forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Сря Авг 27, 2025 12:39 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 496, 497, 498, 499, 500, 501, 502 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Вто Окт 30, 2012 4:35 pm 
Аватар

Държавата е държава, независимо кой я ръководи. Имаш договори, спазваш ги. Те не са сключени между фирма и Сергей, а между фирма и държава. След като всичко е изпълнено, трябва да се плаща. МАСА случаи има, в които това не се случва. Говорим за това, че държавата де факто фалира много фирми.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Окт 30, 2012 4:39 pm 
Аватар

немлад написа:
Държавата е държава, независимо кой я ръководи. Имаш договори, спазваш ги. Те не са сключени между фирма и Сергей, а между фирма и държава. След като всичко е изпълнено, трябва да се плаща. МАСА случаи има, в които това не се случва. Говорим за това, че държавата де факто фалира много фирми.

Добре де, а каква е далаверата на държавата да фалира фирми? :roll:
Според мен държавата има сметка да има повече, много повече работещи и печеливши фирми ...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Окт 30, 2012 4:41 pm 
Аватар

Ivan63 написа:
24051914,ти се правиш на образована пъпка,а иначе си ебати кретена

Аз не са правя на образован и никъде не съм твърдял, че съм образован, ако си останал с грешно впечатление си е за твоя сметка, а и между другото: немаш елементарно възпитание, бай хуй.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Окт 30, 2012 4:43 pm 
Аватар

UGLYBLUE написа:
немлад написа:

Според мен държавата има сметка да има повече, много повече работещи и печеливши фирми ...

Според мен държавата има далавера да фалира големите фирми на пишман бизнесмените които чакат само на държават и печелят с подкуп всеки търг. Сички знаят на кой са и с чий куфарчета са направени тези фирми. Дано фалират и на тяхно място се нароят много малки фирми които да си растат по естествен начин, а не щото са на еди кой си.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Окт 30, 2012 4:44 pm 
Аватар

Тоя 24051914 не може да е реален, сигурно е чорбар под прикритие и си праи ташак, бан? :loser2

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Окт 30, 2012 4:45 pm 
Аватар

UGLYBLUE написа:
немлад написа:

Естествено, че има сметка от повече функциониращи фирми. Въпросът е в това, че с тези си действия постига именно фалита им. Затова и масово фирми се навиха на рекета от 10% (!!!!!), за да оцелеят.

Не ме питай защо го прави (бюджет ли, баланс ли), не съм икономист. :blass

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Окт 30, 2012 4:47 pm 
Аватар

Фирми фалират навсякъде и това не е страшно, защото пазара не търпи вакуум.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Окт 30, 2012 4:48 pm 
Аватар

Наистина няма смисъл :ohmygod подкрепям 7:1.

С ЛЕВСКИ И ЩЕ УМРА

www.bgblood.org
facebook: БОДК / BOVBD

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Окт 30, 2012 4:48 pm 
Аватар

За какъв пазар точно говориш не знам при положение, че у нас истински функциониращ пазар няма.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Окт 30, 2012 4:55 pm 
Аватар

Близо 2 млрд. лв. трябва да плати държавата ни заради грешки на предишни правителства. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов при откриването на базата за ремонт и поддръжка на самолети на "Луфтханза" днес. тя ще осигури работа на 600 души. "Само миналата година платихме хеликоптерите – 300 милиона. Сега вече нещата са дотам стигнали, че влаковете от 2005 г. - ние трябва да ги платим. 100 милиона трябва да платим за пистата тук, 500 милиона трябва да платим за кредита за „Белене“, плюс БДЖ - има 800 милиона задължения за 20 години. И като прибавим 250 милиона за пътя за "Цанков камък", как да не се ядосваме на това минало“, обясни сметката премиерът. Заради грешките на предишните управляващи са и авиокомпания „Балкан“, и аерогара София. "Предните правителства така са строили Аерогарата, че накрая ни осъдиха, и сега, вместо да даваме пари за майки, за деца, за поликлиники, ние ще даваме 40 милиона долара да заминат заради калпавото управление, обясни премиерът. Аерогара Пловдив също била направена зле заради бързането да е готова за изборите. Сега тече и трябва да се оправя, пак с парите на данъкоплатците, каза още Борисов. Според него това, което се строи в момента обаче, е повод за гордост и българите ще го използват. "В момента, в който на Румъния й спират милиарди евро, комисар Хаан казва, че България е пример за това как се усвояват еврофондове, и хората виждат всеки ден това, което се строи в България“, обясни премиерът.

За тея ли пари ставаше дума по-горе? :roll: Казах вече - държавата е лош стопанин, във всеки един случай, не правете бизнес с цигани :idea:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Окт 30, 2012 4:57 pm 
Аватар

Нема щото сичко идва от комунистите и това, че с куфарчетата ебаха майката на икономиката която за да се развива е задължително да има конкуренция, ама не измислена, а истинска. Нема как некой да тръгне напред с 20 милиона и ти да се развиваш от нула. Прибавяш и корупцията и заплахите и за тва нема. Но те тея не са фалирали, фалирали са малките а там винаги идват следващите- ако седем едно не продава квото продава, друг ще го продава. За тва дано правителството фалира всички големи фирми в Бг свързани с комунистите, като тоя Ганчев, чувам доста бил свил перките? Комунетата играят един филм вече 25 години: набълбукват следващото правителство така, че да е принудено да прави съкращение в харчовете и после ги избират тех, щото еди кво си и те пак крадат 4 години и така. костов и сдс като дойдоха на държавата и беше ебано майката, ако си мислите, че бат бойко е заварил нещо по различно се лъжете. СДС са слаби в момента и не са алтернатива, а аз бих гласувал а всеки друг, но не и за комунистите! Жалко е, но в Бг винаги трябва да избираме по-малкото зло и това е факт.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Окт 30, 2012 5:06 pm 
Аватар

Другото което е, че в момента Бг има отлична позиция на международно ниво-имаме ниско ниво на задлъжнялост и нисък дефицит. При положение, че пазарите са луднали и никой не инвестира от страх ние имаме всички предпоставки да привличаме чужди инвестиции. Дано тоя път си изиграем картите правилно!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Окт 30, 2012 5:08 pm 
Аватар

24051914 написа:
... Костов и сдс като дойдоха на държавата и беше ебано майката...

Тоя верно е въртоглав и сериозно замирисА на поне едномесечна ваканция! :shock:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Окт 30, 2012 5:10 pm 
Аватар

24051914 написа:
Другото което е, че в момента Бг има отлична позиция на международно ниво-имаме ниско ниво на задлъжнялост и нисък дефицит. При положение, че пазарите са луднали и никой не инвестира от страх ние имаме всички предпоставки да привличаме чужди инвестиции. Дано тоя път си изиграем картите правилно!

:bigok :bigok :bigok

Тва беше неква кулминация, честно.

Wildkid написа:
Наистина няма смисъл :ohmygod подкрепям 7:1.

Сметай, щом дори АЗ седя и чета тихичко :smt023

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Окт 30, 2012 5:11 pm 
Аватар

Чаааай са, Цанков камък нали го платихме преди 2 години :bii_chorbata, тона май ще е Цонков камък :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Окт 30, 2012 5:14 pm 
Аватар

UGLYBLUE написа:
24051914 написа:
... Костов и сдс като дойдоха на държавата и беше ебано майката...

Тоя верно е въртоглав и сериозно замирисА на поне едномесечна ваканция! :shock:

Исках да кажа, че костов и сдс като дойдоха държавата беше на колене заради комунистите.:smt002

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Окт 30, 2012 5:16 pm 
Аватар

о, той е и хлъзгав :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Окт 30, 2012 5:17 pm 
Аватар

:smt005 Нема начин- другарския съд е страховит тука

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Окт 30, 2012 5:17 pm 
Аватар

24051914 написа:
Комунетата играят един филм вече 25 години: набълбукват следващото правителство така, че да е принудено да прави съкращение в харчовете и после ги избират тех, щото еди кво си и те пак крадат 4 години и така. костов и сдс като дойдоха на държавата и беше ебано майката, ако си мислите, че бат бойко е заварил нещо по различно се лъжете.

UGLYBLUE написа:
о, той е и хлъзгав :lol:

Или ти не четеш... :loser2

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Окт 30, 2012 5:19 pm 
Аватар

Оставете момчето, аз пък не мисля, че всичко, което е написал, са глупости :D Освен това, много изместихте темата.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Окт 30, 2012 5:29 pm 
Аватар

Прав е с твърдението, че комунистите винаги източват и оставят потоп. Не е прав с поставянето на бат Боко извън ареала на комунистите. Прав е, че ако има нередност в дадена поръчка трябва да има действия, но не е прав, че тези действия могат да бъдат спиране на плащания, нито пък че тези действия трябва да засягат и трети страни по други договори.
Не е прав, че някой някак си е сключвал договори без да има бюджетното обезпечение за това. Всяка държавна поръчка си има задължителен параметър с бюджетно осигуряване с пълната конкретика от къде ще се вземат парите. Ако това се е случвало наистина, можеше да им бъде потърсена съдебна отговорност от настоящото правителство, а това не стана.
Не е прав, че фалита на фирма не е страшно нещо. Не е и прав, че фирмите обслужващи държавата са си виновни сами.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Окт 30, 2012 5:35 pm 
Аватар

немлад написа:

Има точка преди "Костов", т.е. почва ново изречение - смисълът на новото изречение е дуалистичен, може да се тълкува и тако и вако. Съдържа фактическа грешка, защото комунистите не управляваха 4 г. преди Костов и СДС. Няма да коментирам изписването на "Костов" с малка буква. Това е провокация! Има хора, които режат пръсти, заради такива волности...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Окт 30, 2012 5:39 pm 
Аватар

UGLYBLUE написа:
немлад написа:

Има точка преди "Костов", т.е. почва ново изречение - смисълът на новото изречение е дуалистичен, може да се тълкува и тако и вако. Съдържа фактическа грешка, защото комунистите не управляваха 4 г. преди Костов и СДС. Няма да коментирам изписването на "Костов" с малка буква. Това е провокация! Има хора, които режат пръсти, заради такива волности...

Не е дуалистичен смисълът, ама няма значение. Мир да има. :smt023

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Окт 30, 2012 5:46 pm 
Аватар

UGLYBLUE написа:
немлад написа:

Уши режем :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Окт 30, 2012 5:50 pm 
Аватар

UGLYBLUE написа:
немлад написа:

Просто "държавата" не е само един човек (колкото и да се опитват да стане) и съответно в случая финансовият министър се е наложил над икономическия (по-малък дефицит, но и по-ниска икономическа активност), както стана и с данъка върху лихвите. Така Дянков трупа точки и успехи, а на Делян Добрев и всички останали (без Цв. Цв.) не им излизат сметките. Какво да се прави, Дянков е и вице-премиер и е нормално да му минават повечето идеи през МС. Ще ми е интересно политолозите у форона какво мислят за тая структура на правителство с вице-премиери на МВР и финансите.

в сърцата ни разпръсква светлина

Един Апостол, свето име – Левски

Идея, Пример и Борба!“

Димчо Дебелянов

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Окт 30, 2012 5:57 pm 
Аватар

tprodanov написа:
... Ако това се е случвало наистина, можеше да им бъде потърсена съдебна отговорност от настоящото правителство, а това не стана...

И колко време щеше да отнеме да им се търси отговорност на предполагаемите виновни? През този период докато им търсят отговорността, кой и с какви пари щеше да плаща на чакащите за пари? Виж какво казва един хер (острилка!): http://www.politika.bg/article?id=29259
Много хора са засегнати от финансовата политика на правителството, но няма гаранция, че още повече хора нямаше да бъдат сериозно ударени, ако сегашните просто бяха платили, като папагали подписаните договори от предишните (предимно на фирми на "свои" хора!) :idea: Най-нормалното е в такава суматоха, да изгорят и порядъчни хора и фирми. Но още предварително всички са били наясно с риска да чакат пари от чиновници (стари - нови), които не дават 5 пари за нищо, освен за личната си облага за сметка на разходването на средствата на данъкоплатците. Тези хора се борят със зъби, нокти, връзки, рушвети и т.н. за да станат клечки в министерства, агенции, общини и да зависи от тях да разпределят средства. Познайте на кой му пука, ако някой доставчик не си е получил парите? :lol: Техния бизнес не е да управляват организациите и средствата си, за да носят обществена полза, а техния бизнес е да добият възможно най-висок личен приход от незаконните операции, които ги привличат, като магнит да отидат в публичния сектор. Който не го е разбрал това и се надява да мине метър ще чака и редовно ще трепери за парите си. И не ползвайте за оправдание номера, че "не всички са такива", защото тези които най-често чакат са най-големите ентусиасти, когато трябва да се занесе плик на някой клечка, от която зависи да се случват нещата...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Окт 30, 2012 6:02 pm 
Аватар

Ма ти верно ли мислиш, че покрай тая работа изгорЕха фирмите на тия, дето ги описваш? :lol:

Иначе търсенето на съдебна отговорност става бързо. Намирането й става по-трудно. Поне някой да я беше потърсил, да има разследване, нещо подобно. А насреща - кур.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Окт 30, 2012 6:37 pm 
Аватар

Германският посланик сипва :bigok

http://www.svobodnoslovo.eu/%D0%B2%D1%8 ... %82%D0%BE/

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Окт 30, 2012 6:47 pm 
Аватар

tprodanov написа:
Ма ти верно ли мислиш, че покрай тая работа изгорЕха фирмите на тия, дето ги описваш? :lol:

Иначе търсенето на съдебна отговорност става бързо. Намирането й става по-трудно. Поне някой да я беше потърсил, да има разследване, нещо подобно. А насреща - кур.

При положение, че комунистите са правили договорите с техни фирми, кои да са изгорели?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Окт 30, 2012 7:09 pm 
Аватар

Хайде да ти дам един хипотетичен пример. Аз печеля поръчката. Печеля я, щот съм гъзар, и съответно съм една от най-големите фирми в ИТ бранша. За да я изпълня, наемам подизпълнители, както и купувам неща на отложено плащане. На мен държавата ми бави плащането и съответно аз бавя плащането към подизпълнителите. Аз съм голям и мога да преживея, те не могат.

Аре сега помисли дали това е хипотетичен пример или напълно реален, или да я давам и с имената на фирмите :bigok

Не случайно тук се говори за междуфирмената задлъжнялост, щото тя отеба малките, а не големите. Това беше първото нещо, което Герб направиха в опит за убийство на дребния бизнес и в подкрепа за големия.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 496, 497, 498, 499, 500, 501, 502 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]