътуващия "Робин Худ" постоянно се увеличава с нови и нови герои.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Евроизбори 2014
МнениеПубликувано на: Пон Май 05, 2014 7:57 pm 
Аватар

mech0 написа:
Цитат:
Нешка Робева за "България без цензура": Тези млади хора няма да ви излъжат
Трупата на пътуващия "Робин Худ" постоянно се увеличава с нови и нови герои.
Нешка си е там от самото начало. "За пари ли? За много ли?"

Sent from my iPhone using Tapatalk

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Май 05, 2014 9:20 pm 

Кока-Кольо написа:
SZ_FEN написа:
Кока-Кольо написа:
Алекс Алексиев сега много говори срещу Турция, но докато той беше съветник по сигурността на Филип Димитров, държавата ни предаде списък с българските разузнавачи на турска територия. Интересно ми е, защо никой не го пита за това
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=428140

Значи понеже Алекс Алексиев е бил съветник на Филип Димитров, той има участвие в осветляването на българските разузнавачи.

Като ти следвам логиката това означава ли, че Иван Костов също има участие в това дело щото по него време беше финансов министър?

Съветник по НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ малко нещо би следвало да има отношение, все пак

Съветника съветва, поради това той няма нито законодателната, нито изпълнителната власт.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Май 05, 2014 9:24 pm 

Killmister написа:
SZ_FEN написа:
Killmister написа:
Не че нещо ама този човек Алекс Алексиев къде беше в последните примерно 10 години... Гледам с един блог е решил всички проблеми в държавата, сега захвана и турските отрепки от рб.

Нали ако беше дошъл през последните 10 години, щеше да го попиташ къде е бил предните 10 година и така ................

Ми нямаше, както и да е. Аз съм съгласен с всичко написано и в блога му, донякъде и с това за касимчо. До гуша ми е дошло просто от хора, които само ми КАЗВАТ проблемите, особено от такива, които си бачкат осигурено в чужбина иначе са много отворени на думи.

Прав си, но аз съм виждал и другата страна на това за което говориш. Когато въпросния човек се захване да действа се натъква на "ами не знам как е, ама и тъй не е".

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Май 05, 2014 9:29 pm 

Omraz написа:
SZ_FEN написа:
Изместваш темата на разговора :wink: .

Ако искаш да обсъждаме друга тема свързана с това дали мисля, че ББЦ, ДПС, БСП и т.н. са по-малкото зло, тогава намери мой коментар от този род и го цитирай тук.

Нелицеприятната истина брато е, че България изпитва остра нужда от един истински десен проект и РБ не може да се справи с тази задача. Точно за това си говорим тук. Не всички хора, които гласуваха за СДС в миналото са умрели и емигрирали. Много от тях са си все още в БГ, но вече не гласуват.

Ако ще говорим за моите лични усилия, аз макар и от дистанция съм направил повече неща за дясното от много от десните писачи тук. Ако настояваш ще ги изброя всичките. Най-пресния пример за това бяха брошурите на ДСБ-БДФ, които разнасях на българския събор във Вашингтон миналата година (тук при мен, ДСБ-БДФ се класираха втори след ГЕРБ). Козареца ми е косвен свидетел защото той ме свърза с Толева и той може да я накара да потвърди думите ми.

След като според теб ББЦ, ДПС, БСП и т.н. са голямото зло - защо не атакуваш тях? Защо устойчиво плюеш само по-малкото зло (според теб)? Идеята е да откажеш хора да гласуват за РБ ли?

Аз, както и всички други дясномислещи, искаме да има силен десен проект. Сега обаче има един слаб подобен проект - Реформаторски блок, с всичките му кусури и недостатъци. Други няма, нито силни, нито слаби. Другите са Бареков, Долен, Доган и сие.

Ще ти разясня моята лична позиция само с едно единствено изречение и тогава ще разбереш защо правя нещата, които правя.

Източника на всички проблеми в БГ са комунягите и техните творения, но нито ДСБ, нито РБ може да предложи решение на този проблем.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Май 05, 2014 9:35 pm 
Аватар

Като ти следвам логиката това означава ли, че Иван Костов също има участие в това дело щото по него време беше финансов министър?[/quote]

Съветник по НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ малко нещо би следвало да има отношение, все пак[/quote]
Съветника съветва, поради това той няма нито законодателната, нито изпълнителната власт.[/quote]

Пряка власт няма, но има индиректна чрез премиера и като член на екипа му носи отговорност

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Май 05, 2014 9:44 pm 

Кока-Кольо написа:

Съветник по НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ малко нещо би следвало да има отношение, все пак[/quote]
Съветника съветва, поради това той няма нито законодателната, нито изпълнителната власт.[/quote]

Пряка власт няма, но има индиректна чрез премиера и като член на екипа му носи отговорност[/quote]
Че носи отговорност като член на екипа, спор няма, но това се отнася и за целия кабинет на Филип Димитров.

Мога да ти предложа да го поканя във форума и ти да му зададеш директно този въпрос. След като си толкова уверен, че той е един от виновниците за случилото се, смятам няма да се откажеш от възможността да му го "начукаш", нали така?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Май 05, 2014 9:47 pm 
Аватар

На такива като Алексиев по принцип проблемът им е, че не са в РБ, а не самият РБ. Жалки човечета

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Май 05, 2014 9:50 pm 
Аватар

Че то на Алекс Алексиев това му е работата от десетилетия, като се има предвид, че е служител/агент на ЦРУ. Просто човекът изпъква с това, в което е най-добър. Кой е стратегически партнер на Съединените американски щати наоколо - Турция. Какво толкова странно има в това да бъдат осветени точно хората, работили в Турция? Всеки си гледа интересите - изпратили са човек по молба на приятели да свърши малко черна работа и толкова. Не знам доколко това има общо с Иван Костов. По-скоро да няма.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Май 05, 2014 10:04 pm 

Boyo написа:
На такива като Алексиев по принцип проблемът им е, че не са в РБ, а не самият РБ. Жалки човечета

Ти от позицията на знаещ ли говориш?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Май 05, 2014 10:22 pm 
Аватар

Ако РБ му се бяха обадили преди 4-5 месеца да го поканят за второ мято в листата им (примерно), сега щеше да разправя колко са велики, а за Касим ни дума. Това имам предвид

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Май 05, 2014 10:27 pm 
Аватар

SZ_FEN написа:
Кока-Кольо написа:

Пряка власт няма, но има индиректна чрез премиера и като член на екипа му носи отговорност[/quote]
Че носи отговорност като член на екипа, спор няма, но това се отнася и за целия кабинет на Филип Димитров.

Мога да ти предложа да го поканя във форума и ти да му зададеш директно този въпрос. След като си толкова уверен, че той е един от виновниците за случилото се, смятам няма да се откажеш от възможността да му го "начукаш", нали така?[/quote]

Ми покани го, да го попитам. Проблемът е, че в началото на 90-те САЩ и Турция бяха приятели, за разлика от сега.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Май 05, 2014 10:43 pm 

Кока-Кольо написа:
SZ_FEN написа:
Кока-Кольо написа:

Съветника съветва, поради това той няма нито законодателната, нито изпълнителната власт.

Мога да ти предложа да го поканя във форума и ти да му зададеш директно този въпрос. След като си толкова уверен, че той е един от виновниците за случилото се, смятам няма да се откажеш от възможността да му го "начукаш", нали така?[/quote]

Ми покани го, да го попитам. Проблемът е, че в началото на 90-те САЩ и Турция бяха приятели, за разлика от сега.[/quote]
Да. Така е.

Ако модераторите съдействат ще го поканя на чат във форума. За да не се приема това като провокация, бих го направил след изборите за евродепутати.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Май 05, 2014 10:48 pm 

Boyo написа:
Ако РБ му се бяха обадили преди 4-5 месеца да го поканят за второ мято в листата им (примерно), сега щеше да разправя колко са велики, а за Касим ни дума. Това имам предвид

Съмнявам се, но с оглед на практиката в БГ си прав да имаш съмнения.

Ако Алекс наистина е решил да прави нова дясна формация, аз лично ще го помоля да се срещне с ръководството на РБ преди да предприеме каквото и да бил конкретно по въпроса. По-голяма печалба за нас би било всички истински десни да са заедно. Още от сега обаче ти казвам, че афилиацията (а не етническия или версkи произход) на Дал с Ердоган ще бъде източник на напрежение.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Май 05, 2014 10:50 pm 
Аватар

Аз имам няколко неясноти в последните мнения:
1. Крис, питах те, какво е личното обяснение на Алексиев относно гафа му с отстраняването му от изборите. Дали си успял да го попиташ ти?
2. Алексиев в първото си предизборно писание показа много аргументи против много партии, като против РБ аргументът му беше само един - Касим Дал, а против останалите партии бяха доста и сериозни неща. В последствие, той се насочи към критика единствено към РБ. Това е логика, която аз не разбирам.
3. Какво прави РБ или ДСБ не-десни или не можещи десни? Кое ни аргументира, че те не могат да изринат БСП от властта? Защо изведнъж решихме всички, че това е слаб проект, слаба сила, и не можеща? Аз пък твърдя, че в РБ към момента стоят най-кадърните политици на тема икономика, финанси, вътрешна сигурност, образование, социална и пенсионна политика, а също така, че е свързано с предстоящите избори - и най-адекватните политици, които знаят какво се прави в ЕП и знаят как да развият българския интерес през европейска политика. В останалите области може да има и още кадри, но поне аз лично не ги познавам. И не виждам нито един конкретен аргумент защо тези хора да са по-слаби като кадри от колегите им в която и да е друга българска политическа сила, партия, сдружение или махленско обединение.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Май 05, 2014 11:12 pm 

tprodanov написа:
Аз имам няколко неясноти в последните мнения:
1. Крис, питах те, какво е личното обяснение на Алексиев относно гафа му с отстраняването му от изборите. Дали си успял да го попиташ ти?
2. Алексиев в първото си предизборно писание показа много аргументи против много партии, като против РБ аргументът му беше само един - Касим Дал, а против останалите партии бяха доста и сериозни неща. В последствие, той се насочи към критика единствено към РБ. Това е логика, която аз не разбирам.
3. Какво прави РБ или ДСБ не-десни или не можещи десни? Кое ни аргументира, че те не могат да изринат БСП от властта? Защо изведнъж решихме всички, че това е слаб проект, слаба сила, и не можеща? Аз пък твърдя, че в РБ към момента стоят най-кадърните политици на тема икономика, финанси, вътрешна сигурност, образование, социална и пенсионна политика, а също така, че е свързано с предстоящите избори - и най-адекватните политици, които знаят какво се прави в ЕП и знаят как да развият българския интерес през европейска политика. В останалите области може да има и още кадри, но поне аз лично не ги познавам. И не виждам нито един конкретен аргумент защо тези хора да са по-слаби като кадри от колегите им в която и да е друга българска политическа сила, партия, сдружение или махленско обединение.

1. Питах го. Той каза, че според договорите, които сме подписали, не могат да се променят правилата за изборите за евродепутати една година преди самите избори, а нашите са направили това (според него). Той има постоянен адрес в София, но очевидно няма действащ адрес в БГ или друга държава от ЕС (не знам разликата каква е).

Моето лично обяснение, че хората около него (инициативния комитет) не са си свършили работата, но това е моя спекулация.

Аз се включих и докарах хората си при него някъде около 13-14 Април.

2. Националната сигурност е една от 2-те най-основни точки в платформата на Алексиев (другата е енергийната независимост) поради което гой награби РБ за Касим Дал.

Меко казано не си прав за отношението му към РБ. Няма телевизионно интервю в което той да не казва, че сегашното управление е най-пагубното такова в историята на България и че ГЕРБ също провеждат кремълска политика.

3. За 25 (почти) години постиженията на СДС/ОДС/РБ не са никак впечатляващи.
- Много от старите хора са пак в играта, а някои от новите са просто скандални.
- Много от хората, които преди гласуваха за дясното не са нито починали, нито емигрирали, а просто престанаха да гласуват. Очевидно платформата и действията на СДС/ОДС/РБ не отговарят на техните цели, нужди и разбирания в момента, а това е голям проблем в политиката.
- СДС/ОДС/РБ превърна дясното в обикновен клуб по антикомунизъм и нищо повече. В неговата идеология липсват точно идеите за патриотизма и защитата на националната сигурност, като не само, че тези неща липсваха, но и бяха "предоставени за ползване" на креатурите на ДС (двоен грях!).
- Аз лично мисля, че всички тези приказки, че РБ притежава най-добрите експерти, най-умните политици са абсолютен мит. Виждал съм някои от тях в действие, комуникирал съм с други, а трети ги познавам лично (не ти казвам това за да те убеждавам да мислиш като мен). За мен по-правилно е, че РБ притежава някои от най-добрите специалисти.

Само едно допълнение. Виждам, че тук се шири убеждението, че лидерите на РБ били толкова успели, че нямали нужда да участват в политиката. Един бърз и повърхностен поглед върху биографията на Алекс Алексиев би трябва да даде отговор на въпроса дали той изпитва материална нужда да бъде в БГ политика.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Май 05, 2014 11:28 pm 
Аватар

SZ_FEN написа:
1. Питах го. Той каза, че според договорите, които сме подписали, не могат да се променят правилата за изборите за евродепутати една година преди самите избори, а нашите са направили това (според него). Той има постоянен адрес в София, но очевидно няма действащ адрес в БГ или друга държава от ЕС (не знам разликата каква е).

Моето лично обяснение, че хората около него (инициативния комитет) не са си свършили работата, но това е моя спекулация.

Аз се включих и докарах хората си при него някъде около 13-14 Април.

2. Националната сигурност е една от 2-те най-основни точки в платформата на Алексиев (другата е енергийната независимост) поради което гой награби РБ за Касим Дал.

Меко казано не си прав за отношението му към РБ. Няма телевизионно интервю в което той да не казва, че сегашното управление е най-пагубното такова в историята на България и че ГЕРБ също провеждат кремълска политика.

3. За 25 (почти) години постиженията на СДС/ОДС/РБ не са никак впечатляващи.
- Много от старите хора са пак в играта, а някои от новите са просто скандални.
- Много от хората, които преди гласуваха за дясното не са нито починали, нито емигрирали, а просто престанаха да гласуват. Очевидно платформата и действията на СДС/ОДС/РБ не отговарят на техните цели, нужди и разбирания в момента, а това е голям проблем в политиката.
- СДС/ОДС/РБ превърна дясното в обикновен клуб по антикомунизъм и нищо повече. В неговата идеология липсват точно идеите за патриотизма и защитата на националната сигурност, като не само, че тези неща липсваха, но и бяха "предоставени за ползване" на креатурите на ДС (двоен грях!).
- Аз лично мисля, че всички тези приказки, че РБ притежава най-добрите експерти, най-умните политици са абсолютен мит. Виждал съм някои от тях в действие, комуникирал съм с други, а трети ги познавам лично (не ти казвам това за да те убеждавам да мислиш като мен). За мен по-правилно е, че РБ притежава някои от най-добрите специалисти.

Само едно допълнение. Виждам, че тук се шири убеждението, че лидерите на РБ били толкова успели, че нямали нужда да участват в политиката. Един бърз и повърхностен поглед върху биографията на Алекс Алексиев би трябва да даде отговор на въпроса дали той изпитва материална нужда да бъде в БГ политика.

1. Както и преди казах - това, да не знаеш какъв точно ти е адреса на местоживеене, или да не знаеш основен закон, по който ще се кандидатираш е много наивно и аз няма как да го приема, още повече за човек от такъв клас. Има някаква друга причина, и разбирането й би могло да хвърли повече светлина върху причините за кандидатирането му за евродепутат. Първото ми усещане и аналогия е мадридското плашило и досега не съм чул нищо, което да ме отърве от нея.
2. За отношението му към РБ фактите говорят сами - той има един довод, при това силно нефелен, но набляга най-много на него. Касим дал далеч не е някакъв сериозен фактор в РБ, нито съм го виждал на някакво събиране от месеци. Политиката на РБ към Ердоган е напълно ясна според мен и мнението на Дал, Взел или някой подобен не е от значение. В този смисъл, нападката е повече от неочаквана.
3. РБ има 50 човека граждански съвет и по няколко във всяка една от съставляващите го партии. Това прави около 70 човека хора на ръководно ниво, които определят курса на тази политическа сила. От тях точно 3ма са били някога в предишно управление. Като процент минава някъде под статистическата грешка, затова и тази тема е по-скоро опорна точка, но не и реален аргумент. Междувременно, темата антикомунизъм отдавна не е на дневен ред в РБ, и по-скоро никога не е била. Далеч си, и това обяснява предполагам, но към момента РБ е единствената политическа сила, която говори за европолитики и защитата на българския интерес през европейския. Защото е лесно да си говорим за всевъзможни други теми, но те са част от политиката, която се прокарва чрез парламент и правителство, а не чрез ЕП. Изобщо не мога да приема твърдението за капуслиране около антикомунизъм - бих го приел за ДСБ, но не и за РБ.
И последно - приказките за експертите ги твърдя напълно убедено, с повторната уговорка, че говорим единствено за политически ангажирани. Ясно е, че и в страната и извън нея има много читави хора, с много умения, знания и възможности, но за добро или зло, те не искат да са в политиката. От наличните ни партии и техните кадри, екипът на РБ е епохи напред. Но пък са критично зле в ПРа.

Колкото до биографията на Алекс и аналогията с нуждата от участие в политика (това е мое изказване) - вероятно е така, и нямам никакви съмнения в обратното. Но ще ти дам едно наум - един човек може да бъде притиснат, независимо кой е той, какво работи, какво печели и тн. Алекси (слагам го чисто хипотетично, не твърдя, че това е случая) може да и милиардер с 20 нобелови награди и пак да бъде накаран да прави, говори и действа нещо, изгодно на някого. Цяла политическа сила обаче е адски трудно да бъде убедена да направи нещо подобно, освен ако не е създадена за тази цел. Затова и аз принципно мразя всеки един мажоритарен елемент в изборите. Ако Алекс се беше класирал и получи доверието на 3 млн българи какво става? Ще влезе и ще се клонира на 17 места? А къде са му екипите, кой ще го съветва за различни политики? Кой ще е гарант за провежданите от него политики?

ПП Това бих го твърдял, ако ще и Костов да е мажоритарен кандидат.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Май 05, 2014 11:45 pm 

1. Ще разпитам още и веднага щом науча нещо по-различно от това ще пиша тук. Според мен се е предоверил на екипа си. Да. Това е гаф.

2. Този довод е пряко свързан с неговата платформа. Никак не е нефелен или маловажен. Какво означава партията на Дал не е сред водещите в РБ? Така като го приказваш ще излезе едва ли не, че не е в РБ, но само за пред хората я броят вътре.

Нека ти дам една футболна аналогия. Представи си, че в УС на Левски cа Гонзо, Кривия, Борето, Кокала и Дучето. Първата ти реакция няма ли да е, "абе да му е*а майката, какво праву Дучето в УС на Левски"?

Точно за това говорим тук. Човек афиширащ привързаността и контактите си с Ердоган няма място в РБ.

3. Знам каква е бройката на хората от ГС (Любо Христов е негов член). Позволи ми да се усъмня в "липсата" на влияние сред старите членове. Според мен въпросните 70 човека са си чист параван.

От гледна точка на добри идеи, нали вчера ти дадох пример за разликата между това да дадеш добра идея и всъщност да я реализираш.

Това което казваш за Алекс Алексиев на тема биография и доходи важи с пълна сила за всеки един лидер на РБ.

Аз съм далеч, но ще ти разкажа една случка от началото на юли, 2013, която е за пореден път доказателство, че в този конкретен случай дистанцията не е изкривила начина ми на мислене. Срещнах се на въпросната дата с Жаклин Толева от БДФ. Тя точно тогава преговаряше с РБ за присъединяването на нейната формация. Каза ми, че и е казано в прав текст, че в РБ няма място за патриотични формации. Ако иска да влезе ще трябва да си смени идеологията.

На България и трябва витална, здрава дясна сила, която да е водеща, а не такава дето обединява 50 партии (образно казано) за да събере 6-7%.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Май 05, 2014 11:53 pm 
Аватар

На България не й трябва дясна сила. :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Май 05, 2014 11:55 pm 

tprodanov написа:
На България не й трябва дясна сила. :wink:

Ако има десни в България, тогава какъв тип партия да представлява техните интереси?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Май 06, 2014 12:04 am 
Аватар

Десните в България са на границата на статистическата грешка. Какво значение имат техните интереси?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Май 06, 2014 12:23 am 

Не са. Много са. Както ти писах, нито са измрели, нито пък емигрирали всичките.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Май 06, 2014 12:29 am 
Аватар

Това, че са гласували за СДС 97ма не ги прави десни. Страна с хора с десни убеждения има съвсем различен тип икономика. Основна идеология на дясното е частния бизнес, а напоследък - дребния такъв. В България има 10% самоосигуряващи се, като този процент намалява всяка година. Какви десни?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Май 06, 2014 12:49 am 
Аватар

Кока-Кольо написа:
Те и ДПС са толкова либерали, ама предпочетох да го събера по групи, за да има повече опции

Ами те толкова и БСП и АБВ са социалисти! :strkstrk
Като обяснявам на разни другарчета как единствено българските "социалисти" са въвели плосък данък, никой не ще да ми повярва. :loser2 Реално погледнато с решенията си БСП се е утвърдила като изявена дясна партия, така че десните да не се чудят. :bigok Абе типична гнусна посткомуноидна партия...

Последна промяна Shtraker на Вто Май 06, 2014 12:50 am, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Май 06, 2014 12:49 am 

Зачекваш доста мащабна тема, която предлагам да продължим утре :) .

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Май 06, 2014 12:52 am 
Аватар

С удоволствие. Но знаеш, че съм прав в голяма степен, макар и твърдението ми да е манипулативно донякъде. Няма дясно мислене у нас, има точно това, за което ти говориш - вреслив и фалшив антикомунизъм. Но повечето хора си имат болшевишкото мислене.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Май 06, 2014 12:18 pm 
Аватар

При нас вирее нещо като пост-див феодало капитализъм примесен с откровена лакомия.

А в интерес на истината наблюдавам как тук, в Австрия, им преминава изборната агитация и забелязвам следното:
1. Има си откровенно "расистки" и "популистки" плакати по улиците. С партии и лица зад тях, не просто някакви анонимки - например "Турция далеч от Европа". Има и плакати против Банките (те в Австрия поналяха държавни парички в тях по време на кризата).
2. Като цяло, посланията не са само на местна основа - всички се кълнат как ще защитават в Европарламента политики, които ще облагодетелстват ЕС, но и са изцяло в интерес на Австрия.
3. Стремят се ясно да покажат към коя от двете основни сили в Европарламента ще се влеят - ЕНП или ПЕС. Следователно за кои от основните политики и програми ще работят следващите години.

Та, това ми е най-интересно на нашата кампания - реално нашите депутати ще са предимно машичка в ръцете на някоя от тия две големи сили. Т.е., ако въобще говорим за програми и политики, не е ли по-редно да се погледне коя от ЕНП и ПЕС какво смята да прави, да защитава и да лобира за, после да видиш коя от местните партии в коя ще се влее? Ако си признае :smt003 . И тогава да гласуваш.

Един леко дебилен пример - ЕНП са срещу Южен поток (не знам дали са, спекулирам). Това е зле за Левски :strkstrk . Гласувам за някой, който ще е от ПЕС.

В случая с РБ е ясно, че ако това движение трябва да се официализира реално политически, трябва просто да се гласува за него за да му се даде тежест и да се приеме насериозно и от потенциалния избирател на едни парламентарни или местни избори.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Май 06, 2014 4:53 pm 

tprodanov написа:
Това, че са гласували за СДС 97ма не ги прави десни. Страна с хора с десни убеждения има съвсем различен тип икономика. Основна идеология на дясното е частния бизнес, а напоследък - дребния такъв. В България има 10% самоосигуряващи се, като този процент намалява всяка година. Какви десни?

Ако в България всеки човек с десни убеждения имаше възможност да реализира бизнес идеите си или да работи да добра частна компания, много от проблемите, които имаме в момента нямаше да ги имаме.

Бизнес климата в България е вреден (казано меко и дипломатично) така, че процента на самоосигуряващи се в страната не може да бъде сериозен индикатор за хората с десни убеждения.

На мен по-скоро ми се струват като оправдание за зле свършена работа приказкаи от рода на "ами няма десни в БГ" как да прогресират десните партии.

Нека видим какво ще измисли Алекс Алексиев. Ще ви държа в течение. Както вече обещах, аз лично ще го посъветвам да се срещне с РБ преди да прави каквото и да било. Дали ще се вслуша в съвета ми е тема на друг разгвор.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Май 06, 2014 8:25 pm 
Аватар

Какво е мнението на Алекс Алексиев за РБ и дясното в България към днешна дата, че ми е много важно? Ако има и други подобни съсели изпълзели последните дни, да се сподели и тяхното мнение, че и то е важно.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 1108 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 37  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]