forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Чет Сеп 04, 2025 1:17 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Чет Дек 17, 2009 7:32 pm 
Аватар

Никакви размирици извън форумите и Фейсбук няма да има в България след спирането на новините на турски. :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 17, 2009 7:53 pm 
Аватар

Новините на турски досега са си идеално решение - дори и да има някакви по-крайно настроени сред турското малцинство, могат да бъдат затапвани веднага и не могат да увличат и другите. Сега Доган отново вдига рейтинг макар и в опозиция, защото пак може да плаши някакви хора, че други ще им правят нещо лошо.

Ако имахме достаъчно далновидни държавници щеше да се инвестира в интересни прграми и предавания за малцинствата(съвсем не задължително по БНТ), които комбинирано с необходимите стимули и образование да доведат до пълна интеграция.

И не ми е много ясно какво им пречат на повечето форумни ултра националисти баш турците в БГ, при условие, че са си нелошо интегрирано и работливо малцинство, за разлика от бай мангал.

в сърцата ни разпръсква светлина

Един Апостол, свето име – Левски

Идея, Пример и Борба!“

Димчо Дебелянов

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 17, 2009 8:15 pm 
Аватар

Omraz написа:
Mr.Smith написа:
Ясно ми е,че ако този референдум беше предложен от Командира, тук щяха да се пишат оди в негова чест :smt006

Това първо не е вярно и второ - Командира нема как да предложи такова нещо :lol:

Аре нИ съ праи, не малко простотии стаха и при неговата власт, да не говорим, че винаги може да се намери некой изкукуригал хахавел от низините на ДеСиБЕ-то и да изсере големите лайна :smt006
Русе, що да не давам пример Швейцария, нали и ние се бием гърдите че сме европейци, въпреки че под вълната пише Ганьо :smt003

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 17, 2009 8:21 pm 

ultrafan_rs написа:
Отговор на синия демон :
1. - в новините на турски не се говори за турция

Това за какво/кого се говори е без значение, написал съм ясно и точно, че фесовете си гледат турските програми. Какво показват по тях или по хаберлера няма нищо общо с темата.

ultrafan_rs написа:
2. - арменците и евреите (особено) са нищожен процент от населението. ромите според официалното преброяване са два пъти по-малко от турците ( друг е въпросът колко от тях се турчеят). Да слагаш сравнение межд ромите и ромския език и турците е безумно. Все едно аналогия между индианците в северна америка и сегашното бяло население...

Т.е. след като са по-малко, имат и по-малко права. Кое по-точно е безумното да правя сравнение между фесовете и “римляните“ (и за протокола - ромът е напитка, онези са цигани!)Според теб колко от фесовете в БГ имат достатъчни познания по съвременен турски литературен език - чувал съм от турци от Турция, че имат проблеми да разберат какво им говорят турците в БГ на “майчин език“. Както и под точка 1 и тук не представяш никакви аргументи, а само пишеш на едро.

ultrafan_rs написа:
3. - Официален език е едно, майчин-друго. В 21 век не може да искаш малцинствата да нямат майчин език. член сме на НАТО и ЕС, а не на Тристранния пакт. Просто времената са други...Повярвай ми българските турци искат да седят тук. На никой не му се живее сред анадолските чукари.

Кой някъде някога е писал/казал да се забрани на фесовете “майчиния“ им език??? Премахването на новините на турски е едно, а да се забрани ежедневната уптреба на турски между тях е съвсем друго, което никой, дори и най-крайните националисти не са изисквали. Въпросът е, че като български граждани, фесовете са длъжни да владеят официалния език - български. На какъв език говорят у тях си, на неполитически събрания и прочие е през к.ра на всички.
Като им се седи в БГ - да научат какви са порядките в БГ. На когото тези порядки не му изнасят - да се изнася накъдето му се струва добре, сега поне границите са отворени. Резняшките номера да карат домакините им да се чувстват гости в собствената си страна не минават. Или свикват, или чукарите.

ultrafan_rs написа:
4. Фактът, че има новини на турски не значи, че не знаят български. Защо има медии за българските емигранти в Англия, щатите...? Не бъркай ромите с турците. Голяма част от вторите живеят в градове, имат образование, развиват бизнес и т.н. Както има неграмотни баби и дядовци по турските села, така има и в нашите.
Не се искат топки да се премахнат новините иска се политическо късогледство и остър дефицит на стратегическо мислене.
Съвременният национализъм означава да правиш всичко по силите си страната ти да е богата, силна и спокойна. Търсенето на конфликт и помпане на националното самочувствие е вършело работа в началото на 20 век, ама не и сега. Пак казвам времената са други. Съзнавам, че доста хора тук са се родили късно за опълченци или доброволци ама съдба :)
Всичко друго навява мирис на разпад от запад. Като сърбите ли искаме? Всеки град държава.

Баце, ти или си сляп, или си безкрайно нагъл - откакто започнаха т.нар. демократични промени в България конфликтът се търси точно от фесове и “римляни“ - я ми преброй колко пъти някой българин е говорил за застрашен етнически мир и колко пъти (почти по дефолт) темата се подхваща от ДПС, Евророма и техните НПО-та.

ultrafan_rs написа:
преди месеци за да не бъда питан написах отговора на евентуалния въпрос за турция. и той е - България ориенталска държава ли е? Ние азиатци ли сме?

Не сме азиатци, но фесовете са и се държат като азиатци, следователно трябва да се третират като азиатци.

ultrafan_rs написа:
Веднага отговарям и на другия въпрос. БНТ по дефиниция е обществена телевизия. Това значи, че е за цялото общество, а не за тези 80 и няколко процента, които сме се написали българи. Тя е телевизия на държавата България, в която всички са БЪЛГАРСКИ граждани. Аз не знам да има други
Давам пример - четвърти канал на ББС по закон е задължен да прави предавания за малцинствата и социалните групи в неравностойно положение.

Българските граждани освен права, имат и задължения, едно от които е владеенето на официлания език в държавата. По конституция такъв е само българският. И точно защото са български граждани (а не българи) са длъжни като всички останали български граждани (българи и небългари), нямат никакво основание да бъдат привилегировани по някакъв начин.

ultrafan_rs написа:
Абе на вас какво ви става бе хора? В Турция еди кво си, В Сърбия еди кво си, ама в Сърбия имаше десетгодшна война, а в Турция ПКК. Ама иначе обичаме редовно да се сещаме за гара Буново....

Който не познава историята е осъден да я повтори. Въпросните убийци на жени и деца (типично по мюсюлмански) си имат паметна плоча и са на почит сред “образованите и развиващи бизнес“ фесове.

ultrafan_rs написа:
Ние сме единствената страна, в която прехода мина без междупартийни и междуетнически кръвопролития. Тва си че чисто наше постижение на фона на мизерния полуостров. Вместо да си запазим постиженията ние искаме зорлем да си вкараме таралеж в гащите. Пак ви казвам в ЕС никак не обичат ограничаване правата на малцинствата. Или да излизаме оттам а?

“Ние“ не сме ДПС, Евророма и НПО-тата им - всяко нещо си има граници, а наглостта на споменатите отдавна ги е преминала.
За правата на разни малцинства от ЕС могат първо да се погрижат за негражданите в Латвия и Естония. Плюс това нито новините на турски, нито воят от тонколони на неразбираем за 99% език от минарето са някакви малцинствени права. :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 17, 2009 8:26 pm 

nazional написа:
Ако имахме достаъчно далновидни държавници щеше да се инвестира в интересни прграми и предавания за малцинствата(съвсем не задължително по БНТ), които комбинирано с необходимите стимули и образование да доведат до пълна интеграция.

Това може да стане само ако държавата има информационен монопол. Никак не мога да си представя как разни трошки бият път из Родопите и край турската граница да заглушават анадолските честоти като едно време. Проблемът е, че наличието на програми и предавания за т.нар. малцинства не означава, че ще имат висок рейтинг, или че за тях ще са по-достоверни от чуждите предавания.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 17, 2009 9:21 pm 
Аватар

http://frognews.bg/news_18270/Golemiiat ... a_v_SASHT/

наскоро четох интервюто с него за един стар брой на L'europeo.. на въпроса "мислили ли сте да се върнете в България", на който той отговаря "аз съм изгонен от България. никое правителство не си направи труда да ме извика, а се сменяха най-различни такива.. демократи, царе" се замислих какво ли се случва в момента с тоя човек, дали все пак някой не се е сетил за него, тъй като броят е от миналата година. е, очевидно.. не. да почива в мир!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Дек 18, 2009 12:05 am 
Аватар

Искам от тук да поздравя членовете на ВСС за решението да си гласуват по две заплати премии за цялостен принос през годината :smt038 Браво, г-да съдии, натрихте носа на наглото човеченце с очилцата и на мутрата милиционер от Банкя :smt038 Покланям се пред вас, поклонете се и вие отрепки пред хората закоито криза никога няма :smt038 Всеки един от вас е заслужил тези 5000 лева :smt003 Успех ви желая през новата 2010 година и честито освобождаване след един месец на Наглите :smt038

:arrow: Темидо, путко заспала сляпа кучка си и сляпа ще си умреш :!:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Дек 18, 2009 12:43 am 
Аватар

Мноо молА да сА отбележи защо са си ги гласували - за "добре свършена работа" - все пак само 2 скандала имаше тая година.....

С ЛЕВСКИ И ЩЕ УМРА

www.bgblood.org
facebook: БОДК / BOVBD

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Дек 18, 2009 11:18 pm 
Аватар

echoes написа:
http://frognews.bg/news_18270/Golemiiat_antikomunist_Eduard_Genov_izdahna_v_SASHT/

наскоро четох интервюто с него за един стар брой на L'europeo.. на въпроса "мислили ли сте да се върнете в България", на който той отговаря "аз съм изгонен от България. никое правителство не си направи труда да ме извика, а се сменяха най-различни такива.. демократи, царе" се замислих какво ли се случва в момента с тоя човек, дали все пак някой не се е сетил за него, тъй като броят е от миналата година. е, очевидно.. не. да почива в мир!

ето го интервюто, ако случайно му е интересно на некой.. скандален е правописа, но немам нищо аз, само го копирам.

ЕДУАРД ГЕНОВ: Колко струва смелостта да мислиш и говориш?! Затвор и опустошен живот.

Какво точно се случи през 1968 година?

През лятото на 1968 български войски нахлуват в Чехословакия. Ние бяхме трима приятели от Историческия факултет на университета – Валентин Радев, Александър Димитров и аз. Тримата действахме заедно. На 3 март 1968 направихме демонстрация пред сръбското консулство, тъй като сръбските вестници бяха публикували карикатури за Санстефанска България. Ние изгорихме тзи вестници пред консулството.
Когато България нахлу в Чехословакия, решихме, че трябва да протестираме. Ако Съветският съюз иска да пази сателитите си, това си е негова работа, нашата страна няма какво да търси там. Тримата се разбрахме и започнахме да подготвяме позиви. Правехме ги ръчно с шаблони, така че да не могат да ни хванат по почерка.

Как разбрахте за това нахлуване? Тогава медиите дезинформираха.

Те съобщиха веднага. Дезинформация имаше, това е вярно, но колкото истранно да ви звучи, комунистите даваха повече информация, отколкото американците дават. Човек просто трябваше да мине през няколко вестника – “Работническо дело”, “Народна армия” и “Труд”. От тази статия клъвнеш едно, от другата – друго, и си сглобяваш пъзела. Комунистите даваха информация, но закъсняла информация. В съда ме питаха, от къде знам, че руснаците са се готвели да убият Дубчек, и аз им казвам: “Ами пише го във вестниците. Дубчек благодари на своите хора за това, че са спасили живота му. Това какво означава според вас?” Пък те ми отговарят: Абе ти четеш между редовете!” Състудентите ми Валентин и Александър бяха големи оптимисти, че ще действаме с години, но аз им казах: Момчета, максимум до 6 месеца ще ни арестуват.” Те ни аестуваха след 1 месец. Явно и аз съм бил оптимист. Овиниха ни по чл 108 и 109 за организация на противодържавни действия. В съда станах и поех отговорността за всичко, което се е случило. Обикновено в такива случаи всеки гледа да топи другия. Но аз казах, че съм принудил останалите да участват. Мен ме осъдиха на три години и половина. На Валентин му дадоха 1 година, а на Александър – година и полвина.

Какво се случи с вас в затвора? Опитваха ли се да ви вербуват?

Мен най-напред ме поставиха в общ режим и там срещнах много интересни хора. Естествено че опитваха да ме вербуват, това си беше част оттяхната ситема. Но аз отказах да сътруднича.

Какво работихте след затвора? Продължихте ли образованието си?

В затвора имаше дърводелски цех и започнах да се занимавам с дърводелство. След излизането на свобода, работих като кранист и полагах асвалт. Исках да продължа образованието си, но ми забраниха. Казаха, че трябва да изчакам поне 10 години, за да кандидатствам отново. Работих различни неща. Последно кагато ме арестуваха, работех в бетонов възел.

За какво ви арестуваха тогава?

За мен е чест и щастие да познавам Григор Симов и да се наричам негов приятел. През 1986 Григор Симов и Илия Минев правят декларация и апел до Виенската конференция за правата на човека. “Конференцията във Виена да не приключва своята работа, преди да бъдат осигурени най-елементарни човешки права за всички европейски народи.” Една вечер Гришата дойде вкъщи и ми предложи да я подпиша. Каза: тоя път ние ще успеем. Арестуваха ни. Жена ми излизаше рано за работа, в 6 часа. Излиза и вижда една кола с петима души вътре. Тя усеща нещо и се връща да ме предупреди, те обаче скачат, настигат я и я избутват навътре, влизат в къщата заедно с нея. Прибраха ме. Обаче още първите два-три дни се оказа, че те пипат с ръкавици и ходят на пръсти около нас, което ми показа, че нашата декларация е оповестена. Европа го знае. С тази декларация българските дисиденти се присъединяват към първия общ документ на дисидентите от Източна Германия, Унгария, чехословакия, полша и Румъния. След десет дни мен ме освободиха. Някъде ранна пролет на 1987.
Златка Янкова ми донесе еди пакет от Илия Минев със заръка да го предам на английското посолство. Вътре имаше документи, с които Илия Минев оповестяваше създаването на дружеството за правата на човека.

Как си обяснявате, че толкова късно се създава това дружество за правата, за разлика от “Солидарност” и “Харта 77”, които възникнаха в началото на 70-те?

Създадена е една погрешна картина за България. Счита се, че България е тиха и кротка и че българите са приемали съветската власт с удоволствие. Това не е вярно, ние не отстъпваме на никого в това отношение. Има един друг въпрос, тясно свързан с проблема за дисидентството. Българската емиграция въобще не успява да се доближи до активността на останалите емиграции. Ако в Полша или Чехия арестуват човек, той знае, че след един разумен период от време, неговото име ще се научи и той ще получи подкрепа и защита. В България такова нещо нямаше. Нито се научаваше, нито влизаше, нито излизаше информация. За тази декларация ние не сме първите. Има още няколко опита преди нас, но какво е станало с хората, само ДС знае. Ние просто имахме късмет. От хората, които действаха в България срещу властта, се искаше по-голяма смелост. Защото бяхме сами. Въпреки това действахме.

Смятате ли, че опозиционните организации след 1989 бяха с подставени лица? Всевъзможни организации, които премахнаха истинските.

В момента, когато се разчу навън, че има дружество за правата, комунистите изведнъж останаха безпомощни, те вече не смееха да малтретират. Което означава, че ако още от началото сме имали съдействието на Запада, нещата щяха да се развият по друг начин. Що се отнася до това, че се появиха измислени организации, да. Създадоха няколко групи. Те не само отстраняваха хора от нашето дружество, но и отваряха място, щото там да вкарват свои хора. Какво се получи с мен? До юни 1989 аз поддържах тясна връзка с департамента на САЩ, Всеки път бях изслушван внимателно. Изведнъж през юни затвориха (достъпа ми), на мен ми стана ясно, че сделката вече е направена. Комунистите направиха това, което в човешката история не е съществувало до сега, те безккръвно предадоха властта.

Те по скоро си я запазиха за себе си тази власт, смениха икономическата структура, но властта си запазиха. Не я сдадоха съвсем властта.

Не съвсем, но те успяха да убедят своя архивраг да ги остави на власт. Успяха да дадат достатъчно гаранции, някак го изработиха и евала на тях. Мога само да се поклоня прд хитростта им. Като дойдох в Америка се срещнах с двата основни клона на емиграцията – земеделци и националисти, и ги молех: забравете старите разправии, сега имаме еди мъничък прозорец, след това ще се затвори този прозорец.
И прозорецът се затвори.

Защо в България нямаше дисидентство като в Чехословакия и Полша?

Защото информацията за Чехия и Полша беше изнесена навън. Ако нямаше информация, щяха да ги смажат. Освен това емигрантските групи, полски или чешки, упражнпваха натиск върху западните правителства, по време на избори, доколкото можеха. Докато при нас нямаше такова нещо, Журналиста Георги Заркин го удушиха в затвора, някой да е чул за това?

Митът за Америка остана ли такъв, какъвто беше в мечтите ви? Или се оказа. че Америка е също пленена от цензура?

Една организация, независимо какви са целите и, ако съществува достатъчно дълго, тя се превръща в криминална организация. Най дълго съществува правителството. В Америка, тук, в 21-ви век, съвсем официално разрешиха и узакониха измъчването на хора. Тук също има цензура, няма да те вкарат в затвора, но ще останеш без работа, на улицата буквално. В България комунистите през пролетта на 1988 ме изселиха в Михалково, в Родопите, за три години.

По каква причина, заради дружеството ли?

Заради дружеството. Ние се събрахме в София и решихме, че трябва да излезем официално пред българските власти. Направавихме документите и ги изпратихме с препоръчани писма до няколко институции. След което мен ме арстуваха на работното ми място. Направиха ми един много як обиск у дома, търсейки копия от тези документи. Искаха да ги унищожат и да кажат, че такова дружество за правата не съществувало. Но не можаха да ги намерят. Закараха ме в ДС, там имаше еди подполковник, когото познавах от преди, той ми каза; “Имам заповед за твоето изселване за три години. Знам, че ти ги имаш тези документи, ако ми ги дадеш, няма да те изселваме, ще ти дам заповедтта да я скъсаш.” Отказах му. Изселиха ме в Ихалково, хубаво селце, с прекрасни хора, които ме обикнаха ояе първия ден и много ми помагаха.

Вие сте били под наблюдение там постоянно?

Нямах право да излизам извън района на селото, трябваше да се подписвам два пъти на ден – сутрин и вечер. Жена ми е заклеймен дисидент, на работното и място я заклеймиха като дисидент. Тя работеше като инжинер в кадастъра. Когато мен ме изселиха, тя пое много от задълженията ми. Срещаше се с представители на чужди делегации в София, носеше документи, приемаше и предаваше информация. След около 6 месеца ме извикаха и уж ми опростиха наказанието. Казаха ми, като се върна в София, веднага да се обадя в Шесто районно. Когато пристигнах в София, се обадих, не в Шесто районно, а на началника на ДС на София област, демек голяма личност. Той ми зададе следния въпрос: “Ти какво смяташ да правиш сега? Ти не исакш да живееш в България, нали?” Аз отговорих: “Имам намерение да се боря за България.” А той казва: “Не, не искаш да живееш в България, това е решение! Имаш 4 дни да се приготвиш и да се махаш от тук. Къде искаш да отидеш? Тогава аз отговорих: “Виена”. Четирима души ме съпроводиха до Калотина. Преди сръбската граница блакът спря, хората от ДС слязоха и влакът продължи.

Искали са да бъдат сигурни, че ще напуснете страната?

Те бяха вече безпомощни. Когато личността е известна навън, комунистите ги е страх да репресират. Не е добре да стават международни скандали. Комунистите ги беше страх от нас, новата власт, по-късно, също я беше страх от нас. Ние не сме хора, които ще си затваряме устата. На мен ми отправиха предложение, да ме направят народен представител, но ако си затварям устата.

Как ви отправиха това предложение?

Точно с тези думи. На което аз отвърнах: Виж какво, ако аз си зтварям устата, какъв народ ще предтавлявам тогава?

Какво работихте в Америка в началото?

Аз дойдох с наивната представа, че след като имам 4 занаята, няма да остана без работа. Но се оказа, че е много жестоко. Аз не съм политически емигрант, такова понятие няма сега, водя се бежанец по политически причини. И нямам право да се преместя в друга страна, при същите условия.

Мислили ли сте да се завърнете в България?

Аз съм изгонен и съм в изгнание. Никое правителство не си напрви труда да ме извика обратно. Сменяха се най-различни правителства – демократи, царе.

Има ли демокрация в България?

Демокрация няма никъде по света и не може да има. Първо, демокрацията се базира на абсолютен достъп до информация. Навремето само хората, които са носели оръжие, са имали право да гласуват. Защото са били независими. Имало е роби, които работят и те хранят, докато ти си говориш на площада.

Съжалявате ли г-н Генов, за затвора, за изгубените години, за борбата?

Мъдрият се страхува преди това, смелият – след това. Нямаше мъдри между нас.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Дек 19, 2009 12:05 am 
Аватар

Цитат:
Създадена е една погрешна картина за България. Счита се, че България е тиха и кротка и че българите са приемали съветската власт с удоволствие. Това не е вярно, ние не отстъпваме на никого в това отношение. Има един друг въпрос, тясно свързан с проблема за дисидентството. Българската емиграция въобще не успява да се доближи до активността на останалите емиграции. Ако в Полша или Чехия арестуват човек, той знае, че след един разумен период от време, неговото име ще се научи и той ще получи подкрепа и защита. В България такова нещо нямаше.

Цитат:
Демокрация няма никъде по света и не може да има.
:wink:
Цитат:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Дек 19, 2009 12:51 pm 

За новините на турски език съм.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Дек 19, 2009 1:14 pm 

аз съм за целото бнт на турски

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Дек 19, 2009 1:36 pm 
Site Admin
Аватар

анал 1 в Иран!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Дек 19, 2009 1:40 pm 

при арийските братя :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Дек 19, 2009 1:42 pm 
И аз съм за цялото БНТ на турски.Нали и без тва никой не го гледа,кво ни пречи?
Всичко точно,нали,ама престанете да слагате етикет конкретно на хората в този форум,а :smt002 Тва,че не искам новини на лайнарски език,които да ми ги води ония анджак с очилата,например,дето е член на ДПС,ако е важно тва де :smt006 не значи че съм цялата палитра от думи,които се употребяват задължително,когато стане дума за някаква подобна тема и започват и свършват с - "псевдонационалисти,тратататтата,псевдонационалисти,трафатсхйабсанса,псевдонационалисти"
:smt006
А нищо не пречи на тоя референдум да се добавят още няколко питания.Не само за новините на турски.

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Съб Дек 19, 2009 1:51 pm 

то на сички патриоти вече е сложен етикет "националсоциалисти" ..така е по-удобно ;)
и аз четох някъде,че може да се добавят още питания

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Дек 19, 2009 2:07 pm 
И така малко,да разбуня духовете:
"Този българин,който не милее за Родина и не мрази Турция и турците,да знае,че е мразен от мен"-Любен Каравелов
:bigok :bigok

There`s one Jane Janev,there`s only one Jane Janev,oooo,there`s only one Jane Jaaaanev.
He is not homosexual,but he broke the parlament,ooo,there`s only one Mario Tagariiiiiinskiiii
R Z S FUCK THE REST !

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Съб Дек 19, 2009 2:10 pm 

Makedonija написа:
А нищо не пречи на тоя референдум да се добавят още няколко питания.Не само за новините на турски.

Tва си мисля и аз. Може да се сложат още няколко въпроса и ще е екстра :8) Примерно "Да има ли нова Голяма екскурзия?" :smt003

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Дек 19, 2009 2:20 pm 
Аватар

Викате да врътнем едно списъче така, по-дългичко - 20-30 въпроса за 15 мин. да речем :smt003

С ЛЕВСКИ И ЩЕ УМРА

www.bgblood.org
facebook: БОДК / BOVBD

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Дек 19, 2009 6:19 pm 
Аватар

Единственото хубаво на този референдум, че ще се чуе и другата гледна точка по-масово, защото от години се пропагандира главно тази на организиации като БНС и Атака.

Македония, ти наистина ли сядаш всеки следобед в незнам си колко часа да гледаш 10 минутната емисия на турски език? Ама честно.

И с тоя референдум освен да се нахъсат хората един срещу друг, ДПС да станат още по-слни, все повече българи да минат на ниво подчовеци, гласуващи за всеки, дето им говори "смърт за резаните" , друго няма да стане в краткосрочен план. В дългосрочен план може и да си ебем майката на малко от малко позакрепената държава. Гражданска война, мизерия, нови комплекси и желания за отмъщение...яко, бате :? .

А не е като да няма бакии за оправяне, но май никой няма да го забелеци покрай цялата истерия.

Все повече се убеждавам какви малоумни политици имаме, защото далеч по-важно е да се действа срещу всякаква радикална ислямска измет, спонсорирана от Саудитска Арабия, дето мъти главите на турците и помаците в БГ, а сега даже по-скоро се помага на отчуждаването и радикализирането на тия хора, които живеят в българските земи от векове.

И съвсем сериозно, няма да е зле да се замислим защо на всички са ни наливали в главите чрез учебници, кино и всякаква друга пропаганда, че турците са основния враг?

Идея, Пример и Борба!“

Димчо Дебелянов

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Дек 19, 2009 6:58 pm 
Цитат:
Македония, ти наистина ли сядаш всеки следобед в незнам си колко часа да гледаш 10 минутната емисия на турски език? Ама честно.

Братле,ти гледаш ли Tянков Тв? Ама честно? Дай да пуснем там ако искаш някой да чете "Митът Батак",а в паузите и избрани пасажи от Корана.Кво те ебе?Кво те ебе и че в някво малко село,забравих му даже името,някви си вдигат паметник на незнайния турски воин и т.н.Сядаш ли следобед изобщо да се замисляш за тва село?
И отново наблягаме,че става дума за национална телевизия.Нека да имаме право да можем да бъдем поне чувствителни,най-малкото,срещу подобни лайняни неща по националните ни обекти!
И като почнете с тия граждански войни и т.н.Уж се присмивате на ония малоумници от СКАТ с филмите им за отделянето на Родопите,за автономиите,путки-майни,а тук ги приказвате същите неща в малко променен контекст!?
Основният довод е...да не ги обидим.60 години все се мъчим и все се стараем всячески да не обидим някого :cry: Швейцарците обидиха много люто и лошо ония амуджи пингвините със забрадките? Боли ли ги гъза? И добре че се случи тоя прецедент,да може всеки да ги сочи с пръст и да казва,ей така трябва да е!Щото тая напаст се качи на главите на всички.А ние нека си играем на либерали и демократи и защитници на европейските ценности,права и малцинствени интереси бла бла бла...
Кур в гъза! Тюркие потискание винагие !

П.С:А основен враг не знам какво означава? Има враг и друг,който не ти е враг.
Сърбия,Нокия ! Турция,ПКК

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Съб Дек 19, 2009 8:08 pm 
Аватар

Към въпросите за референдума да добавят:
1. Кастарация на комунистите
2. Евтаназия на мангалите
3. Обеззъбяване на уличните псета (да не апат повече :smt003 )
4. Построяване на десетметрови бетонни стени около Перник
5. Сриване да основи на гара Горна Оряховица, извършване на пълна дегазация и привръщането на района в парк !

Последна промяна Mr. Smith на Съб Дек 19, 2009 8:10 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Дек 19, 2009 8:10 pm 
Аватар

6.закриване на цдна септемврийско знаме :bigok

Последна промяна инж.-мен. Гатев на Съб Дек 19, 2009 8:11 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Дек 19, 2009 8:11 pm 
Site Admin
Аватар

thebluegod написа:
4.закриване на цдна септемврийско знаме :bigok

ФК 48 :smt003

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Дек 19, 2009 8:33 pm 
Аватар

Да ги махат да тия новини, ама това не е въпрос за референдум, най-малко, защото както спомена и Бачи Питър О'Мраз, такъв референдум няма как да е успешен. Единственият начин, а той впрочем е елементарен, при който може новините на турски да станат незаконни, без да се засегне Конвенцията за правата на малцинствата, е в Закона за радио и телевизия да се добави, че по националните програми единственият основен език е официалният, т.е. българският, което е упоменато и в Конституцията: "Случаите, в които се използва само официалният език, се уреждат в закона" (не гарантирам за абсолютна точност на цитата)

П.С. Впрочем Makedonija, и аз искам да можем да се сравняваме с Швейцария, ама нали се сещаш, че по обективни причини това е невъзможно. Между другото лично за мен няма страна, която да се сравнява с Швейцария по показателя "висока политическа култура".

Още една справка - дори и в Швейцария средната избирателна активност при референдум е 47-50%, а в случая прагът при референдум на национално ниво ще бъде 60%.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Дек 19, 2009 8:59 pm 
Кур за Швейцария бе.Да умират от антракс и те.Къде съм написал друго? :lol:

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Съб Дек 19, 2009 9:17 pm 
Аватар

Македония, зарежи баш турците да са галени от властта тия 60 години.

И ако ще скачаме като ужилени и на най-дребното нещо, засягащо националните ни идентичност и гордост(като например реакцията на ебавката на онзи чешки творец) нещо май не сме съвсем уверени в себе си, ами по-скоро компексирани.

Има неща, които са сериозни, като например разпространението на радикалния ислям, за които трябва да се взимат сериозни мерки. За турската емисия новини по БНТ референдум е поредното изхвърляне на едно откровено популистко правителство, подтиквано от откровено крайна партия.

И накрая пак искам да подчертая, че новините на турски в този им вид са перфектни за туширане на всякакви напрежения. Сега обаче скачените съдове Атака - ДПС се почувстваха заплашени, че губят електорат, Пожарникарчето взеха да му задават неудобни въпроси за все по-голямата ченгеджийница в страната и изключително "изненадващо" отново бе размахана заплахата с турците.
Неслучайно американците казват "излъжеш ли ме веднъж, срам за теб, излъжеш ли ме два пъти - срам за мен", обаче ние сме над тия неща и си мислим, че нещата стават само с ядене и на юруш, а акъла после ще ни идва. Хем си имаме бая примери в новата история как сме се пребавали така(включително за Македония), но все някой друг ни е виновен :smt006

Идея, Пример и Борба!“

Димчо Дебелянов

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Дек 19, 2009 9:33 pm 
Аватар

Прав си, че дпс и атака са свързани. А дали турците са галени - дпс е рожба на комунистите, та то със сигурност е галено.
А иначе - да, нацията ни е изживяла достатъчно неща и има повод и причина да бъде комплексирана, това не е толкова страшно, но пък точно това е повод, нещата, свързани с тези комплекси да бъдат премахвани. Ебал съм ги у турците, турския електорат няма никакво значение за страната ни, както и никаква сила. Неправилно се обвързват турците с дпс, а дпс е комунистическо изчадие.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Дек 19, 2009 9:37 pm 
Аватар

Аз съм ЗА евентуален референдум.Нали Януари месец искахме да има повече референдуми? Е това е добро начало.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Дек 19, 2009 9:39 pm 
Аватар

Абе.. референдума е директна форма на демокрация, власта произтича директно от народа - демокрация в чист вид. Да, ама не. Това е реално, само при условието на напълно честни, обективни и независими медии, щото иначе е като картечница в ръцете обезумял ревнивец :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]