forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Чет Сеп 04, 2025 11:16 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 692, 693, 694, 695, 696, 697, 698 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пон Фев 25, 2013 12:12 am 

Спокойно правим Набуко. :strkstrk Сериозно :strkstrk

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 25, 2013 12:14 am 
Аватар

Levskar73 написа:
Аз бих искал да плащам само каквото съм консумирал. Не иска да мамя, нито да ме мамят. Но ако все пак съм измамен не бих тръгнал да паля конституцията, да променям политическата уредба и да сера на труда и на усилията на хората, които от месеци и години се опитват да направят нещо смислено по въпроса с монополите у нас. И то само защото сега в края на зимата ми се е паднало да врякам на воля срещу неправдите на тоя свят и в тоя живот. Големи комити станаха изведнъж всички и се измести фокуса от една гражданска кауза в политическа предизборна кампания :wink:
И между другото точно ББ и то преди изборите можеше да реши точно проблема съд големите сметки за ел.енергия и монопола. Сега сметките остават, проблема ще го обсъжда следващото правителство, ако изобщо до 2-3 год. имаме такова.

Е аз да не съм тръгнал да я горя бе човек? Искам проверка и ревизия на сметката си, подал съм си съответната жалба, но искам и някаква гаранция, че няма да получа традиционното "няма данни за нарушения". И това е напълно достатъчно за протест и за врякане, защото е неправда.
А изместването в политически аспект беше логично - държавата се разпадна, а това беше само капчицата отгоре. За каквото и да реши да протестира човек, все ще е прав. За ББ си прав - би си шута като евтина курва.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 25, 2013 12:19 am 
Аватар

peccatum7 написа:
STALKER написа:

Кво значи да се протестира срещу "Газпром"? Кой ни кара да си купуваме газ от тях? Подозирам обаче, че ако речем да си я караме с танкери от Катар, няма да ни излезе много по евтино. Иначе, тези мрънканици, "ама защо на нас го давате най-скъп", много не ги разбирам. Руснаците не са длъжни да мислят за българския интерес

Не срещу Газпром трябва да се протестира, а срещу техните хора в България, които са на заплата при тях и които правят всичко възможно България да няма друг избор освен да купува скъпия газ на Газпром. Питаш кой ни кара да купуваме газ от тях? Ами отговорът е - липсата на алтернативи. А такива би могло да има.

Брат, виж по горе ще видиш, че не е толкова скъп газа, както си мислиш, дори в момента е доста под цените за останалите държави от нашия калибър. И каква алтернатива да имаме, след като със зор го докарваме 2 млрд куб м потребление. На каква база да инвестираме? Ето, като построят Южен поток, които ще е с капацитет 66 млрд куб м, предполагам ще има възможност за по голямо снижение на база транзита.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 25, 2013 12:24 am 
Аватар

Mr. Smith написа:
targovishte написа:
Mr. Smith написа:
Междудругото Търговище не пропусна да изчетка руснаците :bigok

Нещо нередно ли казах.... :bii_chorbata

Не бе, няма лошо, не е ли време да им индексираш цената на краставиците :strkstrk И аз ако имах бизнес, щях да се опитвам да им взема парите, даже с кеф бих го правил :bigok

:arrow: Тази година ще празнувате ли Ден победьi :strkstrk

Когато цифрите...пардон...рублите говорят...и Боговете мълчат.... :bii_chorbata

Ще..ще....а вчера се скъсаха да ме поздравяват с...

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 25, 2013 12:26 am 
Аватар

Малко в повечко идват тея картинки и текстове, не мислиш ли? :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 25, 2013 12:27 am 
Аватар

Що бре...говорим си тука с домоуправителя.... :strkstrk

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 25, 2013 12:30 am 
Аватар

Според мен ББ постъпи много хитро, защото с оставката си се направи на съпричастен към протестиращите, прекъсна възможностите да го обвинят в насилие и полицейщина, намери силен мотив за мобилизация на герберите преди изборите, а и си запази образа на примерен ЕНП последовател. ББ и ГЕРБ печелят точки в случая и то по много показатели. Във всеки друг случай биха загубили много, ако се бяха оставили да ги носи по течението събитията от улицата и говоренето против тях в НС и медиите. Сега всеки вика "политиците" са виновни, а не казва " ГЕРБ нищо не направиха 3,5 г. за проблема с монополите" :oops:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 25, 2013 1:05 am 

Седем:Едно написа:
SZ_FEN написа:
Коя европейска държава се управлява от монарх, който да не е само с представителни функции? :smt017

Първо, това че не се прави в други държави не би трябвало да е критерий за нас. Държавите не са еднакви и си имат различни цели, интереси и геополотически и културни особености.

Второ, какви бяха функциите на цар Борис, на баща му и на княз Батенберг? За тези същите функции става въпрос.

Макар функциите да не са маловажни, съществуването на монархическата институция или нейна алтернатива е важно за нас.

Ако има желание и итнерес, мога да се аргументирам в полза на това от гледна точка на иконмомическата наука, т.е. няма да плямпотя, а ще дам сериозни научно-обосновани аргументи.

Значи искаш да ме убедиш, че човек се ражда лидер по право, а не става такъв по заслуги? И искаш Мадридския боклук, който ни върна 30 години назад, да стане собственик на държавата? Щото малко взе. И да си имаме принцеса Калина и един куп принцове-тарикати? Аз ще предпочета да постъпя като Кочо Честименски и да убия себе си и семейството си отколкото подобен сценарий. Не ме интересува икономическата обосновка, не всичко е икономика на този свят. Искам сами да си избираме водачите и да можем да ги сменяме без революции и гилотини. Не искам ей тва да ми е тук, имаме си Сашка Васева:

Изображение

Значи искаш да ме убедиш, че човек се ражда лидер по право, а не става такъв по заслуги?

Ти го казваш това, не аз.

Тази тема няма никаква връзка с дискусията защото България няма механизми за идентифициране, развиване и поставяне на чело на държавата хора, които са истински лидери. За справка, от 1944 насам на чело на страната ни не е имало истински лидер.

И искаш Мадридския боклук, който ни върна 30 години назад, да стане собственик на държавата? Щото малко взе. И да си имаме принцеса Калина и един куп принцове-тарикати?

Династията на "Мадридския буклук" упpавлява във Великобритания и още сума ти държави в Европа.
От тази същата династия са произлезли Цар Федринанд, Цар Борис III и княз Кирил Преславски.

Какво искам аз?

Искам една институция, която да държи политиците под контрол, както е правила династията на "Мадридския Боклук" от края на 19-ти век до 1944.

Защо говоря за Монархия?

Според световните организации (ООН, Световната Банка), които се занимават със създаване на институции (institution-building), ако една държава се нуждае от нова институция, но не знае на къде да тръгне, се връща обратно в миналото си и избира от там подобна институция, която е работела за нея. В България на това описание отговаря монархията.

Ако някой може да предложи нещо друго, ОК. Да казва.

Не ме интересува икономическата обосновка, не всичко е икономика на този свят. Искам сами да си избираме водачите и да можем да ги сменяме без революции и гилотини. Не искам ей тва да ми е тук, имаме си Сашка Васева:

Съгласен съм, че далеч не всичко е икономика. Ако имаш неикономически обоснования, сподели ги.

Последна промяна SZ_FEN на Пон Фев 25, 2013 5:31 am, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 25, 2013 1:28 am 
Аватар

Само не разбрах защо си решил, че монархията е вършела работа преди 44-та :) контролирала била политиците :strkstrk за това ли почти няма НС с над 2 години живот, за правителство да не говорим, перманентна политическа криза, преврат след преврат, атентати, стамболийски и така мога още двадесет реда да продължавам :smt005

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 25, 2013 1:43 am 
Аватар

targovishte написа:
Mr. Smith написа:
Междудругото Търговище не пропусна да изчетка руснаците :bigok

Нещо нередно ли казах.... :bii_chorbata

Пич, през цялото време постваш някакви таблици за мегават/час. Газ, доколото знам, се продава на кубични метри. Ето ти цените.
Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 25, 2013 1:52 am 
Аватар

Boyo написа:
Само не разбрах защо си решил, че монархията е вършела работа преди 44-та :) контролирала била политиците :strkstrk за това ли почти няма НС с над 2 години живот, за правителство да не говорим, перманентна политическа криза, преврат след преврат, атентати, стамболийски и така мога още двадесет реда да продължавам :smt005

И въпреки това като място в ранглисата, ако мога така да го нареча, пак сме били много по-добре и по-близо до средноевропейския стандарт преди ВСВ. Но и аз съм съгласен, че монархията има малка заслуга. Основно матриала, който тамън да започне да забравя наследените си османски комплекси и му се еба майката в продължение на 45 години. :smt067

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 25, 2013 2:41 am 
Аватар

STALKER написа:
Пич, през цялото време постваш някакви таблици за мегават/час. Газ, доколото знам, се продава на кубични метри. Ето ти цените.
Изображение

Забравил си само да си цитираш "източника". Някаква вестникарска измислица, единствено целяща да покаже, какъв мит е....колко скъпо плащат украинците. Един вид поръчкова статия, целяща да заблуди руснаците, тъй като в момента назрява нова газова война между Русия и Украйна. В тия "цени" няма нищо вярно. Ще си позволя да преведа подчертаното по долу, но това ми прилича на нашите журналя, където един "вътрешен" източник, пожелал анонимност ни каза... :wink:

Цитат:
Известия опубликовали расценки "Газпрома" для европейских потребителей. Очень занимательные цифры, стоит признаться, хотя вопрос о достоверности возникает. Можно теперь Азарову их показывать каждый раз, когда он будет рассказывать, что Украина больше всех остальных европейских стран платит за газ. Много платит, да, но не больше всех в Европе.
По данным источника «Известий», близкого к «Газпрому», ценовые ожидания госмонополии в 2013 году существенно более скромные - средняя отпускная стоимость экспортированной 1 тыс. куб. м снизится до $360 (против предварительной оценки в $386,7 - за 2012 год и $383 - за 2011-й), передает Цензор.НЕТ. По прогнозам компании, средние цены упадут почти на 14%, но объем продаваемого газа вырастет на 8%.
«Газпром» официально никогда не раскрывает цены, по которым поставляет свою продукцию в конкретные европейские страны. Еврокомиссия пыталась добиться от стран Евросоюза раскрытия всех условий договоров с «Газпромом», но сделать этого пока так и не смогла. Данные о стоимости голубого топлива для иностранных потребителей всплывают лишь эпизодически и в качестве исключения, в ходе «газовых конфликтов» и «войн»

" Много интересни цифри, но трябва да признаем, че стои въпросът за тяхната достоверност" :smt017
" По данни на източник на "Известия", близък до Газпром....."- това вече го коментирах... :bii_chorbata
" Газпром официално никога не разкрива цените, по които доставя своята продукция в съответните европейски страни. Еврокомисията се опитваше да получи от страните от Евросъюза, условията на договорите с Газпром, но до този момент така и не е успяла да направи това. Данните за синьото гориво за чужзите потребители се появяват само епизодично и по по скоро, като изключение, в хода на газови конфликти и газови войни.- те дорите журналя сами си признават, че са направили свободно съченение. :strkstrk

Ето една малко по реалистична карта за цените в куб м, както ти искаш....вярно с годишна давност...

Изображение

Относно мВт-тите постанх така, за да е по приемливо и сравнимо с останалите източници на енергия...а и цените да в евро.
Иначе лесно може да се пресметне, колко кВт/ч са 1000 куб м газ:
Може би, както ви е известно 1 кВт/ч "изгорена" електроенергия дава 3 600 000 Дж.
1 кВт/ч = 1000 Вт*3 600 000 Дж = 3,6 МДж
1 МДж = 1/3,6 кВт/ч = 0,278 кВт/ч

Природния Газ има чистота G20 и при изгаряне дава 34,02 МДж/куб.м
Тоест от 1 куб. м получаваме - 34,02*0,278 = 9,45 кВт/ч енергия

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 25, 2013 5:39 am 

Boyo написа:

.... и въпреки всичко държавата и икономиката са вървяли :lol:.

Знам, че тук се чете главно Костовизма ама вземи прочети малко историята на България. Дали монархията е предизвикала въпросните кризи, предсpорчни избори и преврати :ohmygod2?

Нещо интересно ще споделя с теб. Можеш да погледнеш икономическите показатели на България в периода в който Цар Борис забранява политическите партии.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 25, 2013 9:22 am 
Аватар

Урок по държавничество от Командира при Барека :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 25, 2013 9:39 am 
Аватар

Покрай всичките гениални искания на "легитимни" протестиращи, комитети, седянки и всякакви подобни за мен "народа" и "граждански" започнаха да стават мръсни думи.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 25, 2013 10:02 am 
Аватар

SZ_FEN написа:
Boyo написа:

.... и въпреки всичко държавата и икономиката са вървяли :lol:.

Знам, че тук се чете главно Костовизма ама вземи прочети малко историята на България. Дали монархията е предизвикала въпросните кризи, предсpорчни избори и преврати :ohmygod2?

Нещо интересно ще споделя с теб. Можеш да погледнеш икономическите показатели на България в периода в който Цар Борис забранява политическите партии.

Тя държавата и икономиката и сега върви...

Какво значение има какво е предизвикало кризите? Ти казваш, че монархията е държала политиците под контрол - аз казвам, че няма как да ги е държала под контрол щом се е случило всичко това. Периодът от 97-ма досега е в пъти по-спокоен от всеки период до сега в историята на БГ.

И ти, и Накуро говорите за икономически данни - покажете ги. Защото и аз съм чел в учебниците подобни неща ама данни не съм виждал. Ти като сериозен икономист надявам се вярваш само на фактите...Честно казано, много се съмнявам, че в който и да е момент сме били по-добре от сега.

Аз не съм Костовист, а просто десен човек и Иван Костов е най-качественият представител на дясното в България, направил най-много за това да имаме една по-скоро дясна държава, при положение, че мнозинството тук са с крайно ляв манталитет. Имаш ли по-добро име да предложиш или?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 25, 2013 10:18 am 
Аватар

Аз намирам това:

http://www.worldeconomics.com/Data/MadisonHistoricalGDP/Madison%20Historical%20GDP%20Data.efp

Мисля, че цифрите са достатъчно категорични - и тогава, както сега, бвп на човек от населението е 2 до 3 пъти по-малък от този в западна европа.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 25, 2013 12:09 pm 

Не знам как досега не се е появила някоя радикална лява партия с болшевишки призиви - национализация на икономиката, народен съд, подтискане на богатите, излизане от ЕС и НАТО, всички да са равни и т.н.
В Гърция се появи такава, която взе над 10 % от гласовете на последните избори, тук може да се стигне и до 15, ако има подходящия харизматичен лидер, който ретардите да разпознаят като нов месия.

Тъжното за този форум е, че и оттук ще има хора, които ще застанат зад такава платформа и ще гласуват с радост за такъв проект.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 25, 2013 12:10 pm 
Аватар

Опазил ни Господ!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 25, 2013 12:11 pm 
Аватар

От няколко дни насам си мисля, че единствения адектватен човек за премиер до следващите избори е Костов. Верно, че много хора ще подскачат, ако го начначи президента, но сега честни и непорочни хора, които тепърва ще изучават държавното управление няма да свършат работа на никой. Той поне е врял и кипял в такива ситуации и със сигурност знае и може да управлява. Какво мислите? Уточнявам, че съм далеч от това, да съм от "сектата" му, нямам сериозни политически пристрастия, а гледам кой какви резултати е постигал и постигнал. Именно затова симпатизирам и на бб. Защото след себе си оставя неща, които всички ползват и виждат.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 25, 2013 12:27 pm 
Аватар

Тук освен да помълчим.

Изображение

Sent from my HTC Desire using Tapatalk 2

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 25, 2013 12:32 pm 

Omraz написа:
Не знам как досега не се е появила някоя радикална лява партия с болшевишки призиви - национализация на икономиката, народен съд, подтискане на богатите, излизане от ЕС и НАТО, всички да са равни и т.н.
В Гърция се появи такава, която взе над 10 % от гласовете на последните избори, тук може да се стигне и до 15, ако има подходящия харизматичен лидер, който ретардите да разпознаят като нов месия.

Тъжното за този форум е, че и оттук ще има хора, които ще застанат зад такава платформа и ще гласуват с радост за такъв проект.

Щото ще вземат много гласове на БКП :smt006 Ще ги задушат в зародиш

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 25, 2013 12:57 pm 
Бареков уволнил Колезич, защото била пристрастна по време на отразяването на протестите, щото не била пуснала някакво мнение на протестиращите. Бареков, бе, човек, най-лапащата курва да обвини някого, дори тая мастия Колезич, в пристрастност е... уродливо :ohmygod

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Пон Фев 25, 2013 1:15 pm 
Аватар

Барека, чуйек, :bigok , най-противната мутра в медииното пространство заедно с ония кенеф Андрей Райчев :bigok . Тия двамата са най-противната гледка.
Барека, дето близа на Бойко кура толкова време сега е много революционно настроен :ohmygod

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 25, 2013 1:25 pm 
Барека е давал в гъза повече пъти от всички жени общо в Унгария и Чехия.

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Пон Фев 25, 2013 1:28 pm 
Аватар

Бареков според мен в момента сменя посоката и очаквам до една-две седмици да се превърне в основен лайномет. Затова такива кадрови промени ще има.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 25, 2013 1:31 pm 
Аватар

Не знам колко умствено обременен трябва да си, че тоя да можеш да го изтраеш и 5мин, камо ли да се вслушваш в приказките му

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 25, 2013 1:39 pm 
Аватар

Nakuro Bradata написа:
Boyo написа:

И въпреки това като място в ранглисата, ако мога така да го нареча, пак сме били много по-добре и по-близо до средноевропейския стандарт преди ВСВ. Но и аз съм съгласен, че монархията има малка заслуга. Основно матриала, който тамън да започне да забравя наследените си османски комплекси и му се еба майката в продължение на 45 години. :smt067

Преди ВСВ България е на предпоследно място по икономическо развитие в цяла Европа. След нас е била само Албания. До 1944 г. 80% от населението е живяло в села, на всяко семейство поминъка е бил обработването на разпокъсани ниви до 10 дка, най-висок % неграмотност (само Албания по-висок), най-нисък % индустрилизация на обществото (само пред Албания), най-малко асфалтирани пътища (под 1500 км тотал), най-малко лечебници на глава от населението и тн, и тн. Царска България не трябва да се величае излишно. С тези думи не искам да ме смятате за кУмунист (с десни разбирания съм по отношение строй, икономика и тн). (И данните съм ги взимал от американски източник от 1991 г. от Американската библиотека, която се намираше на Кърниградска.)
Просто не трябва да се хвърляме от една крайност в друга. 45 години отричахме капитализма, сега 23 г. отричаме всичко свързано с комунизма, и тн, и тн.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 25, 2013 1:45 pm 
Аватар

Нямам никаква идея какви са реалните данни, но от добре развита, до предпоследна има ебем ти разликата. Някой няма ли да излезе с точен източник?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 25, 2013 1:51 pm 

Както асистентакта по конституционно ни казваше като почвахме да обиждаме комунистите в час " Момчета и момичета, знайте си историята, след освобождението до '44 сме имале 8-9 години максимум реална демокрация. Всичко друго е кланета, заговори, преврати" Крайно е, но не е и напълно далеч от истината. Както едно изследване казваше- режимът след 1935 е плодотворна почва за режима след 44 и резонно негово продължение.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 692, 693, 694, 695, 696, 697, 698 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]