forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Чет Сеп 04, 2025 1:16 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 427, 428, 429, 430, 431, 432, 433 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Нед Юли 15, 2012 5:36 pm 
Аватар

Mr. Smith написа:
Проданов няма ли да прави още едно дете, че нещо само негови постове чета отскоро :bigok :bii_chorbata

Още месец съм ерген, нема как. Трябва или да поркам, или да еба, или да бачкам, но мразя да правя и трите :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 15, 2012 5:38 pm 
Аватар

Както казват дядовците "Иби бе мумче, иби, време за пиенИ и политика после бол " :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 15, 2012 5:43 pm 
Аватар

Nakuro Bradata написа:
24051914 написа:
tprodanov написа:
Сумата от кредит не може да се връща като депозит. Кредита си е кредит, депозита си е депозит - ако всяка седмица има депозит за някаква сума, то съответно се увеличава и капиталовата адекватност на банката, съответно не виждам нищо лошо да увеличава и кредитите, които тя дава.
И в допълнение един въпрос - що те притеснява капиталовата адекватност на банките? Не знам у нас да е фалирала някоя наскоро, нито пък да има заплашена от фалит?

никъде не съм казал, че кредита се депозира от същият човек. аз тегля кредит и ти купувам апартамента ти съответно отиваш в същата банка и депозираш същите пари които аз съм ти дал и в следващата минута идва лицето х и взима същите пари които ти си депозирал. дано ти е станало по-ясно сега. увеличава се капитала ако не отдаваш 3.50 за всеки 1 депозиран. щото банките са навързани а и почти всички банки в БГ са собственост на западни банки.

Тия неща са диплени от доста по-запознати от нас хора, но до момента никой не вижда по-добра от тази ситема. Имам предвид работеща, а не наивните глупости на неокомунизма дискретно подмятан във Venus project и много други подобни кафении. Никой не казва, че нещата в днешно време са честни или суепр ефективни, но никой не е имзислил по-добър начин да работят икономиките засега. Чекаме илюминатите да предизвикат геноцид, да се почва отново и да измислят нещо по-добро. :blass

не е така. никой не ти говори за неокомунизъм и разни женус проекти. системата си е работила много добре преди алчните банкери да почнат да крадат ;). решението е просто, оставят банките да фалират, прави им се одит и пращат виновните в затвора. Бан за всички централни банки, само правителството да има право да печати пари и обвързване на валутите със злато и сребро както е било. Ако някой си мисли, че в момента живее в демокрация и капитализъм :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 15, 2012 5:49 pm 
Аватар

Коя българска банка според теб може да фалира и правителството я поддържа?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 15, 2012 5:59 pm 
Аватар

И кой освен правителството има право да печата пари сега? Или всяка банка си ги печата сама? Като идеш за кредит и лелката слиза до мазата да ти отпечата пьет иляди льеа :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 15, 2012 6:28 pm 
Аватар

Не ми казвай, че немаш некъде некой принтер, дето може да печата прекрасно :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 15, 2012 6:39 pm 
Аватар

Тия ,с "големите"мозъци, умуват как ако не си си платил здравната осигуровка,не можеш да купуваш и продаваш.Аре да идват тия избори и за кой ли път да се надявам,че сънародниците ни поне малко са отворили очички и поне малко от вечният им страх е изчезнал,поне за един ден

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 15, 2012 8:44 pm 
Аватар

А ако бъдат оставени банките да фалират какво става с депозираните в тези банки пари, които най-вероятно са на съвсем обикновени хора? :smt031
Иначе да фалира една банка е направо скандално лесно - пускат се слухове по медиите, че банката изпитва затруднения, като тези слухове не се опровергават достатъчно категорично, започва паника сред хората, по-страхливите си теглят парите от съответната банка, и за нула време следва фалит. :smt006
Само дето ако не са банките кой ще дава кредити за развитие на бизнеса, закупуване на жилище, потребителски кредити и т.н.? Лихварите ли? :loser2 И всъщност - кой ще бъде толкова наивен глупак, за да отдава парите си за ползване на някой безвъзмездно? :ohmygod2

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 15, 2012 8:56 pm 
Аватар

то така лесно фалира една банка :bigok Иначе има фонд за гарантиране на влоговете: http://dif.bg/ тъй че обикновените хора са защитени, освен ако нямат депозити над 196 000 лв. или на по-специални лихви :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 15, 2012 9:05 pm 
Аватар

какво означава по специални лихви?...че почвам да се притеснявам за спестяванията си.... :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 15, 2012 11:01 pm 

Ivan63 написа:
Тия ,с "големите"мозъци, умуват как ако не си си платил здравната осигуровка,не можеш да купуваш и продаваш.Аре да идват тия избори и за кой ли път да се надявам,че сънародниците ни поне малко са отворили очички и поне малко от вечният им страх е изчезнал,поне за един ден

Бай Иване, аз тази мярка по-скоро я подкрепям. Разбира се преди да се приеме, трябва да се обмислят добре различните сценарии и ситуации, за да няма абсурдни случаи, щото аз веднага се сещам за няколко.

Здравноосигурителната система е солидарна, не мисля, че е справедливо тези които плащаме редовно здравни осигуровки на практика да осигуряваме достъпа до здравеопазване на тези които не плащат, особено пък на мангалите. :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 15, 2012 11:05 pm 
Аватар

Веднъж да съм съгласен с ЙориС :loser2 До какво ли не води голямата жега :smt090

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 15, 2012 11:56 pm 
Аватар

От друга страна пък е важно дали ще има смисъл от нея. Мангалите дали продават недвижими имоти, при положение, че немат?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 16, 2012 1:06 am 
Аватар

некъв кабагайдов станал лидер на сдс , коментирайте моля :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 16, 2012 1:27 am 
Аватар

Повече в тая тема и в живота няма да се коментира СДС... те днес свършиха курса и даже никой нема да им иде на погребението.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 16, 2012 10:09 am 
Аватар

Boyo написа:

С тоя вот досринаха СДС, сега много хора ще отидат в ДСБ, които обаче няма да влязат в парламента. Т. нар. "СДС" ще се коалират с някой и понеже тоя някой няма да е нито Боко, нито Пръмова, които няма да рискуват тая дискредитация, и те няма да влязат. "Синята коалиция" имаше някакъв шанс да мине санитарния минимум догодина. Сега аз примерно ще остана без представители в следващия парламент. Ще си гласуваме за Командира като баби-реститутки, пък каквото сабя покаже :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 16, 2012 10:10 am 
Аватар

kozarets1914 написа:
Повече в тая тема и в живота няма да се коментира СДС... те днес свършиха курса и даже никой нема да им иде на погребението.

Колко малко думи, а колко много смисъл :D

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 16, 2012 10:16 am 

Morning Glory написа:
Ще си гласуваме за Командира като баби-реститутки, пък каквото сабя покаже :bigok

Натам отиват нещата. :loser2

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 16, 2012 10:38 am 

Интересно е дали Мартин Димитров и Надка ще идат при Кунева :roll:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 16, 2012 10:40 am 

Boyo написа:

Просто нямам думи за тоя - цял живот не са "наяде"... Когато стана кмет на Карлово за първи път, прибра софийския боклук, а с него и няколко милиона. Накупи си апартаменти по центъра на Пловдив и остави доста дългове на общината. За вторият мандат беше давал на мангалите по 50лв. на калпак да гласуват за него и логично спечели...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 16, 2012 1:08 pm 
Аватар

Morning Glory написа:
Boyo написа:

С тоя вот досринаха СДС, сега много хора ще отидат в ДСБ, които обаче няма да влязат в парламента. Т. нар. "СДС" ще се коалират с някой и понеже тоя някой няма да е нито Боко, нито Пръмова, които няма да рискуват тая дискредитация, и те няма да влязат. "Синята коалиция" имаше някакъв шанс да мине санитарния минимум догодина. Сега аз примерно ще остана без представители в следващия парламент. Ще си гласуваме за Командира като баби-реститутки, пък каквото сабя покаже :bigok

ДСБ могат да влязат ако направят смислена кампания. Много малко не им достига на този етап.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 16, 2012 1:25 pm 
Аватар

Цитат:
Строят нови кръстовища в София, движението остава затруднено

Предстои строеж на две нови кръстовища в София, така че затруднения в движението ще има и следващата година, обяви кметът Йорданка Фандъкова. Днес беше пуснато движението в ремонтиран участък по бул. "Ломско шосе", а във вторник - по естакадата в ж.к. "Младост".
Обновеният участък по бул. “Ломско шосе“ е между ул. “Бели Дунав“ и ул. “Обелски път“. Йорданка Фандъкова посети участъка, където се извършват и довършителни работи по строителството на втората линия на метрото, предаде БТА.
До кръстовището на бул. "Ломско шосе" и ул. "Бели Дунав" има изградена нова детска площадка и фитнес-площадка на открито.

Пуснатият за движение нов участък от "Ломско шосе" е с дължина 1,15 км, като строителството му е струвало 3,7 милиона лева. Заедно с пътните платна, са изградени нови два моста над река Какач, улично осветление и тротоари. Мостовете са със сечение, осигуряващо провеждане и при най-високите води на реката.

До метростанция "Бели Дунав", която е под кръстовището на булеварда има вече изграден паркинг с капацитет 480 места. Част от местата са пригодени за паркиране на автомобили с газови уредби, като това ще е единственият подземен паркинг в столицата, изграден по правилата за паркиране на този тип коли.

По думите на кмета, до края на август ще са готови довършителните дейности по втората линия на метрото и съпъстващата я инфраструктура. Утре ще бъде открито кръстовището на две нива в столицата между бул. "Андрей Ляпчев" и бул. "Андрей Сахаров", каза още кметът.

Фандъкова каза, че до края на август ще е готов етапът от реконструкцията на надлез "Надежда", който се финансира с бюджета на общината за тази година.
На 15 август предстои да бъде пуснат за движение реконструираният бул. "Черни връх", а в края на месеца - реконструираният бул. "Княгиня Мария Луиза".
През септември ще бъде завършена реконструкцията на бул. "Братя Бъкстон" - от ул. "Тодор Каблешков" до Околовръстния път, а през октомври - кръстовището на две нива между бул. "П. К. Яворов" и бул. "Драган Цанков".

Предстои да започне строителството на продължението на бул. "Андрей Сахаров" към ж.к. "Младост 3". Там ще се изгради около километър от булеварда, като стойността на строителните дейности е 2,28 млн. лв. Булевардът ще достигне до "Горублянско шосе" при осигуряването на допълнително финансиране, където по проект трябва да се свърже с бул. "Копенхаген" от "Дружба 2".

Стоян Братоев - изпълнителен директор на "Метрополитен" ЕАД, каза, че предстои да се сключат договори с изпълнителните на продължението на метрото от бул."Цариградско шосе" до летище "София".
Първият лот ще се изгражда от обединение "Станилов - Метропроект", вторият лот - от обединение "Метро Дружба".
За третия лот има обжалване на процедурата пред КЗК.

Братоев заяви, че капацитетът на първия буферен паркинг на метрото - при метростанция "Цариградско шосе" се запълва на около 40-45 процента. Той прогнозира, че при влизането на новите цени за "Синя зона" от 1 септември, паркингът ще започне да се използва повече.

Аз лично не си спомням някога да е правено толкова много за града ни, който и да е бил на власт. Хубаво е да сме критични и да ги храним, но когато се прави нещо сериозно, което ще ни е от полза години напред, то редно е да го споменаваме.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 16, 2012 1:52 pm 
Аватар

Съгласен съм. Фандъкова извади повече топки от предните кметове, или просто много добре ползва приятелството си с Бойко, и направи много за града ни и ще прави и занапред. Цветя, алеи, паркове, кръстовища. Само адмирации за работата, която върши. Има какво да се желае, но виждаме поне резултат. :smt023

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 16, 2012 1:55 pm 
Аватар

Еми никога не е правено - факт. Но и сега се намират недоволни, като най-громящият довод е, че тия кръстовища щели да правят още по-големи тапи :lol: Дори май тук го дискутирахме това. Аз лично съм доволен и смятам, че след като се направят кръстовищата на ТВ кулата и след това семинарията, като и на гешов първо на г. софийски, след това на България, ефектът за трафика ще бъде сериозен. Като цяло от няколко години се забелязва доста подобрение на трафика в София! Безспорен факт. А с тези кръстовища и метрото ще е още по-добре.
Както е написано по-нагоре също напоследък има много подобрения по парковете и визията като цяло - цветя, асфалт/плочки, чешми се ремонтират (такива неработещи от 15 години), детските площадки в градините са учудващо добри също така установих като беше тук пуеменника :smt023

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 16, 2012 1:58 pm 

Седем:Едно написа:
Аз лично не си спомням някога да е правено толкова много за града ни, който и да е бил на власт. Хубаво е да сме критични и да ги храним, но когато се прави нещо сериозно, което ще ни е от полза години напред, то редно е да го споменаваме.

Тоя разговор е воден поне 3 пъти :bigok Чакай само да дойде Проданов да видиш ти :bigok
Иначе напълно подкрепям думите ти. На мен лично ми е медец като видя новите метростанции, като видя оправените улици и тротоари (еле па от СУ до Орлов :smt007 ), като виждам какви са бъдещите проекти, които вече са започнати.
Тая надежди да започнат и тотална реконструкция на цялата Централна гара, че е срамота да мяза на такъв кенеф. Не че 70% от слизащите там заслужават нещо по-хубаво де, ама поне като изпращам майка ми за някъде ми се ще да не се чувствам като в гетото :bigok

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 16, 2012 2:01 pm 
Аватар

Нали се сещате, че ТОЙ няма как да сбърка и да сложи някой, който ще му противоречи за кмет на София :bigok все пак мандата му е вързан в кърпа от първия тур :smt006 Втора грешка както със Славчо в Пловдив няма да допуснат :wink: Пък и максимата кмет от управляващата партия = има пари, кмет от другите = няма пари все още важи в пълна сила :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 16, 2012 2:06 pm 
Аватар

incheto_1914 написа:
Седем:Едно написа:

Тоя разговор е воден поне 3 пъти :bigok Чакай само да дойде Проданов да видиш ти :bigok
Иначе напълно подкрепям думите ти. На мен лично ми е медец като видя новите метростанции, като видя оправените улици и тротоари (еле па от СУ до Орлов :smt007 ), като виждам какви са бъдещите проекти, които вече са започнати.
Тая надежди да започнат и тотална реконструкция на цялата Централна гара, че е срамота да мяза на такъв кенеф. Не че 70% от слизащите там заслужават нещо по-хубаво де, ама поне като изпращам майка ми за някъде ми се ще да не се чувствам като в гетото :bigok

Немаш ядове - все още твърдя, че кръстовищата на две нива на Яворов, в сегашния им вид са тъпотия. Виж, лъча на метрото при Надежа е ОК - там забележки по самия него нямам. Но пък имам сериозни забележки по това, което направиха отгоре след метрото, а това, че премахнаха трамвая е връх на простотията.
И Мафиянски, колкото и да го ненавиждам направи значително повече от Боко и Фандъчка взети заедно. На тях единствената им работа е метрото, което за наша радост се проектира и финансира далеч от тяхната мъдра роля. Всичко останало около него обаче е под всякаква критика. Мога и с конкретика, ако трябва.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 16, 2012 2:08 pm 
Аватар

Просто има много пари, които да се разпределят, и много фирми на "наши хора", на които да се осигурят работа и перфектна печалба. По инфраструктурни проекти държавата е възложител-мечта. Минимални рушвети за отрудените държавни служители и съответно занижен контрол. Изпълнителите си правят каквото искат. От друга страна, в кризи, при липсата на частни инвестиции, точно държавата компенсира с повече обществени поръчки. Не искам да подценявам, но всичко се случва просто щото държавата и общината разполагат с финансиране, за което осъзнаха, че е полезно не само за обществото, но и за тях, без да прилагат някакви схеми като тия по Станишево време. ГЕРБ се откроява пред Тройната коалиция с това, че проумя ползите от това да усвоява легално готови пари.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 16, 2012 2:11 pm 
Аватар

Това е абсолютен факт, наистина сега има повече пари, но развитието на Столицата не може да се отрече. Дори почнаха да се появяват неща с мисъл.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 16, 2012 2:13 pm 

tprodanov написа:
И Мафиянски, колкото и да го ненавиждам направи значително повече от Боко и Фандъчка взети заедно.

:bigok :bigok :bigok
Тва за Яворов и т.н. хич няма да го коментирам пак. Тъпотия било, щото еди къде си после щяло да има тапа. Където всъщност също има идеи за същия вид кръстовища...

Ясно е, че властимащите не действат за благото на народа и далавери има. Идеята ми беше, че можем да отчитаме плюсовете и да си се кефим като бели хора на удобствата (без да носим някой на ръце или да се кланяме, просто да ни е кеф бе) :bigok

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 427, 428, 429, 430, 431, 432, 433 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]