forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Сря Авг 27, 2025 10:33 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 478, 479, 480, 481, 482, 483, 484 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 7:20 pm 
Аватар

1. Тея данъци - данъци ли са :bigok ДОД само :bigok
2. Интересна е тая стипендия 90 лв., която не ти я дават всеки месец :bigok :bigok
3. А ти знаеш ли какви са заемите, отпускани в България? Ако не ги знаеш - гугъл :bigok
4. Добре, а защо доста хора, които са теглили заеми, не ги връщат :bigok Даже имаше едно момче тук от форума, което си разказа как седят нещата. Аз лично съм гледал писмата на един приятел, който сега работи в Мтел и не смята да връща тея пари :bigok
5. Това е похвално. Аз пък плащах 150 лв. :bii_chorbata :bigok
6. Би ли дал пример? Интересно ми е как ще станеш лекар, без да имаш виШо :bigok
7. :bii_chorbata :losers :losers :losers :losers
8. Никъде не ходя, нямам време

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 7:26 pm 
Аватар

Suum cuique написа:
Аз искам 2ра магистратура, но не мога да си я позволя.

Ама си купи Ауди и търсеше часовник за няколко бона. Смени си приоритетите, продай колата и с парите си изкарай магистратура, че даже и в чужбина.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 7:29 pm 
Аватар

Едното няма нищо общо с другото :smt002 И си взех прекрасна фестина :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 7:31 pm 
Аватар

Е, как да няма? Можеш да си позволиш 10-15К за кола, а не можеш да дадеш половината пари за магистратура?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 7:32 pm 
Аватар

Suum cuique написа:
1. Тея данъци - данъци ли са :bigok ДОД само :bigok
2. Интересна е тая стипендия 90 лв., която не ти я дават всеки месец :bigok :bigok
3. А ти знаеш ли какви са заемите, отпускани в България? Ако не ги знаеш - гугъл :bigok
4. Добре, а защо доста хора, които са теглили заеми, не ги връщат :bigok Даже имаше едно момче тук от форума, което си разказа как седят нещата. Аз лично съм гледал писмата на един приятел, който сега работи в Мтел и не смята да връща тея пари :bigok
5. Това е похвално. Аз пък плащах 150 лв. :bii_chorbata :bigok
6. Би ли дал пример? Интересно ми е как ще станеш лекар, без да имаш виШо :bigok
7. :bii_chorbata :losers :losers :losers :losers
8. Никъде не ходя, нямам време

1. A какво са? Нали си завършил ВИИ пък и магистратура. Кажи как се формира данъчната политика на България и от къде идват парите в бюджета.
2. Имам доста приятели, които не са дали нито 1 лев за висше. Само от стипендии го изкараха ;) :smt006 :smt031
3. Ами много добре знам. Не са ли достатъчни за покриване на таксите за обучение?
4. Защото има някои условия, като това да имаш доход над 15к паунда на година ако живееш в UK. Ако живееш извън UK минималния доход е различен. Преди 3-4 години за България беше 6600паунда на година :smt006 Това, че има орки, които мислят, че не е нормално и правилно да плащаш за нещо, което си ползвал не значи, че е така.
5. Браво.
6. Това е частен случай. Доста тъп пример, честно казано... :ohmygod Сега ще ти дам общия случай, защото образованието, което трябва да получиш за да станеш лекар, зъболекар, архитект и т.н. е по-различно от масовия случай. Специализацията също. И доста хора си бачкат за по 2к без да са помирисали висше.
7. на вена червени курви
8. ми ходи бе :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 7:34 pm 
Аватар

Както каза 7:1 - приоритети. И аз за тия години можех да си взема и изплатя вече чудна количка, ама избрах да ги набия за учене. :smt115 Сигурно съм грешно възпитан :smt047 За тва си бръмчим с дъртата кола и си размахвам държалето през прозораца :bigok Приоритети, майна

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 7:37 pm 
Аватар

Данъчната политика на България се формира от ДДС + данъците върху акцизните стоки. ДОД ще ти формира бюджета само на едно министерство :bigok

Иначе дай тая работа за 2к без вишо :bigok да ходя и аз :bigok А в моята стара кола и аз имах държале :bigok но милата сдаде багажа :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 7:37 pm 
Аватар

Ами странно е да дадеш много хиляди за кола и да мрънкаш, че нямаш пари да се изучиш и трябва да държавата да ти плаща за университета, както и да ти пълни резервоара на аудито за да ходиш на лекции, щото пак тая гнусна държава е направила бензина много скъп :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 7:41 pm 
Аватар

Истината е некъде по средата. Нивото на НБУ далеч не е такова, че да им давам 1,5 к лв. на семестър. Никой да не се сърди, не съм казал, че държавните университети са от бръшляновата лига ли, верига ли, там кво беше :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 7:42 pm 
Аватар

Аз дори и да нямах кола пак нямаше да мога да дам 900 лв. за 2ра магистратура :smt002

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 7:46 pm 
Аватар

:smt017
Аз нямам против да си имаш гъзарска кола. Просто това ти е приоритет пред магистратурата, в което няма нищо лошо.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 7:47 pm 
Аватар

Suum cuique написа:
Данъчната политика на България се формира от ДДС + данъците върху акцизните стоки. ДОД ще ти формира бюджета само на едно министерство :bigok

Иначе дай тая работа за 2к без вишо :bigok да ходя и аз :bigok А в моята стара кола и аз имах държале :bigok но милата сдаде багажа :bigok

Косвените данъци и ДДС в частност като най-голям приносител, са заложени така, че няма как да се ибзегнат. За това е нормално приходите от тях и тяхната събираемост да е най-голяма.
ДОД-а и корпоративния данък, който в известен смисъл пак ти го плащаш формират основното перо в данъчно-приходната част на бюджета.

А ако очакваш някой да ти 'даде' работа за 2 бона, никога няма да си намериш :smt006 И btw в тоя форум дори има хора, които нямат висше, а са на доста добри позиции както като пари, така и като условия за работа.
И последно, ако не искаш някой да ти плаща заплата, правиш си собствен бизнес и показваш на света, колко можещ, кадърен, работлив и велик си. 7:1 ще потвърди колко е лесно това :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 7:48 pm 
Аватар

Morning Glory написа:
Истината е некъде по средата. Нивото на НБУ далеч не е такова, че да им давам 1,5 к лв. на семестър. Никой да не се сърди, не съм казал, че държавните университети са от бръшляновата лига ли, верига ли, там кво беше :lol:

Нивото на какво? На обучение ли? Тоя спор съм го водил доста пъти и винаги излизам прав. Разбира се, мога да говоря само за мойта специалност. :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 7:53 pm 
Аватар

Suum cuique написа:
Аз дори и да нямах кола пак нямаше да мога да дам 900 лв. за 2ра магистратура :smt002

Копеле, идеята е, че тия 15бинки примерно, за които си си зел Алудито :bigok можеше да ги дадеш за да учиш маНгистратура. Дори и некъде навън. :bigok Което си е твое решение и щом така си преценил, значи нема грижи :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 7:54 pm 
Аватар

За НБУ съм на едно мнение със Солетата. Плюят го само хора, които не са учили там. Според мен методите на преподаване и базата са пъти по-добре от държавните унита. Изпитите се взимат по-лесно, но това не е защото хората са по-тъпи, а просто системата на оценяване не е малоумна и субективна като в държавните. Не виждам ква ти е далаверата некъв олигофрен да те къса 9898 пъти по некви си негови субективни причини, нямащи общо със знанията и потенциала ти.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 7:58 pm 
Аватар

Lidl написа:
Morning Glory написа:

Нивото на какво? На обучение ли? Тоя спор съм го водил доста пъти и винаги излизам прав. Разбира се, мога да говоря само за мойта специалност. :bigok

Ми на обучение, разбира се. Преподавателите да не си ги внасят от Англия? В частните университети преподават даскалите от държавните. Базата е ОК, но е до циганската махала, брато :lol: Немам приятел, който да се е затруднил на некъв изпит там, а не е като да са редовно посещаващи занятия или некви много старателни студенти всичките. За престиж на дипломата нема да говорим, щото не е сериозен такъв спор за България, макар че се повтарям, което обикновено дразни хората :lol:

Въобще не ми се карай, нема да споря с теб, ама може да почерпиш нещо при Ванката :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 8:00 pm 
Аватар

Седем:Едно написа:
За НБУ съм на едно мнение със Солетата. Плюят го само хора, които не са учили там. Според мен методите на преподаване и базата са пъти по-добре от държавните унита. Изпитите се взимат по-лесно, но това не е защото хората са по-тъпи, а просто системата на оценяване не е малоумна и субективна като в държавните. Не виждам ква ти е далаверата некъв олигофрен да те къса 9898 пъти по некви си негови субективни причини, нямащи общо със знанията и потенциала ти.

Откога едрите капиталисти имат право на равен глас с нас - пролетарите, които отделяме последните си стотинки за субсидираната семестриална такса в държавните висши училища? :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 8:01 pm 
Аватар

Morning Glory написа:
Lidl написа:
Morning Glory написа:

Ми на обучение, разбира се. Преподавателите да не си ги внасят от Англия? В частните университети преподават даскалите от държавните. Базата е ОК, но е до циганската махала, брато :lol: Немам приятел, който да се е затруднил на некъв изпит там, а не е като да са редовно посещаващи занятия или некви много старателни студенти всичките. За престиж на дипломата нема да говорим, щото не е сериозен такъв спор за България, макар че се повтарям, което обикновено дразни хората :lol:

Въобще не ми се карай, нема да споря с теб, ама може да почерпиш нещо при Ванката :bigok

Еми може пием нещо тия дни!
Иначе начина на обучение в НБУ е такъв, че: ако имаш желание да учиш - това е едно от най-добрите места в България за това! Факт.
И един въпрос, твойте приятели завършили ли са? В смисъл дипломирали ли са се?
А и друг, не малък плюс на НБУ е, че е един от най-крайно сините уни-та! Факт, няма да споделям повече, но конците там ги дърпат наши хора от високо ниво :smt047

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 8:14 pm 

Мен лично там ме дразнят изключително ниските критерии. Не става дума за това някой си субективно да те къса, но наистина има изключителни ретарди, които завършват заради това, че е прекалено лесно. Не че на другите места ги няма, но процентът според мен е по-малък, а и общо взето в НБУ - който не е поискал, той не е завършил. Поне за това, което аз уча са ми такива наблюденията - трябва да вдигнат критериите, трябва да затегнат малко нещата и да ти се пече яйцето на гъза, а не да знаеш, че можеш да си клатиш краката и накрая да вземеш прословутата диплома.
Естествено и аз сравнявам двете неща, които съм учила, както и двата университета :) За други неща е относително.

Ма и на мен като на Карето нещо не ми се влиза в сериозни дискусии като цяло :bigok
Солетата утре да ми стиска палци!

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 8:21 pm 
Аватар

incheto_1914 написа:
Мен лично там ме дразнят изключително ниските критерии. Не става дума за това някой си субективно да те къса, но наистина има изключителни ретарди, които завършват заради това, че е прекалено лесно. Не че на другите места ги няма, но процентът според мен е по-малък, а и общо взето в НБУ - който не е поискал, той не е завършил. Поне за това, което аз уча са ми такива наблюденията - трябва да вдигнат критериите, трябва да затегнат малко нещата и да ти се пече яйцето на гъза, а не да знаеш, че можеш да си клатиш краката и накрая да вземеш прословутата диплома.
Естествено и аз сравнявам двете неща, които съм учила, както и двата университета :) За други неща е относително.

Ма и на мен като на Карето нещо не ми се влиза в сериозни дискусии като цяло :bigok
Солетата утре да ми стиска палци!

Е ти сама го казваш, сравняваш История и Реклама. :bigok Тва е разлика от небето до земята. В НБУ на всички изпити/тестове за 3ка се изискват минимум 60%. На някои тестове съм имал и 65 и 70% за 3ка.
Пиши на ЛС за кво да ти стискам палци бе :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 8:26 pm 

Не бе, то ясно, че няма как за Реклама да ти се налага да четеш по цяла книга за 2 въпроса примерно хаха :bigok А и История в НБУ съм хиляда процента убедена, че надали е същото напиняне като в СУ :bigok Ма мани го тва.
Говоря от друга гледна точка - от това, което наблюдавам като изисквания, като тестове, като гледам какви хора учат около мен, какъв успех имат, как се справят с нещата, проектите, преподавателите какви изисквания имат и т.н.
Абе се тая, дълга тема, мързи ме сега да пиша :bigok
Стискай палци за оная схема с твойта позната, че утре ми е важен ден :bigok

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 8:34 pm 
Аватар

Любчо, ти батенце уж си умно момче ама понякога бълваш големи глупости. Най-малкото бачкаш в банка и кредитчето за магистратура ще ти е с по-хубави условия, отколкото ако отиде друг. Това е факт и не можеш да го оспориш. Що се отнася до колата, то ти гледаш на нея като пичколов, а не като превозно средство и си решил, че това ти се кара. Няма лошо в това, но е тъпо да кажеш, че не можеш да си позволиш магистратурата. Та тя е некви кирливи 1000-1500лв(средна цена за България) и ако не можеш да ги предвидиш тия пари като разход последните няколко години, не знам въобще що учиш некви науки свързани с финанси. Сериозно не ти разбирам логиката за магистратурата, при положение, че преди половин година даде 15к за Аудито. За тия пари щеше да си платиш магистратурата, да си вземеш неква по-малка количка за да ти върши работа и да имаш пак за путки, живот и черни дни. Ако човек с твоето образование и работа не може да си ги сметне тия неща и да тегли чертата накрая, не знам кво ви учат въобще.

Що се отнася до НБУ след 5 години пак ще си говорим за университети и тогава маса народ ще "прогледне", че нивото там е европейско, начина на обучение е европейски и в Европа дипломата от там значи много, докато УНСС, СУ, МГУ, БСУ и т.н. са смешни държавни университети. Ако караме по логиката, че щом е скъпо и там учат на тоя и оня децата, това означава, че в Оксфорд ептен нищо не се учи, щото видиш ли сина на некой африкански министър учи там и баща му снася 6 цифрени суми всяка година. Ако пък толкова държахте на дипломите( които не знам къде очаквате да ги показвате, че да ви отпращат заради тях) щяхте да отидете да учите в чужбина. :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 8:44 pm 
Аватар

Опитват се да докарат "Паркинги и гаражи" до просешка тояга,назначават се 34234 човека,за да го оправдаят вкарват райони,които нямат никаква рентабилност..след Нова Година и ревизията,която е започнала...ще е интересно.като се замисля това е лошо само за бачи Сеем:Сено и всички живеещи в центъра...

п.с. По стара традиция на фороНа не съм чел последните две страници и съм сигурен,че се включвам ни в клин,ни в ръкав :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 8:46 pm 
Аватар

Е, кво му е лошото па за мен? Аз съм бесен, че около нас е зелена зона, а не синя. Имам си двор и гараж, а на вашата фирма и пея кур с пълно гърло :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 8:46 pm 

А ако нямаше двор и гараж? :bigok

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 8:47 pm 
Аватар

Ами,забелязал съм,че на Мадрид (най-близо ми е) в Неделя орките спират както им душа иска..просто ще имаш повече чистачки за огъване,ако си постигнат целта тия минзухари :lol:

Инчето се услушва за гараж примерно...а мога да предложа само около Герена...и лично да го пазя :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 8:49 pm 
Аватар

А, мен малко екстра работа не ме плаши :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 8:55 pm 
Аватар

Ул. "Бузлуджа" е широка като АМ "Тракия", не знам що си мислите, че можете да уязвите на тема "паркиране" батко ви :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 9:07 pm 
Аватар

:smt007 Блокчетата на 'Бузлуджа' между Витоша и Прага са рай...и пак Герена си е Герена :bigok Иначе в тоя периметър по уличката има доволно живеещи острилки :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 9:12 pm 
Аватар

Винаги съм се чудил какво е това животно "магистърски факултет" в НБУ, майна. :smt017

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 478, 479, 480, 481, 482, 483, 484 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]