Павел Дочев, 15 юли 2010 г, след завръщане от лагер в чужбина:
Цитат:
“Аз не работя по шестобалната система, затова поставям оценка 8 от 10 за старанието на отбора - каза треньорът на розовите с оранжеви фланелки. - За мен е удоволствие да работя с тези момчета, за тях също.”
Дочев обяви, че няма претенции за днешния жребий за Лига Европа, защото цефка можела да победи всеки: “Аз вярвам на играчите и съм сигурен, че можем да спечелим срещу какъвто и да е съперник.”
Павел Дочев, 18 юли 2010 г
Цитат:
Старши треньорът на пътуващият цирк Цаца сураткапалъчарши Павел Дочев хвърли привържениците в смут, след като направи шокиращи признания малко преди старта на новия сезон.
Наставникът призна, че неговите възпитаници въобще не разбират методите му на работа и може да си тръгне от „Кочин парк“.
"С идването си в България аз инвестирам много. В Германия оставих постижения, за които съм се трудил 20 години. Там остават жена ми и децата. Не съм дошъл в цурката да отбивам номера. За момента доста от играчите не ме разбират. Още не четат плановете ми за играта. За сега имаме нужда от типичен таран, но ако не успеем да го привлечем, ще се оправяме с наличните играчи. Първенството чука на вратата и съм готов за изненади от всякакъв вид. Не мога да търпя интригите, да се "работи" зад гърба ти. Аз обаче съм борбена натура и нищо в този живот не съм получил даром. Да поема цдна за мен е голямо предизвикателство. Все пак има и предимства да идваш от места, където повечето неща са уредени. Например един нов треньор на Барселона може да промени най-много 5% в клуба, докато в България аз виждам че са 95%. Ще ми бъде трудно, но ако нещата не се получават ще си тръгна без скандали“, призна Дочев пред btv.
Наставникът до такава степен е в шок от случващото се при панчаревските гейове, че стигна до там всеки ден да си сменя мнението за дербито с Левски на 1 август.
"Новото първенство започва с вечното дерби. Мачът между цаца и Левки не е един нормален мач. В него има традиции и история, които днешните футболисти трябва да продължат", добави Дочев, който само преди десет дни заяви, че това е мач като всички останали.
Обърканият специалист каза и няколко думи за режима, който трябва да спазват неговите възпитаниците.
"София е като Лас Вегас, има и много красиви жени. Нормално е за млади момчета, при това с нелоши възнаграждения, градът да предлага много нощни изкушения. За да се спазва режимът мога да се превърна в пазач, но не е правилно. Трябва да има съзнание и да се пресекат подобни прояви", завърши Дочев.