forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Пон Сеп 08, 2025 4:28 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 404, 405, 406, 407, 408, 409, 410 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Сря Май 09, 2012 10:42 pm 
Аватар

Бе по-усилено и старателно чистят. Особено впечатление ми направи, докато още работех в "Красно село" и "Лагера".

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Май 09, 2012 10:45 pm 
Аватар

Честно казано не съм забелязал нищо такова. Като се изключи ония период, в който си правеха куркапани и столицата оставаше без никой да я чисти, та кофите преливаха. Иначе някои неща не са се променили грам - мангалките, които премитат песъко на купчинки от единия тротоар до другия, пълната неспособност да се справят зимата и вдигането на кофите в 8 сутринта, когато хората отиват на работа все си ги има, без промяна.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Май 09, 2012 11:06 pm 
Аватар

Иди чисти ти, като си по-красив :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Май 09, 2012 11:08 pm 
Аватар

Неам чорбарска фАнела. :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Май 09, 2012 11:13 pm 
Аватар

По-скоро от тия тренировъчните потници :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Май 09, 2012 11:39 pm 
Аватар

Генчо Кичарата тука е казал некои верни неща :smt002
http://www.dnevnik.bg/analizi/2012/05/09/1822659_v_kakvo_viarvat_desnite/

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Май 09, 2012 11:56 pm 
Аватар

Когато Проданов похвали нещо в държавата, ще го черпя не една, не две а три-четири бири. :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Май 10, 2012 12:01 am 
Аватар

Nakuro Bradata написа:
Когато Проданов похвали нещо в държавата, ще го черпя не една, не две а три-четири бири. :bigok

Е за момента сам ше си ги купувам :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Май 10, 2012 12:12 pm 
Аватар

tprodanov написа:
Аз тук нещо пропуснах - каква е разликата в чистенето на Титан и Щрабаг, и ДИТЦ и Волф?

щрабаг след като онзи път към видин дето построиха и пропадна да не са се ориентирали към друг бизнес :)

иначе сега е една идея само по-добре
а за любителите на държавния бизнес - в 1-2 района чисти общинско предприятие, да ходят да видят дали е по-чисто :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Май 10, 2012 12:16 pm 
Аватар

За по-чисто не може да се говори никъде. Евентуално, за по-малко мръсно. :bigok Но аз може да съм черногледец, ама не виждам някаква промяна в почистването. Веднъж годишно миене на улиците, мангалки, които преметат купчинките наляво-надясно и снежни блокажи при 2см сняг. Все си е така..

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Май 10, 2012 12:19 pm 
Аватар

Няма как да е чисто след като народа е оскотял и прави постоянно мизерия след тия дето чистят. Фирмите може да чистят, но чисто се пази от хората, които живеят в кварталите, а за да е чисто трябва да се промени манталитета ни :wink: Иначе ако ще и почистващите фирми с техниката на Токио да дойдат все тая :wink:
А манталитета нито държавата, нито приватизацията може да го промени :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Май 10, 2012 12:23 pm 

Относно София аз лично не мога да не отбележа нещата, които ми харесват. Може да са закъсняли и т.н., но поне се случват :) Гледам доста улици взеха да оправят, дори по-малките, частта от Софийския до Орлов мост стана приказка :smt007 , горе на Черни връх около също ще стане зверско (и изобщо навсякъде, където в момента правят метрото), самото метро също може да споменем :bigok , а най-важното в момента ми е струва изграждането на детелина на телевизионната кула.
И разни други неща, които Проданов ще оплюе и нахрани и ще каже, че не са така :bigok :bigok Но на мен лично ми харесва как се получава и се надявам лека-полека навсякъде да стане така :) Да се задържи тая тенденция, а не пак 1 напред, 2 назад...
бб на хероин, междувременно, а Фандъка да се хване лично да излови котките и кучетата, за какво й плащаме егати :bigok
Колкото до чистенето - ако ще Господ да слезе, народът ще си остане оркски и ще продължава да хвърля торбички с боклук от балкона, от колата и т.н.

Изображение

Последна промяна incheto_1914 на Чет Май 10, 2012 12:24 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Май 10, 2012 12:23 pm 
Аватар

Morning Glory написа:
Змея е ебати агитпропът :bigok

А тоя разбирач Тонко, майна, пак отдалече тръгна, за да защити влечението си към Мутрата. Кефели сме се на Тачър, пък Бойко бил мутра, милиционер и номенклатурчик за нас. Ползването на имената на Тачър и Бойко Борисов в едно и също изречение е мега скандално.

Нямам никакво влечение към разни вождове като боко и и.й.к ;) И колкото и да са различни Тачър и боко общото е едно - милиционерщина и ограничение на свободите :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Май 10, 2012 12:24 pm 
Аватар

А, Смит, тук не приемам. Манталитета не може да бъде оправдание. Всички сме виждали немците кви свини са извън немция, значи, нещо в родината им ги кара да се променят и съобразяват. Държавата и общините имат пълната власт и инструменти да влияят на това. Страшна простотия е да си хвърлиш фаса от колата, или боклука от балкона, но този, който наистина е за псуване в случая би бил столичния инспекторат, който позволява това.
И всъщност - навсякъде се мърси. Ако хората пазеха чисто, тогава що са ни почистващите фирми?

Хероинче, кръговото горе всъщност не заслужава дори плюнката ми. Страшна простотия е това за мен, която ще има негативни последици.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Май 10, 2012 12:25 pm 

Детелина бе, не кръгово. Поне така знам, че ще е. Защо да е простотия точно пък на тва кръстовище?
Всъщност не знам така четох в някви новини :lol: Но все пак - защо да е простотия?

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Май 10, 2012 12:29 pm 
Аватар

Ще е кръстовище на две нива, като "Драган Цанков" ще минава по кръгово - същата е схемата на кръстовището на "Черни връх" и Околовръстното (Черни връх отгоре по кръгово, отдолу си минава Околовръстното). Идеята си е ок, притеснението идва от тва, че се очертава кръговото да е доста малко - хем тясно, хем много малък радиус на кръга - което доста ще затрудни минаването....

Другия проблем е, че това наистина отпушва един светофар, но си остават тия на Ситняково и на Семинарията, където вероятно тегавинята ще стане още по-сериозна. Но аз, за разлика от Проданов, съм на мнение, че това кръстовище на две нива е необходимо. Просто няма да е достатъчно само то....

С ЛЕВСКИ И ЩЕ УМРА

www.bgblood.org
facebook: БОДК / BOVBD

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Май 10, 2012 12:29 pm 
Аватар

Не можеш да вземеш на един народ прехраната, да го биеш и изгониш от къщата му, а после след 60 години да се чудиш, защо този народ не пази! Много се дразня, когато все народа бил такъв, народа бил онакъв...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Май 10, 2012 12:30 pm 
Аватар

E, дай да назначим 2 000 000 души в столичен инспекторат, та всеки да си има персонален пазач, който да го глобява като си хвърли фаса от колата. Разбира се, че е до манталитет. Доскоро никой не си почистваше след кучето, сега вече много хора го правят (с изключение на Блухарт, но тя си е орк). Лека полека хората се учат. Просто процеса е много бавен. И не всички германци са свини извън родината, освен ако не нахлуват в Полша :blass

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Май 10, 2012 12:31 pm 
Аватар

incheto_1914 написа:
Детелина бе, не кръгово. Поне така знам, че ще е. Защо да е простотия точно пък на тва кръстовище?

Кръгово е. Простотия е, по много причини. Първо, ще направи огромна тапа на семинарията, и по-малка тапа на румънското. Второ, ако искаш да се бориш със задръстванията, правиш градски транспорт, а не градски магистрали - хората, имайки по-големи градски пътища се провокират да излизат повече с колите си. Всякакво разширяване на пътната инфраструктура в централните части на един град води до обратния ефект - повече задръствания, по-мръсен въздух.
И не на последно място - ако така и така ще се прави това, като част от някакъв ринг, да го бяха направили тунел, и отгоре да съединят парка, вместо да го доразцепват на две. София така или иначе вече страда от намаляването на зелените си площи.
В един град на първо място трябва да са хората като такива, и много по-назад - пешеходците. Аз бих развил градския транспорт и пешеходните зони, вместо да разширявам пътища.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Май 10, 2012 12:34 pm 
Аватар

Седем:Едно написа:
E, дай да назначим 2 000 000 души в столичен инспекторат, та всеки да си има персонален пазач, който да го глобява като си хвърли фаса от колата. Разбира се, че е до манталитет. Доскоро никой не си почистваше след кучето, сега вече много хора го правят (с изключение на Блухарт, но тя си е орк). Лека полека хората се учат. Просто процеса е много бавен. И не всички германци са свини извън родината, освен ако не нахлуват в Полша :blass

Що 2 млн? 100 човека са напълно достатъчни да пишат актове на домоуправителите кат мистър Смит, ако под блока им има боклуци. Манталитета се възпитава отгоре, къде силово, къде с добро, тояга, морков и тн. Да чакаш манталитета да се промени и до тогава това да ти е оправдание за всичко е несериозно.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Май 10, 2012 12:36 pm 
Аватар

За промените в София тази година:
http://www.dnes.bg/sofia/2012/05/09/sofiia-cialo-liato-remonti-po-ulicite.158299

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Май 10, 2012 12:39 pm 

tprodanov написа:
incheto_1914 написа:

Кръгово е. Простотия е, по много причини. Първо, ще направи огромна тапа на семинарията, и по-малка тапа на румънското. Второ, ако искаш да се бориш със задръстванията, правиш градски транспорт, а не градски магистрали - хората, имайки по-големи градски пътища се провокират да излизат повече с колите си. Всякакво разширяване на пътната инфраструктура в централните части на един град води до обратния ефект - повече задръствания, по-мръсен въздух.
И не на последно място - ако така и така ще се прави това, като част от някакъв ринг, да го бяха направили тунел, и отгоре да съединят парка, вместо да го доразцепват на две. София така или иначе вече страда от намаляването на зелените си площи.
В един град на първо място трябва да са хората като такива, и много по-назад - пешеходците. Аз бих развил градския транспорт и пешеходните зони, вместо да разширявам пътища.

Ок, значи аз съм се объркала, извинявам се :)
Но защо по дяволите кръгово на точно това кръстовище, което сега е пълен ужас, да направи по-голяма тапа на Семинарията (нещо, което и сега е така)? :lol: Защото всеки ще иска да минава оттам ли? Че аз дето живея на Семинарията като трябва да мина през тв кулата слизам почти до радиото и оттам по "Др. Цанков" нагоре... Иначе съм съгласна, че не само на тв кулата трябва такова решение, а на още доста места.
Градски транспорт - ми, метрото за кво се строи бре? :lol: Вярно, ще почакаме още малко, ама :smt003
Зелените площи не знам кой ги пипа? Освен това по закон нямат право, доколкото веднъж Шеки ми разви едни тези :bigok Не вярвам нито 1 дърво да не пострада, ама ти го изкара все едно ще изсекат половин Борисова, което няма как да стане.
Иначе същите (или подобни) решения трябват на още кръстовища и да се надяваме, че ще има развитие...

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Май 10, 2012 12:40 pm 
Аватар

Другарю Проданов отговорността винаги е персонална, това, че някой се хаспел ще ме глоби за нещо, което орка от втория етаж е или не е направил нещо не значи, аз пак ще си върна парите от комшията, но следващия път същия този хаспел ще си тръгне с кочана с глобите завит за ануса му като гергелек за пръскачка :wink: Няма ли персонална отговорност, прехвърлили се отговорността на няколко човека или на някой друг всички отива по дяволите и става едно към едно с Топлофикация София, където мине не мине 3-4 години и се отписват няколко милиона задължения предизборно, покрити разбира се с надути сметки на плащачи като седем:едно :wink: И така ще се въртим цял живот в омагьосан кръг :roll:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Май 10, 2012 12:44 pm 

3941 написа:
За промените в София тази година:
http://www.dnes.bg/sofia/2012/05/09/sofiia-cialo-liato-remonti-po-ulicite.158299

всичко е много хубаво, но едно нещо не ми е ясно:
"Според изчисленията около 582 декара дупки ще бъдат закърпени по улиците на София това лято. Както и миналата година, ямите ще глътнат над 27 млн. лв. от бюджета на града."

и същевременно:
"Цялостна реконструкция предстои на бул. "Мария Луиза" от надлез "Надежда" до Лъвов мост, който ще започне до месец. Все още се избира изпълнител на обекта, а офертите са между 2 и 3 млн. лв."

моля някой запознат да обясни, че нещо не ми излизат сметките :smt017

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Май 10, 2012 12:51 pm 
Аватар

Четох някъде, че за закърпване по оная технология под налягане без асфалт вземат по 30 лева на квадратен метър, а ако се асфалтират дупките е по-скъпо, така че тази сума не ме изненадва :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Май 10, 2012 12:53 pm 
Аватар

Едното е само пресфалтиране, а другото може да включва и укрепителни работи, мантинели, светофари,...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Май 10, 2012 12:57 pm 

така де, но от надлеза до Лъвов мост не са 100 метра, ремонтът явно ще бъде сериозен, а излиза 15 пъти по-евтино от закърпването (което за мен е нещо като преливане от пусто в празно и далеч не мисля, че е добра практика, а и очевидно поглъща много-много пари..)

И още нещо - тая година в квартала една сутрин се изненадах как запълниха дупките - с някаква камионетка, от която излизаше една голяма тръба и през тая тръба изсипваха (по-скоро изстрелваха) директно в дупките някаква смес, като след това нито се валираше, нито нищо - това какво представлява?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Май 10, 2012 1:01 pm 
Аватар

582 декара не са малко (не знам доколко е реалистично обаче), но ако си ги представиш като една улица, широка 15 метра, това прави към 40 километра дължина. А и подобно на отбелязаното от хер Шмит, това прави по 46 лева на квадратен метър дупка.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Май 10, 2012 1:12 pm 
Аватар

incheto_1914 написа:
tprodanov написа:
incheto_1914 написа:

Ок, значи аз съм се объркала, извинявам се :)
Но защо по дяволите кръгово на точно това кръстовище, което сега е пълен ужас, да направи по-голяма тапа на Семинарията (нещо, което и сега е така)? :lol: Защото всеки ще иска да минава оттам ли? Че аз дето живея на Семинарията като трябва да мина през тв кулата слизам почти до радиото и оттам по "Др. Цанков" нагоре... Иначе съм съгласна, че не само на тв кулата трябва такова решение, а на още доста места.
Градски транспорт - ми, метрото за кво се строи бре? :lol: Вярно, ще почакаме още малко, ама :smt003
Зелените площи не знам кой ги пипа? Освен това по закон нямат право, доколкото веднъж Шеки ми разви едни тези :bigok Не вярвам нито 1 дърво да не пострада, ама ти го изкара все едно ще изсекат половин Борисова, което няма как да стане.
Иначе същите (или подобни) решения трябват на още кръстовища и да се надяваме, че ще има развитие...

Прави по-голяма тапа, щото се отпушва движението и не спира на това кръстовище (а се набутва на следващото, демек Семинарията). А там особено десния завой към....центъра на шибания град, е ЕДНО платно....

С ЛЕВСКИ И ЩЕ УМРА

www.bgblood.org
facebook: БОДК / BOVBD

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Май 10, 2012 1:20 pm 
Аватар

По времето на Иван Костов нямаше дупки, кърпежи, канавки и др. препятствия по пътищата! Комунетата гласуваха за царО, станишев и Бойко - и ето вече 11 г. сме в дупка и дупки по пътищата!!! :evil:

И сера аз на южната дъга, защото карам 3-4 км, а после по 20-30 мин. се излиза в посока Симеоновско шосе или Черни връх ... :oops: По времето на Костов ринг роуда беше по-бавен в тоя 3-4 км. участък, но нямаше такива проблеми... Потрошиха се пари, а ефекта е к.р :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 404, 405, 406, 407, 408, 409, 410 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]