forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Нед Авг 31, 2025 7:06 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 711, 712, 713, 714, 715, 716, 717 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Вто Мар 05, 2013 11:15 pm 
Аватар

Double-D написа:
Октопод Инвест Холдинг също е на ТИМ.

дичевски ли?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Мар 05, 2013 11:38 pm 
Аватар

iSSigy написа:
Ти сериозен ли си ми кажи? Няма нищо незаконно, което се случва в източна България без ПОЗВОЛЕНИЕТО и съдействието на тим. От трафика на хора през кражбите на коли до хероина :smt006

Нямам представа, просто се чудя на база на каква информация ти споменаваш за "ПОЗВОЛЕНИЕТО и съдействието" им? :roll: иначе и аз съм чел във сп."Въдичар", че ТИМ контролира и улова на калкан с търмъци по дъното на Черно море, но не съм сигурен до колко достоверни бяха източниците на автора на статията.

п.с.
Трафик на хора от/за Румъния ли? :roll:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Мар 05, 2013 11:43 pm 

Suum cuique написа:
Double-D написа:
Октопод Инвест Холдинг също е на ТИМ.

дичевски ли?

Да. Доста неприятен тип, а и фирма като цяло. Доста години им бяхме доставчик и не се бях интересувал в подробности, но след като почнаха яко да бавят плащания и се наложи да си комуникираме по-сериозно видях за какво става въпрос. По-нагли типове рядко се срещат. След 2 месеца разправии за 11 хил ли бяха тоя ми се обажда и ми казва, че за него това били пари за семки и ще ги плати когато и ако иска. Та така.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Мар 05, 2013 11:51 pm 
Аватар

iSSigy написа:
По твоята логика няма министър, депутат, кмет и т.н. ,който да е откраднал и една стотинка от държавата, понеже няма осъден. (или са единици) Явно живеем в най-честната държава в света,а всички обвинения за кражби и неизгодни договори са просто измислици на хората :mrgreen:

Няма моя или твоя логика, но ти се отклоняваш конкретно от ТИМ в неясна посока и множество "министър, депутат, кмет и т.н" и поставяш несвързани с обсъждането въпроси.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Мар 05, 2013 11:57 pm 
Аватар

Из доклада на Джеймс Пардю АКА сп. "Въдичар", изтекъл през "Уикилийкс"

Цитат:
ТИМ – новият лидер на българската организирана престъпност. Групировката е основана във Варна през 1993 г. За ТИМ се говори, че е създадена от десет бивши „тюлени“, които са служили в елитно военно поделение преди то да бъде разпуснато в началото на 90-те години на миналия век. ТИМ запълни вакуума, създаден след упадъка на Мултигруп, който последва убийството на Илия Павлов през 2003 г. Името на групата се смята за съкращение от инициалите от първите имена на трите й основни фигури: Тихомир Иванов Митев, Иво Каменов Георгиев и Марин Великов Митев. Смята се също, че 12 души контролират всички фирми на ТИМ.
Въпреки, че се опитват да изградят имидж на чисто законна бизнес групировка, ТИМ продължават да поддържат строга тайнственост по отношение на корпоративната си структура и собственост, като същевременно техните фирми и подразделения са обвързани с много сложни отношения. Като групировка на организираната престъпност, ТИМ се занимава с широк спектър от криминални дейности – изнудване и рекет, заплахи, проституция, залагания, трафик на наркотици, кражби на коли и трафик на крадени автомобили.

Основната база на ТИМ – Варна, има значително руско население и се смята, че ТИМ имат връзки с руската организиран престъпност, включително известния руски престъпник Майкъл Чорни. Тихомир Митев контролира промишлените дейности на ТИМ, неговият по-голям брат (?) Марин се занимава с основните бизнес интереси на групировката във Варна и околността. Иво Георгиев има за задача дейностите на ТИМ в София и финансовите интереси на групировката. Други членове на тази групировка, които би трябвало се отбележат са: Мирослав Петров Несторов – той се занимава със стратегическото планиране на групата и е директор на най-големия филиал на ТИМ в областта на услугите – Мустанг Холдинг; Йордан Димитров Йорданов, занимаващ се с медийните интереси на ТИМ и член на борда на Мустанг и Николай Божидаров Николов – изпълнителен директор на Мустанг и съпруг на главния архитект на Варна. Първоначалните дейности на ТИМ се развиха около събирането на лоши заеми – вид бизнес, който допринесе за отрицателния обществен облик на групировката, но все още си остава една от основните й дейности плюс предоставяне на услуги свързани с охрана в област Варна. В средата на 90-те години на миналия век, групировката се насочи и към земеделие, и производство на хранителни продукти, и настоящите й интереси включват съхранение на зърно, отглеждане на бройлери, както и винарската изба. Във Варна ТИМ са навсякъде. Медийните им интереси включват телевизия М-САТ, още 5 кабелни телевизионни станции, 2 кабелни телевизионни оператора, радио Алфа, вестник „Черно море“ и рекламна агенция, която обслужва тези медийни интереси. ТИМ също притежават вериги от ресторанти, кинозали, магазини за филми под наем, спортни центрове, клубове за интернет залагания и бинго зали. Наскоро започнаха голям проект наречен Алея Първа където се планират 7 хотела, 500 заведения за хранене и забавление, и 300 магазина на площ от 250 акра на ивица на черноморския бряг близо до Варна. ТИМ контролира едни от най-големите кариери за инертни материали, и чрез търговското си дружество Химимпорт има и значителен дял в производството и продажбите на изкуствени торове, нефтени продукти и химикали. Точно Химимпорт имаше важно участие и подпомогна придобиването от ТИМ на Централна Кооперативна Банка (ЦКБ), всъщност най-значимата придобивка на ТИМ досега. След ЦКБ, ТИМ продължиха да разширяват операциите си във финансовия сектор, включително чрез застрахователната компания Армеец. Отново чрез Химимпорт, през 2002 г., ТИМ придобиха мажоритарен дял в Нютон Файненшъл Мениджмент БГ, притежател на българската пенсионна застрахователна компания СИЛА. От тогава Нютон се преименуваха на ЦКБ Груп Асетс Мениджмънт. ТИМ се възползваха от значителното си присъствие във финансовия сектор и въведоха пазаруване на едно място – комбинирано банкиране, застраховки и пенсионни застраховки. През 2003 г., Химимпорт купи 49% от втория по големина самолетен превозвач в България – Хемус Еър, като по-късно придоби всичките 100% от Хемус. През 2004 г. Химимпорт също придоби 100% от една по-малка авиокомпания Viaggio; тази придобивка беше одобрена от най-големият акционер във Viaggio - Тодор Батков, който е адвокат на Майкъл Чорни и негов личен представител. Смята се, че с тази комбинирана собственост в Хемус и Viaggio, ТИМ насочват апетита си към официалния български превозвач България Ер, който скоро ще бъде приватизиран.

Доколкото знам двамата Митеви не са братя, в текста е допусната грешка. Някой ако открива други грешки - да пише. Или пък мотива на Пардю да клевети честните бизнесмени от ТИМ

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 06, 2013 12:03 am 
Аватар

Не знаех, че Бащицата имал авиокомпания :strkstrk, навсякъде са стигнали силните непомашки мишци :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 06, 2013 12:08 am 
Аватар

"Смята се, говори се, твърди се, знае се" и т.н. Неопределености.
Трактора го арестуваха и го съдят. Други ги стрелят, отвличат, изчезват и т.н. Факти.
Не съм за коя да е групировка, но в случая се говорят глупости.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 06, 2013 12:18 am 
Аватар

По принцип когато мафията е на власт, а съдебната сиситема е превзета, е нормално да се борави с догатки и предположения. Ако някой излезе да свидетества открито, кой ще го защити?
Или когато има черно на бяло разбита незаконна дейност, като цигарената фабрика в Крайморие, в която съдружник е и бати ви Бойко, историята грижливо се замита, забравя и все едно никога не е била.
http://e-vestnik.bg/13018

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 06, 2013 12:34 am 
Аватар

Levskar73 , Георги Стоев говори ли ти нещо ?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 06, 2013 12:42 am 
Аватар

Синя Варна написа:
Levskar73 , Георги Стоев говори ли ти нещо ?

Да, застреляха го неотдавна. И?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 06, 2013 12:58 am 
Аватар

STALKER написа:
.....Доколкото знам двамата Митеви не са братя, в текста е допусната грешка. Някой ако открива други грешки - да пише. Или пък мотива на Пардю да клевети честните бизнесмени от ТИМ

Да, в книгата на Рот има фактологични неточности, и това е единствения довод казионните "журналисти" да се нахвърлят върху него. Няма доклад без грешка. Само комунистите не грешат :lol:
Levskar73 написа:
Трактора го арестуваха и го съдят. Други ги стрелят, отвличат, изчезват и т.н. Факти.

Да бе, не си :smt005
ТИМ са честни бизнесмени, като Галевите (и двата случая) Илийката, Доктора, Самоковеца, Кюлев и ред други - едни по-сенчести, други успяли да се "избелят". Все едно не съм слушал как бригадир на Трактора се оплаква, че трябва да ходи на 30 км от София да бие некъв - бил се репчил по телефона и не искал да си плати дълговете (официално задължение даже), възлизащи на чутовната сума от 500 лв :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 06, 2013 1:13 am 
Аватар

Уго Чавес :rip

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 06, 2013 1:19 am 

Фидел Кастро ги надживя всичките.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 06, 2013 1:23 am 
Аватар

Грешка - Хитлер е жив! :hitl3

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 06, 2013 1:52 am 
Аватар

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 06, 2013 2:03 am 
Аватар

7:1 стигна вече на акъла на Станишев
Цитат:
А Далай Лама ще отиде ли при Борисов, чуди се Станишев
:bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 06, 2013 2:16 am 
Аватар

:bigok :strkstrk

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 06, 2013 2:24 am 
Аватар

Omraz написа:
И аз мисля, че малко се преекспонира това със страха.
Манипулации и купуване на гласове естествено че има, но това би могло да допълни резултата, не може да го подмени изцяло.
Може би е успокояващо да оправдаваме народната глупост и лесна манипулируемост само с измами и манипулации, но за съжаление това не би било вярно. :wink:

Не забравяйте и че ТИМ чрез свързаните структури е работодател на десетки хиляди, и вероятно на доста значителна част от Варна. В списъка на Търговище са изпуснати са Пътстрой и Хидрострой, които печелят почти всички обществени поръчки за изграждане на пътища по морето и само те генерират милиони приход.

това дето си обяснил е класическата схема със страха - повечето хора като ги съберат на събрание във фирмата и им кажат, че ако не гласуват за еди кой си ще стане лошо и ще има уволнения - те съвсем искренно започват да се страхуват и изпълняват. герб прилагаха същата схема, знам не за една и две големи фирми в софия дори, където са правили такива "мероприятия" преди избори... Като казах страх имах предвид подобни неща, а не страх, че некой ще ги бие примерно

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 06, 2013 2:28 am 
Аватар

И много сред държавните чиновници. Щото ако дойде некой лош и направи реформа....

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 06, 2013 3:25 am 
Аватар

Седем:Едно написа:
Изображение

Тая снимка е 100% фотошоп :smt006

ББ не целува ничии ръце, само неговите биват целувани.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 06, 2013 11:09 am 
Аватар

Levskar73 написа:

Разказ от първо лице....

http://meto76.blog.bg/politika/2011/06/03/.758877

И малко неопределености, обаче, които всички знаят...

http://www.novatarealnost.bg/?id=32408381

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 06, 2013 11:17 am 

Boyo написа:
това дето си обяснил е класическата схема със страха - повечето хора като ги съберат на събрание във фирмата и им кажат, че ако не гласуват за еди кой си ще стане лошо и ще има уволнения - те съвсем искренно започват да се страхуват и изпълняват. герб прилагаха същата схема, знам не за една и две големи фирми в софия дори, където са правили такива "мероприятия" преди избори... Като казах страх имах предвид подобни неща, а не страх, че некой ще ги бие примерно

В малки градчета с големи заводи, където гласуват 5-10 хиляди души, половината от които са работници в тоя завод, може и да се разбере кой как е гласувал, но в София (или Русе в моя случай) как ще се разбере, че съм гласувал за или против това, което са ми спуснали отгоре. :smt017

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 06, 2013 11:20 am 

Бойо има предвид друго.
Ако работника знае, че ако лицето или партията Х се провалят на изборите, то е много вероятно той да остане без работа, защото бизнеса на работодателя му ще изпадне в затруднение, много ясно че е доста вероятно въпросния работник да гласува правилно и в полза на личния си интерес, дори без някой да го плаши и задължава.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 06, 2013 11:24 am 

angeloff написа:
Boyo написа:

В малки градчета с големи заводи, където гласуват 5-10 хиляди души, половината от които са работници в тоя завод, може и да се разбере кой как е гласувал, но в София (или Русе в моя случай) как ще се разбере, че съм гласувал за или против това, което са ми спуснали отгоре. :smt017

По - скоро местният "бизнесмен" им казва, че ако не гласуват за точните хора, ще загуби влиянието си и ще затвори "бизнеса". Така в ситуация на почти несъществуващи алтернативи за работа, хората ги е страх...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 06, 2013 11:43 am 
Аватар

http://btvnews.bg/bulgaria/mafiyata-lik ... -gerb.html

Чутовно интервю на тоя дебил :ohmygod2 Не знам как такъв човек може да стигне до подобен пост... А усещате ли как всички медии лекинко обърнаха палачинката?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 06, 2013 11:45 am 
Аватар

Някои лекичко, други не толкова лекичко ...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 06, 2013 12:47 pm 
Аватар

subata написа:
http://btvnews.bg/bulgaria/mafiyata-likuvala-sled-ostavkata-na-gerb.html

Чутовно интервю на тоя дебил :ohmygod2 Не знам как такъв човек може да стигне до подобен пост... А усещате ли как всички медии лекинко обърнаха палачинката?

Цвъки не е дебил, а е много добър организатор, той организира кажи-речи всички структури на ГЕРБ за изборите 2009-та. Просто политическия му манталитет е на ниво каруцар, което е видно от изказванията и действията му в Парламента и пред медиите. Чоко и Боко са като близнаци и щом простия българин избра единия, не виждам нищо чудно "такъв човек" да стигне подобен пост. Да припомням ли Тодор Живков колко време на какъв пост беше :roll:
Част от медиите преди изборите 2009-та масово оплюваха Боко, щом взе изборите буквално на другия ден му пуснаха езиче в ануса...Нищо ново.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 06, 2013 1:15 pm 

Omraz написа:
Бойо има предвид друго.
Ако работника знае, че ако лицето или партията Х се провалят на изборите, то е много вероятно той да остане без работа, защото бизнеса на работодателя му ще изпадне в затруднение, много ясно че е доста вероятно въпросния работник да гласува правилно и в полза на личния си интерес, дори без някой да го плаши и задължава.

Благодаря за разяснението. :smt023

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 06, 2013 2:14 pm 
Аватар

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5581911
Оставки валят.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 06, 2013 2:16 pm 
Аватар

Хахахахахах,ебати държавата.Няма правителство,Варна няма кмет,сега трябва да си заминат и кметовете на София , Пловдив,Бургас,Русе,Стара Загора,Плевен,след това и Президента и ще си танцуваме по градинките по цял ден :strkstrk

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 711, 712, 713, 714, 715, 716, 717 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]