forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Сря Авг 27, 2025 12:39 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 494, 495, 496, 497, 498, 499, 500 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пон Окт 29, 2012 12:35 pm 
Аватар

Цитат:
да окрупнява капитала и да го предоставя на хора със смислени и големи стопански инициативи

Това би било вярно, ако имаше бизнес кредити в истинския им смисъл. Тук такива напрактика няма.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 29, 2012 12:36 pm 
Аватар

tprodanov написа:
Цитат:
да окрупнява капитала и да го предоставя на хора със смислени и големи стопански инициативи

Това би било вярно, ако имаше бизнес кредити в истинския им смисъл. Тук такива напрактика няма.

За това форумните банкурчета могат най-добре да кажат, аз имам други впечатления.

в сърцата ни разпръсква светлина

Един Апостол, свето име – Левски

Идея, Пример и Борба!“

Димчо Дебелянов

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 29, 2012 12:39 pm 
Аватар

Ми личното ми наблюдение е, че много от кредитите, които се наричат бизнес кредити се свеждат до някакъв вид ипотечни кредити, в който единственото, което се гледа е опезпечението, но не и бизнесплана. Аз кредитен консултант, който да може да прочете бизнес план още не съм виждал. Може и да съществува, но със сигурност например не е в банката, в която аз работя, при все прекрасните реклами по темата.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 29, 2012 12:51 pm 
Аватар

Синя Душа написа:
24051914 написа:
Да,наистина. Е,ако си идиот може!

http://dnes.dir.bg/news/falit-11839647
Цитат:
Проблемът е възникнал след фалита на руския туроператор "Капитал Тур" през 2010 г., който е останал да дължи на българската компания 2 млн. евро. BVТ не е могла да се оправи от удара, но за щастие големите руски туроператори не са работили с нея, иначе засегнатите щели да бъдат повече, казва Тюрина.

Идиоти! За това се сетих като пример последно, което бях чел. Сигурно има още стотици.

да, на запад от 50те години има нещо наречено атол, което е задължителна застраховка при турооператорите и без която не можеш да търгуваш. ама както е написал тоя под статията: не става само с лапане на кюфтаци и акъл требва

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 29, 2012 1:06 pm 
Аватар

Morning Glory написа:
SZ_FEN написа:
Morning Glory написа:
Това, че не искам руски оръжия и военна техника със съмнителни качества, не ме изключва от заможното лоно на консерваторите :bigok

Ето ти поредното доказателство, че не четеш това което ти пиша.
Написах, че националната сигурност не включва само военната отбрана, ти ми говориш за руски ракети (не, че в момента имаме някакви неруски такива).

Както искаш де. Не мога (а и не искам) да те накарам насила да четеш внимателно казаното от мен.

Аз обикновено не ти чета постовете, напоследък почнах и не знам как си формулирал за себе си "национална сигурност". Ако ще ми говориш пак за Турция и неосманистиката, директно да те пресека - това, че не изразявам "по атакистки" или "по СКАТ-ски" настроението си спрямо държавата Турция, не ме прави безразличен. Ето тук вече ти не си чел моите постове. Освен това руското вмешателството в българската политика, което е в пъти по-голямо от турското, за мен е много по-голям проблем за националната сигурност, който ти въобще не си показал, че отчиташ.

Съжалявам, че се намесвам в дискусията ви, но не мога да не коментирам забележката за Турция и националната ни сигурност. Тъй като съм почти на 100% убеден, че и двамата нямате нищо общо със системата на национална сигурност на България, като граждани би трябвало да приемате Турция като най-малко вредящата ни страна от всичките ни съседи и същевременно за наш близък съюзник. Русия изобщо няма да я коментирам.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 29, 2012 1:27 pm 
Аватар

Е,разбира се,как иначе да приемаме турците,ако не като близък съюзник?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 29, 2012 1:30 pm 
Аватар

Реално са такива.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 29, 2012 1:35 pm 
Аватар

Точно така :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 29, 2012 1:35 pm 
Аватар

Ние още в първата световна сме им били съюзници. Представете си тогава как са се чувствали хората, когато споменът за робството е бил още пресен.
Това в днешни дни обаче не пречи на "съюзниците" ни да поддържат вредители като ДПС. :boisw

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 29, 2012 1:44 pm 
Аватар

peccatum7 написа:
като граждани би трябвало да приемате Турция като най-малко вредящата ни страна от всичките ни съседи и същевременно за наш близък съюзник.

:ohmygod
За пръв и последен път пиша в политическата тема - не знам колко от вас са наясно, но Турция от 1878-ма година до ден днешен гледа на България като на територия, временно отделена от пределите на Турция. Разбира се, няма как да го декларират явно.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 29, 2012 1:45 pm 
Аватар

Тук се извъдиха ебем ти икономистите, чуйек :lol: :lol: :lol:

Абсолютно недопустимо е държавата да не си плаща навреме или почти навреме! И не, това не е "друга фирма", когато наистина винаги има риск да не ти платят. Защото да - фирмите фалират, но държавата не фалира. И когато се стигне дотам, че банките отказват да дават кредити, обезпечени с вземане от държавата, значи си е ебало мамата!

А как се фалира фирма от държавата - много просто. Имаш поръчка, изпълняваш я, имаш да взимаш 10 милиона. Всичко е чудесно, ти си имаш и друг бизнес, тва че чакаш 10 милиона няма да те събори.....докато не дойде прекрасния момент да платиш ДДС-то на тия 10 милиона, на същата тая държава, която ти ги дължи. Само че докато държавата може да ти каже "няма пари, чакаш", ти не можеш да й кажеш "няма пари - чакаш". И те така.....

С ЛЕВСКИ И ЩЕ УМРА

www.bgblood.org
facebook: БОДК / BOVBD

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 29, 2012 2:06 pm 
Аватар

Courage написа:
peccatum7 написа:
като граждани би трябвало да приемате Турция като най-малко вредящата ни страна от всичките ни съседи и същевременно за наш близък съюзник.

:ohmygod
За пръв и последен път пиша в политическата тема - не знам колко от вас са наясно, но Турция от 1878-ма година до ден днешен гледа на България като на територия, временно отделена от пределите на Турция. Разбира се, няма как да го декларират явно.

И тази информация я имаш от....?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 29, 2012 2:06 pm 
Аватар

Според мен всички, които са над 35 години трябва вкупом да си бият шута от политиката, защото вече са тотално олигофренизирани!
Вчера на нашият конгрес човека беше преизбран отново!
Хубавото е, че на първа линия за преговори се оказаха ДСБ и СДС! Лошото е, че не знам наистина Иван Костов къде се е месил и какво е правил, ама старите тикви, нещо много не се понасят с него, а като гледам, че Красимир и за тези избори ще определя нещата - не съм оптимист! Критиките срещу атака бяха грамадарски, така че много трудно ще стане нещо с тях, защото боленчо няма как да не разбере какво мислят истинските националисти за подобни московски отрепки!
За да се оправи България, единственият начин е този, който упоменах в първото изречение! Сегашните лидери са ебати и деградиралите типове!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 29, 2012 2:18 pm 

Courage написа:

А ти как го разбра това?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 29, 2012 2:51 pm 
Аватар

Wildkid написа:
Тук се извъдиха ебем ти икономистите, чуйек :lol: :lol: :lol:

Абсолютно недопустимо е държавата да не си плаща навреме или почти навреме! И не, това не е "друга фирма", когато наистина винаги има риск да не ти платят. Защото да - фирмите фалират, но държавата не фалира. И когато се стигне дотам, че банките отказват да дават кредити, обезпечени с вземане от държавата, значи си е ебало мамата!

А как се фалира фирма от държавата - много просто. Имаш поръчка, изпълняваш я, имаш да взимаш 10 милиона. Всичко е чудесно, ти си имаш и друг бизнес, тва че чакаш 10 милиона няма да те събори.....докато не дойде прекрасния момент да платиш ДДС-то на тия 10 милиона, на същата тая държава, която ти ги дължи. Само че докато държавата може да ти каже "няма пари, чакаш", ти не можеш да й кажеш "няма пари - чакаш". И те така.....

Ако има злоупотреби е нормално държавата да замрази плащанията-това е стандартна практика навсякъде! Да са си правили сметка фирмите и да не работат с държавата като са толкова некоректни и ги фалират :ohmygod2

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 29, 2012 3:18 pm 
Аватар

Какви злоупотреби бе, човек, кой ти говори за злоупотреби - говоря ти за директен отговор от Министър (не споменавам имена) - "За вашата фирма тази година пари НЯМА". А фирмите си правят сметката, че трябва да работят с някого, за да съществуват! А има фирми, които няма как да не работят за държавата, защото се занимават с неща, за които само държавата може да им е клиент. И изобщо логиката ти е тотално сбъркана.

С ЛЕВСКИ И ЩЕ УМРА

www.bgblood.org
facebook: БОДК / BOVBD

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 29, 2012 3:22 pm 
Аватар

Най-големия кур беше 2010 година. Фирмите, които искаха да си получат веднага парите, трябваше да подпишат анекс, че са съгласни да опростят 10% от стойността на дълга. За някои това им беше цялата печалба, но го направиха за да не плащат лихви по кредитите и да продължат да съществуват. Сега пак ги натискат за същото останалите.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 29, 2012 3:25 pm 
Аватар

гил галад написа:
Според мен всички, които са над 35 години трябва вкупом да си бият шута от политиката, защото вече са тотално олигофренизирани!
Вчера на нашият конгрес човека беше преизбран отново!
Хубавото е, че на първа линия за преговори се оказаха ДСБ и СДС! Лошото е, че не знам наистина Иван Костов къде се е месил и какво е правил, ама старите тикви, нещо много не се понасят с него, а като гледам, че Красимир и за тези избори ще определя нещата - не съм оптимист! Критиките срещу атака бяха грамадарски, така че много трудно ще стане нещо с тях, защото боленчо няма как да не разбере какво мислят истинските националисти за подобни московски отрепки!
За да се оправи България, единственият начин е този, който упоменах в първото изречение! Сегашните лидери са ебати и деградиралите типове!

То коалиция с ДСБ е оптималното дет може да стане само дет не го виждам при положение, че има огромни различия по "Белене" и че Каракачанов е преизбран... кога най-накрая ще се маха тоя!? Никой ли не издигна Ангел?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 29, 2012 3:33 pm 
Аватар

Ангел го игра по друг начин, ама да се успокоят нещата, трябва да се сяда с него и да се приказва мъжката, защото няма време! Ама то краят на Красимир се вижда, читави хора не останаха зад него!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 29, 2012 3:35 pm 
Аватар

Е, тоя край говорите, че му се вижда от няколко години, хора няма зад него, а пак го преизбирате. Няма ли начин да му се бие шута?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 29, 2012 4:05 pm 
Аватар

Wildkid написа:
...Какви злоупотреби бе, човек, кой ти говори за злоупотреби - говоря ти за директен отговор от Министър (не споменавам имена) - "За вашата фирма тази година пари НЯМА". А фирмите си правят сметката, че трябва да работят с някого, за да съществуват! А има фирми, които няма как да не работят за държавата, защото се занимават с неща, за които само държавата може да им е клиент. И изобщо логиката ти е тотално сбъркана....

Wildkid

Според мен твоята логика е сбъркана, защото ти изкарваш нещата, че едва ли не фирмите: "трябва да работят с някого, за да съществуват" или " ...има фирми, които няма как да не работят за държавата, защото се занимават с неща, за които само държавата може да им е клиент...".
Значи важното е да въртим тука едни пари, за да съществуваме, така ли? :shock: Нали всяка фирма избира как и какво да предлага на пазара?! Като знаят, че е висок кредит риска в определена индустрия, собствениците на капитал и предприемачите трябва да намерят механизми да си събират парите и да реализират задоволяваща ги печалба. Имат и алтернатива - да не се занимават в случай, че очакваната печалба не ги удовлетворява.
Ти опростяваш нещата до степен в която излиза, че едва ли не държавата е виновна за всичко и фирмите, които имат да получават са едва ли не пилигрими тръгнали по трудния път с цел само добронамерено да печелят и да си плащат данъците :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 29, 2012 5:29 pm 
Аватар

Ми ако работиш с държавата и тя не е коректна към теб, не е ли логично да я обвиняваш?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 29, 2012 5:52 pm 
Аватар

Един въпрос. За тея забавени плащания от 2009 и 2010, не трябва ли да се винят комунистите ?

Раздават поръчки за еди си колко милиона, които държавата реално не може да си позволи, а после следващите да ги мислят, защото плащанията ще са в техният мандат.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 29, 2012 5:56 pm 
Аватар

Ми не, не трябва. Държавата можеше да си избере дали да задържи дефицита или да плати. Тя избра да сме дефицитно послушни, а това ни вкара по пързалката надолу. Ако бяхме запазили нивото на безработица и до някъде нивото на потребление щяхме да сме тръгнали нагоре.

ПП Междувременно, поръчването на нещо не става ей така - сядаш и поръчваш. Обикновенно се минава през доста нива на одобрение, и едно от задължителните условия е да има посочен точно бюджет в детайл - от кое точно бюджетно перо ще бъде този разход, и на база на тези бюджетни разходи се прави и разходната част на бюджета за следваща година. Принципно, неосигурени бюджетно поръчки не би трябвало да има. Ако има - трябваше някой да потърси отговорност за тях.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 29, 2012 6:02 pm 
Аватар

Еми като не плаща държавата не прави бизнес с държавата. Предлагай нещо на дребно, където плащанията са в брой и с всяка операция си наясно какво даваш, колко получаваш и бъди господар на парите си във всеки един момент. Количка за сладолед например: работиш само лятото, ако е на море още по-добре, парата в джоба и само остава да не се черпи човек вечер с парите от оборота. :idea:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 29, 2012 6:09 pm 
Аватар

Колкото и да се плюе /оправдано, разбира се/ срещу държавата заради неплащането на дължимите пари на частния бизнес, има една истина, която май никой тук няма да я признае - Колкото и да бави разплащанията, държавата все някога ще ги плати. Това е сигурно. За разлика от междуфирмените разплащания, където това да си платиш на някой подизпълнител и т.н. е едно много гъвкаво и несигурно понятие...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 29, 2012 11:30 pm 
Аватар

Какъв е тоя аватар :smt017

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Окт 30, 2012 12:15 am 
Аватар

peccatum7 написа:
Колкото и да се плюе /оправдано, разбира се/ срещу държавата заради неплащането на дължимите пари на частния бизнес, има една истина, която май никой тук няма да я признае - Колкото и да бави разплащанията, държавата все някога ще ги плати. Това е сигурно. За разлика от междуфирмените разплащания, където това да си платиш на някой подизпълнител и т.н. е едно много гъвкаво и несигурно понятие...

Ми не, не е толкова сигурно. След като държавата предлага да й опростиш 10% от задължението, за да си го получиш, какво остава за теб? Я питай олигарха 7-1 през колко процента продава лаптопите примерно и кво остава за него, ако остави 10% на държавата, и му се наложи да кредитира дълговете си към доставчици.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Окт 30, 2012 12:21 am 
Аватар

Специално за нашия бранш по държавни поръчки се играе с 4-6% марж макс. За фарма бизнеса е друго, там 10% не ги усещат толкова.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Окт 30, 2012 9:59 am 
Аватар

tprodanov написа:
Това не е вярно. Точно защото държавата е най-големия клиент и предполага най-големите сделки и проекти такова изискване макар и да е пожелателно, в много от случаите не се използва. Като пример пак давам търга за 20 000 хиляди компютъра, който беше на обща стойност над 15млн евро. Спечелилата го фирма нямаше такъв оборот, нямаше и наполовина такъв оборот, нямаше и как го да има. Не случайно, в повечето поръчки участват консорциуми, които са създадени за самия проект и нямат и едно левче минал оборот. Това изискване е за защита на държавата, не на търговеца, и когато е неприложимо се компенсира с банковата гаранция.
Подкупите са съвсем отделна тема.

При консорциум се събират оборотите на участниците

Иначе е ясно, че невинаги държавата поставя такова изискване, но когато не го поставя е чиста корупция за мен. Подобни изисквания са за защита и на двете страни - държавата има интерес от това по съвсем логични причини

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 494, 495, 496, 497, 498, 499, 500 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]