forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Пон Сеп 01, 2025 10:19 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 547, 548, 549, 550, 551, 552, 553 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Чет Яну 10, 2013 11:23 pm 
Аватар

Седем:Едно написа:
Историята не се прави по площадите, а в блоговете и СКАТ :bigok

Иронията ти е напълно излишна. Аз тогава бях там с родителите си, макар и на 13 г. само

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Яну 10, 2013 11:40 pm 
Аватар

Антиконформизмът винаги е бил на мода :lol:

Сигурно има истински конспирации някъде, но виждайки конспирации навсякъде, хората си обясняват трудностите и улесняват представата си за заобикалящия ги свят. Всеки може да прочете за какво точно се пише по темата за 10 януари 1997 г., преди да нахлуе Змея, когото чаках цял ден да оплюе всичко и да се изсере на една от малкото гордости в близкото минало на българина.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Яну 10, 2013 11:42 pm 

STALKER написа:
Omraz написа:
Аз гербер ли съм? :lol:

Усещам известни симпатии към ГЕРБ, като алтернатива на "тройната коалиция". То това се очаква да бъде и актуалният рефрен. Аз например съм на мнение, че сегашната власт трябва да мине в опозиция след изборите НА ВСЯКА ЦЕНА, ако ще да е за сметка на коалиция с премиер Доган, Гоце, Любен Гоцев или сатаната.

:bigok
Сериозно ли? Би ли гласувал за Гоце тогава, честно?

Аз съм на мнение, че тия които си изброил в поста си на никаква цена и никога не трябва да са нещо различно от опозиция. Ако изчезнат ще е най-добре. Но няма да изчезнат.
Също така съм на мнение, че настоящото правителство не трябва да управлява след юли. Гнус ме е от мисълта, че Миглена Пръмова и всичките лизачи около нея на 90 % ще са в правителството в края на тази година.

Затова ще си гласувам по съвест и вътрешно убеждение, достатъчно пъти съм декларирал за кой. Може би той е Сатаната от твоя пост. :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Яну 10, 2013 11:53 pm 
Аватар

Omraz написа:
STALKER написа:
Omraz написа:

Усещам известни симпатии към ГЕРБ, като алтернатива на "тройната коалиция". То това се очаква да бъде и актуалният рефрен. Аз например съм на мнение, че сегашната власт трябва да мине в опозиция след изборите НА ВСЯКА ЦЕНА, ако ще да е за сметка на коалиция с премиер Доган, Гоце, Любен Гоцев или сатаната.

:bigok
Сериозно ли? Би ли гласувал за Гоце тогава, честно?

Не бих, естествено. Просто се надявам всички останали крадци, да се съюзят срещу ГЕРБ, да ги изритат от власт и евентуално да тръгнат си отмъщават. За последното обаче сам не си вярвам, че може да стане, макар да вярвам в 'конспирации'.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 11, 2013 12:00 am 
Аватар

И новите (не виждам кои други има в тази държава освен комунягите и подлогите им)ще ги чакаме 3-4 години на ново да пускат корени и да наваксват? :smt005

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 11, 2013 12:23 am 
Аватар

Аз пък очаквам много скоро да се появи пореден политически магьосник

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 11, 2013 12:50 am 
Аватар

Едва ли - следващите на власт са комунистите, а новия магьосник ще е нужен чак след тях.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 11, 2013 1:56 am 
Аватар

ДипломатО написа:
Колко милярда струва т'ва и кой ше ги даде. Явно си навътре. Аз не съм. Гледам разни предавания. Само се храчат комунисти и боковци. Т'ва не е тема дето треа да се решава с референдум, камо ли с толко неадекватно зададен въпрос. Не мое столипиновските мангали, дет така или иначе не плащат ток, да решават такива въпроси.

18 милиарда лева заедно с всичката инфраструктура. Има частен инвеститор, който е готов да ги даде и да поеме задълженията към Русия, но в крайна сметка държавата решава дали да не си запази участие в проекта. Напълно съм съгласен, че тази тема не трябва да се решава с референдум, напълно съм съгласен и че в предаванията не се чуват никакви факти и нищо нормално. Всеки борави с някакви различни цифри, манипулира си ги или направо откровено лъже както на него му е удобно. Аз специално съм много разочарован от Костов по темата, защото има скандално манипулирани изказвания (не казвам малоумни, защото много добре знам, че не е малоумен, а явно го прави с някаква цел и в защита на нечии интереси). Няма да се впускам в цифри, сметки и тн, но само ще задам един много прост въпрос - как така хем строим най-евтината атомна електроцентрала в света и в същото време някакви хоря я изкарват че ще бъде единствената губеща такава в световен мащаб? Специално ми се е набило това на Костов, че щяла да се изплаща 115 години - да излезне и да го обясни как стигна до това "велико" прозрение.

Имаме одобрена и лицензирана площадка, имаме напълно готова площадка (административни сгради, жп линии, охлаждащи канали и въобще абсолютно всичко), имаме готов проект, имаме и един реактор вече както и няколко милиарда изхарчени за горните неща дотук и още няколко милиарда, които ще дължим като обезщетение на Русия ако спрем проекта. Имаме и криза и по-изоставаща Северна България. Да, със сигурност се е крало, но според мен ще е престъпление да не я довършим тази централа (било то като изцяло частна или с 51% държавно участие) и да захвърлим на вятъра всичко направено дотук:

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 11, 2013 2:53 am 
Аватар

Цитат:
Костов се размина с боя в Козлодуй. За малко
:smt005

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1711822

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 11, 2013 8:32 am 
Аватар

Давай, Змей :lol: СКАТ, Труд, следващата стъпка не знам каква е :strkstrk

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 11, 2013 9:44 am 
Аватар

Е следващата е дума как. :smt031

Жорка, обясни ми как 2000-3000, работни места ще решат проблема на Северо-Западнала България?! Ще решат проблемите на Беляне и селата около него. Все едно HP реши проблема на София като сме над 3000. Освен т'ва си наивен като тинейджър, ако вярваш на тия дивотии че ше излезнела евтино. В тая държава нищо(ама наистина нищо) не се прави, ако не мое да се открадне нек'ва част. За т'ва съм по-съм склонен да вярвам че сегашната бездънна яма им е супер удобна. Е тука ше викнеме едни одитори да кажат дали е ОК да се продължава или не (да се чете - едно милярдче да си делнеме 50/50) и ше протакаме още 10 години. :loser2 Наистина ли вярваш на Р. Овч. че иска да прави евтин ток, та да е добре България или имаш некъв личен, финансов интерес от тая работа. Нема да ти се сърдя, рублите наистина не миришат.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 11, 2013 10:39 am 
Аватар

Ще реши проблема, точно колкото и Козлодуй го е решил :wink:

Браннико, сметката на Костов е ясна и се базира на официалните цифри, които са налични - имаме 18 млрд щом казваш (въпреки, че доклада каза друго, но нека са 18). Имаме и 120 млн лева годишна печалба на Козлодуй. Едното делено на другото прави 150 години. И тъй като цената я даваш и ти и тя става константа, в това уравнение единствено може да се мени печалбата. Аз при по-скъпа продукция не знам как се изкарва по-голяма печалба.

ПП В инфраструктурата не ми каза и предишния път - включихме ли въздушната охрана? ПАВЕЦ?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 11, 2013 10:55 am 
Аватар

Morning Glory написа:

Кои са обективните медии според теб?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 11, 2013 11:01 am 
Аватар

form.levski.com :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 11, 2013 11:04 am 
Аватар

немлад написа:
Morning Glory написа:

Познават се по стила на изказ на журналистите.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 11, 2013 11:09 am 
Аватар

Радио Хоризонт е една прекрасна и обективна медия

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 11, 2013 11:11 am 
Аватар

Напълно обективни медии едва ли има някъде. Важно според мен в една медия е да не е държавно зависима (извън бюджетните).
Обективноста на една медия би трябвало да се определя от пазара, доколкото той съществува. За мен напълно четяеми медии са тези на Икономедия, при все, че в много специализирани статии просто нямат ресурс и пишат невероятни тъпотии.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 11, 2013 11:12 am 
Аватар

Ми на БНТ какво и е? Пак най-обективните новини са там. Уж от държавната медия се очаква да е с всяко правителство, ама няма нужда при наличието на Босфор ТВ, Нова ТВ и ТВ7.

Бях написал Икономедия и още няколко и ги изтрих, щото не ми се влиза в малоумни дискусии, днес наистина вече имам много работа за вършене :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 11, 2013 11:14 am 
Аватар

Какво толкова харесвате на Икономедия ми е загадка... Загубиха класа преди години.
Читави интервюта се появяват почти навсякъде, мисълта ми беше за статиите.

Съгласен съм за Хоризонт, че и за БНТ - ама те са държавни, очаква се от тях. Частниците са ужас...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 11, 2013 11:22 am 
Аватар

немлад написа:
Morning Glory написа:

Дума :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 11, 2013 11:24 am 
Аватар

Факт е, че загубиха класа, но запазиха някаква обективност.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 11, 2013 1:34 pm 

Да сигурно :smt026 :smt026

Обективна медия е БНТ, като новините и все още са еталон за новинарска емисия в България.

И не виждам как очаквате частна медия да продуцира чиста журналистика без да се намесват лични интереси и облаги. RE:TV нали пробваха така. Не знам дали изкараха и две години. :smt017

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 11, 2013 1:41 pm 
Аватар

Що пък някой да го очаква? Не, и не виждам проблем в това. Проблем е, ако медията е зависима от държавата и намесва интереси на управляващите. Тогава е сериозен проблем. Не виждам нищо лошо в това, някой да инвестира пари, за да си създаде медия и тази медия да пише каквото собственика й иска, стига да не нарушава родните разпоредби.

ПП Междудругото, напълно възможно е частна медия да продуцира чиста журналистика. Въпрос на структура.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 11, 2013 1:48 pm 
Аватар

STALKER написа:
Omraz написа:

змея на всеки пет страници от тая тема минава една крачка вляво :)
на изборите вече ще е стигнал до "трябва да се гласува за станишев на всяка цена" :strkstrk :strkstrk

Управлението на ГЕРБ е категорично по-добро от това на тройната и не е нужно да си гербаджия за да го кажеш :smt006

а на бранника на снимката - дори на тази фотография направено от луната се вижда качеството на изпълнението, ръжда, криво, буренясало - перфектното доказателство защо не трябва да управляваме нищо с "ядрена" в наименованието си :strkstrk

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 11, 2013 2:05 pm 
Аватар

Дипломат, казах, че Белене е прекрасна антиктизисна мярка, а именно, че за 8 години по време на строежа ще има между 8 и 10 000 работни места, стотици български фирми ще участват в тоя строеж или пряко или като доставчици и милиарди наляти в икономиката ни. Така ще се помогне на Северна България и ше живне икономиката. А след края на строежа ще има около 1700-1800 добре платени работни места, предвидимост и независимост по отношение на доставките на електричество на сравнително ниски цени и без да се налага да внасяме, ще се плащат и данъци, а ако има държавно участие и част от печалбата ще остава в бюджета. Не знам защо смяташ, че р.овч ще я строи тая централа. И да, крало се е и най-вероятно ще се продължи, но това го има навсякъде и нашата централа продължава да е най-евтиния проект в световен мащаб.

Проданов, именно за това говоря - Костов манипулира цифрите и то съзнателно, защото не е малоумен, за да не знае, че Козлодуй не продава на пазарни цени, защото изпълнява социална функция да държи цената на тока ниска. Белене ще продава на пазарни цени поради простия факт, че ще има частно участие (между 49% и 95%). Освен това цената на тока ше върви само и единствено нагоре, както и нуждата от електричество в нашия регион. Значи излиза, че Костов или е малоумен да дели 18 милиарда на днешната цена на която продава Козлодуй или го прави с някакви други цели. За въздушната охрана не би настъпила промяна поради близостта с Козлодуй, павец е включен.

Много хора изпускат и още нещо - над 70% от електроенергията в държавата ни се прозвежда от 5 централи - тец Варна, тец Мариц-изток 2, тец Бобов дол, тец Русе и аец Козлодуй. Първите 4 до след 10-15 години ги отпишете, затварят се. да приемем, че Козлодуй се удължи с 10 години което прави края на 20те и край. Значи събуждаме се в един хубав ден след 15 години и сме без 70% от мощностите си, с какво ще ги зместим? Със скъпите, все още твърде неефективни и твърдо непостоянни възобновяеми източници ли? Няма как да стане - те не вършат работа без централи, които да осигуряват постоянно производство на електроенергия. И се изпускат още два факта - след като премине кризата е неизбежо ние и съседите ни като развиващи се икономики да растем с поне по 5-6% годишно, а електроенергия за това откъде? И друго - има стратегия на ЕС до 2030та най-малко 30% от автомобилите в Европа да са на ток, ако си закрием 70% от производството на ток без да го заместим с нищо кво правиме тогава? Като се вземат и вече изхарчените пари и всички готови неща плюс неустойките при евентуален отказ за всеки нормален човек би трябвало да е ясно, че Белене ни трябва и трябва да го завършим този проект. А обвиненията, че съм имал личен финансов интерес са просто смешни и дори няма да ги коментирам при положение, че ви давам достатъчно силни аргументи в подкрепа на проекта, а отсреща не виждам нищо смислено. Просто трябва да се погледне с визия за 15-20 години, не 5.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 11, 2013 2:06 pm 
Аватар

Boyo написа:
а на бранника на снимката - дори на тази фотография направено от луната се вижда качеството на изпълнението, ръжда, криво, буренясало - перфектното доказателство защо не трябва да управляваме нищо с "ядрена" в наименованието си :strkstrk

Ми дай да закрием държавата направо, а?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 11, 2013 2:08 pm 

tprodanov написа:
Ще реши проблема, точно колкото и Козлодуй го е решил :wink:

Браннико, сметката на Костов е ясна и се базира на официалните цифри, които са налични - имаме 18 млрд щом казваш (въпреки, че доклада каза друго, но нека са 18). Имаме и 120 млн лева годишна печалба на Козлодуй. Едното делено на другото прави 150 години. И тъй като цената я даваш и ти и тя става константа, в това уравнение единствено може да се мени печалбата. Аз при по-скъпа продукция не знам как се изкарва по-голяма печалба.

ПП В инфраструктурата не ми каза и предишния път - включихме ли въздушната охрана? ПАВЕЦ?

Оценката на един проект е далеч от това ;) За мен докладът и оценката на HSBC трябва да станат публични преди допитването!

Колкото до ползите за региона, в момента хиляди семейства се издържат и не са изселили благодарение на АЕЦ Козлодуй и свързаните с него дейности. За тези области дори отварянето на предприятие със 100-200 заети би имало голямо значение!

Напълно подкрепям мнението на Brannik, но опасенията ми идват главно от две неща:
1. Дали проектът ще се реализира съвестно (От тази гледна точка, ако мажоритар не е държавата, то съм убеден, че проектът ще е ефективен!)
2. Дали строежът на нови мощности няма да е за сметка на удължаването експлоатационният срок на Козлодуй, което също ще е престъпление!

Не знам защо не се обсъжда възможността за проектно финансиране, което напълно ще освободи бюджета и данъкоплатците!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 11, 2013 2:12 pm 
Аватар

Цитат:
Проданов, именно за това говоря - Костов манипулира цифрите и то съзнателно, защото не е малоумен, за да не знае, че Козлодуй не продава на пазарни цени, защото изпълнява социална функция да държи цената на тока ниска. Белене ще продава на пазарни цени поради простия факт, че ще има частно участие (между 49% и 95%). Освен това цената на тока ше върви само и единствено нагоре, както и нуждата от електричество в нашия регион. Значи излиза, че Костов или е малоумен да дели 18 милиарда на днешната цена на която продава Козлодуй или го прави с някакви други цели. За въздушната охрана не би настъпила промяна поради близостта с Козлодуй, павец е включен.

Я ми кажи как ще убедиш сърбите, на които им продаваш тока по 45 евра, че изведъж ще им вдигнеш цената?

Междудругото, социалната функция се изпълнява от НЕК, а не от отделните производители на електроенергия. Ако Белене продава на пазарни цени, то какво ще стане със сметката ми за ток?

За въздушната охрана и за ПАВЕЦа, къде са изследванията дали са достатъчни? Някой правил ли е изобщо разчети по темата? Не, не е правил.

CGY, тия 18млрд не ти ли се струват малко скъпичка цена за добруването на 2-3 000 души? Нали се сещаш, че ако тия пари се излеят директно в градчето, а не в централата, ще му променят живота драстично, че и на цяла Северна България? Не трябва да се преувеличава със социалната функция - Козлодуй е едно мизерно градче, единственото хубаво в него е пилешкия борш и нищо друго. Не се различава по нищо от останалите дунавски градчета, за да говорим за някакъв принос от АЕЦа.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 11, 2013 2:12 pm 
Аватар

Ма ти пак ли не ме разбра бе Браник? Имам предвид, че никой нема да я построи тая централа, щото така им е по-печеливша. Ако не се спре тотално, ше продължат да си щипкат от бюджета. И то не още 15-20 години, ами още 100 :smt031
Тия "евтините" цени дето ги размахват по студята, не включват "щипкането" :smt031

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 11, 2013 2:42 pm 

tprodanov написа:
CGY, тия 18млрд не ти ли се струват малко скъпичка цена за добруването на 2-3 000 души? Нали се сещаш, че ако тия пари се излеят директно в градчето, а не в централата, ще му променят живота драстично, че и на цяла Северна България? Не трябва да се преувеличава със социалната функция - Козлодуй е едно мизерно градче, единственото хубаво в него е пилешкия борш и нищо друго. Не се различава по нищо от останалите дунавски градчета, за да говорим за някакъв принос от АЕЦа.

Стига проектът да е ефективен, а аз си мисля, че е, то тези пари няма да се дадат заради добруването. Социалните ползи ще са по- скоро като бонус. Те няма как да се измерят прецизно и ако оценката е положителна, то тя ще е дори без тях. Да, ще е далеч по-ефективно от това просто да се излее тази сума, а и никой няма ей така да я даде :) . Това е производство, което е обвързано с много други съпътстващи дейности и ефектът се простира далеч след Белене/Козлодуй. Израснал съм в този край и приносът е доста значителен.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 547, 548, 549, 550, 551, 552, 553 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]