forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Сря Авг 27, 2025 10:33 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 757, 758, 759, 760, 761, 762, 763 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Вто Апр 16, 2013 10:36 am 
Аватар

Седем:Едно написа:
tprodanov написа:
Adepta написа:
Това защо? Ако всеки може да си провери как е гласувал според системата, евентуалната (почти невъзможна) манипулация става рискова. Подправянето на подпис не е просто декриптиране.
Проблемите с подпис, гласуване и тн. не са технологични, а зависят само от направата на закона.

Защото най-важното в продаването на гласове е начините да провериш как е гласувал гласуващия. Ако имаш такъв начин - т.е., проверката е възможна, то купуването на гласове ще цъфти.

Нашата система е направена така, че е абсолютно невъзможно да се разбере за кой си гласувал. Разделена е на две части - първата е само оторизационна, демек проверява дали имаш право да гласуваш и ти дава достъп до втората част, където си абсолютно анонимен. Знам, че подлагаш на съмнение всичко на света, ама нещата са правени от може би най-сериозната компания в областта на електронната сигурност и е помислено за всичко. Освен това е доказана в практиката многократно.

П.П.
Абе ти правил ли си ДНК тест на децата си за бащинство, да те еба у мнителния? :bigok :strkstrk

не обяснявай на ЛЕЙМЪРИТЕ няма да ги убедиш
технически всичко е тип-топ
проблема е политически по изтъкнатите по-горе причини :
1. много от партиите ще загубват от това, че ще има по-висока активност
2. купуването/продаването на гласове ще достигне до нови висоти !

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Апр 16, 2013 10:37 am 
Аватар

Нашата система е направена така, че е абсолютно невъзможно да се разбере за кой си гласувал. Разделена е на две части - първата е само оторизационна, демек проверява дали имаш право да гласуваш и ти дава достъп до втората част, където си абсолютно анонимен. Знам, че подлагаш на съмнение всичко на света, ама нещата са правени от може би най-сериозната компания в областта на електронната сигурност и е помислено за всичко. Освен това е доказана в практиката многократно.

П.П.
Абе ти правил ли си ДНК тест на децата си за бащинство, да те еба у мнителния? :bigok :strkstrk

Всъщност, пропусна че това ми мнение беше отговор на друго, което твърдеше, че трябва да може да се проверява. А то не трябва. Както казах по-горе, с вашата система малко или много все пак имам идея, защото бившата ми фирма беше част от този проект в миналото. Та тая работа със съмненията тук отпада позорно :smt023 :bigok

Леймър ли бе :bii_chorbata

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Апр 16, 2013 10:38 am 
Аватар

Косьо, както казах и по-горе, БСП и ДПС не искаха и да чуят за подобни промени, защото това ги обрича на забвение. Купуването на гласове няма да ги спаси, защото ще има много висока избирателна активност.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Апр 16, 2013 10:39 am 
Аватар

tprodanov написа:

Леймър ли бе :bii_chorbata

за малките, които технологиите им итват наготово - без да знаят кое как става :smt031

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Апр 16, 2013 10:42 am 
Аватар

Косьо, че ние с теб сме почти набори бе пич :bigok Па и сме се засичали по купони да те еба :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Апр 16, 2013 10:46 am 
Аватар

tprodanov написа:
Косьо, че ние с теб сме почти набори бе пич :bigok Па и сме се засичали по купони да те еба :bigok

шшшш - тихо :!:
кой, кой ебал да си остане в миналото :smt031 :smt031

:strkstrk :strkstrk :strkstrk

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Апр 16, 2013 10:50 am 
Аватар

:smt005 :smt005 :smt005

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Апр 16, 2013 1:50 pm 
Аватар

Т'ва за ония купони със срането под масата ли става дума? :smt005

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Апр 16, 2013 1:57 pm 
Аватар

Аз тва не го знам :strkstrk

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Апр 16, 2013 2:59 pm 
Аватар

viewtopic.php?f=5&t=13475&p=1239238#p1239238 :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Апр 16, 2013 4:40 pm 
Аватар

Добре де, при въвеждането на всяка нова система нормално да има тонове въпроси за евентуални проблеми. Ако имат желание защо поне в големите градове и избирателни секции не се направят терминали за гласуване и там да се ограничи хартията и мангала. Никой не е казал в село с 14 баби и 9 дядовци да се наливат хиляди за сложни системи, при положение, че инвестицията там нема избиване и ще е в пъти по-лесно да се затегне контрола от София в тези места. А в София се отива както до момента, показваш лична карта, цъкваш на джиджаното екранче за кой КОМАНДИРА да гласуваш и с усмивка казваш лек ден. С такава система май в щатите бях виждал да гласуват. А за хората в чужбина правят ел. сертификати и ограничение да може да се гласува само 1 път от едно IP и това IP да на адресната регистрация на човек. По-елементарно от това няма. Ако в едно СОУ в София или Варна не могат хората да се справят с 2 натискания на екран не знам въобще тая държава кво бъдеще има. Та Седем: Едно да каже тва като реализиране дали е възможно и скъпо, въпреки, че знам отговора предварително. Смърт за бюлетините и отровните багрила в химикалките. Да живее тъч скриина!!! Казах!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Апр 16, 2013 4:45 pm 
Аватар

Досега парите изхарчени по проекта за е-правителство и в частност за е-избори надвишават няколко пъти стойноста му. Ако не се лъжа, досега е стартиран три пъти, усвоявани са пари, след което нещата отиват у канала и при следващия старт се оказва, че трябва да се започне от нулата. За мен е въпрос на нежелание, а не на пари.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Апр 16, 2013 5:13 pm 
Аватар

Естествено, че е въпрос на нежелание. Това е валидно за около 90% от провалените проекти. За останалите 10% нежеланието е комбинирано с неподготвеност, некадърност, недообмисленост и други разни "не-" та, но все-пак е водещо....

С ЛЕВСКИ И ЩЕ УМРА

www.bgblood.org
facebook: БОДК / BOVBD

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Апр 16, 2013 6:16 pm 
Аватар

tprodanov написа:

П.П.

Всъщност, пропусна че това ми мнение беше отговор на друго, което твърдеше, че трябва да може да се проверява. А то не трябва. Както казах по-горе, с вашата система малко или много все пак имам идея, защото бившата ми фирма беше част от този проект в миналото. Та тая работа със съмненията тук отпада позорно :smt023 :bigok

Не виждам технологичен проблем всеки да може да си провери неговия вот. Друг е въпроса колко смисъл има, но така ще се успокоят параноиците :D
И ние сме пипали HSM-и (примерно Atalla-и)), и сме дигали CA и имаме някакво понятие от PKI имплементации :roll:
south написа:
Значи заради това трябва титлата му по математика да се пише с кавички? :loser2

Ами политическия курварлък на учен мисля че го прави недостоен за титлата български професор - беше в СДС, присламчи се към РЗС, сега Герб. Или подобни изказвания:
Цитат:
Негласуването, гласуването за малки партии, писането по бюлетината повишават лошия, неполитически, вот

Между другото Костов никога не се е кичил с титлата си :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Апр 16, 2013 6:47 pm 
Аватар

Знаеш как е ... написа:
Добре де, при въвеждането на всяка нова система нормално да има тонове въпроси за евентуални проблеми. Ако имат желание защо поне в големите градове и избирателни секции не се направят терминали за гласуване и там да се ограничи хартията и мангала. Никой не е казал в село с 14 баби и 9 дядовци да се наливат хиляди за сложни системи, при положение, че инвестицията там нема избиване и ще е в пъти по-лесно да се затегне контрола от София в тези места. А в София се отива както до момента, показваш лична карта, цъкваш на джиджаното екранче за кой КОМАНДИРА да гласуваш и с усмивка казваш лек ден. С такава система май в щатите бях виждал да гласуват. А за хората в чужбина правят ел. сертификати и ограничение да може да се гласува само 1 път от едно IP и това IP да на адресната регистрация на човек. По-елементарно от това няма. Ако в едно СОУ в София или Варна не могат хората да се справят с 2 натискания на екран не знам въобще тая държава кво бъдеще има. Та Седем: Едно да каже тва като реализиране дали е възможно и скъпо, въпреки, че знам отговора предварително. Смърт за бюлетините и отровните багрила в химикалките. Да живее тъч скриина!!! Казах!

Стойността ще се избие буквално със спестените пари от 1-2 избори. Няма желание в повечето партии, защото те искат да манипулират простия народ и да отказват интелигентните да ходят до урните. И само ще вметна, че първия и единствен вносител на законопроект за електронно гласуване се казва г-н Иван Йорданов Костов. Законопроекта съм го чел лично няколко пъти, не беше изпипан и имаше много грешки, но въобще не стигна да четене доколкото си спомням.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Апр 16, 2013 6:53 pm 

Адепта, не знам защо нападаш Михаил Константинов. Моите впечатления са, че той е един изключително умен, интелигентен и способен човек. Цял живот с десни убеждения. Не мисля, че факта, че е бил в РЗС го прави политически травестит. Бил е в СДС, сега в ГЕРБ. Идеологически тези партии може и да са различни, но не малка част от избирателите на ГЕРБ са бивши избиратели на СДС, осъзнали че СДС е мъртво и гласуват за ГЕРБ заради антикомунистическите си убеждения. Един такъв пример е Михаил Константинов. Не разбираш ли, че Михаил Константинов не гласува за ГЕРБ от любов към тях, а основно защото мразни комунистите. Да бил е в РЗС, той си знае защо.
Не виждам защо политическите убеждения на Михаил Константинов трябва да го окачествяват като учен и да умаловажават научните му постижения. Какво общо има едно с другото?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Апр 16, 2013 7:02 pm 
Аватар

Не, че много следя политиката, ама кога пък Константинов е бил в РЗС, че сега е станал и от ГЕРБ? :shock: Adepta, ти хубаво си живееш в свой собствен свят. Добре е, че нищо съществено не зависи от теб. :smt023

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Апр 16, 2013 7:09 pm 
Аватар

Абе в това да сменяш политически пристрастия толкова често си има нещо курвенско,както и да го погледнеш.А как и по-какъв начин се наби в толкова много глави,че като гласуваш за герб,гласуваш срещу комунистите и когато се дават примери с умни хора,аз някак си мисля,че ташак си правите.Или просто така им е изгодно на тия умните от примерите

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Апр 16, 2013 7:48 pm 
Аватар

Ако сменяш футболния отбор си курва. Ако сменяш жените си курвар, ако сменяш музикалните си вкусове си музикална курва, но ако сменяш политическата партия не си курва. Ебати логиката имате някои хора. :smt005

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Апр 16, 2013 7:56 pm 
Аватар

Аз продължавам интензивно да НЕ намирам информация за престоя на Константинов в РЗС, нито за настоящето му членство в ГЕРБ. :bigok Другото важно за отбелязване - ако ще да се изсере пред централата на "Позитано" и после да запее "Интернационалът" и да стане член на БСП, пак ще си е професор по математика, защото двете (науката и политиката) нямат нищо общо помежду си. :idea:

Между другото, имаше един сайт на български - анкета за изборите сега, и като резултати изкарваше партиите, които са най-близо до твоите убежедния, ама не се сещам как се казваше... :smt017

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Апр 16, 2013 8:55 pm 
Аватар

south написа:
... ако ще да се изсере пред централата на "Позитано" и после да запее "Интернационалът" и да стане член на БСП, пак ще си е професор по математика, ...

:smt023 :smt005 :smt005 :smt005 Примерът си е абсолютно верен. Верен и смешен :smt005 :smt005 :smt005 :smt005

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Апр 16, 2013 9:32 pm 
Аватар

The Eraser написа:
Адепта, не знам защо нападаш Михаил Константинов. Моите впечатления са, че той е един изключително умен, интелигентен и способен човек. Цял живот с десни убеждения. Не мисля, че факта, че е бил в РЗС го прави политически травестит. Бил е в СДС, сега в ГЕРБ. Идеологически тези партии може и да са различни, но не малка част от избирателите на ГЕРБ са бивши избиратели на СДС, осъзнали че СДС е мъртво и гласуват за ГЕРБ заради антикомунистическите си убеждения. Един такъв пример е Михаил Константинов. Не разбираш ли, че Михаил Константинов не гласува за ГЕРБ от любов към тях, а основно защото мразни комунистите. Да бил е в РЗС, той си знае защо.
Не виждам защо политическите убеждения на Михаил Константинов трябва да го окачествяват като учен и да умаловажават научните му постижения. Какво общо има едно с другото?

И какво като е умен? Върти си дупето за пари, и то публично. Още по-позорно е, че се кичи с научната си титла, а маже на политическото поприще, и това при положение че е против правилата. И защо твърдиш, че е с Герб защото са дясна партия не знам. Те просто не са. Съставена от потомци на комунисти, задминала учителите си комунисти (всичките им похвати са комунистически, но барат по-грубо) и с откровенно лява политика. Егати и антикомунистите са :lol:
И да ти припомня какво казва на два пъти Боко:
1. За Първанов само аз ще говоря (Първанов до шията в ако).
2. Забранявам да се говори срещу Станишеф (след компромат от Герб).
Ама викаш много големи антикомунисти са. И хич няма да се коалират.
south написа:
Не, че много следя политиката, ама кога пък Константинов е бил в РЗС, че сега е станал и от ГЕРБ? :shock: Adepta, ти хубаво си живееш в свой собствен свят. Добре е, че нищо съществено не зависи от теб. :smt023

Виж ся, това какво на теб не ти е известно е твой проблем. Също така защо интерпретираш
Adepta написа:
....присламчи се към РЗС, сега Герб....

като "бил в РЗС, сега станал от ГЕРБ" също ми е непонятно. Никой не говори за членство.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Апр 16, 2013 10:03 pm 
Аватар

За мен няколко негови изказвания бяха недопустими от позицията, която заемаше. Сега вече не я заема, и съответно те нямат значение. Познанията му по математика нямат нищо общо и не знам що се коментират.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Апр 16, 2013 10:27 pm 
Аватар

Второто и третото му изказвания са като е член на борда, какъвто продължава да е :wink:
Не съм на мнение, че киченето с титла не задължава.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 17, 2013 8:49 am 
Аватар

Не откривам икономическата тема затова пиша тук. СЗ Фен да коментира срива на цената на златото от последните дни, дето уж цената му никога не падала и било най-сигурната инвестиция :strkstrk

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 17, 2013 11:02 am 
Аватар

Е, то пикове и спадове винаги ще има, но в дългосрочен план винаги расте.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 17, 2013 11:35 am 
Аватар

СЗ ФЕН, нещо се обиди и не иска да коментира повече икономика тук.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 17, 2013 11:47 am 
Аватар

Adepta написа:
south написа:

Виж ся, това какво на теб не ти е известно е твой проблем. Също така защо интерпретираш
Adepta написа:
....присламчи се към РЗС, сега Герб....

като "бил в РЗС, сега станал от ГЕРБ" също ми е непонятно. Никой не говори за членство.

Сподели, след като си запознат, аз вече писах, че не следя политиката. Със същия успех можеш да твърдиш, че е се е присламчил към Hitlerjugend (нищо, че е роден през 1948 г. :loser2 ) и после към ЧК. Ебати бояджията! :loser2 А после и към СДС! :smt005 Бояджия мръсен! :bigok

Аз пак да попитам за сайта? Не е този Гласоводител, доста подобен е. :smt017

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 17, 2013 2:03 pm 
Аватар

Който не знае за кого да гласува, да пробва с това
http://www.glasovoditel.eu/

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 17, 2013 2:06 pm 
Аватар

:lol: :lol: :lol: България на гражданите, копеле :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

С ЛЕВСКИ И ЩЕ УМРА

www.bgblood.org
facebook: БОДК / BOVBD

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 757, 758, 759, 760, 761, 762, 763 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]