forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Пон Сеп 08, 2025 11:37 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 560, 561, 562, 563, 564, 565, 566 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 12:00 am 
Аватар

От американския посланик по онова време, Пардю май беше, от Монката Паси, от всички, които застъпваха колко е добре да се включим в "коалицията на желаещите". Защото онова там не беше НАТО, бяха държави, които се присъединиха доброволно. Имаше и държави извън НАТО. Всеки си гонеше некакви цели. Ние какво спечелихме? Усмивка и потупване по рамото!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 12:01 am 
Аватар

Wildkid написа:
Mr. Smith написа:
Wildkid написа:
Всъщност работата с ВМЗ Сопот е отървана доста преди сегашното правителство (не ги защитавам, просто отбелязвам). Това е завод, създаден в съвсем друго време и при съвсем други реалности. Още преди 15 години беше ясно, че не може да продължи да фуункционира в тои си вид - една огромна структура с адски много служители и работници, при намаляващи поръчки и тотално различни изисквания. В тоя смисъл държавата трябваше да предприеме стъпки за преструктуриране на предприятието още когато стана ясно, че влизаме в НАТО и нещата се променят безвъзвратно. Няма как заводът да оцелее в тоя си вид, с над 3000 работника, при положение, че за производството им трябват 400.... Просто отдавна трябваше да се почнат поетапни съкращения, намаляване на материалната база (която половината не се ползва) и преориентиране към такова производство, от което има смисъл (примерно - боеприпаси за НАТО). Естествено - и яко лобиране от държавата да ни се дават поръчки за такива неща. Само че всички досега - царе, станиши, боковци - предпочетоха да си кютат, докато предприятието затъва, макар и да се крепи някак си.... И логично се стигна до сегашното положение, в което вече няма накъде и ще трябва да се реже дълбоко.....а това хич не е лесно.

Честно ми кажи, вярваш ли на това което си написал :wink: На теория би трябвало да си прав, но на практика...., това не е завод за котлони, това е завод за снаряди :wink: Един снаряд за гаубица струва 1000 лева, един котлон - 30, колко котлона трябва да се произведат и продадат за да достигнат тия 1000 лева. Тия снаряди се продават само в размирните райони и в арабския свят :smt006 мислиш ли, че германците или французите ще купят нашите бомби, първо отрязаха пазара в Африка, сега и пазара в Сирия, някои хора не можаха да преживеят факта, че арабите се бият с наши бомби, а не с техни /и това не е задължително да са американци :wink: /, явно идеята е да се закрие и окраде завода, щото вече снаряди няма да правим :wink:

Е то точно в това е работата - влизаме в НАТО и е ясно, че няма да можем повече да продаваме снаряди на Фарук и Ахмед. При тва положение ти (като държава) не можеш да седиш с ръце в гъза и да чакаш огромно предприятие с 3000 души работници да затъне в дългове с мижави поръчки. А започваш поетапно да го реорганизираш, постепенно да съкращаваш раздутия щат (който очевидно не ти е нужен) и да разкарваш ненужни сгради и оборудване (старо и такова, което никога повече няма да ти трябва), и същевременно лобираш като луд за поръчки от новите ти съюзници. Очевадно е, че няма как тоя завод да остане така, както е бил и да прави същото, каквото и преди 30 години - други са времената, следователно трябват промени, адекватни на реалността. А ние не направихме нищо, и затова се стигна дотук. И сега ми говорят как трябвало да се направи нещо, ама да се оставел щата - е няма как да стане.....

Това са глупости, всички от НАТО продават на Фарук и Ахмед :wink: Оръжейният бизнес е държавна политика и то на всички развити демокрации които имаме за пример, дори на пацифисти като германците :wink: Ние също продаваме на арабите от 2004-та насам, проблема идва като се сбият, че тогава ни режат отвсякъде :wink: Въпреки факта,че не произвеждаме самолети, танкове и оръдия, явно пазарите ни са трън в очите на конкуренцията, а за самия завод не мога да кажа, според мен това е източване и умишлено довеждане до фалит и то от години насам :wink:, тук обаче не можеш да вкараш производствата в една сграда, поради спецификата им :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 12:04 am 

Ivan63 написа:
Аз бях сигурен,че малко или повече дискусията ще заприлича на спора за София и провинция.Много сте докачливи не живеещите в България на тая тема,защо.Отдавна ви чакам да се върнете с натрупаните знания,опит и кинти,ама нещо не искате.Чудесна е тая загриженост,чудесни са и съветите,трябва да се ебете,защото нацията загива,но дали нещо не изпускаш.А това с последствията за мен,ако не ходиш на зъболекар тука,просто няма да го коментирам :lol:

В този форум има сума ти хора, които са в чужбина в момента, били са в чужбина или напират да отидат в чужбина. Всичко останало е функция на количеството ракия и качеството на шопската салата.

Аз лично нямам какво да добавя.

Последна промяна SZ_FEN на Пет Яну 18, 2013 12:16 am, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 12:06 am 
Аватар

Добре бе докога ше се сравнявате България с Германия, Франция, Англия и т.н?!??!?! :shock: Не мога да повярвам че сериозни хора могат да го мислят т'ва... Същото е като шунките дето се редят до Реал, Юнайтед и Байерн :loser2 Така вече звучи смешно нали :smt115

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 12:07 am 
Аватар

Ми не, според мен не е умишлен фалит, а е просто гледане в другата посока и тотално заебаване на нещата. Щото не виждам кой се е набълбукал от фалита, за да го прави. За мен е тотално неглижиране на нещата от държавата като собственик, какъвто пример имаме в сума други подобни държавни предприятия. Оттам, логично, се стига до сегашното им положение....

Змей, кой точно е Пардю, че да "обещава" нещо? Тия неща не се правят на маса или от трибунки от разни посланици, а на правителствено ниво с конкретни споразумения. Това, че Монката Паси е малоумник, надявам се, е вън от съмнение.....

С ЛЕВСКИ И ЩЕ УМРА

www.bgblood.org
facebook: БОДК / BOVBD

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 12:18 am 
Аватар

Wildkid написа:
Змей, кой точно е Пардю, че да "обещава" нещо? Тия неща не се правят на маса или от трибунки от разни посланици, а на правителствено ниво с конкретни споразумения. Това, че Монката Паси е малоумник, надявам се, е вън от съмнение.....

Ами какъв точно е посланика на една държава? Нали си ЙориС, виж там трактовката каква е. Той не говори от свое име, а като представител на страната си. Хайде обаче да не изместваме фокуса на разговора, Ставаше дума, че ние като членове на НАТО поучаваме само едно морковче с панделка от новите ни другари, а се лишихме от много. На всичкото отгоре, югоизточният ни съсед съвсем очевидно е галеното дете. Подаряват му се лицензи за производство на Ф-16, въоражява се с ракети...какво ли не...Това са факти, колкото и да не ти е приятно да ги четеш.

Последна промяна Кока-Кольо на Пет Яну 18, 2013 12:19 am, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 12:19 am 

Предлагам веднъж за винаги да изясним въпроса с ракетите и повече да не го дискутираме дори и да не постигнем едно и също мнение.

Аргументите против ракетите, които съм срещал тук могат да бъдат сведени до - стари са (и съветски), всички комунисти подкрепяха запазването на ракетите.

Всички комунисти може да са покдрепяли запазването на ракетите, но не всеки искащ те да бъдат запазени е комунист. Разликата е малка, но въпреки това съществена.

До тук не съм чул нито едно експертно мнение относно това дали ракетите са били фукционални или не.

1. Нека приемем, че те са стари.

Ако имахмe технологията да закараме до Турция една ракета правена през Втората Световна война, тя би причинила достатъчно поражения.

2. Сега нека приемем, че ракетите са не само стари, но и не гърмят, т.е. те са музеен експонат.

Ами това можем да го знаем само ние. Турците не са длъжни да го знаят. Факта, че имаме ракети насочени срещу тях е достатъчно средство (пък било то и само психилогическо такова) да бъдат по умерени и внимателни в действията си срещу България.

Това което нито един дискутираш тук все още не може да ми обясни е, защо след като са стари, тъпи, наведени, съветски и т.н. НАТО толкова напираше да ги разкараме, а Турция беше толкова радостна, че ги няма?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 12:25 am 
Аватар

Както и да е, скоро ще има към 2000 нови кандидати за преселване в София :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 12:38 am 
Аватар

SZ_FEN написа:
Предлагам веднъж за винаги да изясним въпроса с ракетите и повече да не го дискутираме дори и да не постигнем едно и също мнение.

Аргументите против ракетите, които съм срещал тук могат да бъдат сведени до - стари са (и съветски), всички комунисти подкрепяха запазването на ракетите.

Всички комунисти може да са покдрепяли запазването на ракетите, но не всеки искащ те да бъдат запазени е комунист. Разликата е малка, но въпреки това съществена.

До тук не съм чул нито едно експертно мнение относно това дали ракетите са били фукционални или не.

Ако имахмe технологията да закараме до Турция една ракета правена през Втората Световна война, тя би причинила достатъчно поражения.

2. Сега нека приемем, че ракетите са не само стари, но и не гърмят, т.е. те са музеен експонат.

Ами това можем да го знаем само ние. Турците не са длъжни да го знаят. Факта, че имаме ракети насочени срещу тях е достатъчно средство (пък било то и само психилогическо такова) да бъдат по умерени и внимателни в действията си срещу България.

Това което нито един дискутираш тук все още не може да ми обясни е, защо след като са стари, тъпи, наведени, съветски и т.н. НАТО толкова напираше да ги разкараме, а Турция беше толкова радостна, че ги няма?

Предполагам, че иронизираш, но все пак да отбележа, че СС-23 е разработена през 70-те и влиза на въоражение през 80-те. Нищо общо с ВСВ. Само за сравнение, сърбите свалиха стелта със зенитен комплекс "Печора", разработван през 50-те!!! С риск да бъда заподозрян в краен комунизъм, рептилство и русофилия, ще отбележа, че руснаците може и да не умеят да направят едно колело като хората, но в оръжейното производство са много-много напред с материала. Особено ща касае ракети със среден и далечен обсег и самальоти.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 12:38 am 
Аватар

http://poligraff.net/%D1%81%D1%82%D0%B0 ... 0%B0/13447

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 1:08 am 
Аватар

STALKER написа:
От американския посланик по онова време, Пардю май беше, от Монката Паси, от всички, които застъпваха колко е добре да се включим в "коалицията на желаещите". Защото онова там не беше НАТО, бяха държави, които се присъединиха доброволно. Имаше и държави извън НАТО. Всеки си гонеше некакви цели. Ние какво спечелихме? Усмивка и потупване по рамото!

Добре, де, Змей, а ние какво дадохме за тези войни, че да искаме нещо в замяна? 50 души контингент, които да бачкат като общаци? Американците плащаха по 1 милиард долара на ден за войната в Ирак, ми нормално е да искат да си ги избията (не коментирам морално ли е). Ние сме пратили шепа хора, похарчили сме 135.80 лв. и искаме да ни дадат петролните концесии. Аре стига глупости. И глупостта за Лидъл - ми смешно е. Всичко е вносно там, защото им излиза най-изгодно, а матр'иала иска най-ниската цена. Ако им предложим конкурентни цени и качество, много ясно, че ще взимат оттук. А работниците и те ли са вносни? Ами ДДС и данъците, които плащат къде отиват? А осигуровките? Ти верно си станал завършен комунист, еби му майката :ohmygod
Онзи ден във Фантастико имаше свинска плешка испанска за 6.00 лв и българска за 8.50 лв. Аз си купих българска, щото не знам испанската дали не е акана, ама баба Гинче ще вземе по-евтиното.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 1:15 am 

Обаче Змея обля Карето за точността на ракетите :strkstrk

Цитат:
The Oka had inertial and active radar terminal guidance, with a CEP of 30 - 150 m. Such accuracy is sufficient to engage moving targets

Цитат:
Circular Error Probable (CEP)
A measure of missile accuracy. A missile's CEP is the radius of a circle around the target in which 50% of the warheads aimed at that target will land.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 1:27 am 

Това ВМЗ е търговско дружество с амортизирана техника, раздут щат и се развива в сектор с изключителни протекции в международен план. Почти съм убеден, че нямат никакви поръчки от години насам. Търговията с оръжия се извършва изцяло в сивия сектор и едва ли някой талибан си поръчва снаряди от Сопот :bigok Отдавна е трябвало да бъде приватизирано(да се наливат частни капитали, а не държавни невъзвръщаеми пари), реорганизирано и т.н., което е основна вина на държавата, но е интересно, защо натиска започва, когато ножа опре до кокала и се почва с драмите по медиите и рев пред цялата държава. Хората не искат или не могат да разберат, че губещо предприятие не може да съществува и каквото и да направят се обречени. Сега ще се намери някой "инвеститор" ще го купи за жълти стотинки и ще разпродаде каквото е останало, за да си докара нещо отгоре и следва фалит. Жалко за хората, наистина цели райони ще се обезлюдят заради тая малоумна политика :?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 1:38 am 

STALKER написа:
SZ_FEN написа:

Предполагам, че иронизираш, но все пак да отбележа, че СС-23 е разработена през 70-те и влиза на въоражение през 80-те. Нищо общо с ВСВ. Само за сравнение, сърбите свалиха стелта със зенитен комплекс "Печора", разработван през 50-те!!! С риск да бъда заподозрян в краен комунизъм, рептилство и русофилия, ще отбележа, че руснаците може и да не умеят да направят едно колело като хората, но в оръжейното производство са много-много напред с материала. Особено ща касае ракети със среден и далечен обсег и самальоти.

Не опитвах да иронизирам нищо и никого (сори ако така изглежда).

Казвах просто, че една ракета от Втората Световна война може да направи достатъчно поражения, а камо ли такава произведена след нея, т.е. аргумента, че ракетите са стари и за това не стават не е много убедителен.

Наблюдението ти за руснаците е правилно. Фокусирането им върху военните технологии обяснява защо в други области резултатите им са полуадекватни (меко казано).

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 2:00 am 

SZ_FEN написа:
Наблюдението ти за руснаците е правилно. Фокусирането им върху военните технологии обяснява защо в други области резултатите им са полуадекватни (меко казано).

По-скоро не е имало пазарна икономика и реална конкуренция при стоките за масова употреба, не че са некадърни инженери. В Германия руснаците инженери са доста, пък да не говорим за Щатите (поне в исторически план, щото не съм бил там :bigok ) какъв голям принос имат и учени, и инженери и то още от времето непосредствено след октомврийската революция, когато масово са избягали натам кадърните хора. :bigok

П.С. Истината е, че колкото и качествени и добре образовани хора да има в една държава, докато се управлява от най-тъпите, неуки и крадливи (каквито са комунягите :bigok ) няма как да прокопса.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 2:10 am 
Аватар

Седем:Едно написа:
И глупостта за Лидъл - ми смешно е. Всичко е вносно там, защото им излиза най-изгодно, а матр'иала иска най-ниската цена. Ако им предложим конкурентни цени и качество, много ясно, че ще взимат оттук.

Тц, не е вярно. Не изкривявай информацията на Змея. И без това познанията за всичко му се свеждат до четенето в интернет. :strkstrk Лидъл, както и Пени, са чужди дискаунтъри и ако ще да им предложим стоки на 1 ст. то пак има около 1% шанс да ги продават.

STALKER написа:
В тези магазини, особено "Лидъл", почти няма български стоки. Не виждам кое точно е смешното в картинката :roll:

Всички големи фирми, имащи общо с дейността на Кауфланд и Карфур, са там. Лидъл е дискаунтър, чиято политика не се определя в България. Български стоки, ако ще да се насерат от офиса им тук, няма как да имат. Може и да имат един, два бранда, ама до там.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 2:26 am 
Аватар

STALKER написа:

Добре, де, Змей, а ние какво дадохме за тези войни, че да искаме нещо в замяна? 50 души контингент, които да бачкат като общаци? Американците плащаха по 1 милиард долара на ден за войната в Ирак, ми нормално е да искат да си ги избията (не коментирам морално ли е). Ние сме пратили шепа хора, похарчили сме 135.80 лв. и искаме да ни дадат петролните концесии. Аре стига глупости.

Относно тази част на мнението на 7:1 официално инфо от страницата на МО:
Цитат:
За целия период на участие в операцията в Ирак - от 22.08.2003 г. до края на 2008 година, Република България е участвала с 11 контингента с обща численост 3 367 души. За издръжката, транспорта и оборудването на българските контингенти за периода на операцията в Ирак са изразходвани 155 343 000 лв.
Жертвите, които дадохме в хода на операцията, са 13. Най-сериозният инцидент с наши военнослужещи представлява самоубийствената атака с камион-бомба срещу базата ни в Кербала на 27 декември 2003 г. Вследствие на експлозиите загинаха петима български военнослужещи, а други 27 души от контингента бяха тежко ранени.

в сърцата ни разпръсква светлина

Един Апостол, свето име – Левски

Идея, Пример и Борба!“

Димчо Дебелянов

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 3:37 am 
Аватар

DirtyDog написа:
И глупостта за Лидъл - ми смешно е. Всичко е вносно там, защото им излиза най-изгодно, а матр'иала иска най-ниската цена. Ако им предложим конкурентни цени и качество, много ясно, че ще взимат оттук.

Тц, не е вярно. Не изкривявай информацията на Змея. И без това познанията за всичко му се свеждат до четенето в интернет. :strkstrk Лидъл, както и Пени, са чужди дискаунтъри и ако ще да им предложим стоки на 1 ст. то пак има около 1% шанс да ги продават.

STALKER написа:
В тези магазини, особено "Лидъл", почти няма български стоки. Не виждам кое точно е смешното в картинката :roll:

Всички големи фирми, имащи общо с дейността на Кауфланд и Карфур, са там. Лидъл е дискаунтър, чиято политика не се определя в България. Български стоки, ако ще да се насерат от офиса им тук, няма как да имат. Може и да имат един, два бранда, ама до там.

А защо има полска, унгарска, чешка и въобще стока от почти целия ЕС, но няма българска ? Май пак сме загубили некоя война вповече от всички други. После се чудиме защо вече нямаме земеделие ,а съвсем скоро няма да имеме и хранителна промишленост. Най-много да оцелеят по 1-2 от най-големите фирми във всеки сегмент, от които зареждат поне българските вериги. Кварталните магазинчета почти ги смаза конкуренцията, за малките производители - да не говорим.
Големите десничари сте, а се кефите, че средната ни класа буквално изчезва. Един истински десен политик ще защити националната си продукция. В Словения например, държавата е поставила условие на веригите, които искат да влязат в страната, да продават опредеен процент местни стоки. В Полша има ограничение веригите да са извън определен периметър на града, който е запазена зона за малките бакалнички. Така се гради национална икономика, това е държава. Нашето е един бардак, където всеки минава и се...самообслужва.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 8:36 am 
Аватар

Има бе. Не точно в Лидл(щото нема им стъпим никога), но в Кауфланд и Била, в Чехия съм купувал Български неща :wink: Сега не се сещам какво точно беше, май кроасани или по-скоро кексчета 7 days и брашно.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 10:21 am 
Аватар

viva написа:
Boyo написа:
защо ти е двор, при положение, че тези неща се слагат на покрива не знам :strkstrk

Е един блок на 6 етажа, ще успее ли да събере слънчевите колектори на всички живущи :bigok
Освен това не знам точно как 200 W ще ти стигнат, ама ти си знаеш де - явно ще караш без хладилник :bigok

В момента при проектиране на инсталацията на жилища, се приема че за жилище с топла вода и отопление различно от ток, ти трябват между 4 и 6 kW

Междудругото в МЕИ-то имаше инсталирана такава система - перка + колектор. Понякога успяваха с нея да осветяват една лаборатория.

4 и 6 кв мога да достигна веднъж в месеца за няколко минути, средно плащам 30-35 лв на месец, което прави около 300 вата средно на час. Хладилникът ми не е мраз и харчи 1 кв ама на ден, не на час :strkstrk Единственият уред над 1квч вкъщи са котлоните. А вече има индукционни котлони , които харчат под 1 и те.

Единствената причина още никой да не си слага панели по покрива тук е, че ако произведеш повече от консумираното не можеш да го продадеш на електропреносната, както е в нормалните държави. Това ще е още съвсем малко обаче и тогава ще има бум в селата и малките градове, както и по офис сгради и тн , както отдавна е в сащ , някои средиземноморски държави и тн

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 10:26 am 
Аватар

Mr. Smith написа:
Както и да е, скоро ще има към 2000 нови кандидати за преселване в София :wink:

Да заповядат, като тук има бачкане и пари какво лошо има да идват хората

Впрочем ВМЗ никога не е разчитал на маркетинг, качество и търговски отдел (дали въобще е имал такъв :strkstrk ) , а на политически поръчки. Тест винаги е било ясно, че един ден може да спре всичко.

А Змея се чуди защо бг фирми не строяли в Ирак - ами защото строителството там реално още не е започнало бе мой. Бърз преглед на любимия ти интернет показва, че Главболгарстрой са отворили офис там тази есен за да участват в задаващите се търгове, а лятото български министри са били на посещение за да лобират за участие на бг фирми в строителството. С други думи тези 150 млн похарчени от армията ни ще се върнат в икономиката ни най-вероятно през 2-3 проекта спечелени от гбс или някой друг. Което е доста по-добре от разходите за отбрана когато войниците си седят в поделението , където приносът за икономиката е 0.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 10:29 am 
Аватар

Абе що говорите глупости?! В Lidl, да не говорим за Kaufland, има много български стоки. Като опозиция на фейсбук интелектуалците, доста често пазарувам и в двата магазина, а ми се струва, че тука повечето са се информирали за асортимента в Lidl от разни такива банери и фейсбук родолюбиви кампании.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 10:38 am 
Аватар

Ше се съглася с Карето - Лидъл верно е дискаунтър, но това все пак би трябвало да означава, че и за 1 ст. разлика ще изберат местен доставчик, ако им е по-евтино.
И аз съм виждал немалко български стоки в тези магазини, но все пак - кур за веригите :bigok
Змея тук в идеята за средната класа е прав. Проблема ни е, че такава липсва, и това оформя една дупка, която се завзема от корпоративния бизнес.
Няма как да сме виновни ние в този форум обаче.

Върнете се в началото
 Профил  

Аватар

В Лидл има много български стоки, например изварата на Манчо и Румка!

Прикачени файлове:
20120619_182203-1.jpg
20120619_182203-1.jpg [ 74.18 KiB | Прегледано 3234 пъти ]

Аватар

STALKER написа:
Morning Glory написа:

Само дето ние нарязахме остарели съветски ракети, които не се знае къде ще паднат, след като бъдат изстреляни. Тия ракети се обсъждат на всеки два месеца, но ти специално за първи път повдигаш темата. Точно от теб никога не съм очаквал да си служиш с фразите на червените шамани, но е го е.

Тц. Точно защото се знаеше къде могат да паднат, у един град на два континента :lol:

http://www.military-today.com/missiles/ss23_spider.htm

П.П. Тва костунгерите сте единствените консервативни десни на земята, който подкрепят армията на страната им да отслабва, оръжията да се унищожават и ракетите да се заменят с туби вазелин. А после аз съм бил анархо-зеленист :smt005

С тоя линк искаш да ми подкрепиш думите, че СС-23 са остарели и извадени от употреба ли? В посткомунистическа България консерватори са комунистите, националистите, издържащи се с руски пари и т.н. В ДСБ единственият консерватор е Борката Станимиров. И на мен много ми се ще да съм консерватор, ама съм прекалено беден.

Четох кво си писал и за сърбите, дето свалили Стелт-а. Ми той е разработка от 80-те години, а свалянето му беше некъв тотален цирк.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 10:40 am 
Аватар

Свалянето на Стелта ми прави аналогия с победата на свинете над лузърпул. :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 10:51 am 
Аватар

Semper_Fidelis написа:
Обаче Змея обля Карето за точността на ракетите :strkstrk

Цитат:
The Oka had inertial and active radar terminal guidance, with a CEP of 30 - 150 m. Such accuracy is sufficient to engage moving targets

Цитат:
Circular Error Probable (CEP)
A measure of missile accuracy. A missile's CEP is the radius of a circle around the target in which 50% of the warheads aimed at that target will land.

Значи да разбирам, че и ти си държиш на съветизираната БНА и нейното "модерно" въоръжение?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 11:00 am 
Аватар

Не че сега няма да се купят модерни самолети от 80-те години трета ръка за доста голяма сума.....

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 11:00 am 
Аватар

Змея е извървял дълъг път за кратко време обаче - от идеите за "политически борд от Брюксел", освен валутния, сега вече е икономически протекционист, националист, антиглобалист, евроскептик, другар на Русия, милитарист, но и зелен еколог.

Нещо такова:

Прикачени файлове:
zmeya.jpg
zmeya.jpg [ 20.37 KiB | Прегледано 3206 пъти ]

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 11:05 am 

Бях чел някъде, че в Ню Йорк за средна класа се считат домакинства с около 100 К $ годишен доход. Ако за България приемем, че този праг е 50 000 лева, приличен процент средна класа има в София. Почти навсякъде другаде в България с тия пари си богаташ, ама много малко хора ги изкарват.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 560, 561, 562, 563, 564, 565, 566 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]