forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Пон Сеп 01, 2025 7:21 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 708, 709, 710, 711, 712, 713, 714 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пон Мар 04, 2013 9:16 pm 

Los Zetas написа:
Bulgaria on air.Така се казва и радиото

Виж това вече не го знаех. Един много добър мой приятел е водещ на предаване в тази телевизия, дори миналата година и аз направих едно участие в предаването му. Не знаех, че и България Еър е собственост на ТИМ. Обикновено ме кефят, а в списанието им на борда има някои много здрави статии на икономическа и историческа тема.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Мар 04, 2013 9:17 pm 
Аватар

Пламен Горанов загуби битката за живота си, за да спечелим ние

http://bnr.bg/Audio.aspx?lang=1026#http://bnr.bg/sites/hristobotev/Shows/Society/Nashiat-den/Society/Pages/130304p_goranov.aspx

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Мар 04, 2013 9:22 pm 

Omraz написа:
Това мнение е на несретника Каролев, даже му го лайках във фейсбук:

Цитат:
Някой няма ли да вземе да пита българската средна класа какво мисли? Дребните и средните предприемачи, високоплатените специалисти в големи български и чужди компании? Това са хората, които всяка сутрин стават тихичко и отиват 8 часа да работят, за да издържат цялата ни къщичка. Това са хората, които плащат сметката. Абсолютно нормално и в реда на нещата е, нетни получатели от фиска да искат държавата да им даде пари. Ако аз получавах от държавата повече, отколкото внасях, и аз щях да искам да се вдигат данъците за другите, да се печатят пари и да се взимат заеми на чужд гръб, за да ми се даде на мен. Но в крайна сметка, сметката се връчва на средната класа. Не е ли време да попитаме дребния и средния бизнес дали му се плащат по-високи данъци сега или след някоя друга година, когато дойде времето да се връщат заемите за милиарди евро, които ужким щели да стимулират икономиката (пък знаем кого стимулират)? Не е ли време да попитаме висококвалифицираните и високоплатените българи в местни и чужди фирми, дали искат политиците да национализират тези фирми и да им станат работодатели? Не е ли време да попитаме собствениците на средни и големи фирми дали ще работят също толкова усърдно да пълнят бюджета, ако им вдигнем данъците? Крайно време е някой да попита българската средна класа какво мисли. Вярно, тя е малка и не е привлекателна целева група за партийните централи, още повече, че е умна и самостоятелна, но тя плаща сметката. А който плаща, би трябвало и да поръчва музиката?

Това е елементарно и популистко (в източно европейския смисъл на думата) мнение, лишено от елементарна логика. А не е ли по-добре за средната класа да увеличим размера и така, че тежестта да се носи от по-малко хора? А за да стане това не е ли по-добре държавата да слезе от гъза на предприемачите и то особено тези, които имат микро, малък и среден бизнес?

Ама няма пари в бюджета, няма кадри и за това не можем да правим промени.

Повечето мерки за подобряване на бизнес климата и стимулиране на бизнеса не изискват и половин стотинка от бюджета.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Мар 04, 2013 9:23 pm 
Аватар

Omraz написа:
Да почива в мир човека. Жалко е, защото явно е бил читав човек.

Оказа се, че имам общи приятели с него - доколкото разбирам нито са го очаквали, нито могат да допуснат е направил такова нещо.
http://www.facebook.com/plamen.goranov - това е фейсбука му.
До последно е писал активно за протестите и срещу кмета и ТИМ, но няма и дума за самозапалване.

Omraz,
на нас половината ни приятели са общи явно ...

аз пък пламен го познавах бегло покрай алпийската/планинарската му компания
абсолютно жизнерадостен, не беше некъв депресар, и аз не мога да повярвам и до последно ше имам съмнения дали се е САМОзапалил

Последна промяна Ignore на Пон Мар 04, 2013 9:27 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Мар 04, 2013 9:23 pm 
Аватар

tprodanov написа:
Коя им е телевизията?

Телевизия Черно Море се казва, на мястото на МСАТ я пуснаха преди няколко години.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Мар 04, 2013 9:24 pm 
Аватар

и българия он еър е тяхна, пич

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Мар 04, 2013 9:27 pm 

Защо не бих се изненадал ако се окаже, че не се е САМОзапалил?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Мар 04, 2013 10:00 pm 
Аватар

Стига глупости :smt006
Почивай в мир, Пламене :( Дано си на едно по-добро място сега :(

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Мар 04, 2013 10:01 pm 

http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 147&type=1

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Мар 04, 2013 11:47 pm 

Ignore написа:
kosjo написа:
Bulgaria on air бтв е една от най добрите и професионално направени телевизии

собственост на ТИМ

И служебните им коли са БМВ хечебек :bigok . Това че са на тия помиари не означава, че основно темите им са за големия интернационален бизнес, канят Муравей Радев, дават документални филми на Vice итн ( попринцип не гледам телевизия но като концепция много ми допадат). И да все пак са на тия помиари. Жалко че се съмнявам да видим справедливост за тези персони. Прекалено са се подковали :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Мар 04, 2013 11:50 pm 
Аватар

Техни са ЦКБ, Армеец, хотел Плиска, Парк Хотел Москва, Дарукар и всички други представителства на БМВ в страната, България Еър и още много. Светлият им бизнес е ясен и работи добре. Сенчестият е проблема.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Мар 05, 2013 12:00 am 
Аватар

Аз пък по едно време си мислех, че ТИМ са сериозни бизнесмени, нищо общо с мутри, сикаджии и т.н. :smt005

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Мар 05, 2013 12:02 am 
Аватар

Седем:Едно написа:
Техни са ЦКБ, Армеец, хотел Плиска, Парк Хотел Москва, Дарукар и всички други представителства на БМВ в страната, България Еър и още много. Светлият им бизнес е ясен и работи добре. Сенчестият е проблема.

Поне още 4...5 винарски изби, от скоро и Винпром Търговище...отделно контролират 90% от износа на зърно през порт Варна, който май пак е техен....
ТИМ ги създадоха политиците, при това още преди ВИС и СИК, не случайно във Варна, нито едните, нито другите бяха фактор...само се замислете, как се получава ей така...най-богата фирма по времето на соца...Химимпорт....

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Мар 05, 2013 12:08 am 
Аватар

Mr. Smith написа:
Аз пък по едно време си мислех, че ТИМ са сериозни бизнесмени, нищо общо с мутри, сикаджии и т.н. :smt005

Аз май съм разказвал историята...през 1992 ли 93 беше...в Каварна имаше среща на СИК, ВИС и ТИМ за разпределение на влиянието и по конкретно за пазара на рапани....ми това, което видях беше извън представите ми...да не говорим...че ТИМ дойдоха с охрана от джипове с руска регистрация...а вътре имаше хора с калашници...а ченгетата дори и не посмяха да се доближат на по малко от километър от тях.... :shock:
По случайност, бях в това заведение на морския бряг...собственост на мой приятел....бяхме избягали от казармата в Балчик....любопитното беше...че след като си свършиха слещата и си събраха сателитните телефони и приемници...хората си платиха всичко консумирано...даже и бакшиш оставиха.... :strkstrk

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Мар 05, 2013 12:12 am 
Аватар

Тия ли бяха първа частна милиция?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Мар 05, 2013 12:13 am 
Не беше ли Корпоративно търговска банка тяхна? За ЦКБ не съм сигурен.

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Вто Мар 05, 2013 12:13 am 
Аватар

Не, онези бяха от града на адидас :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Мар 05, 2013 12:22 am 
Аватар

ТИМ = Химимпорт.

Върнете се в началото
 Профил  

Аватар

http://www.bivol.bg/tim-bulgaria.html тук има още малко за тия готиняги.

Върнете се в началото
 Профил  

Аватар

tprodanov написа:
Тия ли бяха първа частна милиция?

Не, ПЧМ бяха от Бургас

SouthSupporter написа:
Не беше ли Корпоративно търговска банка тяхна? За ЦКБ не съм сигурен.

ЦКБ е на ТИМ, КТБ е на ДПС

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Мар 05, 2013 12:31 am 
Аватар

Skrewdriver написа:
https://www.bivol.bg/tim-bulgaria.html тук има още малко за тия готиняги.

много верни неща има...макар и под формата на догадки....

Цитат:
Биволъ вече писа за руската банка Татинвестбанк, купена от ТИМ. Разследване на LiveBiz показа, че съветник в тази банка е синът на руския министър на екологията и природните ресурси Юрий Трутнев, който е запален каратист в стила киокушинкай и заедно с Иво Каменов е основател на международна федерация по карате. По данни на източници от Русия, ТИМ се славела с имиджа на "избраната групировка" у нас лично от Президента Путин. Не случайно най-близки хора от тясното обкръжение на Путин, когато идват в България, задължително посещават и нощуват в хотелите на ТИМ.

А холдинг Варна от години печели ВСИЧКИ Обществени поръчки във Варна за стотици милиони левове... :smt006

Също може на това да се обърне внимание...

Цитат:
. Смята се също, че 12 души контролират всички фирми на ТИМ – които към 2003 г. наброяват над 150 с над 10 000 служители – като всеки от тези 12 има фиксирани акции в авоарите и управлява различни сектори от бизнес империята на групировката.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Мар 05, 2013 12:36 am 
Аватар

Цитат:
След патриарха и главният мюфтия отиде на свиждане на Борисов

Имаме ли некъв могъщ равин? Да го посети и той веднага.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Мар 05, 2013 12:45 am 
Аватар

Да не забравяме, че ББ е галактическият папа!!! 20:03 http://vbox7.com/play:272142f33f

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Мар 05, 2013 12:58 am 
Аватар

ТИМ имат огромен по размер легален бизнес, но той се управлява изключително некадърно и ако им сецнат далаверите легалният им бизнес ще фалира за няколко месеца. Най-публично видимият пример е България Еър, иначе самите Химимпорт и много от другите им фирми имат десетки милиони кредити, които ако немат специфични източници на финасиране ще изплащат ама друг път. Проблемът е, че става въпрос за толкова фирми и толкова пари, че разпадане на ТИМ ще се отрази кофти на целия Варненски регион и дори на цяла БГ (примерно фалит на пенсионните им фондове, на ЦКБ или на Армеец)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Мар 05, 2013 1:07 am 
Аватар

Omraz написа:
Това мнение е на несретника Каролев, даже му го лайках във фейсбук:

Цитат:
Някой няма ли да вземе да пита българската средна класа какво мисли? Дребните и средните предприемачи, високоплатените специалисти в големи български и чужди компании? Това са хората, които всяка сутрин стават тихичко и отиват 8 часа да работят, за да издържат цялата ни къщичка. Това са хората, които плащат сметката. Абсолютно нормално и в реда на нещата е, нетни получатели от фиска да искат държавата да им даде пари. Ако аз получавах от държавата повече, отколкото внасях, и аз щях да искам да се вдигат данъците за другите, да се печатят пари и да се взимат заеми на чужд гръб, за да ми се даде на мен. Но в крайна сметка, сметката се връчва на средната класа. Не е ли време да попитаме дребния и средния бизнес дали му се плащат по-високи данъци сега или след някоя друга година, когато дойде времето да се връщат заемите за милиарди евро, които ужким щели да стимулират икономиката (пък знаем кого стимулират)? Не е ли време да попитаме висококвалифицираните и високоплатените българи в местни и чужди фирми, дали искат политиците да национализират тези фирми и да им станат работодатели? Не е ли време да попитаме собствениците на средни и големи фирми дали ще работят също толкова усърдно да пълнят бюджета, ако им вдигнем данъците? Крайно време е някой да попита българската средна класа какво мисли. Вярно, тя е малка и не е привлекателна целева група за партийните централи, още повече, че е умна и самостоятелна, но тя плаща сметката. А който плаща, би трябвало и да поръчва музиката?

Доста популистко мнение на Каролев, специално в частта си за данъците. Надявам се, като икономист, какъвто всъщност се води, да има идея, че в момента от цяла Европа тук са най-ниските данъци. Това няма да продължи много дълго, щем-нещем.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Мар 05, 2013 1:08 am 
Аватар

ТИМ отдавна работят в национален мащаб...може би си спомняте, че миналото лято фалира най.големия ни туроператор на руския пазар...Алма Тур...ми познайте защо и защо всичките им хотели как и в чий ръце преминаха....

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Мар 05, 2013 1:09 am 
Аватар

абе в случая е прав, просто той има това качество дори като казва нещо напълно вярно да бъде безкрайно дразнещ :smt005 Нещо като БХК :loser2

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Мар 05, 2013 1:20 am 
Аватар

Разликата между ВИС, СИК и ТИМ е значителна. Онея беха обикновени борчета от спортничте училища, тимаджиите са от МСРО "Тихина", така наречените български "тюлени" към военното разузнаване. Доста по-печени и очевидно създадени с по-дългосрочна задачи и контакти, от тази да 'държат' улицата през 90-те. Тук става дума за много по-сериозни неща, за морската връзка на България с Русия и Украйна. За линията Варна - Иличовск навремето се носеха легенди.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Мар 05, 2013 1:27 am 
Аватар

STALKER,
разликата между вис, сик и тим не е в казармените поделения, спорта и интелекта, а в хората, които стоят зад тях

търговище по-нагоре много правилно загатна за руската връзка
там е ключа за палатката

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Мар 05, 2013 1:28 am 

Без да изказвам мнение за Пламен, но не схванах защо и как го сравнихте със Списаревски :shock:

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 708, 709, 710, 711, 712, 713, 714 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]