forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Съб Сеп 06, 2025 7:33 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 689, 690, 691, 692, 693, 694, 695 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Нед Фев 24, 2013 5:10 pm 
Аватар

tprodanov написа:
Междудругото, досега гледах отразяването на протеста от ТВ7. Не знам дали ми бъркам, но ми се струва, че от малоумната подкрепа към Герб са направили лек, или май не толкова лек завой в обратна посока.

Политически подвиквания и транспаранти нямаше. Какъв завой имаш предвид. Разбрах че преди половин час са обявили край, може би за удобство на паплачта в Александър Невски. :ohmygod Знам че не е лесно да се организират протести, ама с такова путкинско водачество, по-добре да няма такива.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Фев 24, 2013 5:11 pm 
Аватар

24051914 написа:
Boyo написа:
24051914 написа:
Ако в България има правосъдие всеки един партиен лидер от сегашните в парламента ще влезе в затвора и това го знаят и малките деца. Именно за това трябва промяна в конституцията и избирателната система, както и да се намерят подходящите лостове да се спре това дерибействане за в бъдеще. Доган,Станишев,гоце, Костов,блок, всички тея боклуци са в кюпа и заслужават въже, разбира се и техните слуги от партиите им, които седят и гледат и се съгласяват докато командирите им разграбват държавата и сключват договори против интереса на народа!

Какъв е проблемът на правосъдието и как ще го решиш с промяна в конституцията и избирателната система? Стига трябва това и онова. Кажете нещо конкретно.

Проблема е, че са корумпирани и не си вършат работата. Да се избират съдии от хората и да може да им се търси сметка. Сега кво имаме нищо. Иначе корумпираните съдии и честните такива всеки ги знае.

Mного си тъп. Искрено ме забавляваш :smt005 :smt005 :smt005

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Фев 24, 2013 5:18 pm 

Че то корумпирани съдии има по цялата планета, не сме го измислили ние тоя спорт. Проблемът с липсата на присъди по общественозначимите дела в голямата си част е последица от некомпетентността на следствие и прокуратура. Съдът не може да се самосезира и да осъди някой политик, например. И много се смях как искат от новия прокурор да разследва ББ и правителството му. Да, бе, точно.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Фев 24, 2013 5:21 pm 
Аватар

24051914 написа:
tprodanov написа:
Бахахаххаха, пак ли мажоритарната система? :bigok

Кога е пак? Кога си гласувал за последно за бачо Стоян от квартала. Кой е твоя народен представител? Кога го видя за последно? Кога дойде да пита хората от какво имат нужда? Изобщо знаеш ли кой е народния ти представите?

На последните избори :smt006

Въпросът е ти знаеш ли кой ти беше мажоритарния кандидат?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Фев 24, 2013 5:21 pm 
Аватар

А бе не е че са некомпетентни, нямат сметка,защото са навързани като свински черва всеки лиже гъза на другия.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Фев 24, 2013 5:22 pm 
Аватар

За мажоритарната избирателна система, ако пусна отделна тема, обещавате ли да я прочетете? Щото е много писане, но ще ви информира. И не е достатъчно да я прочетете, а да обещаете, че ще го обясните поне на двама приятели.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Фев 24, 2013 5:24 pm 
Аватар

tprodanov написа:
24051914 написа:
tprodanov написа:
Бахахаххаха, пак ли мажоритарната система? :bigok

Кога е пак? Кога си гласувал за последно за бачо Стоян от квартала. Кой е твоя народен представител? Кога го видя за последно? Кога дойде да пита хората от какво имат нужда? Изобщо знаеш ли кой е народния ти представите?

На последните избори :smt006

Въпросът е ти знаеш ли кой ти беше мажоритарния кандидат?

Да, точно на последните избори си гласувал за тоя който Костов ти е спуснал. Некой мишок кой знае от къде довлечен, дето не си го чувал никога, но ти си знаеш,че командира не може да сбърка.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Фев 24, 2013 5:26 pm 
Аватар

kozarets1914 написа:
За мажоритарната избирателна система, ако пусна отделна тема, обещавате ли да я прочетете? Щото е много писане, но ще ви информира. И не е достатъчно да я прочетете, а да обещаете, че ще го обясните поне на двама приятели.

Няма нужда в нета има достатъчно инфо за всяка една система и който иска може да чете.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Фев 24, 2013 5:27 pm 

24051914 написа:
А бе не е че са некомпетентни, нямат сметка,защото са навързани като свински черва всеки лиже гъза на другия.

Братле, не може е така да хвърляш някви непроверени неща и да ги твърдиш. Как да не са некомпетентни - не следиш ли големите дела, че са пълни с грешки в обвинителните актове, процесуални нарушения и кво ли още не. Може да има зависимости, но не може да генерализираш така с лека ръка, защото има честни и почтени хора и със смяната на поколенията те ще стават все повече, защото малките набори (около 25 годишните и по-малките) са необременени и чисти в много аспекти и след десетина години те ще са властта, надявам се.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Фев 24, 2013 5:29 pm 
Аватар

24051914 написа:
kozarets1914 написа:

Няма нужда в нета има достатъчно инфо за всяка една система и който иска може да чете.

Това, което имам предвид е да опиша приложението на мажоритарна избирателна система в България. Не е същото като да обяснявам какво е тази система.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Фев 24, 2013 5:41 pm 
Аватар

basma написа:
24051914 написа:

Братле, не може е така да хвърляш някви непроверени неща и да ги твърдиш. Как да не са некомпетентни - не следиш ли големите дела, че са пълни с грешки в обвинителните актове, процесуални нарушения и кво ли още не. Може да има зависимости, но не може да генерализираш така с лека ръка, защото има честни и почтени хора и със смяната на поколенията те ще стават все повече, защото малките набори (около 25 годишните и по-малките) са необременени и чисти в много аспекти и след десетина години те ще са властта, надявам се.

Може и така да е, но на мен ми се струва,че са умишлени грешки за да може да се оправдаят с нещо. Дано си прав за новите които идват.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Фев 24, 2013 5:42 pm 
Аватар

kozarets1914 написа:
24051914 написа:
kozarets1914 написа:

Това, което имам предвид е да опиша приложението на мажоритарна избирателна система в България. Не е същото като да обяснявам какво е тази система.

На мен ми е интересно за системата където си подреждаш кандидатите по места и е задължително кандидата да живее там където ще бъде избиран

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Фев 24, 2013 5:43 pm 

Седем:Едно написа:
Коя европейска държава се управлява от монарх, който да не е само с представителни функции? :smt017

Първо, това че не се прави в други държави не би трябвало да е критерий за нас. Държавите не са еднакви и си имат различни цели, интереси и геополотически и културни особености.

Второ, какви бяха функциите на цар Борис, на баща му и на княз Батенберг? За тези същите функции става въпрос.

Макар функциите да не са маловажни, съществуването на монархическата институция или нейна алтернатива е важно за нас.

Ако има желание и итнерес, мога да се аргументирам в полза на това от гледна точка на иконмомическата наука, т.е. няма да плямпотя, а ще дам сериозни научно-обосновани аргументи.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Фев 24, 2013 5:46 pm 
Аватар

БЪЛГАРИЯ Е ЖИВА!

УТРЕ ПАК! 17 ПРЕД ПАРЛАМЕНТА!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Фев 24, 2013 5:49 pm 

kozarets1914 написа:
По принцип монархията дава висока степен на стабилност и приемственост в политиката на една държава. Съгласен съм.
Обаче, СЗ Фен, Левски май не е завещал монархия. Да ме извинят монархистите, при цялото ми уважение към тази институция, но за мен Левски остава най-далновидния политически мозък, живял в България. народът още не е готов за неговите идеи, но не значи, че не трябва да се стремим към осъществяването им.

Кажи как да го изпълним и аз ще се включа с цялото си желание и умения за да ги помогна.

Нашия народ е такqв какqвто е, но на базата на моите лични наблюдения не е снищо по-лош или по-просто от масата други такива, за това предлагам да спрем да се извиняваме с него.

Този вид извинения са като Бета Макс комапнията да се извинява с "тъпия народ" за това, че не е купувал нейния по-технологически напреднал (и същевременно по-труден за използване) продукт.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Фев 24, 2013 5:50 pm 
Аватар

Ае нема нужда от монархия-още един търтей да чака на данъците от народа!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Фев 24, 2013 5:51 pm 

Bullseye написа:
Коя европейска държава се управлява от монарх, който да не е само с представителни функции? :smt017

Ако не се лъжа, в Холандия монарха има малко по-разширени правомощия - формиране на правителство/ подписване на закони и т.н.

И каква е разликата с президента? Освен че не се избират от народа, несменяеми са, ебат се по между си и всеки олигофрен може да стане крал, само защото се е родил със синя кръв. Айде нема нужда.

Вече написах, че разликата е като тази между наемателя на една квартира и нейния собственик.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Фев 24, 2013 5:52 pm 

24051914 написа:

Това е въпрос на cost-benefit analysis.

Щото сега президента не чака на народа. Виж обаче какви са ползите от президента и евентуалните такива от монарха.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Фев 24, 2013 5:53 pm 
Аватар

:ohmygod2 собственик, това да не е 13 век.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Фев 24, 2013 5:55 pm 
Аватар

SZ_FEN написа:
24051914 написа:

Това е въпрос на cost-benefit analysis.

Щото сега президента не чака на народа. Виж обаче какви са ползите от президента и евентуалните такива от монарха.

Нашия монарх като президента ли ще е цървул?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Фев 24, 2013 6:04 pm 

http://www.president.bg/docs/1361708370.pdf

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Фев 24, 2013 6:07 pm 
Аватар

:smt026 съд и смърт за сегашните мекерета

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Фев 24, 2013 6:28 pm 
Аватар

kozarets1914 написа:

На мен ще ми е интересно да го прочета, приемам условието :)

Колкото до правораздавателната система - тя наистина е направена доста независима в България и според мен има нужда от по-добър граждански контрол. Не мисля, че част от сегашните назначения са по-добри от евентуални купени/популистки кандидатури.

в сърцата ни разпръсква светлина

Един Апостол, свето име – Левски

Идея, Пример и Борба!“

Димчо Дебелянов

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Фев 24, 2013 6:31 pm 

24051914 написа:
:ohmygod2 собственик, това да не е 13 век.

"Разликата между президент и монарх е като тази между наемател и собственик."

Смисъла на думата аналогия ясен ли ти е?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Фев 24, 2013 6:32 pm 
Аватар

24051914 написа:

Да, точно на последните избори си гласувал за тоя който Костов ти е спуснал. Некой мишок кой знае от къде довлечен, дето не си го чувал никога, но ти си знаеш,че командира не може да сбърка.

Аз гласувам за партия пич. Достатъчно ясно е мнението ми против гласуването за личности и достатъчно ясно го обясних защо. Ти обаче изпитваш сериозни затруднения да ми кажеш кой ти беше последния мажоритарен кандидат :bigok

И да се повторя - в момента имаме напълно мажоритарна система, при все, че не се нарича такава. Над 90% от хората гласуват за личности. Кур за личностите като политически субект!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Фев 24, 2013 6:42 pm 

Светльо Витков го гледах сега при Карбовки. Ще прави партия.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Фев 24, 2013 6:47 pm 
Аватар

За каква монархия говорите като ние нямаме цар,оня нали ритна тронО :bigok Ебати,ходих днес на протестта,голяма разходка ми спретнаха,под такава форма на протест,ще загубите възрастните :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Фев 24, 2013 7:15 pm 
Аватар

SZ_FEN написа:

Първо, това че не се прави в други държави не би трябвало да е критерий за нас. Държавите не са еднакви и си имат различни цели, интереси и геополотически и културни особености.

Второ, какви бяха функциите на цар Борис, на баща му и на княз Батенберг? За тези същите функции става въпрос.

Макар функциите да не са маловажни, съществуването на монархическата институция или нейна алтернатива е важно за нас.

Ако има желание и итнерес, мога да се аргументирам в полза на това от гледна точка на иконмомическата наука, т.е. няма да плямпотя, а ще дам сериозни научно-обосновани аргументи.

Значи искаш да ме убедиш, че човек се ражда лидер по право, а не става такъв по заслуги? И искаш Мадридския боклук, който ни върна 30 години назад, да стане собственик на държавата? Щото малко взе. И да си имаме принцеса Калина и един куп принцове-тарикати? Аз ще предпочета да постъпя като Кочо Честименски и да убия себе си и семейството си отколкото подобен сценарий. Не ме интересува икономическата обосновка, не всичко е икономика на този свят. Искам сами да си избираме водачите и да можем да ги сменяме без революции и гилотини. Не искам ей тва да ми е тук, имаме си Сашка Васева:

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Фев 24, 2013 7:24 pm 

kozarets1914 написа:
Когато нещата не вървят, има две възможности: 1. моделът е лош, а хората са ок или 2. моделът е ок, но хората не стават.
Аз съм 100% убеден, че моделът (конституционната рамка) в България е добър. Това, което трябва да се случи е съществуващите партии (или нови такива) да извадят най-доброто от редиците си и да опитат да вземат доверие от хората. Разбира се, тук се намесва третия, основен фактор: постоянния контрол от информирано и мислещо гражданско общество. Без него дори най-свестните политици ще се компрометират, защото ще им е дадена възможността да го правят. Нашата задача засега се изчерпва с акуширането на информирано и мислещо гражданско общество.

Поздравления за мнението! Само ще добавя, че това за мен е много дълъг процес и изисква условия, които в България са липсвали (не се наемам да кажа от колко години)! Формирането на такова общество минава през личностното развитие и осъзнаване на гражданската отговорност от всеки.
Рядко пиша, но дискусията в тази тема е доста интересна, адмирации за всички включили се :smt023

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Фев 24, 2013 7:33 pm 
Аватар

Преди да протестираме трябва да си отговорим сами пред себе си на няколко много важни въпроса: - добри деца ли бяхме, учихме ли яко и спортувахме ли, придобихме ли умения, квалификация, компетенции и конкурентни ли сме в сферата си? Семейства и деца създадохме ли, плащахме ли си данъците и таксите, с рушвети занимавахме ли се, страх ли ние от миналото ни, можем ли да гледаме достойно хората в очите?
Трудни въпроси, а всеки от тях съдържа по 10-20 подвъпроса.
Едва след, като си отговорим честно - може да имаме претенции.
Погледнете наоколо: никой не използва "госпожо", "господине", както не се вижда проява на уважение към възрастните, майките, дамите и т.н. Тва да отвориш вратата, да отстъпиш място, да благодариш и да покажеш елементарно уважение е в наши дни символ на селения и сдух. Загубили сме съдържанието на думите "себеуважение, скромност, трудолюбие, образование, честност" и т.н. Циганите днес са протестирали с искане да им свалят ниско електромерите.

Аз нямам право да протестирам, имам само възможност да се боря с всички сили да живея достойно и утре, когато децата ми порастнат да имат скромния пример на един мъничък човек и на един добър баща.
Замислете се дали лошите условия, беднотията и държавата ни е виновна? Война ли преживяхме, та си повредихме психиката? Раждаме се в коптори ли, нямаме канализация ли, учители, лекари, ушеви и т.н.? Ние живеем в Европа от над 13 века и целия свят ни е крив, че сме неудачниците тук...

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 689, 690, 691, 692, 693, 694, 695 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]