forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Нед Сеп 07, 2025 12:31 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 553, 554, 555, 556, 557, 558, 559 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пон Яну 14, 2013 7:30 pm 
Аватар

Йордан Лечков получи ефективна присъда от две години :bii_chorbata

Цитат:
Бившият кмет на Сливен Йордан Лечков е получил двегодишна ефективна присъда от Окръжния съд в Стара Загора.

Това съобщи за БГНЕС Татяна Гьонева, говорител на съда.

Йордан Лечков е признат за виновен по две от повдигнатите му обвинения.

Първото е за неизгодна сделка за водния цикъл на Сливен и щета за 571 783 лв.,

Второто обвинение е квалифицирано като принуда върху директора на териториалното звено на НАП в Сливен Петко Дюлгеров.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Яну 14, 2013 9:01 pm 
Аватар

antonatan написа:
въпросът е от къде ще се намери квалифициран персона да работи в Белене :bigok

Стига си се самопредлагал бе :slap
Данчо Лечков наебан кабриолет, кабриолет :strkstrk

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Яну 14, 2013 9:04 pm 
Аватар

Виж, че е писал "квалифициран", бе. Демек не се предлага :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Яну 14, 2013 9:08 pm 
Аватар

Определено ще му пеят, особено ако се покаже в най-добрата си светлина :strkstrk
И е написал "квалифициран" и "персона", което означава, че говори за някого конкретно, а човек ако не говори за себе си, за кого :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Яну 14, 2013 9:33 pm 

Mr. Smith написа:
antonatan написа:
въпросът е от къде ще се намери квалифициран персона да работи в Белене :bigok

Стига си се самопредлагал бе :slap
Данчо Лечков наебан кабриолет, кабриолет :strkstrk

Нали трябва някой да понесе бремето на демографската катастрофа довела до този драстичен недостиг на квалифицирани кадри :bigok.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Яну 14, 2013 9:38 pm 
Аватар

Винаги съм се чудел от чисто нАучна гледна точка, какво ще стане ако на Плутониев Диоксид се пуснат 4киловолта напрежение :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 15, 2013 12:21 am 
Аватар

Цитат:
ДСБ: Бойкот на ядрения референдум дава сопата в ръцете на БСП

ДСБ предупредиха, че бойкот на ядрения референдум означава избирателят да попадне в "капана на политическите измамници", да даде "сопата и бухалката в ръцете на БСП" и "оръжие в лапите на енергийната мафия". Тезата за бойкота на допитването е една от двете "крупни лъжи", които заблуждават българските избиратели броени дни преди националното допитване на 27 януари, заявиха в понеделник от ДСБ. Другата лъжа е, че реализацията на спрения проект "Белене" ще модернизира българската икономика.

Идеята за бойкот на референдума "пуска корени" сред противниците на втора атомна централа, които в болшинството си са десни симпатизанти, заяви в понеделник зам.-председателят на ДСБ Радан Кънев. Неговата партия, както и ЕНП на Мария Капон, са регистрирали комитети, застъпващи тезата "против" изграждането на втора атомна централа. От миналата неделя на същата позиция е и управляващата партия ГЕРБ.

Целта на левицата не е валиден референдум, те гонят формално "да", което, отбеляза Кънев, ще бъде инструмент в ръцете на енергийната мафия.

"Който не участва в гласуването, дава сопата в ръцете на БСП и енергийната мафия. Тяхната цел не е валиден референдум, те са напълно наясно, че тази цел е напълно непостижима с техните сили. Целта им е ние, противниците на тази нова централа, да не гласуваме, да имаме един формален резултат на мощно "да". А той ще бъде бухалка в ръцете на БСП, които ще твърдят, че това е реалното съотношение в обществото", каза зам.-председателят на ДСБ.

"Това категорично не е вярно. Срещите ни в страната показват, че повечето хора са против това строителство, но са разделени дали да участват в референдума. Ако те го направят, всички заедно ще постигнем резултат "не", с който най-сетне ще направим една крачка напред и ще затворим страницата АЕЦ "Белене", призова Радан Кънев.

За пореден път от партията опровергаха твърденията на БСП и бившия енергиен министър Румен Овчаров за това колко печеливш щял да е проектът "Белене". Несъстоятелно от икономическа гледна точка е твърдението на Овчаров за печалба през следващите 50 години от "Белене", включително от износ на ток, от 200 млрд.евро при вложени в проекта 5-6 млрд.евро, заяви Димитър Бъчваров от ръководството на ДСБ. Ако това можеше да стане наистина, Овчаров трябва да получи Нобелова награда по икономика, коментира Димитър Бъчваров.

"200 млрд. евро при цена, според г-н Овчаров, между 5-6 млрд. евро означава икономически ефект 35:1. В скорошен бюлетин на МВР относно телефонните измамници казваха - "ако някой ви предлага бизнес и бърза сделка с печалба 10:1, обадете се в полицията", каза Димитър Бъчваров.

Кампанията "за" строителството на спорната ядрена централа има няколко близки с финансовите измамници черти, едната от които е, че и двете се осланят на обществените страхове, отбеляза той.

Бъчваров подчерта, че в кампанията си за АЕЦ "Белене" БСП залага на страховете на хората - "страх, че ще се върнем на свещи и в Каменната ера". "Сякаш Германия – първата икономика в Европа, се върна в Каменния век след мораториума върху ядрената енергия, или Италия, или пък която и да е друга страна, въздържала се от този тип енергия", каза Бъчваров.

От ДСБ предупредиха, че "Белене" няма да създаде нови работни места, напротив, рискува да закрие около 10 000 в Маришкия басейн. Проектът обслужва енергийната мафия – фирмите около руското, бившото съветско присъствие в България, част от които са открито свързани с БСП. И за капак, за централата към момента няма пазар, повториха Бъчваров и Кънев.

Независимо какво ще кажат избирателите на 27 януари, АЕЦ "Белене" чисто стопански не може да се осъществи, защото няма пари за подобен проект, заключиха те.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 15, 2013 12:25 am 
Аватар

tprodanov написа:
Не знам Браннико за аргументите - аз пиша цифри, а ти казваш, че нещо ще се промени, някоя цена ще се вдигне и твърдиш, че в две съседни централи ще има разлика в печалбата над 10 пъти. Твърдиш, че сърбите ще купуват и на двойно по-голяма цена, щото тя е пазарна, тогава въпросът неизбежно е - а що след като двойната цена е пазарна, продаваме на половина от нея в момента? Няма логика.

Колкото до инфраструктурната, може и да съм дървен философ - затова предложих конкретен бас по темата, на който досега само Инчето се е хванала. Можеш да се присъединиш и ти - след като е само дървена философия, няма риск :wink:

Досега все още нямаш сметка, която доказва нещо различно, изкриви сроковете на Козлодуй и нямаш никаква конкретика.

Колкото до инвеститора - какво значи чака да види референдума? Какъв резултат от референдума му трябва? Ако референдума е с 5млн гласа и всички са ЗА, това какво означава? А ако са не? Несериозна позиция.

няма сметки при феновете на белене, на око се действа :strkstrk важното е да сме енергийна сила :strkstrk
сто пъти го карах да ми сметне от всеки произведен мегават ще отиват за покриване на инвестицията, защото аз го смятам на около 85 лв без въобще да включвам лихви в уравнението :strkstrk това при абсолютно максималният период за изплащане на инвестиция от 15 години... да не говорим, че както змея каза нещата се променят толкова бързо, че 15-годишни инвестиции все по-рядко се правят.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 15, 2013 1:18 am 
Аватар

В изявите на костунгерите винаги се долавя опит за противипоставяне на "добрите тецове срещу лошия АЕЦ". Само дето пропускат да споменат, че ако някой тепърва ще се отказва от ядрената енергия, то никъде това не е за сметка на фосилната. Тва е все едно да кажеш, че некой е заменил Корса-та с каруца, за да се развива :ohmygod
От друга страна, всички пищим, че слънчевите централи станаха прекалено много и се злоупотреби от разни мошеници, които си гарантираха изкупуване на скъпия ток. Аз досега не съм чул от Костов и костовци ( не съм чул и от другите, но нали тея претендират, че са най-големите умници и държавници), да ми кажат като как си представят българското стопанство и българската енергетика след 20 г. Защото ако ще вървим напред с тецове и мини, по-добре тая бухалка дето я искал Станишев, да им я сложиме на тех. Да не се окаже, че целта на мероприятието е да се докатаме до ситуация, в която да е неизбежно да се дупчи за шистов газ и да се строят газови централи в Белене и на други места. Защото не си мислете, че от посолството в Южния парк са отказали или пък лобистите са върнали парите на Шеврон.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 15, 2013 2:59 am 
Аватар

Естествено, че американците искат да дупчат за шистов газ :smt006 Друго което искат е да си наложат Турция и като регионална енергийна сила, защото там явно не е проблем, че строят руски реактори, а при нас е. ББ също иска да си прокара седми блок и да си вкара схемите за източване там.

Бойо, ако си следил последните страници съм говорил с доста и конкретни числа, а някои други изкараха, че щяла да се изплаща централата 130 години, да не би и ти да мислиш така? Стигнал си до цена 85лв, аз казах, че първоначалната ще е 90.

И сори, че лицето Р.Овч се появява тук (и те също нямат право да говорят, защото не подписаха твърдата цена), но като се абстрахираме от него в това видео има доста истини, само с някои леки неточности по някои въпроси (например графата на цените от различни източници някак си остава впечатлението, че цената на Белене ще е като тая на Козлодуй, мне - 90лв се прогнозира да е, което пак е по-ниско от останалите централи както се вижда и от графиката), но като цяло се подписвам под голяма част от нещата в него:

http://www.youtube.com/watch?v=2skiAEu8kHE

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 15, 2013 3:10 am 
Аватар

Опасността от шистовия газ е също толкова условна, колкото от АЕЦ и евентуална авария. Ако е истина, че Белене е заметръсна зона, то един АЕЦ там е бая по-опасен от шистовия газ. :strkstrk
На тази тема съм толкова компетентен, колкото и автомонтьор ще ви поправи разваленото пиано. :smt005
Но като беше наболяла темата за шистовия газ ми попаднаха разни материали отпреди години, извън статии и пристрастия. Та останах с впечатление, че добиването на шистов газ е толкова опасно, колкото да се разхождате по улицата или да живеете в София като силно земетръсна зона. :bigok Демек е толкова условно, че всяко едно нещо с въртене и сучене мога да ви го изкарам толквоа опасно, като гледането на телевизия, примерно. :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 15, 2013 10:32 am 
Аватар

Всъщност, това за 130те години изплащане наистина не е вярно. Централата няма шанс да доживее толкова, което означава, че риска да не се изплати никога е по-сериозен. А дали може да съществува губещ АЕЦ - ми след като имахме губещо нефтопреработвателно предприятие, и след като имаме губещ оръжеен завод :ohmygod не виждам какъв е проблема да имаме губещо каквото и да е.

Сталкер, бе рових, рових и не видях някой да защитава мариците или тецовете цялостно. Дали в тоя форум си го наблюдавал това?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 15, 2013 10:37 am 
Аватар

Дърто куче, последното ти изречение е точно в десетката. :smt023

Ето карта на сеизмичното райониране, залегнала в действащите норми за проектиране на конструкции: http://aec.cadpoints.com/wp-content/upl ... nirane.jpg

За зоната около Белене, грубо казано, се очакват ускорения, които са 15% от земното (9.81 m/s2), докато за Козлодуй са 10%. Интересно, че в половин България, включително и поречието на Марица, се очакват 15%, че и по-големи. :batkoff По европейските норми Белене, за разлика от Козлодуй, влиза в зоната на влияние за сеизмично огнище Вранча, в следствие на което отново се имат предвид по-големи ускорения, което - изненада :batkoff , се отразява в проектирането на конструкцията. Далеч по-опасно би било едно наводнение от Дунав. И което ме е яд, доводът за "земетръсната зона" масово се използва от ДСБ...

Не знам защо някои хора си мислят, че сгради и съоръжения се проектират на ебати тънкия косъм. Атомните електроцентрали на всичкото отгоре си имат и разни вътрешни защити. Изобщо ако удари земетресение, способно да разруши АЕЦ, то това ще ни е най-малкият проблем, защото поне половината от населението на България ще сме мъртви.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 15, 2013 10:38 am 
Аватар

А как стои въпроса с квотите от Евро Съюза? Нали ни слагат на всичко такива? Нема ли да ни кажат "можете да изнасяте XXXXX ток, не повече, другия си го заврете отзад, слагайте си го в консерви, или най-накрая си запалете уличното осветление че като ви гледаме от космоса приличате на Северна Корея" :smt031 Нема много ирония във въпроса, наистина не знам и си мисля че тука ше получа отговор по-бързо отколкото през гугъл.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 15, 2013 10:52 am 
Аватар

Brannik написа:
Естествено, че американците искат да дупчат за шистов газ :smt006 Друго което искат е да си наложат Турция и като регионална енергийна сила, защото там явно не е проблем, че строят руски реактори, а при нас е. ББ също иска да си прокара седми блок и да си вкара схемите за източване там.

Бойо, ако си следил последните страници съм говорил с доста и конкретни числа, а някои други изкараха, че щяла да се изплаща централата 130 години, да не би и ти да мислиш така? Стигнал си до цена 85лв, аз казах, че първоначалната ще е 90.

И сори, че лицето Р.Овч се появява тук (и те също нямат право да говорят, защото не подписаха твърдата цена), но като се абстрахираме от него в това видео има доста истини, само с някои леки неточности по някои въпроси (например графата на цените от различни източници някак си остава впечатлението, че цената на Белене ще е като тая на Козлодуй, мне - 90лв се прогнозира да е, което пак е по-ниско от останалите централи както се вижда и от графиката), но като цяло се подписвам под голяма част от нещата в него:

http://www.youtube.com/watch?v=2skiAEu8kHE

Жоре, извинявай, ама тези конспиративни теории издишат отвсякъде. 7ми блок в Козлудуй не се знае кога и дали въобще ще го има. Как може Пожарникаря да крадне от него, като мандата му изтича? Милион пъти по-лесно и изгодно му беше да подпише за Белене и да прибере некой милиард на секундата, а не да разчита, че още ще е премиер след 10 години, примерно. Тва ми звучи като глупостите, че бил празнувал първия си милиард в не знам си коя кръчма в Париж, че после стана втори милиард, а Станишев в Панорама каза, че бил празнувал третия си милиард :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 15, 2013 11:12 am 
Аватар

Станишев сигурно се хапе по гъза от яд, че не е управлявал като Бойко :bii_chorbata

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 15, 2013 11:13 am 

Нищо чудно скоро да управлява пак. :bii_chorbata

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 15, 2013 11:18 am 
Аватар

вероятно трябва да минат още 4 години и пак ще има работа :strkstrk

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 15, 2013 11:20 am 
Аватар

Начи не е верно че Боко е милиардер и че той и неговите хора взимат процент от почти всичко в държавата. :smt017 Едва ли се стремят към такива работи. :loser2 Той може и да не е на власт след няколко месеца, но дали няма да му капе от сключените договори за напред години наред? Дали скромно би се отказал вместо да вземе еднократно някакви пари?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 15, 2013 11:54 am 
Аватар

south написа:
Дърто куче, последното ти изречение е точно в десетката. :smt023

Ето карта на сеизмичното райониране, залегнала в действащите норми за проектиране на конструкции: http://aec.cadpoints.com/wp-content/upl ... nirane.jpg

За зоната около Белене, грубо казано, се очакват ускорения, които са 15% от земното (9.81 m/s2), докато за Козлодуй са 10%. Интересно, че в половин България, включително и поречието на Марица, се очакват 15%, че и по-големи. :batkoff По европейските норми Белене, за разлика от Козлодуй, влиза в зоната на влияние за сеизмично огнище Вранча, в следствие на което отново се имат предвид по-големи ускорения, което - изненада :batkoff , се отразява в проектирането на конструкцията. Далеч по-опасно би било едно наводнение от Дунав. И което ме е яд, доводът за "земетръсната зона" масово се използва от ДСБ...

Не знам защо някои хора си мислят, че сгради и съоръжения се проектират на ебати тънкия косъм. Атомните електроцентрали на всичкото отгоре си имат и разни вътрешни защити. Изобщо ако удари земетресение, способно да разруши АЕЦ, то това ще ни е най-малкият проблем, защото поне половината от населението на България ще сме мъртви.

ДСБ ползва икономически доводи, Бранникъ да си ги оборва тях. За земетръсната зона говорят зелените, пембените и другите приятели на Змея. Змей, ще те натопя пред тях, че подкрепяш АЕЦ Белене. Да не искат да те връзват за некое дърво и да те ровят след това? :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 15, 2013 12:03 pm 

Змеят май се е конфронтирал с основни лица от Зелените, с такива впечатления оставам от фейсбук. :loser2 Той да си каже де.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 15, 2013 12:12 pm 
Аватар

Змея вече е доста по-близо до Станишев отколкото до зелените. Поне по това, което пише така изглежда.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 15, 2013 12:18 pm 
Аватар

Имаше графика по въпроса преди години, с автор финландецо :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 15, 2013 12:25 pm 
Аватар

Аз мисля все пак да се отклоня от партийната линия, да загърбя култа към личността и да бойкотирам малоумния референдум, както си бях решил първоначално :strkstrk

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 15, 2013 12:26 pm 
Аватар

Morning Glory написа:
ДСБ ползва икономически доводи, Бранникъ да си ги оборва тях. За земетръсната зона говорят зелените, пембените и другите приятели на Змея. Змей, ще те натопя пред тях, че подкрепяш АЕЦ Белене. Да не искат да те връзват за некое дърво и да те ровят след това? :lol:

Абе, не е точно "масово", както съм написал, ама преди го бяха споменавали, наскоро пак четох статия май в сайта им и отново споменават разни Рихтери и Вранчи без изобщо да са вникнали във въпроса. Най-вероятно беше писано от Димитър Бъчваров, може и да се лъжа, не помня.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 15, 2013 12:28 pm 
Аватар

Вярно е - имаше изказване за земетръс и това като цяло е глупост. Каре, то комунетата точно бойкот искат :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 15, 2013 12:33 pm 
Аватар

Е, щом сте го чели, значи е така. ДСБ има някакъв странен фетиш към сътрудничеството с разни зелени лайнари, така че не е учудващо.

Добре. Какво се случва с въпрос, който не бъде решен на референдум, т.е. референдумът се провали, което 100% ще се случи сега? Към НС ли се връща за решение?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 15, 2013 12:39 pm 
Аватар

Вчера и днес гледах две различни реклами за референдума. В едната казаха ЗА АЕЦ Белене, за да ни падне тока, в другата ПРОТИВ АЕЦ Белене, да не се вдигне тока :shock: Определено тече доста експертна кампания по въпроса :strkstrk

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 15, 2013 12:48 pm 
Аватар

Killmister написа:
Определено тече доста експертна кампания по въпроса :strkstrk

Така е като се оставят подобни решения в ръцете на (по-точно "като се иска мнение от") мат'риала. Подобно на Wildkid от предната страница, аз също възнамерявам да не гласувам изобщо.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 15, 2013 12:49 pm 
Аватар

Morning Glory написа:
Е, щом сте го чели, значи е така. ДСБ има някакъв странен фетиш към сътрудничеството с разни зелени лайнари, така че не е учудващо.

Добре. Какво се случва с въпрос, който не бъде решен на референдум, т.е. референдумът се провали, което 100% ще се случи сега? Към НС ли се връща за решение?

Какво значи да се провали?

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 553, 554, 555, 556, 557, 558, 559 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]