Проданов, спирам да ти отговарям, защото си същият като чорбарите - опровергавам и ти отговарям на всякакви възможни твърдения и въпроси, а ти си замълчаваш и продължаваш с някакви тъпи въпроси от типа на "ама гледам тва го изпусна, а?", "а сега какво ще кажеш, а?".. тоест си в същата светлина като за инфраструктурата, държиш се като дървен философ и задължително контра без някакви сериозни аргументи. Като малките деца си. Пиша ти го за последен път: твърдата цена на Белене беше 4 милиарда евро, но малоумника Станишев не подписа твърда цена и сега с толкова години забавяне тя е ескалирала до 6 милиарда, останалите 2 милиарда включват разходи по кредитиране, инфраструктура, зареждане и всички неща, за които питаш. И общо стават 8 милиарда евро. Ако искаш си ги дели на печалбата на Козлодуй като Костов и я изплащай 130 години, не ме вълнуват несериозни изказвания. И ми кажи как точно 45 евро няма да е пазарна цена, че да трябва да убеждаваме сърбите или който и да било в нещо, особено след 8 години като стане проектът?
Килмистър, сигурен съм, защото съм работил в енергийния сектор и по-конкретно и по Белене също и затова ги знам тия неща и ме е яд, че не са изкарани публично, явно е с някаква цел. Може би не съм се изразил правилно за ТЕЦ-овете - първо ще се затворят немодернизираните, а модернизираните въпреки че са модернизирани са много стари и не след дълго и те ще бъдат затворени, просто си имат експлотационен живот. А въпросът ти е токъде ще се намерят 8-10 000 строители за площадката ли?
Седем едно:
1. 16 милиарда лева
2. Точна цена не се знае, знае се само, че се заебават 2-3 милиарда вече вложени и минимум 2 компенсации за Русия плюс започване на проект отначало, овоси, мовоси и тн целият път, който Белене е извървял дотук ще трябва да се извърви наново и да се похарчат тия пари още веднъж наново. Тоест тоя седми реактор започва минус всичките тия милиарди разходи и накрая ще излезне златен - колкото цялата Белене. Белене е в много напреднала фаза и искат да го спрат, да върнат всичко 10 години назад и да си крадат покрай седми реактор както покрай Белене още 10 години.
3. Има инвеститор от една година вече, който в момента изчаква да види какво ще стане на референдума.
Тези горните неща, плюс всичките положителни ефекти за цялата икономика и то точно по време на кризата мисля показват, че единствения нормален глас за този референдум би бил да. Като оставим настрана, че на първо място такъв референдум въобще не трябваше да има де и е малоумно да се харчат толкова пари за такова нещо.
Общо взето финансирането е структурирано така, че разходите по проекта да са по 600 милиона на година за 15 години с година и половина гратисен период.