Значи Костов, като спечели изборите начело на СДС / ОДС, най-нормалното беше да използва още в първите дни на управлението:
- законодателната власт, чрез убедителното мнозинство в НС
- изпълнителната власт, чрез правителството и министерски съвет, чийто председател бе той
- президента и представителната му власт, с всички възможни влияния
- съдебната власт, където имаше също мнозинство в КС, ВАС и др.
- синдикатите, чрез новите хора там в условия на тотална промяна в държавата
- външната подкрепа на западните демокрации /и новите тарикати в Русия/
- ...и т.н. ВСИЧКО И НАВСЯКЪДЕ ПРЕД 1997
Просто трябваше още тогава да свършат работа с досиетата, комисията да заработи преди края на 1997 г.
Забележи: НЯМА КОЙ ДА ГО СПРЕ, НЯМА КОЙ И С КАКВО ДА МУ ПОПРЕЧИ НА Костов

Сега ченгетата щяха да са натикани в кучи гъз и нямаше да се радваме на дълъг "преход" и криминална държавица. Трябваше да ги приключат още тогава, без значение от методите и подробностите по изпълнението. Хората щяха да получат някаква правда, а и щяха да бъдат предотвратени бъдещите и настоящи злини на ченгетата. Костов обаче си трая. Пасивен беше.
Какво увъртаме тука!? Каква книжка от "масовата приватизация" да имам?

И да съм имал, взел съм от далаверата един гол член, като 99,9999999% от гражданите в България. И не става дума в предния ми пост за масовата приватизация, а за КАСОВАТА такава. Тоя Костов много хора му пият от чучура без да се замислят от
ФАКТИТЕ свързани с времето по което управлява държавата с ПЪЛНО МНОЗИНСТВО НАВСЯКЪДЕ и най-важното С ОГРОМНА ЕНЕРГИЯ ЗА ПРОМЕНИ В ГРАЖДАНИТЕ, които той излъга с РЕЗУЛТАТИТЕ от кьопавата му политика.
Апропо, аз винаги съм гласувал само за него, в СДС и в ДСБ и утре пак да има избори, пак за него ще гласувам. Обаче много прееба нещата. И нагъл го дава, явно иска канонизация. Кофти е, че друг/и десни де факто и де юре няма. Пък и да има де, нашето си е наше - добро, зло, каквото такова

Фактите говорят други неща - и двете приватизации бяха започнати от Виденов. С едната те ограбиха напълно, а от нея имаш една бонова книжка - безполезен парцал, за който никой българин съвсем удобно не се сеща. И никоя медия съвсем още по-удобно не пита кво стана.
Другата приватизация, или тая, която лошия Костов извърши беше тая на ВЕЧЕ ликвидираните от Виденов предприятия. Предприятия, които имаха дългове и нулево бъдеще. Пълен минус. Лошия Костов ги продаде за 2.5млрд, а 90% от тях работят и в момента. Целата останала приватизация си я извърши Виденов. Ама хората като чуят приватизацията и като кучето на Павлов казват - Костов.
Информираното гласуване е напълно заменено от емоционално гласуване и там ни е проблема.