forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Сря Авг 27, 2025 10:33 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 480, 481, 482, 483, 484, 485, 486 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 10:58 pm 

СЗ Фен, даже не съм видялм че си писал за НАТО. Апострофирах друг.

Нещо средно м/у вестник Дума и СКАТ е тука днес, даже си представих кривите клошари по СКАТ, кои ни отварят очите за истините. :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

Аватар

SouthSupporter написа:
Добре, сигурен съм, че ако попиташ в тоя форум, колко човека харесват САЩ и американците, няма да са повече от 2-ма :lol: Какво да ти кажа човек. Всеки си има мнение. Моето е такова. Не искам да сме курви нито на САЩ, нито на Русия. Има и междинен път....

Кой е междинният път? Няколко пъти те питаха - посочи неква независима, изолирана страна. Даже лумпените от Северна Корея и Куба, които ти дават за пример, не са в изолация. Продължават идеално да си комуникират с Москва, ама ония вече и Лади не могат да им пробутат, щото май са Рено :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

Аватар

SZ_FEN написа:
Лабрадор написа:
Пак ще се включа неадекватно,но ми е интересно....винаги ми е било-СЗ,при какви условия би се върнал да работиш и помагаш за нашата икономика?Звучи простичко,даже е..но ми е интересно.Само това не съм чел от теб.

Сам не мога да помогна с много. Мога да дам минимален принос, но само толкова. Силите и интелектуалния ми потенциал не стигат за повече.

Относно втората част на въпроса ти, бих се прибрал още утре ако можех да променя 2 неща в България:

- здравната система
- малоумния начин по който някои хора карат в градовете и по магистралите.

Имам вече житейски опит да се боря с всички останали проблеми.

Ще ти разкажа една случка относно здравната система.
Миналата есен сина ми се разболя от стомашен вирус и повърна 5 пъти в рамките на 4 часа. На сутринта отидох до бързата помощ на Токуда, мислейки, че ако си платя в частна болница (колкото ми посикат без да споря за цени) ще получа здравната услуга от която сина ми имаше нужда.

Отидохме в 6:30 сутринта при дежурната педиатърка. Тя ни каза, че сина ми има нужда да бъде на система за около час защото се е обезводнил и ще се оправи. Аз казах ами ОК, колкото кажете толкова ще платя. Слагайте го на система.
Отговориха ми, че дежурната лекарка си тръгва след половин час, а през деня дежурен педиатър няма (в Сряда през деня!!!!!!), а само педиатър може да го изпише, така че Токуда не може да го приеме. Аз я запитах дали мениджмента на болницата е запознат с концепцията "на повикване", която е широко разпространена в целия цивилизован свят (дежурен си на повикване и като те повикат имаш примерно 2-3 часа да се явиш на работа, а докато си дежурен ти се плаща някаква минимална сума дори и да си стоиш в къщи). Тя ми отговори, че не я ибйе (не точно с тези думи) и ми каза, че сина ми може да го приемат само в инфекциозна болница.
Аз и казах, че практиката в инфекциозна болница е влизаш с едно заболяване, не се излекуваш от него, но за това пък си тръгваш с други 2. Тя пак ми напомни, че нея не я ибйе.
След това аз се обадих на мой прятел, който е лекар-натуропат завършил в Канада (пример за българин, който се прибра от Канада защото се ожени за българка). Той ми каза какво да си купя от аптеката и слава на Бога всичко се размина.

Ммм,за първата част от твоят отговор съм слушал истории тук от виден наш форумец,преди 2 години и СОС бяха направили врътката с Токуда,та имахме 100 лева за прегледи и 200 за зъби в общинската ни фирма...ами прехвърлих моите 200 към колежка,която искаше,когато разбрах какви касапи са.Доста по-късно тук четох за "диагнози" поставени там :(

За карането няма как да изкажа мнение,защото съм достатъчно кьорав да не си изкарам книжка и убия някой в София или по магистралите на България.

Последният ми досег до Канада беше приятелче,което първите 5 години мъкна мебели,когато се прибра последно с тревицата и пачката да се забавлява...обясняваше потересаващи неща за тамошните дискотеки и манталитет...изкара си образованието там и го ползва,де.Но толкова беше променен като начин на мислене,че ми стана тъжно...разказа,че там е по-голяма свободия от тук нощем.

Ибах мамата на темата,извинявам се.

Последна промяна Лабрадор на Пон Окт 08, 2012 11:01 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 11:01 pm 
Аватар

SouthSupporter написа:
Добре, сигурен съм, че ако попиташ в тоя форум, колко човека харесват САЩ и американците, няма да са повече от 2-ма :lol: Какво да ти кажа човек. Всеки си има мнение. Моето е такова. Не искам да сме курви нито на САЩ, нито на Русия. Има и междинен път....Трабва да се балансира.. Както го е правел СТамболов примерно.

Ама никой не е казал, че НАТО и САЩ са светци. Естествено, че си гонят своите интереси и събарят, който си поиксат, за да си осигурят икономическа и политическа мощ. Просто е някак си по-малкото зло пред алтернативите дето имаме. Детинско е да се мисли за самостоятелност в 21 век. и при тази глобализация, където ние сме едни никои, като отделна единица.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 11:04 pm 

Пак ще спомена единия от професорите комунисти в нашия университет, който реши да се отклони малко от учебната тема и реши да ни просвети за световната политика. :bigok (Накратко) Та според него американците печата ли пари като луди (това още не ми е съвсем ясно как става :loser2 ) и има ли план как да поробят целия свят и той бил във сила още от 30-те, 40-те години.Казваше ни да четем в нета там имало всичко.Също така и ни обясняваше, как хамериканците издигнали Хитлер на власт и как само в Русия ни била надеждата и т.н.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 11:05 pm 
Не знам,честно казано. Донякъде е вярно, че бихме попаднали в изолация, но я вижте Швейцария? Примерът не е много коректен заради географското разположение но все пак има начин явно..

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 11:08 pm 

Omraz написа:
СЗ Фен, даже не съм видялм че си писал за НАТО. Апострофирах друг.

Нещо средно м/у вестник Дума и СКАТ е тука днес, даже си представих кривите клошари по СКАТ, кои ни отварят очите за истините. :lol:

Още веднъж, сори.

Грешката е изцяло моя. Когато се прибера ще те черпя нещо. На Тонко7 вече му дължа едно черпене така, че двамата сте в челото на листа за черпене.

Последна промяна SZ_FEN на Пон Окт 08, 2012 11:24 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 11:10 pm 
Аватар

За Тонко САМО бяло вино,да си припомни поговорката на антонатананан :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 11:12 pm 

Аз не съм така претенциозен, пия почти всичко. :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 11:13 pm 
Аватар

Eric Cartman написа:
Пак ще спомена единия от професорите комунисти в нашия университет, който реши да се отклони малко от учебната тема и реши да ни просвети за световната политика. :bigok (Накратко) Та според него американците печата ли пари като луди (това още не ми е съвсем ясно как става :loser2 ) и има ли план как да поробят целия свят и той бил във сила още от 30-те, 40-те години.Казваше ни да четем в нета там имало всичко.Също така и ни обясняваше, как хамериканците издигнали Хитлер на власт и как само в Русия ни била надеждата и т.н.

На следващата ти лекция, му предложи да му направиш една лоботомия :bigok Ще се почувства освежен професора ти.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 11:16 pm 

:smt005 Ще го имам предвид.Тоя, ако продължава в същия дух , лекции може и да не се посещават, щото ще му кажа нещо на въпреки и после кур изпит. :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 11:19 pm 

Лабрадор написа:
SZ_FEN написа:
Лабрадор написа:
Пак ще се включа неадекватно,но ми е интересно....винаги ми е било-СЗ,при какви условия би се върнал да работиш и помагаш за нашата икономика?Звучи простичко,даже е..но ми е интересно.Само това не съм чел от теб.

Сам не мога да помогна с много. Мога да дам минимален принос, но само толкова. Силите и интелектуалния ми потенциал не стигат за повече.

Относно втората част на въпроса ти, бих се прибрал още утре ако можех да променя 2 неща в България:

- здравната система
- малоумния начин по който някои хора карат в градовете и по магистралите.

Имам вече житейски опит да се боря с всички останали проблеми.

Ще ти разкажа една случка относно здравната система.
Миналата есен сина ми се разболя от стомашен вирус и повърна 5 пъти в рамките на 4 часа. На сутринта отидох до бързата помощ на Токуда, мислейки, че ако си платя в частна болница (колкото ми посикат без да споря за цени) ще получа здравната услуга от която сина ми имаше нужда.

Отидохме в 6:30 сутринта при дежурната педиатърка. Тя ни каза, че сина ми има нужда да бъде на система за около час защото се е обезводнил и ще се оправи. Аз казах ами ОК, колкото кажете толкова ще платя. Слагайте го на система.
Отговориха ми, че дежурната лекарка си тръгва след половин час, а през деня дежурен педиатър няма (в Сряда през деня!!!!!!), а само педиатър може да го изпише, така че Токуда не може да го приеме. Аз я запитах дали мениджмента на болницата е запознат с концепцията "на повикване", която е широко разпространена в целия цивилизован свят (дежурен си на повикване и като те повикат имаш примерно 2-3 часа да се явиш на работа, а докато си дежурен ти се плаща някаква минимална сума дори и да си стоиш в къщи). Тя ми отговори, че не я ибйе (не точно с тези думи) и ми каза, че сина ми може да го приемат само в инфекциозна болница.
Аз и казах, че практиката в инфекциозна болница е влизаш с едно заболяване, не се излекуваш от него, но за това пък си тръгваш с други 2. Тя пак ми напомни, че нея не я ибйе.
След това аз се обадих на мой прятел, който е лекар-натуропат завършил в Канада (пример за българин, който се прибра от Канада защото се ожени за българка). Той ми каза какво да си купя от аптеката и слава на Бога всичко се размина.

Ммм,за първата част от твоят отговор съм слушал истории тук от виден наш форумец,преди 2 години и СОС бяха направили врътката с Токуда,та имахме 100 лева за прегледи и 200 за зъби в общинската ни фирма...ами прехвърлих моите 200 към колежка,която искаше,когато разбрах какви касапи са.Доста по-късно тук четох за "диагнози" поставени там :(

За карането няма как да изкажа мнение,защото съм достатъчно кьорав да не си изкарам книжка и убия някой в София или по магистралите на България.

Последният ми досег до Канада беше приятелче,което първите 5 години мъкна мебели,когато се прибра последно с тревицата и пачката да се забавлява...обясняваше потересаващи неща за тамошните дискотеки и манталитет...изкара си образованието там и го ползва,де.Но толкова беше променен като начин на мислене,че ми стана тъжно...разказа,че там е по-голяма свободия от тук нощем.

Ибах мамата на темата,извинявам се.

Не знам дали в цяла Канада е така, но имам "незабравими" спомени от нощния живот в Монтреал от началото на 90-те години :)). Иначе образованието им е много на ниво - Университетите в Торонто, Британска Колумбия и МакГил са на световно ниво.

Това което ме шашка е как на толкова малко хора им пука, че здравеопазването в БГ е на ниво Гвинея-Бисау. Преживяването ми в Токуда не наведе на една много странна мисъ. В полуканибалски държави като Папуа-Нова Гвинея и Науру, има поне 1 болница в която ако си платиш безбожната (за местните стандарти) сума ще получиш здравната услуга от която имаш нужда така, че да останеш доволен. В България и три ремаркета с евро да оставиш пак не можеш да получиш спешна здравна услуга на цивилизовано ниво.
Ако обаче здравната услуга не е спешна или мащабна (операция, присаждане на нещо и т.н.), тогава в България за относително малко пари можеш да получиш много добра здравна услуга. В алтернативната медицина също сме много напред, а средностатистическия зъболекар в БГ е много по-добър от неговия колега в щатите.

Последна промяна SZ_FEN на Пон Окт 08, 2012 11:23 pm, променена общо 2 пъти

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 11:21 pm 

Omraz написа:
Аз не съм така претенциозен, пия почти всичко. :bigok

Ами ще се представя подобаващо тогава. За Тонко бяло вино, за теб каквото си харесаш, за мен мастика или ракия (аз съм "невидял" :) ).

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 11:25 pm 
Аватар

След последното ми напиване, мисля да си наложа полусух режим, в който е забранено всичко, освен бира, бяло вино (купешко и домашно), керацуда, розе и някои купешки червени вина, но без домашарки (ЛабрадорО знае защо :mrgreen: ).

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 11:25 pm 
Аватар

доста мъжествени питиета :smt047

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 11:27 pm 
Аватар

Поне няма да са до гроб :bigok :?
Абе кюрда алкохол педераст, педераст.
П.с. И за да не сме оффтопик Николай Костов и въже за комунягите.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 11:29 pm 

tonko7 написа:
След последното ми напиване, мисля да си наложа полусух режим, в който е забранено всичко, освен бира, бяло вино (купешко и домашно), керацуда, розе и някои купешки червени вина, но без домашарки (ЛабрадорО знае защо :mrgreen: ).

Лошо няма. Избери място в Лагера, което да е подходящо и за Omraz и остави останалото на мен. ще ви организирам от рано когато времето наближи така, че да не се изложа като последния път.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 11:30 pm 
Аватар

Он е с кола, на него навсякъде му е удобно :mrgreen: А и е наблизо та може да направи едно кросче :bigok
П.п. Сетих се за едно място, където бачка един познат, на който съм му палил факли у дома на нова година :bigok Единствения проблем е, че е леко кулутурно така :lol:

Последна промяна tonko7 на Пон Окт 08, 2012 11:31 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 11:31 pm 

Ама задължително ли трябва да идвам заедно с Тонко? Не може ли по отделно да ни черпиш? :blass :loser2

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 11:35 pm 
Аватар

Omraz написа:
Ама задължително ли трябва да идвам заедно с Тонко? Не може ли по отделно да ни черпиш? :blass :loser2

:lol: :smt005
Ако е зима, Тонко може да кара (естествено с всесезонните гуми), а ти да пиеш :bigok :smt005

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 11:35 pm 

Omraz написа:

Абе не е задължително, ама не се ръководи от типа и количеството пиене, което той ще употреби. Ти може да си поръчаш каквото и колкото искаш. Аз ще оправя сметката.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 11:41 pm 
Аватар

Омразе,в лютата зима Тонко изпи толкова домашно червено...ветреснко вино,че не ми се вЕрваше,както и аз не трябва да експериментирам с 6 вида алкохол,но се надцених един път :lol:

И понякога може никой да не кара,ходенето пеша е здравословно :bigok

Последна промяна Лабрадор на Пон Окт 08, 2012 11:44 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 11:42 pm 
Аватар

Синя зона, НБУ, субсидии за образование, ауди - 15 бона, пиене .... и това за толкова кратко време :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Окт 09, 2012 12:13 am 
Аватар

Тука тия които са още с узрели пъпки и нямат право да гласуват,само да четат образователно и да не си помислят да изказват мнения,във вторник могат да задават въпроси,ебати малките чегеварчета са се появили :ohmygod

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Окт 09, 2012 9:28 am 
Аватар

SZ_FEN написа:
Ние имахме 20-ина, ГДР имаха 30-40-ина, Куба и Корея имат все по още 80-100-ина и т.н. Така се разрушават ракети в съветски стил. Няма да се очудя ако в Сирия все още има от въпросните ракети.

През 2001-ва (примерно) не бяхме в НАТО. Тогава Северна Корея и Куба ли бяхме?

Защо ние се разоражаваме, а съседите ни са на 16-то място в света по разходи за въоръжаване от БВП (Турция) и на 22-ро по същия показател (Гърция). Ако тук говорехме за БВП-то на Мадагаскар в това няма нищо тревожно, но и Гърция (все още) и Турция (особено) имат по-високо БВП от нас така, че си представи за каква сумичка говорим.
Не знам останалите ни съседи къде се падат спрямо нас по този показател, но ако настояваш мога да проверя за целите на тази дискусия.

Нека приемем, че казаното от теб е 100% вярно и не можем да задържим ракетите нито на практика, нито на теория. В това положение се иска нещо в замяна. Аз именно за това попитах като разрушихме съветските ракети, с кои ги заменихме (или с какво дори)? С членство в НАТО?
Това, че една държава членува в даден военен алианс в никакъв случай не снема отговорността за опазването на националната и сигурност от плещите на тези, които я управляват. Те си остават отговорни пред техните избиратели. Нашите управници щяха да закрият и държаватa ако им го бяха поискали само и само да се докопат до "келепиря" от НАТО.

Това е всичко което имах да кажа по този въпрос.

Източници , че куба и корея имат, ама не тв скат, имаш ли?

Знаеш ли какво представлява членството в нато? Знаеш ли, че всяка държава има своят принос и че ние също пращаме хора в повечето мисии? Не е като просто да са ни приели за да ни пазят - пазим се взаимно бе брат. Келепир от нато финансов няма , напротив - има разходи. Келепирът е , че най-голямата военна организация ще ни защити ако срещу нас има необоснована военна интервенция.

По всички модерни запани критерии бг армията в момента е ТВЪРДЕ ГОЛЯМА и трябва да се намали. Като разходи в процент от БВП сме над средните за ЕС нива - провери си го сам. И не ми давай за пример гърция, където фалираха заради малоумните си разходи , вкл тези за армия. Турция имат гигантска военна индустрия защото 50 години правят това, което ти не искаш да правим - безусловни партньори на щатите са.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Окт 09, 2012 1:16 pm 
Аватар

Всъщност сме под средните нива на бюджет, ама това е друга тема :wink:
Мен ме вълнува темата как Тонко е впечатлил Лабрадора с пиене на вино :bigok Ако е така го качвам поне с две нива нагоре :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Окт 09, 2012 3:49 pm 
Аватар

ХАХА! Само не чакайте нато да защити България във военен конфликт! То конфликт по принцип няма как и да има! Сценарият в най-краен случай е следният: нагъзват ни яко, а няколко стотин души, които все още са с българско съзнание и се опълчат, ги обявяват за терористите на всичките времена и ги изколват, точно силите на нато-твай! Реалният вариант е просто с няколко убийства на най-неудобните хора и елегантно преминаваме към турция!!!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Окт 09, 2012 3:53 pm 
Аватар

След толкова години адекватни и нормални мнения успя да изсереш неква тотална глупост. В кой век живееш, че не се сещам? :ohmygod

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Окт 09, 2012 4:24 pm 
Аватар

Mr. Smith написа:
Всъщност сме под средните нива на бюджет, ама това е друга тема :wink:

Всъщност сме на 6-то място в ЕС и над средното ниво :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Окт 09, 2012 4:44 pm 

Boyo написа:
SZ_FEN написа:
Ние имахме 20-ина, ГДР имаха 30-40-ина, Куба и Корея имат все по още 80-100-ина и т.н. Така се разрушават ракети в съветски стил. Няма да се очудя ако в Сирия все още има от въпросните ракети.

През 2001-ва (примерно) не бяхме в НАТО. Тогава Северна Корея и Куба ли бяхме?

Защо ние се разоражаваме, а съседите ни са на 16-то място в света по разходи за въоръжаване от БВП (Турция) и на 22-ро по същия показател (Гърция). Ако тук говорехме за БВП-то на Мадагаскар в това няма нищо тревожно, но и Гърция (все още) и Турция (особено) имат по-високо БВП от нас така, че си представи за каква сумичка говорим.
Не знам останалите ни съседи къде се падат спрямо нас по този показател, но ако настояваш мога да проверя за целите на тази дискусия.

Нека приемем, че казаното от теб е 100% вярно и не можем да задържим ракетите нито на практика, нито на теория. В това положение се иска нещо в замяна. Аз именно за това попитах като разрушихме съветските ракети, с кои ги заменихме (или с какво дори)? С членство в НАТО?
Това, че една държава членува в даден военен алианс в никакъв случай не снема отговорността за опазването на националната и сигурност от плещите на тези, които я управляват. Те си остават отговорни пред техните избиратели. Нашите управници щяха да закрият и държаватa ако им го бяха поискали само и само да се докопат до "келепиря" от НАТО.

Това е всичко което имах да кажа по този въпрос.

Източници , че куба и корея имат, ама не тв скат, имаш ли?

Знаеш ли какво представлява членството в нато? Знаеш ли, че всяка държава има своят принос и че ние също пращаме хора в повечето мисии? Не е като просто да са ни приели за да ни пазят - пазим се взаимно бе брат. Келепир от нато финансов няма , напротив - има разходи. Келепирът е , че най-голямата военна организация ще ни защити ако срещу нас има необоснована военна интервенция.

По всички модерни запани критерии бг армията в момента е ТВЪРДЕ ГОЛЯМА и трябва да се намали. Като разходи в процент от БВП сме над средните за ЕС нива - провери си го сам. И не ми давай за пример гърция, където фалираха заради малоумните си разходи , вкл тези за армия. Турция имат гигантска военна индустрия защото 50 години правят това, което ти не искаш да правим - безусловни партньори на щатите са.

1. Единствения източник за който аз знам са емисиите на Радио "Свободна Европа" от онова време.

2. Пиши до Кастро. Може да се окаже, че си ги е купил от "съветския магазин за ракети".

3. Ракетите бяха българска собственост много след разпада на Варшавския Пакт. България беше държана под отговорност за тях, а не Русия.

4. Такъв въпрос не се задава на федерален служител, живеещ във Вашингтон, Ди Си:
- превеждах на делегацията на СДС (1998 г.) при преговорите ни за влизане в НАТО с председателя (тогава) на сенатския комитет по въоръжаването, сенатора от Небраска Чък Хейгъл
- по покана на шефа на българското обкръжение в американския конгрес (от страната на републиканците) нар. представител Джо Уилсън, присъствах на самото гласуване в САЩ в "The House of Representatives" за приемането ни в НАТО.

5. "Финансов Келепир" за държавата ни няма и аз никъде не съм казвал, че има. Има обаче за отделни хора свързани с управляващите (именно това ти написах вчера). Тъста ми е преподавател във Военна Академия. От него знам много "интересни" истории на тази тема. Ако много настояваш мога да споделя 1-2 с теб.

6. "По всички модерни западни критерии бг армията в момента е ТВЪРДЕ ГОЛЯМА и трябва да се намали". Ей това ми обясни какво означава. Защо едни и същи критерии трябва да се отнасят за държави с различно геополитическо положение, демографски и икономически показатели? Изхождайки от твоята логика в момента България има армия да се противопостави на Турция и Гърция (примерно). Аз пък с моите наведени критерии ще ти кажа, че в момента Косово може да ни разгъзи при малко по-добро снаряжение, камо ли Турция.

7. Когато БВП-то ти е относително ниско и най-скромната сума инвестирана за закупуването на модерно снаряжение и поддържане на армия ще възлезе на относително голям дял от него. Аз нали за това вчера ти дадох примера с Мадагаскар за да не пишеш такива мъдрости?!?!?!

8. Никъде не съм ти казвал да следваме фискалната политика на Гърция. Казах ти, че ние уж трябва да се разоръжаваме, а пък съседите ни правят точно обратното. Защо е така? Нали имаше там някакви вездесъщи стандарти за размер на армията?

9. Къде съм израрил личното си мнение относно взаимоотношенията ни със САЩ?

10. Турция не прави безпрекословно това което САЩ казва, особено откакто Ердоган е на власт.
Ние правим безпрекословно това което САЩ казва, така че не виждам смисъл в този ти коментар.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 480, 481, 482, 483, 484, 485, 486 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]