Цитат:
Инцидентът с Иво Главата далеч не е единственият, при който мутрите на „Титан” са упражнили физическо насилие спрямо фенове на лит(*кс-етрополе около мача с Миньор. Това твърди привърженикът на „червените” Емил Томов. По време на целия двубой в Перник бабаитите са следели кой какво скандира и след срещата са ступали и други хора. Ето и разказът на очевидеца, публикуван на един от фен сайтовете на лит(*кс-етрополе cskasofia.com:
Като начало отидохме с червени фланелки, шалчета, заедно с деца, приятелки и т.н. Аз съм свободен човек, моите приятели са свободни хора. И винаги ще бъде така, ние всички с вас сме граждани на ЕС, граждани на Майка България! Ние имаме право да отидем на мач, никой не може да ни изгони и не бива. Никой не може да ни каже какво да пеем, нито пък да ни заплашва или прави каквото и да е, наказуемо и преследвано от закона! За да защитим правата, нашите и на тези на приятелите и семейството ни!
Дойдоха около 40 коли (да не ги описвам) пред стадиона, а на него вече беше влезнала по-голямата част от агитката, но въпреки това, отвън имаше поне 50 полицаи в пълно бойно снаряжение, джипове, техника, всичко необходимо за охрана. Там обаче имаше фенове, приятели, хора, които са ни били близки като семейство, които нямаха този късмет да влязат на стадиона. Пред очите на полицията групата от тези коли (даже не знам как да ги нарека) пребиха Ивайло (Главата) Цветков. Очевидно те бяха излезли с желанието за кръв и насилие, аххх тези бедни душици!
Но с това изцепката не приключи. Някои от тях носеха потници на стюарди, извадени от боклуците на УЕФА и Васил Левски, влязоха през полицията, която чинно им направи коридор за "да влязат господата", както каза един дебел чичко в синя униформа. Обградиха по-голямата част от агитката, която беше вероятно около 200 човека и както написах - имаше жени и деца, а повечето от останалите бяха млади хора на по 20-тина години. Калоян Стоянов им даде нареждания къде и как да застанат. А първите думи на тези платени фенове, мутри и боклуци бяха: "Къде са Дуче и къде са тези, които бойкотират?" Бяха споменати имена на хора, фракции и се търсеше саморазправа с тях. Но понеже видяха, че има камери, а боят определено щеше да е с хендикап за нас, Цимбика постави Нашият Председател, лидерът на Фенклуба на Привържениците на лит(*кс-етрополе, в центъра, за да му бъде поискана сметка еднолично.
Някои от дошлите ги познаваме от телевизията, от различни места, но според думите им, те били "израснали на улицата" заедно с Калоян Стоянов - "Те ще бъдат на всеки мач тук в този сектор, ако вие продължавате, а вие може и да не си тръгнете от тук и може да забравите за влак и рейс, ако продължавате." Цитирам по памет думите на г-на. Беше ни обяснено също и следното: "Вие взимате хляба на дъщеря ми, аз няма да оставя нещата така."; "Дали са 27 милиона, те няма да ви простят и да оставят нещата така!"
И какво ли още не, много още има за писане от заплахите и начина, по който беше направена операцията за сплашване на феновете, свободните граждани и най-важното - ваши Братя и Сестри!!! Докато пиша това ми идва да рева, не ми се вярваше, че е възможно българската полиция и моята родина да позволят това да се случи!
Вече мога и искам това да се промени! МВР, Правителство, сега е време да видим дали имаме най-после истински управници или поредните корумпирани и толериращи мутри и мракобесници, управляващи, които са доволни и щастливи, че са влезли в кацата с меда.
Побоища имаше и след края на мача и ни бе обяснено какво трябва да викаме и как трябва да се държим. То всъщност заплахи имаше през цялото време, а тези хора бяха ужасно нервни, но после излязоха гордо, тъй като полицията и специалната част за борба с футболното хулиганство ги пуснаха да си тръгнат триумфално, като победители. На мен лично от полицията ми беше казано: "Какво да направим, видяхме какво се случи, но..." И вдигаха рамене, други се мазнеха с: "Дръпнете се да минат!"
Малките фенове успяха да видят какво беше през деветдесетте години. Сега помислете малко дали трябва това да се случва и какво можем да направим? Всички да се вдигнат! Най-вече онези, които си стоите вкъщи, под предлог и с извинение, че "тези в червено на терена не играят нищо!" Защото Титан това искат - да сме малко, отборът да не върви и да ни няма. Искат да ни унищожат! Всички заедно, всички обединени!!! Пълна мобилизация, драги приятели, защото това е нашият дом, това е нашият отбор, аз ще умра за него ако трябва!!!
Няма да подчертавам пасажи, сами ще си ги намерите