forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Съб Авг 30, 2025 8:07 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Сря Ное 18, 2009 12:25 pm 
Аватар

Чакай бе човек, в условия на криза ти трябват пари. Като нямаш можеш единствено да ги преразпределиш. Пенсионерите може и да не са доволни, но в условия на криза режеш социалната страна на въпроса и ставяш чисто тратегически инвестиционната. Пенсията е чисто социялна, тя няа да ти донесе нищо. Напротив, неувеличаването й, и дори намаляването й, единствено би пратила част от по-младите пенсионери да работят, което е добре от чисто финансова гледна точка. Не можеш да вдигаш пенсии, като пари за това си ги набавяш от социални дейности като преквалификация на работници, което ще ти донесе пари. Не можеш и да орязваш парите за наука и образование. Ако тия дейности не са наред, тогава не им спираш парите, напротив - реформираш, а това струва още пари. В условия на криза, ако нямаш собствен продукт, а разчиташ само на търговия и заеми умираш. Точно това става с нас.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Ное 18, 2009 12:47 pm 
Аватар

tprodanov написа:
Чакай бе човек, в условия на криза ти трябват пари. Като нямаш можеш единствено да ги преразпределиш. Пенсионерите може и да не са доволни, но в условия на криза режеш социалната страна на въпроса и ставяш чисто тратегически инвестиционната. Пенсията е чисто социялна, тя няа да ти донесе нищо. Напротив, неувеличаването й, и дори намаляването й, единствено би пратила част от по-младите пенсионери да работят, което е добре от чисто финансова гледна точка. Не можеш да вдигаш пенсии, като пари за това си ги набавяш от социални дейности като преквалификация на работници, което ще ти донесе пари. Не можеш и да орязваш парите за наука и образование. Ако тия дейности не са наред, тогава не им спираш парите, напротив - реформираш, а това струва още пари. В условия на криза, ако нямаш собствен продукт, а разчиташ само на търговия и заеми умираш. Точно това става с нас.

Струва ми се,че си противоречиш. Пенсиите са социална страна,а образование и наука не са. :!: И трите сфери не произвеждат финансов продукт. И трите сфери са социални по своята същност. Естествено,че трябва да се нвестира в образование и наука,но мисля,че това не е приоритет и не трябва да бъде за бюджета. Ние сме в криза и не се знае дали пикът и няма да бъде следващата година. Този бюджет трябва да гарантира доходите на българите. Всички искат да има 3-4 милиарда излишък,да се раздават пари за образование и наука,но просто няма как да стане догодина.
Това за по-младите пенсионери на работа е добре,но не в момента,когато се очаква да расте безработицата. Нали всички мрънкаме как няма переспектива за младите в България. Ще връщаме пенсионерите на работа ли?
Срещу реформите се противопоставят самите работещи. Заради това не може да се реформират губещите и непродуктивни системи.
Финансовият минисър си върши работата до момента - това че стила му на изразяване не е достатъчно дипломатичен е друг въпрос. Намали с 15% администрацията на министерстерството си, заложи на строга дисциплина, намали бюджетните разходи, предлага на публично обсъждане непопулярни мерки и т.н. ехарактерен стил на работа,но смятам продуктивен.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Ное 18, 2009 12:55 pm 
Аватар

Не съм съгласен. Образованието и науката не са социални разходи, и никъде не са разглеждани като такива. Те са инвестиция. Която е задължителна по време на криза. А от социалните разходи трябваше да не пипат пенсиите, а да увеличат парите за преквалификация. Здравните разходи също са инвестиция, а не социална дейност. Щото ти е по-евтино да имаш здрави и работещи хора, отколкото болни, които да издържаш. Работещите пенсионери също е плюс, не случайно пенсионната възраст в ЕС е значително по-висока, отколкото тук. Принципно за безработицата, която биха предизвикали си прав, но така или иначе тя не е на някакви страшни нива тук, за да е сериозен проблем.

А иначе - работещите, които се противопоставят на реформите нямат глас. Ако един министър слуша и се съобразява с хленченето на някакъв бюджетен дришльо, то министъра е за смяна.

ПП Под намаление на бюджетните разходи мнистъро разбира, че спря парите по изпълнени државн поръки към бизнеса и добави и бавенето на ДДС. А убиването на бизнеса в условия а криза е вид самоубийство. Този бюджет е твърде социален, точно такъв не се прави по време на криза.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Ное 18, 2009 1:19 pm 

стана тва, че партията на ковачки не бе учредена преди няколко месеца, а през 2007г.. цецо да си свери източниците, майна.
по-скоро лидер и рзс са проект на данс и на кръгове около бсп, отколкото на президента и доган
ква изгода има президентът от тая партия?
точно па на него за нищо не може да му служи.
тва му се вика на умряло куче нож... що не изкара истината за яне? що не погнат доган? лидер и масларова са лесни....

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Ное 18, 2009 1:46 pm 
Аватар

Епа то все едно доган не е продукт и той на данс. А продукта на продукта на данс пак си е продукт на данс да еба. Май ше се окажа прав, от две страници назад, че всички партии за деца на ДС.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Ное 18, 2009 2:01 pm 
Аватар

Проданов, естествено, че си по-скоро прав за мен, но има една грешка, която допускаш, и тя е, че смяташ кабинета "Борисов" за десен. А той не е нито десен, нито ляв, а популистки. Което веднага обяснява пенсиите, внезапно намерените повече пари за здравеопазване и т.н. Още повече, че в България все още много трудно може да се говори за "дясна политика" и "лява политика". Плоският данък на Орешарски и Станишев е най-лесният пример за това.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Ное 18, 2009 2:05 pm 
Аватар

Ъ, нихт! Не ги броя изобщо за десни, напротив. Тук немаме противоречия.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Ное 18, 2009 2:10 pm 
Аватар

Мда, сега виждам, че си нарекъл бюджета "социален" и аз за себе си - погрешно, съм решил, че имаш правителството за несоциално :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Ное 18, 2009 2:15 pm 
Аватар

Бюджетът си е яко ляв, не знам що всички обявиха герб за десни :smt003 Сега ше спечелят орди от пенсионери да гласуват за тях :smt003

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Ное 18, 2009 2:51 pm 
Цитат:
Образованието и науката не са социални разходи, и никъде не са разглеждани като такива. Те са инвестиция.

Вярно!Но каква инвестиция са?Краткосрочна или дългосрочна?Щото ако е първата,не мисля че ни върши работа в пикът на кризата през следващите 6 месеца.Но си прав и съм съгласен с теб,че средствата за образование трябва целенасочено,непрекъснато и постоянно да растат.Има една китайска поговорка."Ако мислиш за 1 година напред,посей ориз.Ако мислиш за 10 години напред,посей дърво.Ако мислиш за 100 години напред,образовай населението!"
А аз си държа на мнението,че Дянков има завиден опит,познания и стаж в материята,но за тая длъжност се иска нещо доста повече,особена далновидност.А дали иновативните му идеи са приложими в България....не знам.

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Сря Ное 18, 2009 3:19 pm 
Аватар

Всякаква. Образованието, във вида му на редовно образование - училище, университети е дългосрочна инвестиция. Образованието във вида му на специализирани курсове, които могат да дадат за няколко месеца освен ценни знания и сертификати, които дават права на допълнителни средства и възможности си е краткосрочна. Науката пък може да бъде съвсем краткосрочна инвестиция. Отиваш при БАН и им казваш - искам такъв и такъв продукт, който да може да ме изведе от кризата. И те ти го правят. Няма не мога - време е всеки да започне да се занимава с това, за което му се плаща.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Ное 18, 2009 3:22 pm 
Аватар

tprodanov написа:
Всякаква. Образованието, във вида му на редовно образование - училище, университети е дългосрочна инвестиция. Образованието във вида му на специализирани к.рсове, които могат да дадат за няколко месеца освен ценни знания и сертификати, които дават права на допълнителни средства и възможности си е краткосрочна. Науката пък може да бъде съвсем краткосрочна инвестиция. Отиваш при БАН и им казваш - искам такъв и такъв продукт, който да може да ме изведе от кризата. И те ти го правят. Няма не мога - време е всеки да започне да се занимава с това, за което му се плаща.

Дай пример какъв продукт искаш да "произведат" БАН,за да си оправдаят бюджета?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Ное 18, 2009 3:27 pm 
Аватар

Няма пример за продукт. Примера го дадох кой какво трябва да прави, а не че ми трябва конкретен продукт. Иначе, аз лично от БАН искам да видя един техен представител, който да получи нобелова награда за наука. А продукти дал господ. От четка за зъби, до водороден двигател, ако измисляш неща, излизаш от кризата, ако не измисляш нищо - ставаш единствено краен потребител, без собствени средства.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Ное 18, 2009 3:36 pm 
Аватар

tprodanov написа:
Няма пример за продукт. Примера го дадох кой какво трябва да прави, а не че ми трябва конкретен продукт. Иначе, аз лично от БАН искам да видя един техен представител, който да получи нобелова награда за наука. А продукти дал господ. От четка за зъби, до водороден двигател, ако измисляш неща, излизаш от кризата, ако не измисляш нищо - ставаш единствено краен потребител, без собствени средства.

Точно това правят в момента сферите,в които искаш да се наливат средства - образование и наука. Непродуктивни, усвояващи все повече и повече финанси. Половината дейности в БАН трябва "да излязат" на пазара и да се самоиздържат. Училищата и учителите,които създават кадри,печелещи олимпиади,конкурси и т.н. трябва да бъдат стимулирани от бюджета. Не както беше досега - "на сляпо" и безцелно,смо и само да казваме,че даваме при за образование . Това обаче означава едно -трябват реформи.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Ное 18, 2009 3:43 pm 
Аватар

Никъде не отричам нуждата от реформи. Още като се започне от частните уроци и се стигне до яловитоста на БАН. Но да се разчита, че като спреш парите ще направиш реформата е наивно и популистко в случая. Хората те одобряват, щото искат реваншизъм към търтеите, но работата не е толкова елементарна. Спреш ли парите на науката си си спрял системата, която те държи жив.Е, спестил си от ток и от глюкоза...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Ное 18, 2009 3:48 pm 
Аватар

tprodanov написа:
Никъде не отричам нуждата от реформи. Още като се започне от частните уроци и се стигне до яловитоста на БАН. Но да се разчита, че като спреш парите ще направиш реформата е наивно и популистко в случая. Хората те одобряват, щото искат реваншизъм към търтеите, но работата не е толкова елементарна. Спреш ли парите на науката си си спрял системата, която те държи жив.Е, спестил си от ток и от глюкоза...

Парите не са спрени,просто са намалени. Щом е криза,защо и те да не понесат малко негативи от нея?! Слабо ефективни,ама дай да им даваме повече пари. :?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Ное 18, 2009 3:50 pm 
Аватар

В Западните държави биха ли пуснали на свобода заради щизофрения човек,убил двама и после изял вътрешностите им?
В България-да! :boisw

Последна промяна инж.-мен. Гатев на Сря Ное 18, 2009 3:53 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Ное 18, 2009 3:52 pm 
Аватар

v.b.p. написа:
tprodanov написа:

Парите не са спрени,просто са намалени. Щом е криза,защо и те да не понесат малко негативи от нея?! Слабо ефективни,ама дай да им даваме повече пари. :?

Ами аз го гледам от друга гледна точка. Като са слабо ефективни - трябва да бъдат реформирани. Това без пари, за съжаление в 21ви век не става. А науката не трябва да понасят негативи от кризата, щото това е нещото, което може да ни издърпа нагоре, всичко останало е само популизъм. Трябва ти собствен продукт.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Ное 18, 2009 3:57 pm 
Аватар

tprodanov написа:
v.b.p. написа:
tprodanov написа:

Ами аз го гледам от друга гледна точка. Като са слабо ефективни - трябва да бъдат реформирани. Това без пари, за съжаление в 21ви век не става. А науката не трябва да понасят негативи от кризата, щото това е нещото, което може да ни издърпа нагоре, всичко останало е само популизъм. Трябва ти собствен продукт.

Мисля,че поне за едно нещо сме единодушни - трЕбват реформи!!!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Ное 18, 2009 4:06 pm 
Аватар

Номера е, че можеше да не вкарват 750 милиона отгоре за пенсии и помощи за сметка на всичко останало, което е орязано :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Ное 18, 2009 8:29 pm 
Аватар

Brannik написа:
Номера е, че можеше да не вкарват 750 милиона отгоре за пенсии и помощи за сметка на всичко останало, което е орязано :smt006

Имаме дясно правителство - кво очакваш :lol: Наистина типичните десни мерки хаха :smt005

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Ное 18, 2009 8:38 pm 
Аватар

Не мога да разбера какво мрънкате против плоския данък :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Ное 18, 2009 9:27 pm 

кур за политиката
САМО ЛЕВСКИ :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Ное 18, 2009 10:41 pm 
Аватар

Mr.Smith написа:

Абе не бе. Ставаше въпрос, че една от най-десните фискални мерки - плоския данък, я въведе социалистическата партия БСП. Като обаче е важно да се спомене, че година преди да влезе в пленарна зала като предложение на кабинета "Станишев", тогавашното мнозинство отхвърли такова едно предложение за плосък данък, направено от групата на ОДС и фъфлещия Махтинчо Димитров.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Ное 18, 2009 10:44 pm 
Аватар

БСП е толко социалистическа, колкото Бойко е племенник на Тачър :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Ное 18, 2009 10:48 pm 
Аватар

STALKER написа:

Според някои - като мен, БСП е Партията на българските комунисти, отрепки, клошари, мафиоти и терористи, но това, уви, не го пише в Уикипедия :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Ное 18, 2009 10:54 pm 
Аватар

Morning Glory написа:
Mr.Smith написа:

Абе не бе. Ставаше въпрос, че една от най-десните фискални мерки - плоския данък, я въведе социалистическата партия БСП. Като обаче е важно да се спомене, че година преди да влезе в пленарна зала като предложение на кабинета "Станишев", тогавашното мнозинство отхвърли такова едно предложение за плосък данък, направено от групата на ОДС и фъфлещия Махтинчо Димитров.

Добре де, а какво е дясна фискална политика и лява такава :smt006 А дали в целият ЕС не се води т.нар. лява политика :?:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Ное 18, 2009 10:59 pm 
Аватар

Morning Glory написа:
STALKER написа:

Според някои - като мен, БСП е Партията на българските комунисти, отрепки, клошари, мафиоти и терористи, но това, уви, не го пише в Уикипедия :lol:

Уикипедия залага на привидностите :smt003

А плосък данък никъде по белия свят не е въведен, но ние никога не сме били част от белия свят :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Ное 18, 2009 11:14 pm 
Аватар

Mr.Smith написа:
Morning Glory написа:
Mr.Smith написа:

Добре де, а какво е дясна фискална политика и лява такава :smt006 А дали в целият ЕС не се води т.нар. лява политика :?:

Ми лява е с разните му необалагаеми минимуми доходи или с диференцирана, по-ниска ставка за минимални доходи с определен таван.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Ное 18, 2009 11:34 pm 
Аватар

Демек стимулираща отрепките да продължават да не работят и да си имат оправдание за това :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]