forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Чет Сеп 04, 2025 1:16 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 428, 429, 430, 431, 432, 433, 434 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пон Юли 16, 2012 2:16 pm 
Аватар

:lol: :lol: :lol:
Е на Костов предизборната кампания, за парламентарните избори, помниш ли каква беше? Май нещо по някаква магистрала пътуваха някакви хора... Това правителство има адски много кусури, едва ли ще се намери човек, който да го харесва и подкрепя, но няма как да отречеш, че се скъсват от работа по инфраструктурните проекти. Дали се краде, нямам представа, но ми дреме на дедовия, като се возя на ежедневно в метрото до Младост... Общински или държавен, всеки проект, изсмукал милиони от европейския съюз, си е успех за нашата тромава административно държава.

Последна промяна Killmister на Пон Юли 16, 2012 2:20 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 16, 2012 2:20 pm 
Аватар

Ебаси, в тая държава верно не можеш да се зарадваш на нещо. Ако нищо не се прави, то е защото откраднаха парите. Ако нещо се прави, то е защото трябвало да се дадат парите на "наши" хора и да се взимат рушвети. Няма никакво значение, че градът изглежда много по-европейски, няма значение, че вече има читави паркове и детски площадки. Важното е да изтъкнем ЕДИНСТВЕНАТА причина затова - КОРУПЦИЯ, КРАЖБА. Ако ги нямаше, пак тази щеше да е причината.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 16, 2012 2:31 pm 
Аватар

incheto_1914 написа:
tprodanov написа:
И Мафиянски, колкото и да го ненавиждам направи значително повече от Боко и Фандъчка взети заедно.

:bigok :bigok :bigok
Тва за Яворов и т.н. хич няма да го коментирам пак. Тъпотия било, щото еди къде си после щяло да има тапа. Където всъщност също има идеи за същия вид кръстовища...

Ясно е, че властимащите не действат за благото на народа и далавери има. Идеята ми беше, че можем да отчитаме плюсовете и да си се кефим като бели хора на удобствата (без да носим някой на ръце или да се кланяме, просто да ни е кеф бе) :bigok

Всъщност, не съм казал нищо за тапи към момента. Тапата ще бъде факт, но се предполага тя да бъде само временно явление щото нали ще има ново кръстовище, пък и тунел под парка.
Тъпо е заради друго. Когато този път е строен, времената са били едни, но днес сме в 21ви век. Зелените площи намаляват достатъчно бързо, и затова сме длъжни всяка една възможност за тяхно възстановяване да се използва. В момента Яворов слиза на долно ниво и се копае по открит способ. Та го беха направили тунел и да затворят парка отгоре, без да бъде повече разделян поне от тая улица. Тъпо ли е?

Седем:Едно написа:
Ебаси, в тая държава верно не можеш да се зарадваш на нещо. Ако нищо не се прави, то е защото откраднаха парите. Ако нещо се прави, то е защото трябвало да се дадат парите на "наши" хора и да се взимат рушвети. Няма никакво значение, че градът изглежда много по-европейски, няма значение, че вече има читави паркове и детски площадки. Важното е да изтъкнем ЕДИНСТВЕНАТА причина затова - КОРУПЦИЯ, КРАЖБА. Ако ги нямаше, пак тази щеше да е причината.

Тонка, както казах - целия метролъч към Надежда, със все паркингите му е прекрасен. Обаче не можем да разглеждаме една част от инфраструктурата като независима от останалата част. Като направиш метро, но нямаш адекватен довеждащ транспорт до него, резултата се свежда до удобство, струващо милиард, но което се използва само в двата пика през деня. Както в момента е и люлинското.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 16, 2012 2:31 pm 
Аватар

Седем:Едно написа:

Не ме приравнявай към орките, плийз. Но от мен добра дума за тия боклуци милиционерите няма да чуеш. От тях харесвам само Плевнелиев и Дянков, като втория май само аз си го харесвам. При Боко е като при Бататюрк - хубавите неща се случват въпреки тях. Радвахме се на успехите на отбора на Мъри, сега се радваме и на инфраструктурните подобрения. А това, че не ги ебе за публичния интерес, а ги вълнуват само печалбите на свързаните с тях фирми, даже сам не би си повярвал, ако влезеш в спор с мен :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 16, 2012 2:34 pm 

Според мен ББ го вълнува и публичния интерес, е така заради егото му да е най-великия и всички да го уважават.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 16, 2012 2:35 pm 

Проданов, предния път разправяше за тапите. Както и да е де, всеки с разбиранията си.

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 16, 2012 2:35 pm 
Аватар

EMI4KU написа:
:lol: :lol: :lol:
Е на Костов предизборната кампания, за парламентарните избори, помниш ли каква беше? Май нещо по някаква магистрала пътуваха някакви хора... Това правителство има адски много кусури, едва ли ще се намери човек, който да го харесва и подкрепя, но няма как да отречеш, че се скъсват от работа по инфраструктурните проекти. Дали се краде, нямам представа, но ми дреме на дедовия, като се возя на ежедневно в метрото до Младост... Общински или държавен, всеки проект, изсмукал милиони от европейския съюз, си е успех за нашата тромава административно държава.

Ми няма нищо странно. Първите несоц строителни работи по пътната инфраструктура започнаха при Костов и Софиянски.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 16, 2012 2:44 pm 
Аватар

incheto_1914 написа:
Проданов, предния път разправяше за тапите. Както и да е де, всеки с разбиранията си.

Хероинче, и сега твърдя, че ще стане тапа, защото второто кръстовище ще се прави поне след година, а тунела като се пенсионирам вероятно. Това не се отменя. Но и предния път казах, че това трябва да бъде тунел. Казах (и го казвам и сега), че много по-важно е да се напънеш за градски транспорт и пешехонди и велозони.

Щото приноса на Фандъчка е, че направи 4км червена боя в Младост наречена велоалея за 7млн. Направи още 1.7 км велоалея за малко над милион около канала, която алея е пълна с малоумщини, ако трябва да караш точно по нея. Това не е принос - това е източване, комбинирано с некадърност.
Досега три пъти се дава поръчка на външен консултант, който да ни каже как да си оправим трафика, и след това Фандъчка излиза и казва - всъщност, наистина в градския транспорт има валидатори, ама ние не знаем как да разчитаме данните от тях. Метрото е единственото добро, което се случва и това е защото не нарушиха вече заварената инерция. Ако ще го броим за принос - ОК?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 16, 2012 2:48 pm 
Аватар

поне 80-90% от това дето се прави е са пари от ЕС - метрото и всички булеварди над него, ремонта на витошка , който почна, околовръстното... До сега реално не е имало друга партия на власт в София откакто имаме достъп до тези фондове, така че сравненията са безпочвени. Иначе се работи безкрайно некачствено - грозни и евтини материали, изпълнени от некадърни мангали

Аз също не виждам никаква логика с тези кръстовища на петнайсет нива. Има градове с много по-тесни улици от София , където няма задръствания - навсякъде това е постигнато с уникален градски транспорт на първо място, след това с много добър контрол на трафика, а не с бетон

Най-голямата ми болка е, че центърът се обезобразява методично. Тъне в разруха, а когато се прави нещо, то се прави евтино и грозно, затривайки изцяло духа на стара София. Мафиянски направи последните хубави неща в центъра, оттогава си ебало майката.

Същевременно в Пловдив , където пак е от ГЕРБ новия кмет , се работи толкова по-качествено и мотивирано, че само след 1-2 години ще е като друга държава спрямо София.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 16, 2012 2:54 pm 
Аватар

Чакаме Седем:Едно да се самооблее публично :bii_chorbata Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 16, 2012 3:03 pm 

Относно градския транспорт - 15 пъти е дискутирано, че българинът изключително трудно ще го свалиш от колата му. Затова и до магазина се ходи с кола, на Витоша се качва с кола до поляната, паркира и разбива тротоара пред входа САМО И САМО да не е на повече от 3 метра от вратата си.
Да не говорим за неща като гъзария, сакън да те видят, че си с колата. Не коментираме родители, които живеят примерно в Драгалевци и трябва да си карат децата на училище и т.н. Коментираме повсеместното желание всеки да е шофьор и да не иска да използва градски транспорт, ако ще да е чистак нов.

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 16, 2012 3:07 pm 
Аватар

Инче, дискутирано е, ама това не значи, че е истина. Или се имаме за богове? Щото аз твърдя обратното. Няма как да знаем дали българина ще си се вози в колата, при положение, че не сме му дали алтернатива. Дори и да се вози в колата, бързо или бавно ще се цивилизова и ще се качи в градския транспорт. Къде с тоягата, къде с моркова - ще стане. Ако не направим градски транспорт и пешеходни зони, ще ни се налага да правим все нови и нови пътища.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 16, 2012 3:13 pm 

Ква тояга бе, ние с оркщината по пътищата не можем да се оправим... То нарушения, то идиотщини в най-висша степен, то паркиране по тротоари и всякакви забанени места... Не сме се имали за богове, мани ти.
Не казвам, че всички са така, то няма как да са всички, но без да искам имам достатъчно лични впечатления от орки, за които колата е нещо свещено и ако излязат без нея светът ще падне...

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 16, 2012 3:15 pm 
Аватар

Разбира се - в момента така или иначе нямаш друга алтернатива, нормално колата да се превръща в култ. А относно карането и паркирането - там си има орган, който отговаря за това. Даже са два органа. Да почнат да си вършат работата, щото в момента движението ако е станало по-толерантно от преди 15 години, то това е въпреки тях.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 16, 2012 3:19 pm 
Аватар

Българинът най-много обича да му е евтинко, така че ще слезе от колата, споко. Градският транспорт в момента е неизползваем, освен метрото и няколко наземни линии. Гнусота, студ/жега, неудобни маршрути, малоумни разписания - нормално е доста хора да предпочитат да се возят на колата си. Аз също в момента ходя на работа пеш или с кола. От нас до работа няма вариант да стигна с по-малко от 3 превозни средства, а съм на половин час пеш.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 16, 2012 3:20 pm 
Аватар

От Септември бай Ганьо няма да има никакво оправдание да щъка с количките си, освен ако това не му е работата :smt002 Иначе да, кофти е с повечето автобуси за разлика от метрото, трамваите и тролеите, ама няма как да е хем евтино, хем с луксове.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 16, 2012 3:25 pm 
Аватар

tonko7 написа:
От Септември бай Ганьо няма да има никакво оправдание да щъка с количките си, освен ако това не му е работата :smt002 Иначе да, кофти е с повечето автобуси за разлика от метрото, трамваите и тролеите, ама няма как да е хем евтино, хем с луксове.

Аз метро освен по двата диаметъра не виждам нещо. Съответно, засега, само тези хора ще ги позлват. Ставри от Левски, примерно, който всеки ден пътува на работа в Гоце Делчев, трудно ще се трогне от метрото и не може да генерализираш, че нямало оправдание да не се ползва гнусоградския транспорт. От септември ще ми е що-годе удобно и вероятно ще го ползвам до работата, ама в други гнусни превозни средства и по други дестинации трудно ще се кача докато имам кола и пари за гориво.

Иначе е съвсем стандартно да се мрънка въпреки някои очевидни добрини които се правят за градО. Не знам дали само българите сме толко черногледи, но винаги ще има недоволни. :smt023

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 16, 2012 3:29 pm 
Аватар

За тая байганьовщина говорим :bigok , конкретно за твоя пример, Ставри от Левски си хваща тролей 2 (или тролей 1 + тролей 2,9 или 5 трамвай) и спира точно на Гоце Делчев. Това упражнение го правя на доста от мачовете ни :bigok отнема максимум час и половина, в повечето случаи по-малко от час. А случаи като този на бай Ставри са малцинство, повечето имат или метро или трамвай/тролей/бърз автобус.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 16, 2012 3:30 pm 
Аватар

Парно зимата и климатик лятото лукс ли е :roll: ами плащането на билетчетата :wink: Една месечна карта в София струваше около 60-на лева, ами колко ти струва горивото да си бръмчиш с колата :smt006 на мен само градското ми е 100 лева на месец, на вас сигурно ви е минимум 200 :wink: Дайте първо да почнем да се държим като граждани и да покрием поне малко претенциите, които имаме, а след това да лаем защо автобуса/метрото не стига от главата на хуя ми до путката на курвата, която чукам, защо е студено/горещо и т.н. :bigok
:arrow: Тонко не визирам теб, нито пък някой конкретно, просто говоря за въображаемия нашенец :bii_chorbata

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 16, 2012 3:31 pm 
Аватар

tonko7 написа:
За тая байганьовщина говорим :bigok , конкретно за твоя пример, Ставри от Левски си хваща тролей 2 (или тролей 1 + тролей 2,9 или 5 трамвай) и спира точно на Гоце Делчев. Това упражнение го правя на доста от мачовете ни :bigok отнема максимум час и половина, в повечето случаи по-малко от час. А случаи като този на бай Ставри са малцинство, повечето имат или метро или трамвай/тролей/бърз автобус.

Радвам се че имаш точни данни за това колко жители на столицата живеят в близост до метро и как им е удобно на всички. :loser2

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 16, 2012 3:33 pm 
Аватар

Удобствата в самите возила далеч не са лукс, но според мен от тях е по-важно да има адекватни маршрути и разписания. И разходите, които ще се направят за тях, и за елементарни удобства вътре във возилата са пренебрежими на фона на разходите, които правим сега, заради липсата им. За сметка на това обаче имаме интернет в 111.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 16, 2012 3:37 pm 
Аватар

Не е само метрото, същестуват и други бързи линии като 5,11,12,22 трамваи, 1,2,9 тролеи, до някъде автобусите 280,94,204,83. Т.е. кварталите Люлин, Младост, Западен Парк, Захарна, Селска Поляна, Зоната, целио центАр, Плиска, Изток, Дианабад, ХД, Сухата, Подуяне, Княжево, Бъкстон, Красно Село и околните села, Лозенец, са с бърз транспорт. Все си мисля че това е доста повече от половината София, а Септември ще се добавят още и района около Централна Гара + Надеждата и околностите :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 16, 2012 3:39 pm 
Аватар

280 е всичко друго но не и бърза линия :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 16, 2012 3:45 pm 
Аватар

Тонко, нека вземем Надежденецо, а.к.а. Говядото, който иска да отиде на работа в УНСС. Все пак и началната и крайна точка се водят покрити от метрото, нали? Какво трябва да направи той - да излезе от тях, та хване трамвай №6, да се кандилка в него 10-15 минути, без чакането и да се качи на метрото. До тук е дал левче. За метрото - второ левче. След още 15 минути, без чакането да слезе на ГМ Димитров и да си хване ебали го кой автобус, за още 15 минути, и да заплати трето левче. Което означава, че ходенето му дневно на работа му струва 6лв, и 45 минути, без чакането, при все, че живее и работи почти в идеалните райони - покрити от метро. Чудно ли е, че ще си запали колата, с която при нормален разход това ще му струва пак толкова, и 20 минути път?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 16, 2012 3:51 pm 

50 лв. е картата за всички линии. Тримесечната е 130, а годишната е 500, което излиза по 41 и нещо :bigok :bigok
Метрото не може да стига до входа на всеки, но е важно, че се действа по въпроса да има повече станции и линии и всеки да може да се придвижва. Предполагам и с новите станции ще изменят част от наземния транспорт.

Аз пък си ходя пеша, стига музика да имам :bigok

Изображение

Последна промяна incheto_1914 на Пон Юли 16, 2012 3:55 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 16, 2012 3:54 pm 
Аватар

Инче, знам, че има карта. Ама има и газова уредба и спътници в колата. Сметката на градския транспорт не се връзва и не виждам смисъл да се спори за това - СКГТ е на загуба, маршрутите са неефективни - или празни или претъпкани, задръстванията са факт. Значи нещо не е у ред. Може да спорим и до сутринта, но нещата няма да станат у ред.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 16, 2012 3:55 pm 
Аватар

tprodanov написа:
Тонко, нека вземем Надежденецо, а.к.а. Говядото, който иска да отиде на работа в УНСС. Все пак и началната и крайна точка се водят покрити от метрото, нали? Какво трябва да направи той - да излезе от тях, та хване трамвай №6, да се кандилка в него 10-15 минути, без чакането и да се качи на метрото. До тук е дал левче. За метрото - второ левче. След още 15 минути, без чакането да слезе на ГМ Димитров и да си хване ебали го кой автобус, за още 15 минути, и да заплати трето левче. Което означава, че ходенето му дневно на работа му струва 6лв, и 45 минути, без чакането, при все, че живее и работи почти в идеалните райони - покрити от метро. Чудно ли е, че ще си запали колата, с която при нормален разход това ще му струва пак толкова, и 20 минути път?

Горе-долу е такъв масрафа, бачи. Аз все пак, ще послушам д-р Тонко и от септември ще се опитам да ползвам метрото. 5-10 мин пеша до метростанцията на Пощата примерно или Шела и после може и пеша от Г.М. според времето. И пак се хваща около час, но не ми пречи.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 16, 2012 3:57 pm 
Аватар

Можеш да ми благодариш, че те дадох за пример в транспортен казус, а не в садомазохистично-некрофилско гей-порно. Не е като да нямам готов сценарий :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 16, 2012 3:57 pm 

Е да, спътници в колата, газова уредба, Надежда еди кой си блок, Горубляне, дай само в частни случаи да задълбаваме ебаси. Не е важно колко много облекчава в момента, важно е на колко хора не им е удобно по твойта логика. Ми трябва време.
Освен това наистина мисля, че с новите метростанции ще има промени на наземния транспорт, както и с откриването на други нови в бъдеще. Не знам де, може да греша.

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 16, 2012 3:58 pm 
Аватар

Градския си е супер :bigok Доволно жега вътре , почти няма мангали :bii_chorbata А и е безплатен и можеш да си пиеш вътре :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 428, 429, 430, 431, 432, 433, 434 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]