forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Нед Сеп 07, 2025 7:10 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 684, 685, 686, 687, 688, 689, 690 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пет Фев 22, 2013 2:57 pm 
Аватар

kosyo написа:
targovishte написа:
@kosyo Вярно е, че има фалирали малки фирми, но това е поради факта, че започнаха да се спазват някакви правила и много хора просто не се справиха с прехода от сивия сектор на светло. Това е лично мое мнение, но то е подкрепено с мъките ми вече 10 години, да съм изряден по ред причини и то в сектор, където не се спазват никакви правила и 90% сектора е сив. Не подкрепям герб с начина на подкрепа към българския среден и малък бизнес, защото подкрепа почти липсва, но не мога да не призная, че въведоха някакви правила и се стараят да ги водят към спазване.

щеше да е супер да си прав, но за съжаление всички малки и средни фирми, които фалираха около мен са 100% изрядни и това ги потопи
всички схемаджии още кретат...

НАП-София се занимава само с поръчки, продължава да покровителства ДДС перачите и другите играчи...

мда...явно при вас е по зле...при нас се промениха нещата...нядявам се към по добро....макар че неотдавна, именно заради такива софийски перачи ме накараха да внеса непризнато ддс и то в доста голям размер...а ние работим с десетки....стотици доставчици и просто няма, как да ги проверявам всичките.... :smt012

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 22, 2013 3:02 pm 

:idea: 7:1 много точно мнение, браво! Обаче жалкото е, че болшинството от хора нямат подобна логична и смислена позиция и само скачат и мятат бутилки. Много рядко пиша тук, но редовно следя форума и смея да твърдя, че тук има много кадърни и интелигентни хора, но дебатите в тази тема няма да имат никакъв смисъл, ако не доведат до някакви действия. Както вече се доказа социалните мрежи и форумите са достатъчно мощни инструменти и стига да се впрегнат могат да постигнат резултат. Призовавам всеки да сподели написаното от 7:1 на стената си във ФБ и където има възможност. Защо вместо да се присъединяваме към неясни срещу какво протести, не поведем сами такъв с ясни и конкретни искания и предложения. Знам какво биха казали мнозина, но нас тук всички ни обединяват много неща и ако всеки го сподели със семейството си и с приятелите си, то бихме се събрали със сигурност доволно много хора. Народът ни е стадо и ходи където се чуе, че има масовка. Жалко е водачи на протестите да бъдат лайнари като Мишо Шамара и прочее цървули. Защо лицата на протеста не бъдат хора като 7:1, Омраз, Иван 63, Търговище...? Сега е момента!

Поздрави на всички!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 22, 2013 3:05 pm 
Аватар

В ИТ бранша фирмите са изрядни от много години. Затова мрем като мухи. Вчера отивам към протеста и на Раковски ушев спрял светофарите, но колите си вървят. Трима катаджии седят и си бъркат в носа. Една жена се опита да пресече и щяха да я прегазят. Яко спирачки, свирене на гуми, но ушев не мърда. Аз отидох и му викам на единия: Абе, как се пресича тук? А той ми казва: Ми внимателно, гражданино. Викам му: ти що не излезеш да регулираш движението, нали тва ти е работата? А той: като ми станеш началник, тогава ще ми кажеш кво да правя. Аз му казах, че съм му началник, защото с част от моите данъци му се плаща заплатата, а тоя се разфуча и изтича при мен и ми вика: сега ще ти обясня на теб. Ти може да криеш данъци и да не ги плащаш, но аз не мога, щото ми ги удържат. Казах му, че и аз не крия данъци и си ги плащам, плащам и осигуровки за разлика от него, а той ми вика: Айде, бе, не криеш, нали имате счетоводители.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 22, 2013 3:08 pm 
Аватар

24051914 написа:
wildkit, поправиме ако бъркам,но в ук има 680 такива

УК има двукамарен парламент и което е по-важно - двупартийна система, която позволява мажоритарен тип гласуване. Оставяме настрана традицията там. Не може да се сравнява.

С ЛЕВСКИ И ЩЕ УМРА

www.bgblood.org
facebook: БОДК / BOVBD

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 22, 2013 3:11 pm 
Аватар

Седем:Едно написа:
В ИТ бранша фирмите са изрядни от много години. Затова мрем като мухи. Вчера отивам към протеста и на Раковски ушев спрял светофарите, но колите си вървят. Трима катаджии седят и си бъркат в носа. Една жена се опита да пресече и щяха да я прегазят. Яко спирачки, свирене на гуми, но ушев не мърда. Аз отидох и му викам на единия: Абе, как се пресича тук? А той ми казва: Ми внимателно, гражданино. Викам му: ти що не излезеш да регулираш движението, нали тва ти е работата? А той: като ми станеш началник, тогава ще ми кажеш кво да правя. Аз му казах, че съм му началник, защото с част от моите данъци му се плаща заплатата, а тоя се разфуча и изтича при мен и ми вика: сега ще ти обясня на теб. Ти може да криеш данъци и да не ги плащаш, но аз не мога, щото ми ги удържат. Казах му, че и аз не крия данъци и си ги плащам, плащам и осигуровки за разлика от него, а той ми вика: Айде, бе, не криеш, нали имате счетоводители.

Това ни е народопсихологията... :slap

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 22, 2013 3:12 pm 
Аватар

на мене това ми се случва нормално всеки следобед, преминавайки пред парламента от Шишман към Ал. Невски
2ма тъпанара седят на паметика и си бъркат в носа, а движението по жълтите павета не ти дава шанс да преминеш в посока Невски
всеки път свалям стъклото и ги подканям да регулират движението за да можем да преминем - особено като валне малко и стане там неспираемо
за няколко години разправии само 1 път катаджията отиде на кръстовището !

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 22, 2013 3:12 pm 
Аватар

Реалността... :?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 22, 2013 3:14 pm 
Аватар

kosyo написа:

на мене това ми се случва нормално всеки следобед, преминавайки пред парламента от Шишман към Ал. Невски
2ма тъпанара седят на паметика и си бъркат в носа, а движението по жълтите павета не ти дава шанс да преминеш в посока Невски
всеки път свалям стъклото и ги подканям да регулират движението за да можем да преминем - особено като валне малко и стане там неспираемо
за няколко години разправии само 1 път катаджията отиде на кръстовището !

Офиса ми е точно там, отлично знам за какво говориш. Боклуци мързеливи.

Цитат:
Интернет избухна срещу Хампарцумян и Искров да яхнат следващия кабинет
Общественици пишат до Плевнелиев против опита на банките да превземат и Министерски съвет
Граждански бунт, но в интернет се надига срещу идея на задкулисни кръгове шефовете на „Булбанк” Левон Хампарцумян и на централната банка Иван Искорв да оглавят новия служебен кабинет. Форумците са побеснели, че банките, които доведоха голямата криза в държавата, сега се опитват да яхнат правителството и да се представят като спасители за  бедите на народа.
„Ако тези хора ръководят следващия кабинет, ще бъде изключително скандално. Още днес ще изпратим до президента Росен Плевнелиев декларация, с която го предупреждаваме за опасността лица, които съсипаха малкия и средния бизнес, и карат българите да се самоубиват и да бягат от страната си, да ни представляват в новото държавно управление”. Това обяви пред Веска Волева, която през последните години защитава гражданите от монопола на банките.

Тя уточни, че група известни общественици, граждански организации и Асоциацията на българските потребители застават зад тази декларация, но исканията им могат да бъдат подкрепени и от всички българи.

„Всички закони обслужват само интересите на банките, те са направени поръчково. Такова е и решението на Конституционния съд за чл. 417, според който банките могат по всяко време, на всеки да вземат каквото си поискат. От тях тръгна кризата. Хората, които управляват тези финансови институции, са по-лоши от ЕРП-тата”, предупреждава защитникът на гражданите.

Тя припомни, че преди време са депозирали в Народното събрание искане за промяна на опасния чл. 417. „Но парламентът мълчи и не предприе от миналата година нищо. Спокойно можем да кажем, че банките и депутатите са в някакъв картел на интереси против гражданите. От друга страна пък БНБ отказва да контролира търговските банки, защото е солидарна с политиките им”, казва адв. Волева.

В социалната мрежа негативното отношение към банкера Левон Хампарцумян е изключително силно. Преди няколко месеца той взриви хората, обвинявайки ги, че кризата е само в техните глави и са провалят защото са неудачници. В друга своя медийна изява банкерът съвсем се изцепи, обяснявайки на гладния българин, че ще посрещне края на света с пури, скъпо шампанско, гъши дроб, хайвер от белуга и стек от японско теле. Преди дни пък евродепутатът Слави Бинев предрече, че следващите народни  бунтове ща са срещу банките и ще бъдат много по-страшни от сегашните.

Нещо не го обичат на Проданов шефчето :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 22, 2013 3:32 pm 
Аватар

А то аз самия съм влюбен в него :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 22, 2013 4:04 pm 
Аватар

ФОрума да ми каже дали ще ходим в неделя, че се обърках вече, а нямам време да следя нещата. :strkstrk

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 22, 2013 6:26 pm 
Аватар

и аз не мисля, че бройката на депутатите е проблем , със сигурност по-малко от 180 некъде е абсурд. Това за 60 депутата може да го каже само човек, който си няма никаква идея каква е работата на депутата и си мисли, че е само да натиска копчето за гласуване. Повечето работа на депутата е всъщност извън залата.

По-скоро проблем за мен е, че районите са твърде големи (някои по над 15 депутатски места) и така сульо и пульо се крият зад гърба на 10-15 лица (щото можеш да водиш в два района). След това хората не знаят въобще кой са избрали и съответно се губи контакта депутат - избиратели. Депутатите от един район би трябвало да защитават интересите на конкретния район, но точно тази им функция се губи. Така че аз бих увеличил районите на примерно 30 с по 8 места само в район, и никой да не води повече от един район. Така на "фронта" ще застават поне 30 лица от всяка партия и ще има по-голяма познаваемост на политиците от страна на избирателите.

Проблемът всъщност сега е , че се гласува точно мажоритарно в най-лошия му вид - цялата страна за един човек (костов, симеончо, боко, кунева...). Имаме нужда от повече партийност, а не от повече вождове. А за да има по-силни партий, властта в партиите трябва да не е съсредоточена в един-двама души, което може да стане чрез описаното по-горе

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 22, 2013 6:42 pm 
Аватар

Така оформенти искания, ако наистна са това, без съменние са нелепи. Обаче причината не е, че протестиращите са орки, подчовеци и тн. Просто нямат идея как да извървят пътя към изработването на по-смислени искания, а материята е много сложна. Това е и една от причинита пряката демокрация да е невъзможна днес. Държавното управление е изключтелно сложна материя и е невъзможно да се случва чрез вишегласие на дилетанти.
Има начини обаче да се въвличат по-широки обшествени слоеве в изработването на позиция по даден въпрос.
Който се интерсува, препоръчвам горещо да прочете това
http://bg.mondediplo.com/article848.html

Цитат:
Но има известно неудобство при сондажите, тъй като понякога просветеното мнение е срещу смъртното наказание, докато сондажите са по-скоро за него. Какво да се прави? Създава се комисия. Комисията изгражда просветено обществено мнение, което ще превърне просветеното мнение в легитимно в името на общественото мнение – което впрочем твърди точно обратното или няма никакво отношение по въпроса (както се случва нерядко). Едно от свойствата на сондажа се състои в това да постави въпроси, които хората не са си поставили, и да прокара отговори на въпросите, които те не са си поставяли, следователно да наложи отговори. Всъщност не става дума за хитрост при създаването на образците, а за факта, че се налагат на всички въпросите, които изникват пред просветеното мнение, и по този начин се дават отговори от името на всички по въпроси, които изникват само пред някои хора, тоест дават се просветени отговори, предизвикани от въпросите. Така за хората започват да съществуват въпроси, които не са съществували за тях, въпросът за тях е бил именно зададения въпрос.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 22, 2013 6:46 pm 
Аватар

Boyo написа:
и аз не мисля, че бройката на депутатите е проблем , със сигурност по-малко от 180 некъде е абсурд. Това за 60 депутата може да го каже само човек, който си няма никаква идея каква е работата на депутата и си мисли, че е само да натиска копчето за гласуване. Повечето работа на депутата е всъщност извън залата.

По-скоро проблем за мен е, че районите са твърде големи (някои по над 15 депутатски места) и така сульо и пульо се крият зад гърба на 10-15 лица (щото можеш да водиш в два района). След това хората не знаят въобще кой са избрали и съответно се губи контакта депутат - избиратели. Депутатите от един район би трябвало да защитават интересите на конкретния район, но точно тази им функция се губи. Така че аз бих увеличил районите на примерно 30 с по 8 места само в район, и никой да не води повече от един район. Така на "фронта" ще застават поне 30 лица от всяка партия и ще има по-голяма познаваемост на политиците от страна на избирателите.

Проблемът всъщност сега е , че се гласува точно мажоритарно в най-лошия му вид - цялата страна за един човек (костов, симеончо, боко, кунева...). Имаме нужда от повече партийност, а не от повече вождове. А за да има по-силни партий, властта в партиите трябва да не е съсредоточена в един-двама души, което може да стане чрез описаното по-горе

По тези ти изисквания идеалната партия е БСП. Отговаря перфектно, колкото и да е тъжно.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 22, 2013 7:04 pm 
Аватар

Wildkid написа:
24051914 написа:
wildkit, поправиме ако бъркам,но в ук има 680 такива

УК има двукамарен парламент и което е по-важно - двупартийна система, която позволява мажоритарен тип гласуване. Оставяме настрана традицията там. Не може да се сравнява.
ук няма двупартийна система. и ти твърдеше, че било невъзможно да се администрира което явно не е така. общо взето тука сте се събрали и укорявате хората които протестират,но самите вие не предлагате нищо смислено. или може би на вас си ви харесва така?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 22, 2013 7:11 pm 
Аватар

Бок Костов ебе и погребва отновно. Този път със задна дата. Епохата виждане в бъдещето!!!

https://www.facebook.com/photo.php?v=1869593896086

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 22, 2013 7:13 pm 
Аватар

Boyo написа:

По тези ти изисквания идеалната партия е БСП. Отговаря перфектно, колкото и да е тъжно.

И аз така мисля. А при истински мажоритарен вот, не с листи, дори Тиквата не е ясно дали ще влезе сега, да не говорим за неговите клепалници.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 22, 2013 7:46 pm 

Nakuro Bradata написа:
ФОрума да ми каже дали ще ходим в неделя, че се обърках вече, а нямам време да следя нещата. :strkstrk

Наистина,някой ще ходи ли ? Така като гледам сега по К3 и малкото останали на Орлов се изпокараха,всъщност пича с шапката си беше абсолютно прав,не може някакви идиоти да грачат от името на всички.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 22, 2013 7:49 pm 
Аватар

Мажоритарен вот означава 3 партиен модел, като единствените 2 сигурни партии ще бъдат БСП и ДПС, плюс НЯКАКВА 'десница', която периодично ще се подменя. На който това му се струва гот, да си иска мажоритарен вот.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 22, 2013 8:05 pm 

Същото е при банките - това са си чисти олигополи.

+ 1

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 22, 2013 8:25 pm 

Деси Солжъра и хАндрей Слабаков ли ще яхнат протеста? Тия ли клесове ще са лицето на протестиращите?

Бе дееба мама му не ме кефи идеята за тютюнопушенето и хомосексуални да се женят/ мъжат и осиновяват деца да стават актуални!!!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 22, 2013 8:46 pm 
Аватар

Изображение :bigok :bigok :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 22, 2013 9:29 pm 

Змея и Козарски серат мощно по Каролев във фейсбук в момента. :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 22, 2013 9:31 pm 
Аватар

Много се смях. Жалко, че оня си тръгна от дискусията :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 22, 2013 9:41 pm 
Аватар

Къде са тия дискусии. Дайте и аз да прочета малко :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 22, 2013 9:46 pm 
Аватар

Чета се плескате по челото за исканията, които обявява ОБЩЕСТВОТО. За първи път ОБЩЕСТВОТО, а не някой си, от името на обществото. Това хората го искат. Можете да спрете да мажете пясъка с чекиите по Иван Костов, който със сигурност НЯМА място в парламента поради изключителните си заслуги (оплюйте ме) към приватизирането и съсипването на движещите икономически сили на България за стотинки. Трябва да сме единни и когато излезе подобно искане - с риск да загърбим онзи, на когото се надяваме, но и този път няма да мине заветните 4% - да подкрепим промяната. Ако искате да продължаваме така, създайте си митинг на Костов и подкрепете по този начин сегашната система - комунягите в парламента, турците и те, боко ще си вземе твърдия електорат от олигофрени и отново се почва човешката стоножка, в която естествено ОБЩЕСТВОТО е най-отзад и само йеде говна. За мен и хората с които общувам на протестите - изхода е тотална подмяна на гащниците които са ни представяли в парламента с отбрани и пресяти няколко пъти граждани, с авторитет и качества, които да бъдат неоспорими. Сега ще скочите да казвате как нямало такива и как не можело да стане по този начин. Ами като не вярвате - когато му дойде времето, кандидатирайте се вие. Тук има интелигентни хора, които биха могли да бъдат еталон за дипломация, качества и добродетели.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 22, 2013 9:57 pm 
Аватар

Не мога да повярвам, че от нормални хора чувам, че правителството на бб "се справило с организираната престъпност" :shock: Всъщност какви са критериите за такова твърдение?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 22, 2013 10:13 pm 
Аватар

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 22, 2013 10:21 pm 

:lol: :lol: :lol: :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 22, 2013 10:53 pm 
Аватар

А други по същата причина вече втори ден не смеят да излязат от къщи :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 22, 2013 11:06 pm 
Аватар

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 684, 685, 686, 687, 688, 689, 690 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]