forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Съб Сеп 06, 2025 7:33 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 688, 689, 690, 691, 692, 693, 694 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Нед Фев 24, 2013 3:54 pm 
Аватар

Цитат:
Всичко, което протестиращите искат днес, вече е опитвано в периода 1878-1944. Пропорционална, мажоритарна, смесена и всякаква друга система. Броят на депутатите е варирал от 47 до над 400. Над 30 партии са минали през парламента - през няколко години старите партии са били омаскарявани и са създавани нови под натиска на хората за нови лица. Превратите са ежедневие, конституцията се променя непрестанно - цели 5 ВНС са свиквани през периода, а на няколко пъти е суспендирана. През 1934 даже се стига до забрана на партиите и в 24-то и 25-то народно събрание има абсолютно мнозинство на "народната власт". И двете НС издържат само по година заради тоталните неразбирателства между "безпартийните". Тези на площада ако си бяха чели учебниците в училище щяха да го знаят това...

Когато сменяш системата многократна и пробваш всички варианти, а резултат е все един и същ - явно проблемът не е в системата, а в "материала"....

@Boyo това го крада и си го слагам за статус в Лицекнигата...

Делио Роси:
"Футболистите, които са тук са взети от Левски, не са взети нито от треньора, нито от президента...те са взети от Левски"

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Фев 24, 2013 3:54 pm 
Абе Бойо брат стига с тия 60% бе. Виж народното недоволство, ГЕРБ ги подкрепиха само некви платени текезесари от селата. Не всичко е такова, каквото изглежда.

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Нед Фев 24, 2013 3:56 pm 
Аватар

смърт за цдна написа:
Ми супер тогава аз съм Бай Ганьо и няма да гласувам за никого. Ти гласувай за "Командира". Той ще вдигне България на крака и ще изравни стандартна ни на живот с този на Швейцария. Да живее Костов! Кур за Бай Ганоьвците като мен, които нямат доверие на нито една партия! Кур за нас! Ние сме орки! Дано прогледнем! Дано :smt035

Точно така, радвам се, че си прозрял. Ама да прогледнете няма голяма надежда, за тази цел се искат качества.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Фев 24, 2013 3:58 pm 
Аватар

смърт за цдна написа:
Ми супер тогава аз съм Бай Ганьо и няма да гласувам за никого. Ти гласувай за "Командира". Той ще вдигне България на крака и ще изравни стандартна ни на живот с този на Швейцария. Да живее Костов! Кур за Бай Ганоьвците като мен, които нямат доверие на нито една партия! Кур за нас! Ние сме орки! Дано прогледнем! Дано :smt035

Не знам що така тръгна към куровете, но това не е моето мнение. Със сигурност обаче всички са маскари, първо е невярно и второ е бай-ганьовско.

Костов не знам що го набърка, но да, той е правил това, което описваш, при това доста успешно. Без партии в 21ви век нито една страна няма бъдеще.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Фев 24, 2013 4:02 pm 
Аватар

Проданов, момчето пита. Имай подход.
смърт за цдна написа:
tprodanov написа:
Според мен точно това отричане на политическите партии, идеята, че всички са маскари е една от основните манипулации, които прави сганта. Пълен аналог на футболните фенофе и лумпенството.

А в крайна сметка не е ли точно така? Не са ли всички маскари?

Пич, а ако са, какво правим? Закриваме държавата ли, предаваме властта на турското правителство, изпадаме в анархия - кажи, как си го представяш? Не е ли по-добре да считаме (напълно резонно), че има и читави?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Фев 24, 2013 4:11 pm 
Аватар

Във Варна май бяхме повече от миналата неделя, тук поне сме единни в едно искане - оставка на Киро.

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Фев 24, 2013 4:13 pm 
Аз съм за партийна система, но със съвсем нови партии, изградени от млади, кадърни хора. Тия миналите са изпята песен, нищо добро не сме видели от тях.

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Нед Фев 24, 2013 4:26 pm 

akela написа:
Цитат:
Всичко, което протестиращите искат днес, вече е опитвано в периода 1878-1944. Пропорционална, мажоритарна, смесена и всякаква друга система. Броят на депутатите е варирал от 47 до над 400. Над 30 партии са минали през парламента - през няколко години старите партии са били омаскарявани и са създавани нови под натиска на хората за нови лица. Превратите са ежедневие, конституцията се променя непрестанно - цели 5 ВНС са свиквани през периода, а на няколко пъти е суспендирана. През 1934 даже се стига до забрана на партиите и в 24-то и 25-то народно събрание има абсолютно мнозинство на "народната власт". И двете НС издържат само по година заради тоталните неразбирателства между "безпартийните". Тези на площада ако си бяха чели учебниците в училище щяха да го знаят това...

Когато сменяш системата многократна и пробваш всички варианти, а резултат е все един и същ - явно проблемът не е в системата, а в "материала"....

@Boyo това го крада и си го слагам за статус в Лицекнигата...

То всичкото хубаво (и е вярно това което пише), но има един много тънък момент дето тука никой не му обръща внимание. През този същия период 1878-1944 България има антипод на политиците - монархическата институция (ако когато няма монарх, съвета на регентите). Никой не го е е*яло едно време за олитически кризи и промените в конституцията, защото по онова време (за разлика от сега) в България далеч не всеки лост е бил политически. В днешно време през политиците минават и зависят дори неща като шоу бизнес и футболното първенство.

Разликата между президента и монарха е като разликата между наемателя и собственика.

България трябва отново да стане монархия и тук нямам предвид да избираме Костов за цар.

Що се отнася до последните десет години на Третото Българско Царство и дали е бил успешен този период или не, бих ви рпепоръчал да видите икономическите индикатори за период 1936-1940 и тогава пак можем да проведем този разговор.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Фев 24, 2013 4:27 pm 
Аватар

Е понеже нови лица и нови партии не видехме, и понеже точно те не утрепаха държавата, нали :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Фев 24, 2013 4:28 pm 
Аватар

Коя европейска държава се управлява от монарх, който да не е само с представителни функции? :smt017

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Фев 24, 2013 4:34 pm 
Аватар

Аре да ходиме да покрякаме малко бе :bigok Сеир нещо а у, ше вземем една-две двулитровки :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Фев 24, 2013 4:35 pm 
Аватар

Седем:Едно написа:
Коя европейска държава се управлява от монарх, който да не е само с представителни функции? :smt017

Ако не се лъжа, в Холандия монарха има малко по-разширени правомощия - формиране на правителство/ подписване на закони и т.н.

Върнете се в началото
 Профил  

Аватар

По принцип монархията дава висока степен на стабилност и приемственост в политиката на една държава. Съгласен съм.
Обаче, СЗ Фен, Левски май не е завещал монархия. Да ме извинят монархистите, при цялото ми уважение към тази институция, но за мен Левски остава най-далновидния политически мозък, живял в България. народът още не е готов за неговите идеи, но не значи, че не трябва да се стремим към осъществяването им.

Върнете се в началото
 Профил  

Аватар

SouthSupporter написа:
Аз съм за партийна система, но със съвсем нови партии, изградени от млади, кадърни хора. Тия миналите са изпята песен, нищо добро не сме видели от тях.

Както писах, това се е случвало поне 5-6 пъти преди 44-та и винаги резултатът е бил същия. Може да се каже, че след 89-та също се случи на два пъти. В сегашното правителство имаше само 2-3 човека, които въобще са били в политиката преди 2009-та.

Проблемът не е в партиите, а в хората. Хората нямат ежедневен и трезвен интерес към политиката, те чакат само резултатът от нея , а отказват да следят и участват в процесите. И сегашните партии могат да са читави ако хората се включат активно в тях.

СЗ ФЕН - покажи икономическите индикатори за да ги обсъдим. Аз не ги знам, признавам, но знам как са живеели бабите и дядовците ми тогава. И въобще не си прав за политическите кризи - да, има периоди , в които монархът е имал почти пълна власт, но в повечето време тя е била в парламента и правителството. А това за връщането на монархията няма да го коментирам :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Фев 24, 2013 4:36 pm 
Аватар

Ако в България има правосъдие всеки един партиен лидер от сегашните в парламента ще влезе в затвора и това го знаят и малките деца. Именно за това трябва промяна в конституцията и избирателната система, както и да се намерят подходящите лостове да се спре това дерибействане за в бъдеще. Доган,Станишев,гоце, Костов,блок, всички тея боклуци са в кюпа и заслужават въже, разбира се и техните слуги от партиите им, които седят и гледат и се съгласяват докато командирите им разграбват държавата и сключват договори против интереса на народа!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Фев 24, 2013 4:38 pm 
Аватар

абе много ми е интересно - "всеки протестира за различно, няма единство"
Добре бе, мама му стара, то едно ли е да се протестира за него?!?!? Шибаните неща са толкова много и даже се радвам, че има много протестиращи, то че има идиоти дето не знаят за какво са там..

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Фев 24, 2013 4:41 pm 
Аватар

24051914 написа:
Ако в България има правосъдие всеки един партиен лидер от сегашните в парламента ще влезе в затвора и това го знаят и малките деца. Именно за това трябва промяна в конституцията и избирателната система, както и да се намерят подходящите лостове да се спре това дерибействане за в бъдеще. Доган,Станишев,гоце, Костов,блок, всички тея боклуци са в кюпа и заслужават въже, разбира се и техните слуги от партиите им, които седят и гледат и се съгласяват докато командирите им разграбват държавата и сключват договори против интереса на народа!

Какъв е проблемът на правосъдието и как ще го решиш с промяна в конституцията и избирателната система? Стига трябва това и онова. Кажете нещо конкретно.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Фев 24, 2013 4:41 pm 
Аватар

Bullseye написа:
Седем:Едно написа:

Ако не се лъжа, в Холандия монарха има малко по-разширени правомощия - формиране на правителство/ подписване на закони и т.н.

И каква е разликата с президента? Освен че не се избират от народа, несменяеми са, ебат се по между си и всеки олигофрен може да стане крал, само защото се е родил със синя кръв. Айде нема нужда.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Фев 24, 2013 4:43 pm 
Аватар

tprodanov явно не се разбрахме с теб. Никъде не съм казал, че не трябва да има партии. Да ще има и това е ясно, просто аз не виждам нито една за която да дам гласът си. Според мен няма читави и общо взето дали ще е Костов на власт или ББ е все едно. Нито по времето на Костов стандарта на живот е бил добър, нито сега. Може би за теб е било обратното, но всеки с личният си интерес. Интересно и как някой хора тук определят всички, които не харесват Костов за орки и "непрогледнали". Не визирам теб, а някой от другите потребители. В крайна сметка явно сте живели добре по времето на Костов и сте доволни от управлението му. Няма лошо! Аз също смятам, че е най-кадърният ни политик, но определено не е най-честният и точно заради това го ненавиждам. Да си надарен с толкова бърз и аналитичен ум и да го използваш единствено за лична облага... ако си бизнесмен окей, но след като си политик приоритетите се променят нали? Ако Бат Петьо от Свиленград се кандидатира бих гласувал за него ей така за сеира. Няма как да направи нещата по-зле за мен, така че защо не? :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Фев 24, 2013 4:47 pm 
Аватар

Boyo написа:
24051914 написа:

Какъв е проблемът на правосъдието и как ще го решиш с промяна в конституцията и избирателната система? Стига трябва това и онова. Кажете нещо конкретно.

Проблема е, че са корумпирани и не си вършат работата. Да се избират съдии от хората и да може да им се търси сметка. Сега кво имаме нищо. Иначе корумпираните съдии и честните такива всеки ги знае.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Фев 24, 2013 4:48 pm 
Аватар

Когато нещата не вървят, има две възможности: 1. моделът е лош, а хората са ок или 2. моделът е ок, но хората не стават.
Аз съм 100% убеден, че моделът (конституционната рамка) в България е добър. Това, което трябва да се случи е съществуващите партии (или нови такива) да извадят най-доброто от редиците си и да опитат да вземат доверие от хората. Разбира се, тук се намесва третия, основен фактор: постоянния контрол от информирано и мислещо гражданско общество. Без него дори най-свестните политици ще се компрометират, защото ще им е дадена възможността да го правят. Нашата задача засега се изчерпва с акуширането на информирано и мислещо гражданско общество.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Фев 24, 2013 4:52 pm 
Аватар

24051914 написа:
Проблема е, че са корумпирани и не си вършат работата. Да се избират съдии от хората и да може да им се търси сметка. Сега кво имаме нищо. Иначе корумпираните съдии и честните такива всеки ги знае.

Пич, извинявай за откровението, но говориш ебаси глупостите - това, което предлагаш се нарича НАРОДЕН СЪД и вече е пробвано. Или може би говориш за института на съдебния заседател, който съществува в България от около 120 години.
Понеже и лекарите са корумпирани, предлагам хирурзите да се избират сред гражданите и да оперират в специален вид операционни, наречени "Граждански операционни"!!!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Фев 24, 2013 4:52 pm 
Аватар

24051914 : Кои са корумпираните (имена) и защо не са в затвора? Това по вина на правосъдната система ли е? МВР арестувало ли ги е? Следователи разследвали ли са ги? Прокурорите внесли ли са обвинителни актове? В конституцията какво ще напишем точно - че съдиите нямат право да са корумпирани? :bigok Как се очаква аз и ти да избираме съдия, на базата на каква информация ще го правим? Сред като в БГ в парламента влезна некъв бургаски рапър на 19 години, там е яне янев за втори път, жорж ганчев и прочие луди, там е р овч, слави бинев пък е в европарламента - защо смяташ, че ще избираме само качествени съдии?

Проблемите със съда се решават като МВР почне да си върши работата, а не като сменим конституцията.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Фев 24, 2013 4:56 pm 
Аватар

смърт за цдна написа:
tprodanov явно не се разбрахме с теб. Никъде не съм казал, че не трябва да има партии. Да ще има и това е ясно, просто аз не виждам нито една за която да дам гласът си. Според мен няма читави и общо взето дали ще е Костов на власт или ББ е все едно. Нито по времето на Костов стандарта на живот е бил добър, нито сега. Може би за теб е било обратното, но всеки с личният си интерес. Интересно и как някой хора тук определят всички, които не харесват Костов за орки и "непрогледнали". Не визирам теб, а някой от другите потребители. В крайна сметка явно сте живели добре по времето на Костов и сте доволни от управлението му. Няма лошо! Аз също смятам, че е най-кадърният ни политик, но определено не е най-честният и точно заради това го ненавиждам. Да си надарен с толкова бърз и аналитичен ум и да го използваш единствено за лична облага... ако си бизнесмен окей, но след като си политик приоритетите се променят нали? Ако Бат Петьо от Свиленград се кандидатира бих гласувал за него ей така за сеира. Няма как да направи нещата по-зле за мен, така че защо не? :bigok

Да го съкратим малко - ти 96та и 2000та по еднакъв начин ли живя? Аз не, и то съвсем категорично.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Фев 24, 2013 4:57 pm 
Аватар

Хората на всякъде са едни и същи 90% не се интересуват от политика. Не трябва да си много умен за да разбереш кога едно нещо е лошо за теб и те крадат. В ук примерно почти никой от хората не се интересуват от политика, но нямат нашите проблеми. За това трябва промяна в начина на избиране. Не командирите боклуци да ми спускат листи с гъзолисци и овцета да гласуват. Трябва да се гласува за хора които познаваш,живеят в твоя район и защитават интереса на живущите там.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Фев 24, 2013 4:58 pm 
Аватар

Бахахаххаха, пак ли мажоритарната система? :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Фев 24, 2013 5:02 pm 
Аватар

Boyo написа:
24051914 : Кои са корумпираните (имена) и защо не са в затвора? Това по вина на правосъдната система ли е? МВР арестувало ли ги е? Следователи разследвали ли са ги? Прокурорите внесли ли са обвинителни актове? В конституцията какво ще напишем точно - че съдиите нямат право да са корумпирани? :bigok Как се очаква аз и ти да избираме съдия, на базата на каква информация ще го правим? Сред като в БГ в парламента влезна некъв бургаски рапър на 19 години, там е яне янев за втори път, жорж ганчев и прочие луди, там е р овч, слави бинев пък е в европарламента - защо смяташ, че ще избираме само качествени съдии?

Проблемите със съда се решават като МВР почне да си върши работата, а не като сменим конституцията.

Ти ми кажи що не са в затвора и що мвр следователи прокуратура и квото се сетиш не работи?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Фев 24, 2013 5:04 pm 
Аватар

Междудругото, досега гледах отразяването на протеста от ТВ7. Не знам дали ми бъркам, но ми се струва, че от малоумната подкрепа към Герб са направили лек, или май не толкова лек завой в обратна посока.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Фев 24, 2013 5:06 pm 
Аватар

tprodanov написа:

Кога е пак? Кога си гласувал за последно за бачо Стоян от квартала. Кой е твоя народен представител? Кога го видя за последно? Кога дойде да пита хората от какво имат нужда? Изобщо знаеш ли кой е народния ти представите?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Фев 24, 2013 5:10 pm 
Аватар

24051914 написа:
tprodanov написа:

Кога е пак? Кога си гласувал за последно за бачо Стоян от квартала. Кой е твоя народен представител? Кога го видя за последно? Кога дойде да пита хората от какво имат нужда? Изобщо знаеш ли кой е народния ти представите?

Пич, от мажоритарната избирателна система би имало смисъл евентуално само при едно много добре развито и цивилизовано общество. Каквото нашето определено не е :wink:

Сам можеш да си представиш какви лица биха станали депутати при мажоритарен вот у нас. Слабаков, Слави Трифонов и Иво Сиромахов са първите имена, които ми идват наум. И са възможно най-лекият вариант.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 688, 689, 690, 691, 692, 693, 694 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]