forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Пон Сеп 15, 2025 12:16 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 651, 652, 653, 654, 655, 656, 657 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Вто Фев 19, 2013 4:00 pm 
Аватар

Цитат:
Днешното решение на експертния съвет ще е повод за нова жалба на екоорганизациите до Европейската комисия за нарушаване на евродирективите. Това коментира след заседанието председателят на асоциацията на парковете Тома Белев. Според него, е задължително решения за промяна в планове за управление, като днешното, да бъдат предшествани от екологична оценка, която да каже какъв ще е ефектът от промяната. Такава нямаше, което по думите на Белев, е нарушение на евродирективите и българските екозакони.

Новото решение на практика ще узакони незаконно построеното в ски зона Банско, каза още Белев. Тъй като никоя институция не е предприела санкции за нарушенията на фирма “Юлен”, те ще бъдат узаконени. Например никоя от ски пистите в Банско няма разрешение за строеж, макар че по Закона за устройство на територията те представлят строителство. Освен че концесионерът досега многократно е строил в нарушение на решенията по ОВОС на екоминистерството, в ски зоната има и откровено незаконни обекти. Това пролича през 2011 г., когато ведомството в отговор до екоорганизациите призна, че ски писта “Платото 1″ не е предвидена нито в устройствения план на зоната, нито в концесионния договор. Освен че пистата няма строителни разрешения, като всички останали, тя не е и съгласувана с екоминистерството, тоест, не е минала екооценка.

Днес обаче зам.-министър Манева заяви, че не знае за такава незаконна писта и всичко в ски зона Банско е напълно законно. Същия коментар направи преди седмици на среща в Банско и зам.-министърът на регионалното развитие Добромир Симидчиев.

По оценки на Тома Белев, изменението на плана на “Пирин” ще позволи изсичането на нови 900 хектара гори в парка (до сега тези площи бяха 218 хектара). В тези територии сега има между 600 и 800 хиляди вековни дървета – смърчове, ели, мури и клекове, каза той. “За първи път ще си позволя персонална оценка на участниците – Манева и Караджова зачеркнаха с дебели черти и малкото, което са направили за природата на България. Срам ме е от подобно “полягане” на МОСВ пред фирмата, заграбила Националния парк “Пирин”, коментира Белев във Фейсбук.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 19, 2013 4:03 pm 
Аватар

STALKER написа:
Wildkid написа:
Оф, аре стига с "разкатаването", ебати. Пълни глупости. Нищо й няма на планината, няма никакъв проблем да се направят още няколко лифта и няколко писти. Разкатаването вече свърши, и то се състоя с лайнарщината, която направиха в Банско (града, не пистите). Няма абсолютно никакъв проблем да се направи смислен проект, който няма да навреди изобщо на никаква планина. Деба, по света хората имат по 3 пъти повече писти и 4 пъти повече лифтове, и на планините им няма нищо, ние тук се правим на не знам и аз какви....

"Хората по света" с повечето писти имат и доста по-високи планини и ги правят тия писти над зелените пояси, по ледници и камъняк, а не изсичат вековна гора!

Глупости :smt006

Седем:Едно написа:
Wildkid написа:
Оф, аре стига с "разкатаването", ебати. Пълни глупости. Нищо й няма на планината, няма никакъв проблем да се направят още няколко лифта и няколко писти. Разкатаването вече свърши, и то се състоя с лайнарщината, която направиха в Банско (града, не пистите). Няма абсолютно никакъв проблем да се направи смислен проект, който няма да навреди изобщо на никаква планина. Деба, по света хората имат по 3 пъти повече писти и 4 пъти повече лифтове, и на планините им няма нищо, ние тук се правим на не знам и аз какви....

Пич, проблемът е в това, че направят ли се още лифтове, ще продължат да строят още хотели и така до безкрай. Сега хората чакат по 100 часа за да се качат на лифта, ясно е, че трябва да се направи нещо, но преди това да се забранят всякакви нови строежи. Човешката алчност е безкрайна.

А, това вече е нещо съвсем друго, ясно е, че строителството там трябва да спре (и без тва има сума незавършени строежи).

С ЛЕВСКИ И ЩЕ УМРА

www.bgblood.org
facebook: БОДК / BOVBD

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 19, 2013 4:03 pm 
Аватар

И вицепрезидента се изака върху бившия си господар:

Цитат:
Маргарита Попова разнищи управляващите: хората протестират заради корупцията и олигарсите

Грешката ни е, че винаги констатираме фактите, последиците и резултатите, а никога не обясняваме на хората защо се стигна до тук, коментира вицепрезидентът Маргарита Попова по повод масовите протести в страната.

Обясненията трябва да дадат хората, които управляват днес, които са на отговорни позиции на всяка една институция, които взимат решения и трябва да носят отговорност за тях, каза Попова пред журналисти на брифинг в Къкринско ханче.

Тя допълни, че не се научихме да уважаваме и почитаме реда и законите.

"Ако уважаваме реда и правилата, които сами си създаваме, ако се въздържаме от корупция, от срамни действия, ако сме по-скромни и работим повече за общественото благо, отколкото за личните богатства, няма да се стига до такива драматични моменти. Трябва най-сетне да кажем, че злото е в основата на това, което преживяваме днес като социална, а може би и като политическа криза. Това зло се нарича - нарушаване, неглижиране на закона", коментира вицепрезидентът, цитирана от БТА.

По думите й българинът е работлив човек, когато си вземе заплатата и пенсията най-напред отделя парите, които са за данъци, ток, парно. Хората обаче искат да знаят на кого плащат, какво плащат и защо плащат. Искат да знаят дали не са ги измамили, излъгали, а иначе са готови и ризата си да свалят, за да си изплатят дълговете и данъците, каза още Попова.

Тя допълни, че е естествено недоволството, защото българските граждани показаха ясно днес, че не знаят защо трябва да платят огромни сметки и са страшно притеснени, защото нямат с какво да ги платят. "Българските граждани днес показват ясно, че този, който плаща данъците си трябва да бъде на почит и уважение преди олигарсите, които дължат обяснение как и защо станаха толкова богати за сметка на другите, които не могат да си платят сметката за тока. Хората искат да знаят и имат право да знаят. Който не им е дал отговор значи не се е научил да говори с тези, от които зависи, коментира Маргарита Попова.

Според нея целият свят и цяла Европа вървят по посока установяване на финансова стабилност. Неглижиране на закона, неговото неуважение, безпринципни политически компромиси, простиращи се в широки географски измерения са довели света до социални катаклизми и до политически кризи.

Вицепрезидентът даде висока оценка на политиката на финансова стабилност, следваната от финансовия министър в оставка Симеон Дянков. От тук насетне, ако някой смята, че тази политика трябва да се промени, трябва да поеме отговорност за това, коментира Попова ден след като премиерът Бойко Борисов реши да махне Дянков в отговор на масовите обществени протести.

Симеон Дянков много стриктно следеше принципите си за запазване на финансовата стабилност на страната, която преди четири години, но и днес, е изключително важна за България. Там, където не се установява финансова стабилност, следват катаклизми, допълни тя. Според нея Дянков е следвал упорито именно тази правилна политика.

Дянков направи много за стабилността на страната и той получи своето признание, коментира още Маргарита Попова, независимо, че принудителната му оставка месеци преди изборите достатъчно красноречиво показва какво е "признанието".

Вицепрезидентът смята, че бедността на хората е толкова тежка, че виждат причината за нея само във финансовата стабилност.

Хипо, служебното правителство наистина е експертно, но то се създава само с една цел - да организира максимално бързо следващите парламентарни избори. Мандатът му е ограничен и правомощията му не са безкрайни.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 19, 2013 4:06 pm 
Аватар

Сега всички разбират болките на гражданите и са на страната на хората :smt005 майка ви да еба курвенска, мърши долни! Глави искам да падат, ама не оставки, да се разследват последните три четри правителства и всички в панделата да ги шибат мангалите :boisw ето за това си заслужава да се протестира всичко друго е временно.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 19, 2013 4:07 pm 
Аватар

В колко часът довечера е простеста, бре??? Отдавна съм пял на фейКбук и телевизиите, да не говоря, че около мен има само апатични зомбита и никаква идея си нямам.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 19, 2013 4:08 pm 
Аватар

Wildkid написа:
STALKER написа:
Wildkid написа:

"Хората по света" с повечето писти имат и доста по-високи планини и ги правят тия писти над зелените пояси, по ледници и камъняк, а не изсичат вековна гора!

Глупости :smt006

Глупакът тук си ти, ако трябва да бъда максимално откровен. Жалко, че има хора като теб в България. Някога вълнувал ли си се от нещо различно от собствения ти гъз? Ските, лифтчето, холтелчето и гъзарийката, а? Ти ли си форумното юпи? :smt023

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 19, 2013 4:09 pm 
Аватар

18:30. Първо минете да сложите по едно цветенце в памет на Апостола, ако не сте го направили вчера.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 19, 2013 4:09 pm 
Аватар

Не виждам за кого да гласувам, всички са маскари и мърши. А лошото е, че сегашната ситуация става прекалено лява и комунистите ще наберат инерция за изборите - дали ще са предсрочни, или не. В пъпна безизходица е държавата, и по-зле ще стане.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 19, 2013 4:10 pm 
Аватар

просТак написа:
В колко часът довечера е простеста, бре??? Отдавна съм пял на фейКбук и телевизиите, да не говоря, че около мен има само апатични зомбита и никаква идея си нямам.

по принцип в делничен ден е 18:00 на Орлов мост - Ариана

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 19, 2013 4:12 pm 
Аватар

STALKER написа:
просТак написа:

по принцип в делничен ден е 18:00 на Орлов мост - Ариана

Благодаря и на двама ви със Седем:Едно :smt023

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 19, 2013 4:14 pm 
Аватар

STALKER написа:

Глупакът тук си ти, ако трябва да бъда максимално откровен. Жалко, че има хора като теб в България. Някога вълнувал ли си се от нещо различно от собствения ти гъз? Ските, лифтчето, холтелчето и гъзарийката, а? Ти ли си форумното юпи? :smt023

Печелиш, пич, с яко интелигентното си изказване ме разгроми без остатък и си № 1. Кажи сега къде да отида да протестирам, кого да заколя и какво друго да направя, за да се изпълнят изключителните ти прозрения и единствено правилни възгледи за държавата, та да помисля малко и за твоя гъз. Казвай, форумен Боже :ohmygod2

Разговорът е безсмислен, но всъщност това трябваше отдавна да ми е ясно, така че проблемът си е мой...

И само съветче - не се изказвай неподготвен за хора, които не познаваш, защото ти изобщо не ме познаваш и нито знаеш какв съм, нито какво правя/съм правил, нито нищо, нито пък някога ще узнаеш.

С ЛЕВСКИ И ЩЕ УМРА

www.bgblood.org

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 19, 2013 4:16 pm 
Аватар

Въобще не ме интересуваш. Достатъчно впечатления имам от писанията ти тук, хора като теб за мен не съществуват.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 19, 2013 4:18 pm 
Аватар

Хипо, служебното правителство наистина е експертно, но то се създава само с една цел - да организира максимално бързо следващите парламентарни избори. Мандатът му е ограничен и правомощията му не са безкрайни.

Зная, но според мен за да не се яхне от партии като БСП и турците народното недоволство единствения вариант според мен е служебно правителство с по дълъг мандат - примерно година, да се направи кръгла маса, да се обсъдят стратегии, ако трябва да се свика ВНС и да се направят промени в конституцията, да се промени избирателният закон и според мен да се прекрати държавното финансиране на политическите партии. Партиите трябва да си се самофинансират а не да са на хранилка от бюджета, а в същото време недостиг на финанси за здраве!
Баси

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 19, 2013 4:21 pm 
Аватар

Вие хубаво си се дърляте, ама аз да вметна само, че съм за пореден път е така :shock: - звъня на некви хора, да излезнем, да отидем на протеста и за пореден път на всеки му е през оная работа за такива неща. "Не народ, а мърша..." Е, ще си ида сам, а на безраличните им серем на живота и тва е.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 19, 2013 4:23 pm 
Аватар

Няма да си сам, спокойно

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 19, 2013 4:24 pm 

Wildkid написа:

Как оценяваш липсата на проблем да се направят още няколко лифта и писти? Освен това, че в чужбина имало повече

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 19, 2013 4:25 pm 
Днес и аз съм там, за съвсем малко, но ще стигне поне веднъж да изкрещя МИЛИЦИОНЕРИ И КОМУНИСТИ - ПУКНЕТЕ ДО ЕДИН!

Последна промяна Oachkatzlschwoaf на Вто Фев 19, 2013 4:26 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Вто Фев 19, 2013 4:25 pm 
Аватар

0 tolerance написа:
Не виждам за кого да гласувам, всички са маскари и мърши. А лошото е, че сегашната ситуация става прекалено лява и комунистите ще наберат инерция за изборите - дали ще са предсрочни, или не. В пъпна безизходица е държавата, и по-зле ще стане.

До този извод стигнах преди много години и затова не гласувам. Аз мисля че трябва да се промени избирателния закон. Ако трябва да се въведе лимит. 2 мандата и аут. Не може да има вечни депутати. Има достатъчно млади и инакомислещи. Само смяната на тези закостенели вечни депутати може да доведе до някакъв изход. Трябва да се мисли за държавата и държавността, за народа а не за теснопартийни интереси.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 19, 2013 4:26 pm 
Аватар

Само да кажа за колебаещите се дали да излязат и отидат на протести - за няколко дни в София, Пловив и особено Варна :smt023 народът показа, че не иска тези управляващи, и както виждате, бойко е мега уплащен и изнервен - 3 дни се кри, а и махна Дянков, както и маха лиценза на ЧЕЗ, както и си изпуска няколо пъти нервите. Промяна е възможна само ако не спрем да си показваме позицията, повече хора по улиците, повече натиск над политиците.
Поне ще знаем, че сме опитали, а не сме седяли безразлични :!:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 19, 2013 4:28 pm 
Аватар

Няма да си сам, спокойно

Е, няма да съм единствен на протеста, то е ясно :bigok Но друго си е да отидеш с приятел/и, дори откъм тактически антиушеф съображения съм се убедил, че си е по-добре :boisw (тоя емотикон винаги съм мислел, че е за жандармите :bigok )

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 19, 2013 4:33 pm 
Аватар

Wildkid, слабо мнение :smt006 Не смятам да влизам в спорове, но на всеки, който се интересува малко от тези неща му е пределно ясна картинката с планините и ски курортите.

Вярвам си ходил по чужди курорти, щом пишеш толкова уверено и съм сигурен, че си видял, че разликата е от небето до земята в начина на разрастването на "селото" и опазването на природата около и в ски зоните.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 19, 2013 4:34 pm 
Аватар

stonesoul написа:
Wildkid написа:

Как оценяваш липсата на проблем да се направят още няколко лифта и писти? Освен това, че в чужбина имало повече

Оценявам липсата на проблем да се направят лифтове и писти, ако същите се правят както трябва от хора, които знаят как се правят подобни неща. И конкретно за Банско (пък и за Витоша) няма абсолютно никакъв проблем такива да се направят с минимално влияние върху природата и околната среда, при това - несравнимо по-малко вредно влияние от вредата, която се нанася в момента с превозни средства, липса на инфраструктура, презастрояване и т.н, и т.н.

Отново подчертавам, че проблемът на Банско са основно презастрояването и малоумието в самия град. Нагоре могат да се направят съоръжения с хубав проект, без да се пречи на природата. Чужбина я дадох за пример - нали не мислиш, че там просто си строят лифтове и писти и не ги ебе за планината и природата - напротив, ебе ги и още как, просто мислят.

С ЛЕВСКИ И ЩЕ УМРА

www.bgblood.org

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 19, 2013 4:35 pm 
Аватар

Чуждите курорти не са от вчера, нито от преди 20 години, и там се е секло, преди да добият сегашния си вид. НА дивото дете идеята беше друга, но той е идеалист :bigok

P.S. изпреварил ме е вече с поста си...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 19, 2013 4:38 pm 
Аватар

SharkyTT написа:
Wildkid, слабо мнение :smt006 Не смятам да влизам в спорове, но на всеки, който се интересува малко от тези неща му е пределно ясна картинката с планините и ски курортите.

Вярвам си ходил по чужди курорти, щом пишеш толкова уверено и съм сигурен, че си видял, че разликата е от небето до земята в начина на разрастването на "селото" и опазването на природата около и в ски зоните.

Шарки, за не знам кой път казвам, че проблема е в селото, не в пистите. Опазването - също! Проблемът не е да се направи една, две или пет нови писти и два нови лифта. На Банско му ебаха майката 60-те хиляди легла, не 50-те км. писти.

С ЛЕВСКИ И ЩЕ УМРА

www.bgblood.org

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 19, 2013 4:40 pm 
Аватар

Факт :!: Гъзовете на ония местните са eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee така за пари :!:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 19, 2013 4:45 pm 
Аватар

Хайде, Плевен...
Площад "Възраждане" - днес 19. 02. от 17 часа.
Желаещи да се видим там?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 19, 2013 4:51 pm 

Проблемът са хотелите и гнусотията долу, горе си е екстра, освен опашките от хора на лифтовете. И няма друг начин да обикнеш повече природата ( респективано Родината ), различен от това да си горе. Как пък един не си хвърли обяда на пистата или под лифта? Ебем ти зелените лобисти и ревльовци.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 19, 2013 4:51 pm 

Змей, с риск да нападнеш и мен, ще си позволя лукса да кажа, че аз също искам ски туризма в България да се развие и по-скоро се дразня на непрестанните еко-протести за щяло и нещяло.
Искам да има много повече курорти, а това няма как да стане без нови съораженията и нови писти и без модернизация на старите.
Не мисля, че ски курорт под формата на бетонена джунгла би бил успешен, Банско е някакво изключение сигурно в световен мащаб. Аз отскоро започнах да карам ски и това което търся отивайки там не е бетон, лудница и шум, а спокойствие, тишина, природа и чист въздух. Предполагам повечето зимни туристи са така и повечето пазят планината.

И мен също ми харесва схемата ските, лифчето, после басейн, джакузи, масаж, вечеря пред камината, какво лошо има в това не мога да разбера, че чак го казваш като нещо супер лошо?

Иначе на протести не смятам да ходя, но след днешните счупващи всички норми по неадекватност отчаяни изказвания и действия на ББ, не бих имал нищо против да си подаде оставката и след час.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 19, 2013 5:01 pm 
Аватар

Wildkid написа:
SharkyTT написа:

Шарки, за не знам кой път казвам, че проблема е в селото, не в пистите. Опазването - също! Проблемът не е да се направи една, две или пет нови писти и два нови лифта. На Банско му ебаха майката 60-те хиляди легла, не 50-те км. писти.

Проблемът и кой иска да ги прави и как ги прави. Докато тия неща се правят без мисъл няма как да съм за тях. И аз искам курорти с много писти, зона за фрийрайд, фън парк, хубави лифтове и т.н., само че това у нас няма как да стане, без да си ебе майкта на планината. Докато не се научим, по-добре без тия неща. На Банско почне ли да се топи снега, заприличва на лунен пейзаж.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 19, 2013 5:09 pm 
Аватар

Довечера мощно пак.18:30 от Орлов мост започва (за който не знае).Превземаме!Ако някой е сам или няма с кой да ходи-да не му пука.И сам войнът войн!А и със сигурност няма да е сам!Нахлуваме.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 651, 652, 653, 654, 655, 656, 657 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]