forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Пон Сеп 01, 2025 7:21 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Сря Дек 16, 2009 7:24 pm 
Аватар

абе, чудиха се и реваха откъде да намерели пари за 1000 неща, а сега за некв ненужен референдум ше ми хвърлят милиони :shock:

между другото, кой ги гледа тия новини изобщо?! виж, за 100-те турски сериала не може да се каже същото..

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 16, 2009 8:20 pm 
Аватар

абе а яне предложил за гласуване с чужда карта - затвор три години :smt005

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 16, 2009 11:46 pm 
Аватар

Дано да сте се пенили така и преди 4-5 години, както сега :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 17, 2009 5:08 am 

8 и нещо...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 17, 2009 10:13 am 

ultrafan_rs написа:
защо? дай ми точен и разумен довод?

1. Защото са контрапродуктивни - анадолските подчовеци си гледат сателитните телевизии и се осведомяват за положението си оттам, а ежедневното им излъчване, заедно със золумите на ДПС насажда още по-негативно отношение от страна на българите.

2. Ако за анадолските манафи има новини на майчин език, трябва да има и за “римляните“, арменците, евреите и т.н.

3. В България официалният език е български и е задължителен за всички, които имат БГ паспорт. На когото това не му изнася - прибира си такъмите и се запътва натам, където му е добре в икономически, религиозен, културен и(ли) какъвто още план му дойде наум. На “майчин“ език да си говорят вкъщи, или в майка Тюркие, за тях и без това България винаги е била мащеха.

4. В България основното образование (до 8. клас) е задължително по закон. Доколкото ми е известно учебният процес до 8. клас навсякъде се води на български език. Следователно изниква въпросът - как въпросните същества са завършили 8. клас ако не владеят български език достатъчно добре, и ако не са, наясно ли са, че са нарушили законовите разпоредби?

Самото провеждане на референдум по тази тема е глупост - излъчването на тези новини беше наложено политически по времето на Костов без много шум, редно е пак политически без много шум да се премахнат. Обаче за тази работа се искат топки. Но както изглежда май не само на Чичовото такива липсват.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 17, 2009 11:13 am 
Аватар

ГЕРБ предлагат да не могат да гласуват граждани,които са извън ЕС

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 17, 2009 12:22 pm 

Еми по принцип щом България е член на ЕС нормално граждани извън ЕС да не могат да гласуват :smt005

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 17, 2009 12:24 pm 
Аватар

Така хората от хАмерика също не могат, но съм сигурен, че ГЕРБ имат нещо на ум за следващите избори и как да спрат изборния туризъм.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 17, 2009 12:37 pm 

Отговор на синия демон :
1. - в новините на турски не се говори за турция
2. - арменците и евреите (особено) са нищожен процент от населението. ромите според официалното преброяване са два пъти по-малко от турците ( друг е въпросът колко от тях се турчеят). Да слагаш сравнение межд ромите и ромския език и турците е безумно. Все едно аналогия между индианците в северна америка и сегашното бяло население...
3. - Официален език е едно, майчин-друго. В 21 век не може да искаш малцинствата да нямат майчин език. член сме на НАТО и ЕС, а не на Тристранния пакт. Просто времената са други...Повярвай ми българските турци искат да седят тук. На никой не му се живее сред анадолските чукари.
4. Фактът, че има новини на турски не значи, че не знаят български. Защо има медии за българските емигранти в Англия, щатите...? Не бъркай ромите с турците. Голяма част от вторите живеят в градове, имат образование, развиват бизнес и т.н. Както има неграмотни баби и дядовци по турските села, така има и в нашите.
Не се искат топки да се премахнат новините иска се политическо късогледство и остър дефицит на стратегическо мислене.
Съвременният национализъм означава да правиш всичко по силите си страната ти да е богата, силна и спокойна. Търсенето на конфликт и помпане на националното самочувствие е вършело работа в началото на 20 век, ама не и сега. Пак казвам времената са други. Съзнавам, че доста хора тук са се родили късно за опълченци или доброволци ама съдба :)
Всичко друго навява мирис на разпад от запад. Като сърбите ли искаме? Всеки град държава.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 17, 2009 12:38 pm 

Дайте линк за това предложение. Всъщност не вярвам някой да предложи подобна глупост ама да видим :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 17, 2009 12:48 pm 

Принципно и аз меко казано не обичам турска реч ама заради бълха ще трябва да горим черга.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 17, 2009 2:09 pm 
Аватар

искам референдум Сърмов да бъде ли изгонен с шутове от Левски, или направо да бъде Обит!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 17, 2009 2:19 pm 
Аватар

ultrafan_rs написа:
4. Фактът, че има новини на турски не значи, че не знаят български. Защо има медии за българските емигранти в Англия, щатите...? Не бъркай ромите с турците. Голяма част от вторите живеят в градове, имат образование, развиват бизнес и т.н. Както има неграмотни баби и дядовци по турските села, така има и в нашите.

Супер утрепа рибата с дръвена пръчка... Я кажи в турската национална телевизия има ли новини на арменски и кюрдски (даже не знам на какъв език говорят), нали това са малцинствата при тях... В коя национална телевизия има новини на чужд език??? Окей дпс има 3-4 медии да си пускат там ако искат 24 часов блок на турски, ама това е БЪЛГАРСКАТА национална телевизия, дето се издържа от държавата България... Дай ми пример са НАЦИОНАЛНА ДЪРЖАВНА телевизия, в която има новини на чужд език, защото аз не знам...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 17, 2009 2:24 pm 

Mежду другото аз се чудя как така досега няма нито една кабеларка, която да излъчва на турски език. Може би няма нужда от такава, защото така или иначе в болшинството турски семейства се гледа само турска телевизия.
Аз съм бил на гости, и то при хора, които са с пари, образование, позиции и така да се каже се "българеят" :smt003
Е там нямаше БТВ, Нова и т.н., от телевизора се лееше само турска реч. Даже мачове гледат по турски еквивалент на Диема.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 17, 2009 2:28 pm 
Аватар

Никакъв смисъл няма от това... Най-малкото лятото в Несебър, като си седна на бунгалото и си пусна радиото, докато си пия ментата, не мога да намеря родна реч - само хоризонт, лекичко дарик и радио1 едва едва - всичко друго - гюмюн мюмюн инжи милчан кюрлу лайну... По надолу да не говорим... С тв е същото...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 17, 2009 2:50 pm 
Аватар

За какво е нужен референдум, като така или иначе новините на резан език са незаконни? Не могат ли просто да ги спрат :?:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 17, 2009 3:14 pm 

преди месеци за да не бъда питан написах отговора на евентуалния въпрос за турция. и той е - България ориенталска държава ли е? Ние азиатци ли сме?
Веднага отговарям и на другия въпрос. БНТ по дефиниция е обществена телевизия. Това значи, че е за цялото общество, а не за тези 80 и няколко процента, които сме се написали българи. Тя е телевизия на държавата България, в която всички са БЪЛГАРСКИ граждани. Аз не знам да има други :?:
Давам пример - четвърти канал на ББС по закон е задължен да прави предавания за малцинствата и социалните групи в неравностойно положение. Абе на вас какво ви става бе хора? В Турция еди кво си, В Сърбия еди кво си, ама в Сърбия имаше десетгодшна война, а в Турция ПКК. Ама иначе обичаме редовно да се сещаме за гара Буново...
Ние сме единствената страна, в която прехода мина без междупартийни и междуетнически кръвопролития. Тва си че чисто наше постижение на фона на мизерния полуостров. Вместо да си запазим постиженията ние искаме зорлем да си вкараме таралеж в гащите. Пак ви казвам в ЕС никак не обичат ограничаване правата на малцинствата. Или да излизаме оттам а?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 17, 2009 3:16 pm 
Аватар

Абе какви междуетнически напрежения, като тая целата работа произтича измежду краката на целата политическа ченгеджийница. Тия етнодрънканици са просто визуален ефект, съдържанието нема нищо общо.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 17, 2009 3:20 pm 

Да, ама бсп и дпс ще се разсмърдят в чужбина. И едните и другите са силни там. бойко в чикаго еди кво си, коалиция с волен ала бала
Нека бъда разбран правилно. Аз не искам новини на турски. Но за държавата е по-добре да ги има, отколото да ги няма.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 17, 2009 3:29 pm 
Аватар

Някой само ще ме светне ли как решихте, че има турско малцинство у нас.....щото гледам, гледам - и няма.....

С ЛЕВСКИ И ЩЕ УМРА

www.bgblood.org
facebook: БОДК / BOVBD

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 17, 2009 3:31 pm 

С последното мнение да приключим темата :mrgreen:
14/88 :boisw

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 17, 2009 3:31 pm 

Цитат:
Малко преди брифинга на РЗС Волен Сидеров заяви в клуба на народния представител, че Яне Янев е кукла на конци, заради хомосексуалната му зависимост, че е ходил непрекъснато в Брюксел да „топи“ България, рискува сигурността на сегашното управление и се опитва да разцепи подкрепата за ГЕРБ.
Сидеров постави в една група с общи интереси президента, БСП и Яне Янев като инженерен продукт на службите и генномодифициран обект.

"Съжалявам, че Волен е болен, винаги съм бил хетеросексуален и той може да провери това като доведе Капка“, отвърна Янев в отговор на директния въпрос пред медиите хомосексуалист ли сте.

ебати цирка :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 17, 2009 3:34 pm 
Аватар

Ето това е сериозната политика :smt005

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 17, 2009 3:36 pm 
Аватар

Не, аз съм съвсем сериозен и не се ебавам - турско малцинство (както и никакво друго, всъщност) в България няма!

С ЛЕВСКИ И ЩЕ УМРА

www.bgblood.org
facebook: БОДК / BOVBD

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 17, 2009 4:01 pm 

Ето малко по-разширен вариант:
На стълбите Сидеров се нахвърли на Янев с лични обиди, че е зависим, защото има хомосексуални наклонности, и заради тази зависимост е "кукла на конци", дърпана от Алексей Петров. Той го призова да си признае зависимостта, за да се освободи от нея. Депутатът от РЗС Тодор Великов скочи да се саморазправя, но сблъсъкът угасна бързо след дърпане на ризи и вратовръзки.
Янев се оттегли и обеща след минути да даде обяснения по нападките на Сидеров.
Пред журналисти Сидеров обяви, че съветва Янев да направи така, както е направил берлинският кмет, който признал, че е хомосексуалист и спечелил.
Той отрече думите му да са голословни. "Имам достатъчно данни за това, което говоря. В Благоевград има човек, който ще го потвърди. Ще го доведа в Народното събрание и той ще декларира, че е бил в интимни отношения с него", каза Сидеров.
"Имам и други данни, които са от тайните служби. И аз получавам такива", продължи лидерът на "Атака".
"Идват разни хора, пускат ми в пощата анонимни и неанонимни сигнали, свързани с Яне. Хората са възмутени, че един човек, на когото явно му дърпат конците, застрашава сигурността на държавата и разиграва циркове в политиката", заяви още Сидеров.
Според него Янев бил "куклата на конци" на бившия служител в ДАНС Алексей Петров. "Петров стои за него, РЗС е неговата партия", заключи Сидеров и именно заради това призова Яне да си признаел за ориентацията и кой седи зад него.
Лидерът на "Атака" се възмути и от дясната ръка на Яне Янев - Димитър Абаджиев, който "ходи в Брюксел и лее помии и клевети по адрес на България".
Той препоръча Сметната палата да провери финансирането на РЗС и "тъмните неща" около предизборната кампания на партията.
Минути по-късно Яне свика журналистите, акредитирани в парламента, за да отговори пред тях на нападките на Сидеров, който пък се възползва от струпването на камери и микрофони, за да мине отстрани с депутатите от групата си, подвиквайки: "Хомосексуалистите вън от парламента!".
Яне Янев за пореден път отрече да има каквато и да било връзка с Алексей Петров. В замяна на това Сидеров имал връзки с бившия офицер от спецслужбите. Янев заяви, че имало свидетели, които са видели неотдавна Сидеров и Петров на маса в хотел "Радисън" срещу Народното събрание.
За обвиненията в хомосексуализъм Янев отвърна: "Съжалявам, че Волен е толкова болен. Хетеросексуален съм и ще продължа да бъда такъв". Той посъветва Сидеров да доведе жена си Капка и ако иска, да вземе със себе си и фенер, за да свети.
За да изведе на още по-високо интелектуално равнище свадата, Яне изрази съжаление "за безплодността на този човек във всяко едно отношение" и обяви, че "мога да му помогна и по друг начин".

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 17, 2009 4:47 pm 
Аватар

ВМРО смята, че новините на труски език могат да бъдат спрени и без да се харчат пари за допитване, тъй като резултатът е предварително ясен. В съобщение на партията се посочва: „Господа Борисов и Сидеров, този референдум вече сме го направили преди десет години. Не харчете пари за нещо, което е предварително ясно. Новините на турски бяха пуснати без референдум и без референдум трябва да бъдат спрени незабавно, категорични са „войводите". Според ВМРО Бойко Борисов неколкократно е показал, че може рязко да променя решения (справка: ракията и хазарта). Той често изтъквал, че думата му се чува. От ВМРО смятат, че сега е моментът думата му пак да се чуе и новините на турски да бъдат спрени без излишен шум, харчене на обществени средства и рекламни кампании на популистки политици.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 17, 2009 5:10 pm 
Аватар

Искам да попитам специалистите политолози в коя друга държава на Балканите има новини на български език , независимо членка или не на ЕС :smt006 В коя друга държава от кръчмите кънтят български песни :?: В коя друга държава е позволено на българите свободно да използват майчиният си език :?:
Защо питам в демократична и европейска Швейцария, харчиха десетки милиони франкове за референдума за минаретата, нима не нарушиха праваат на мюсюлманите :wink: Ясно ми е,че ако този референдум беше предложен от Командира, тук щяха да се пишат оди в негова чест :smt006
Вярно е че сме членове на ЕС,но все пак живеем на Балканския полуостров и няма начин България да мръдне от тук :smt006 и всички трябва да се съобразяваме с този факт :!: Едно е да потдържаш мирни взаимоотношения със съседите си, съвсем друго е ибрикчииството което вече 65 години става - 45 години бършем лайната на СССР, сега 20 нагъзени на Турция, поне да имаше малко вазелин :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 17, 2009 5:18 pm 

Mr.Smith написа:
Ясно ми е,че ако този референдум беше предложен от Командира, тук щяха да се пишат оди в негова чест :smt006

Това първо не е вярно и второ - Командира нема как да предложи такова нещо :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 17, 2009 6:55 pm 
Аватар

И да спрат новините на турски няма да се случи абсолютно, ама абсолютно нищо, свързано с етническият мир. Най-сериозният бунт ще бъде по форумите, където обичайните 3-4 турци ще се пенявят, а в изблик на невиждана ярост могат да създадат група във Фейсбук, осъждаща спирането на новините на турски. Колкото сега, когато ДПС е извън властта етническият мир е нарушен, толкова ще се наруши и когато спрат новините на турски език. Боят по ДПС и БСП трябва да бъде по всички фронтове, включително и наглед маловажни като прословутите новини. А даденият пример със Швейцария е блестящ - там да има етническо напрежение? И още нещо - вероятно и самите турци не си гледат новините на турски по БНТ, а вероятно гледат новини по техните си там телевизии. Тоест, новините на турски са със доста нисък рейтинг. А какво се случва с предаванията с много нисък рейтинг - спират ги, разбира се. Нищо кой знае колко сложно няма, нито пък някакви едва ли не опасности за етнически размирици. :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 17, 2009 7:30 pm 

сравняваш швейцария и България :?: :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]